Eylül anneleri Şeker Yüklemesi yaptırdınız mı?

Aruz38

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2015
353
293
42
Arkadaşlar hamilelik şekerini belirlemek için şeker yüklemesi zararlı diyorlar yaptıran varmı?

Bende yaptirmayi düşünmüyordum ama ebe ve hemsire olan tanidiklarim kesinlikle yapilmasi gerekir kafanı karistirma dediler. Ayin 10unda gidicem ben daha

Şu Canan Karatay var ya :) :KK20:herkesin aklını kurcaladı .. ben yaptırmayı düşünüyorum bebeğim için önemli olduğunu düşünüyorum doktorum da yaptırmalısın dedi .. 24 ile 28 inci haftalar arası yaptırılıyor sanırım. .

Şu Canan Karatay var ya :) :KK20:herkesin aklını kurcaladı .. ben yaptırmayı düşünüyorum bebeğim için önemli olduğunu düşünüyorum doktorum da yaptırmalısın dedi .. 24 ile 28 inci haftalar arası yaptırılıyor sanırım. .
:KK47:Ay evet canan karatay zararli demisdi ama doktorlarimiz onemli yaptirmamiz sart kizlar:KK69:

Merhaba bayanlar. Bende yaptırmak istemiyorum korkudan falan değil sadece içemeyeceğimi ve mutlaka kusacağımı düşündüğüm içün. Henüz doktora gitmedim ama gittiğimde mıtlaka konuşuruz.
Sağlık bakanlığı sitesinden bakarsanız sağlık bakanlığı açıklama yaptı ve hiçbir zararı olmadığı açıkladı. Yani sağlık bakanlığı onaylı bir test. Bilmeyenler için paylaşmak istedim.
Ben yine de yaptırmayı düşünmüyorum gerek yok yani.

Bebeğin için önemli biliyorsun dimi . Ya Allah korusun gebelik de gizli şekerin varsa ve senin diyet felan yapman gerekiyorsa bu ilerde de başka şeyler çıkartabilir ... hem gazoz tarzında olanlar var ben eczaneden onu alıp yaptıracağım 2-3 tl birşey fiyatı dün endokrin doktoruna sormuştum . Ama normal hemşirelerin kan almada karıştırıp verdikleri beyaz toz şeklinde olan ger çekten dayanılmaz gibi duruyor :KK43:

Merhaba bayanlar. Bende yaptırmak istemiyorum korkudan falan değil sadece içemeyeceğimi ve mutlaka kusacağımı düşündüğüm içün. Henüz doktora gitmedim ama gittiğimde mıtlaka konuşuruz.
Sağlık bakanlığı sitesinden bakarsanız sağlık bakanlığı açıklama yaptı ve hiçbir zararı olmadığı açıkladı. Yani sağlık bakanlığı onaylı bir test. Bilmeyenler için paylaşmak istedim.
Ben yine de yaptırmayı düşünmüyorum gerek yok yani.
aynı durumdayım. hala aç kalınca midem bulanıyor. midem kötü olur diye korkuyorum açıkçası ama denicem yaptırmayı çünkü gizli şeker de tehlikeli. bu cumartesi şeker yüklemesi inşallah bi sıkıntı çıkmaz.

Toz şeklinde verirlerse limon sıkıp içince çok rahat içiliyormuş. Arkadaşıma doktoru öyle tavsiye etmiş. Deneyin derim. sanırım karar verdim yaptıracağım. Şekerimin yüksek çıkması muhtemel. Romatizmadan dolayı kortizon kullanıyorum. Oda şekeri yükseltiyor. Doktor diyet verebilir. İşimizi şansa bırakmayalım.

hamıle degılım ama anne aday adayı olarak fıkrımı soyleyeyım
zaten yedıgımız ıctıgımı ıcınde o sekerı alıyoruz bız
bebek saglıgı ıcın ılerde nıye yaptırmadım nıye pısmanlık duyacagımıza alah korusun
yaptırmakta fayda var
1 kerelıkten hıcbısey olmaz
bısey olacagı varsa o seker yuklemesı yapılmadan da olabılır
varsa bırsey ona gore dıkkat edılır en azından

hamıle degılım ama anne aday adayı olarak fıkrımı soyleyeyım
zaten yedıgımız ıctıgımı ıcınde o sekerı alıyoruz bız
bebek saglıgı ıcın ılerde nıye yaptırmadım nıye pısmanlık duyacagımıza alah korusun
yaptırmakta fayda var
1 kerelıkten hıcbısey olmaz
bısey olacagı varsa o seker yuklemesı yapılmadan da olabılır
varsa bırsey ona gore dıkkat edılır en azından

Çok doğru bir bardak kola da daha fazla şeker vardır :)

Ben soylenenler ya da icmekten rahatsizlik duydugum icin degil ama testi yaptirmaktan cekiniyorum nedense. 10 yildir uygulanan bir testmis ve cevremde yaptirmayanlar cogunlukta. Kararsiz kaldim

benim şeker yüklemem bugün yapıldı. 50 lik kutu elma suyu gibi şekerli bir sıvı içtim. tadı çok güzeldi ben beğendim:)) şeler yüklemesi yapılmadan ve yüklemeden bir saat sonra olmak üzere iki kez kan alındı ve sonuçlar normal değerler içinde geldi çok şükür.

benim şeker yüklemem bugün yapıldı. 50 lik kutu elma suyu gibi şekerli bir sıvı içtim. tadı çok güzeldi ben beğendim:)) şeler yüklemesi yapılmadan ve yüklemeden bir saat sonra olmak üzere iki kez kan alındı ve sonuçlar normal değerler içinde geldi çok şükür.
Aman iyi bari temiz çıkmasına sevindim . Çok şükür..

Ne güzel inşallah benimde sonuçlarım iyi gelir...

Bende henuz yaptirmadim haziranda yaptiricam sanirim ama canan karatay kucucuk bebege bi anda o kdr sekerin yuklenmesinin yanlis oldugunu zehir etkisi yaptigini bebegin bayginlik gecirdigini soylemisti hatta galiba yuklemeden dolayi bikac gun tekmelemiyormus :KK43: cok uzuluyorum keske baska bi yolu olsa bencede zararli ama baska yolu da yok

Bende henuz yaptirmadim haziranda yaptiricam sanirim ama canan karatay kucucuk bebege bi anda o kdr sekerin yuklenmesinin yanlis oldugunu zehir etkisi yaptigini bebegin bayginlik gecirdigini soylemisti hatta galiba yuklemeden dolayi bikac gun tekmelemiyormus :KK43: cok uzuluyorum keske baska bi yolu olsa bencede zararli ama baska yolu da yok
hiç alakası yok 2 kere yaptırdım oglum cok sewdı aksıne ha bıre tekmeeledı :)

hiç alakası yok 2 kere yaptırdım oglum cok sewdı aksıne ha bıre tekmeeledı :)

banada 12 hazirana randevu verdiler zannetmiyorum ki o kadar zararlı olan birseyi bütün doktorlar yaptırın diye ısrar etsin bir yerde okumuştum içecekte bulunan seker 2-3 baklavaya eşdeğermiş ben bir tatlı canavarı olarak 5 dilimide yerim yani :KK70:

X