Eylül Anneleri Şeker Yükleme Test Sonuçlarımızı burada paylaşalım

asis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
1.954
17
158
43
Merhaba bu sabah aç karnına 50 gr glikoz yüklemesi sonucu test sonucum 135 çıktı. üst sınır 140'mış.
Çok yakın çıktı sizce doktor 100 gr ile yeni test yapmamı ister mi?

Bütün Eylül Anneleride sonuçlarını ve bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim

Değerlerimi hatırlamıyorum ama benim de 50 gr sınırda çıktı , 100 gr 'lık istendi oda sınırda çıktı , hamur işi , şerbetli tatlıdan uzak durmam gerektiğini söyledi dr. Zaten aram yoktu şimdi daha da dikkat ediyorum.

Değerlerimi hatırlamıyorum ama benim de 50 gr sınırda çıktı , 100 gr 'lık istendi oda sınırda çıktı , hamur işi , şerbetli tatlıdan uzak durmam gerektiğini söyledi dr. Zaten aram yoktu şimdi daha da dikkat ediyorum.

100 gr lık testte aynı şekildemi yapılıyor. glikozlu su içirip 1 saat beklediniz mi?

Merhaba bu sabah aç karnına 50 gr glikoz yüklemesi sonucu test sonucum 135 çıktı. üst sınır 140'mış.

canım ben isticeğini sanmıyorum benim ki daha yüksek çıktı benden istemedi şekerli şeyler yeme dedi diyette vermedi eğer kilo alımında iyiyse seninde şekerli şeylere dikkat etmen yeterli çünkü çok yüksek değil geçmş olsun

Ben kaç gramlık yapıldı bilmiyorum onu sormak aklıma gelmedi.
Ama değerim 126 çıktı doktor herhangi bir şey demedi iyi çıkmış dedi sadece.

kızlar ben 75 grlık şeker yüklemesine girdim ilk ölçüm 98 sonra şekerli limonata içtim 60 dk sonra değerim 163 120. dk sonra 151 olmuştu dr diyetisyene yönlendirdi 2 hafta diyetisyen gözetiminde olcakmışım 2 hafta sonunda test tekrarlancakmış bu durumd olan varmı ?

Canım bende şekerli sudan önce 75 çıktı , şekerli sudan sonra (50 mg) 95 çıktı.

Şeker yuklemesi kaçıncı haftada yapılıyor?

Şeker yüklemesi kaçıncı haftada yapılıyor ?

canım ben isticeğini sanmıyorum benim ki daha yüksek çıktı benden istemedi şekerli şeyler yeme dedi diyette vermedi eğer kilo alımında iyiyse seninde şekerli şeylere dikkat etmen yeterli çünkü çok yüksek değil geçmş olsun

evetdoktorum sizin gibi yüksek değil dedi. 150'yi geçerse yüksek seviyesine giriyor dedi.
ama her hastama 10 günde bir test yapmalarını istiyorum dedi. kendinize parmaktan yapılan testler var ondan alın. yada eşinizde dostunuzda komşunuzda vardır mutlaka onlardan isteyip 10 günde bir yapın takip edin dedi.
tüm hastalarıma tavsiye ediyorum deid.

Şeker yuklemesi kaçıncı haftada yapılıyor?
24 ve 28. haftalar arası yapılıyor diye biliyorum

benimde 50 gr yüklemem 153 çıktı dr 1 hafta diyet yap gel 100 gr test yapcam dedi çok moralim bozuldu kızlar

benimde 50 mg lık şeker yüklememsi sonucu 195 çıktı bugün doktoruma ulaşamadım çok moralim bozuldu şimdi bende gebelik şekeri kesin varmı yani yarın doktorumla konuşmak için sabırsızlanıyorum...

Benim 2.gebeliğim.İlk gebelikte gebelik şekeri problemim çıkmadığı içi bunda yapmaya gerek duymadı.

benimde 50 mg lık şeker yüklememsi sonucu 195 çıktı bugün doktoruma ulaşamadım çok moralim bozuldu şimdi bende gebelik şekeri kesin varmı yani yarın doktorumla konuşmak için sabırsızlanıyorum...

canım bende 75 grlık şeker yüklemesine girdim ilk ölçüm 98 sonra şekerli limonata içtim 60 dk sonra değerim 163 120. dk sonra 151 olmuştu dr diyetisyene yönlendirdi 2 hafta diyetisyen gözetimindeyim bu hafta tekrar test tekrarlancakmış sanırım sende de yüksek çıkmış takma kafana dikkat edersen sorun olmaz :nazar:

75 gr glikoz yüklemesi aç karnına 72 1.saat 117
2.saat 105 cok sukur ii cıktı yüksek cıksada gebelıkten sonra gecıyo zatn

canım bende 75 grlık şeker yüklemesine girdim ilk ölçüm 98 sonra şekerli limonata içtim 60 dk sonra değerim 163 120. dk sonra 151 olmuştu dr diyetisyene yönlendirdi 2 hafta diyetisyen gözetimindeyim bu hafta tekrar test tekrarlancakmış sanırım sende de yüksek çıkmış takma kafana dikkat edersen sorun olmaz :nazar:

bende salı günü 100mg lık yükleme yaptıracağım doktorum 50 mg lık taramadır dedi 100mg da düşük çıkma ihtimalide varmış bakalım çıkarsada bebişlerimiz için şekerden vazgeçeceğiz yapacak bişey yok....

benimde 50 mg lık şeker yüklememsi sonucu 195 çıktı bugün doktoruma ulaşamadım çok moralim bozuldu şimdi bende gebelik şekeri kesin varmı yani yarın doktorumla konuşmak için sabırsızlanıyorum...[/QU
var canım ya yüksek çıkmış:(

Back
X