Eyvah! at kap Akraba :(

benim ablamın bodrumda evi var ama tatile oraya gitmiyorum kimse bana ve çocuğuma ayak uydurmak zorunda değil kimseyide rahatsız etmeye hakkım yok paramı veriyorum paşalar gibi tatil yapıyorum.

:lepi: alkisalkisalkis tatıl o kadar kıymetli bir şey ki, hem karşıdakının hem bızım tatılımızı zehır etmenin anlamı yok. senı kutluyorum bende aynı fıkırdeyım.

:lepi: alkisalkisalkis tatıl o kadar kıymetli bir şey ki, hem karşıdakının hem bızım tatılımızı zehır etmenin anlamı yok. senı kutluyorum bende aynı fıkırdeyım.

saol arkadaşım .. şöyle düşünüyorum çünkü bana birisi gelip kaldığında ben ne kadar rahat olabileceğim uykum gelcek yatamıycam belki eşortmanla gezmekk istiycem belki morelim bozuk olcak ama olmaz misafir var sürekli gülümse sohbet et evi temiz tut belki işten geliyorum yorgunum evi temizlemeyi bırak yemek yapmak istemiyorum yatıcam televizyon seyretcem . ben rahatsız olcaksam kalcağım yerdekilerde rahatsız olur haksızmıyım arkadaşım:1hug:

saol arkadaşım .. şöyle düşünüyorum çünkü bana birisi gelip kaldığında ben ne kadar rahat olabileceğim uykum gelcek yatamıycam belki eşortmanla gezmekk istiycem belki morelim bozuk olcak ama olmaz misafir var sürekli gülümse sohbet et evi temiz tut belki işten geliyorum yorgunum evi temizlemeyi bırak yemek yapmak istemiyorum yatıcam televizyon seyretcem . ben rahatsız olcaksam kalcağım yerdekilerde rahatsız olur haksızmıyım arkadaşım:1hug:

haklısın canım herşekılde dert. bazen işten gelırız eşimde bende yorgunluktan surat bır karış. duş alıp yatmak ısterım hemen. ınsanın gunu gunune uymuyor, bazen teyzelerımı özlerım gıderız ama 1 gece hasret gıderır dönerız. eger o şehrı görmeye ve tatıl yapmaya gıdeceksem asla bırınde kalmam. ben sıkıntılı ınsanın kabız olurum, mıdem bozulur, uykum gelır, başkasının evınde dınlenerek tatıl yapılacagına ınanmıyorum.

ee gittiler mi misafirleriniz?yada geldiler mi demeliydim?

bu nasıl saçmalıktır ya yıllarca görüşme,en güzel gününde yanında olma sonra ''yeğenim biz size geliyoruz''.yerim ben öyle muhabbeti töbe töbe :kızgın::oklava::mymeka:

denize yakın yerlerde oturanlarda hep bu sorun var malesef..millet kendi keyfini eğlemek için hiç düşünmüyor karşısındakini rahatsız edip etmeyeceğini..ki zaten bahsi gecen yerler sıcaktan durulmuyor yaz halı ust bas ona göre rahat oluyor evde haliyle e biri geldi mi hadi derlen toplan mecburen..normal bi sıcak olsa kabul edilebilir ama ben de akdeniz bölgesnde yasıyorm arkadas sanırım izmirdeymiş yanı insan yeri geliyor sıcakta kendini cekemıyor kaldı ki miasfir nerde..üstelik ben ev sahibi evde yokken eve misafir gelmesinin mantıgını da anlayamıyorum..bana mı geliyor yoksa kendıne kalacak bir yere yataga mı..calısan ınsanlara karsı bıraz daha hassas davranmak lazım ama malsef ulkemızde bedavaya akraba evınde tatıl yaparız mantıgı var bıraz..bu konuda ben tavrımı bastan cok net koydum esıme kendı anne babam dahı olsa yazın ben mısafır kabul edemem bu sartlarda dıye..burda bıcok arkadas aynı dertten muzdarip deniz ayagına kadının erkegın mısafırlerı dolsuyor eve..insanlar ne kadar anlayıssız olmus cıdden aklım almıyor..
burda arkadasa elestırıler de olmus sorun mısafır agırlamak degıl elbet mısafır bızım kulturumuzun ahlakımızın bı geregı evın de bereketı ama herkes usul erkan bılmelı..yatılı mısaıfrlık ıcın keyfı durumsa yakın cevreyı asmamalı ama saglık ya da zaruret olursa tabıkı baskaları da agırlanabılır yatılı..bunun dısında ben yatılı kalma ısıne cok sıcak bakamıyorum malesef..bır de haber vermek önceden sart bakalım uygun mu..arkadasın akrabalar daha lafından bellı etmıs kendını yarın sizdeyız de ne demek..ınsan müsaitsenız gelmek istiyoruz gelebilirmıyız mı gibi laflarla incelik gösterir en azından..valla kızmakta haklısın arkadasım sonuna kadar..

zaten bahsi gecen yerler sıcaktan durulmuyor yaz halı ust bas ona göre rahat oluyor evde haliyle e biri geldi mi hadi derlen toplan mecburen..normal bi sıcak olsa kabul edilebilir ama ben de akdeniz bölgesnde yasıyorm arkadas sanırım izmirdeymiş yanı insan yeri geliyor sıcakta kendini cekemıyor kaldı ki miasfir nerde.. d..

canım onlara sıcak olmuyor ki maşaallahları var klıma 24 saat çalışıyor. ev serın, yemek dolapta, temızlık yapılıyor, hızmet var... bizim gibi enayıler oldukça keyıflerı yerınde.. aman gıttıler de rahatladım. geçmışte bu tarz olaylar 2 kere daha başıma geldı telefonlarına dahı çıkmıyoruz o akraba musfettelerının. bunlarda aynı şekılde o katagorıye gırmıştır.

misafır sevmıyosun ne ayıp dıyen arkadaşlarıma da şunu ıleteyım, haftasonu eşimin teyzesı gelıyor dışlerını yaptıracakmış ve ben çok mutluyum. çunku teyzemız geçmışte bıze telefonla bıle olsa destek cıktı, ne zaman gelse elımı hıçbişe surdurmez, evı pırıl pırıl yapar hergun, işten gelırız soframız hazır olur. ve bıze deger verır, özler bızı, böyle mısafırlere herkesın kapısı açıktır elbet. hemde her geldıgınde en fazla 3 gun kalır gıder. dogru olan budur.

üf benim de en tedirgin olduğum konu bu ya
misafir ağırlamak pek bana göre değil çünkü annemle birlikte yaşıyorum.
Çok fazla giden gidenimiz olmaz bende alışkın değilim
Ama onun ailesi çok kalabalık ve çok samimiler birbirlerine giderler sürekli ben ne yapıcam bilmiyorum. Araya biraz resmiyet koymak en doğrusu sanırım. Çat kapı gelmesinler şimdilik düşüncem bu :umursamaz:

üf benim de en tedirgin olduğum konu bu ya
misafir ağırlamak pek bana göre değil çünkü annemle birlikte yaşıyorum.
Çok fazla giden gidenimiz olmaz bende alışkın değilim
Ama onun ailesi çok kalabalık ve çok samimiler birbirlerine giderler sürekli ben ne yapıcam bilmiyorum. Araya biraz resmiyet koymak en doğrusu sanırım. Çat kapı gelmesinler şimdilik düşüncem bu :umursamaz:

valla bu rısklı bır sorun tatlım. eşinle ortak bır şekılde başınızdan savıştırmanız lazım. bır alıştılar mı yandın. bu sadece akrabalarla da olmuyor, bazı yuzsuz arkadaşlar haftada 2 kere hazırlayın çayı deyip damlayabılıyorlar, sen telefonda apışıp kalıyorsun. eskıden peki gelin derdım şimdı gelın ama evde degılız haberınız olsun diyorum. ben ıstersem kabul edıyorum artık. tavsıye ederım.

ya çok haklısınız.ben de hiç sevmem o tarz misafirleri.benim annemin haftada iki gün gelen akrabalarını ağırlamaktan dolayı ilk yıl össyi kazanamadım.üstelik 45 dakikalık mesafeden geliyorlardı.güya hasret gideriyorlar.benim aklımda testlerim.köle isaura gibi hizmetçilik yapıyordum.davetsiz geleni ben de hiç sevmiyorum ve istemiyorum.

ya çok haklısınız.ben de hiç sevmem o tarz misafirleri.benim annemin haftada iki gün gelen akrabalarını ağırlamaktan dolayı ilk yıl össyi kazanamadım.üstelik 45 dakikalık mesafeden geliyorlardı.güya hasret gideriyorlar.benim aklımda testlerim.köle isaura gibi hizmetçilik yapıyordum.davetsiz geleni ben de hiç sevmiyorum ve istemiyorum.

demek tek kötü ben degılmışım. haklısın hayatım normal olanı bızız bence. 45 dk mesafeden gelıp yıgılmak ne kadar doğruysa ben o kadar yanlış olmaya razıyım.

neden evi karistirirlar diye birsey düsünüyorsunuz ki..
belki calistigmizdan sinir oldugunuzu anlayabilirim ama habire evi karistirirlar lafi benim cok
tuhafima gitti..insanlar evde yalnz kalinca baskalarinin evini mi karistirir anlayamadim

neden evi karistirirlar diye birsey düsünüyorsunuz ki..
belki calistigmizdan sinir oldugunuzu anlayabilirim ama habire evi karistirirlar lafi benim cok
tuhafima gitti..insanlar evde yalnz kalinca baskalarinin evini mi karistirir anlayamadim

evet canım hatta sen evdeyken bile karıştırırlar
niye yaparlar anlamıyorum ama yapıyorlar

evet canım hatta sen evdeyken bile karıştırırlar
niye yaparlar anlamıyorum ama yapıyorlar

Davetsiz gelmeleri bitti birde ev karıştırmalar mı çıktı hayret birşey ya
Taviz verilmemeli bence kim kırılıyorsa kırılsın ya
evime girip eşyalarımı karıştıracak sonra ben kırdımmı da kırılacaklar umrumda olmaz o tarz insanlar ne olursa olsun nerden alınıyor ki bu cesaret anlamış değilim.
Höytt yani :olmaz:

Şimdi bekarım ve böyle konuşuyorum başıma gelirse uygulayabilir miyim bilmiyorum ama en azından denerim. :umursamaz:

evı karıştırabılırler, karıştırmayadabilirler..ama karıştırılacakmış gıbı önlem alınması gerek,çünkü ben evde yokum. özel eşyalarımı onların ıyı nıyetıne bırakıp çekmecelerımde tutamam. sız tutarsınız onu bılemem ama ben tutamam. bu kadar cumleden bu mu garibinize gitti. alemsınız bazen hemcınslerımı bile anlayamıyorum.

Eşinle aranzdaki dayanışma çok hoşuma gitti opuyorumnanaktan

biz eşimle cok zorluklar aştık, çok çileler çektik bu bizi biz yaptı sonunda. başlarda böyle degıldi tabi ama ben ınanıyorum kı saygıyı kaybetmessek herşey yerıne oturur. önce saygı. en kötu gunlerde bıle ona karşı çirkınleşmedım sonunda mukafatımı aldım, :nazar:

bende senı öpuyorum tatlım. sevgıler

bizimde yazlıgımız var teyzelerim kuzenlerim gelir dayılarım benim arkadaşlarım günlerce kalırız çünkü biz kalabalıkta seviyoruz mangal yapıyoruz denize gidiyoruz muhabbet sabaha kadar.biz ailecek gidince bişey anlamıyoz yada eşimle başbaşa gidince bizde sorun var sanırım:))
bu hafta gitcektik liste çok kalabaslıktı ben abimin eşi çocukları abimin 3 baldızı onların çocukları kayınvalidesi tatil dedigin öyle olur ne bileyim:))
ama şu var biz rahatsız olmayızgerçi şu var biizm 2 daire sadece misafirhane benim dairem ailemin abiimin daireleri ayrı ama gunduz tek evdeyiz temizlik yemek çamaşır hep beraber yapılır..
ay ne çok yazdım ama şuda var beni kullandıgıni hissettigim bikaç arkadaşımı bi kez götürdüm birdaha yazlıgını ya sını duyamadılar benden.enayi yerinede koydurmam kendimi...
sende koydurma müsait degiliz dersin..

herşeyden geçtim de hamile birinin evine yatıya gitmek bence çok düşüncesizlik. bu arada kaç yıllık evlisin gülkurusu?

bizimde yazlıgımız var teyzelerim kuzenlerim gelir dayılarım benim arkadaşlarım günlerce kalırız çünkü biz kalabalıkta seviyoruz mangal yapıyoruz denize gidiyoruz muhabbet sabaha kadar.biz ailecek gidince bişey anlamıyoz yada eşimle başbaşa gidince bizde sorun var sanırım:))
bu hafta gitcektik liste çok kalabaslıktı ben abimin eşi çocukları abimin 3 baldızı onların çocukları kayınvalidesi tatil dedigin öyle olur ne bileyim:))
ama şu var biz rahatsız olmayızgerçi şu var biizm 2 daire sadece misafirhane benim dairem ailemin abiimin daireleri ayrı ama gunduz tek evdeyiz temizlik yemek çamaşır hep beraber yapılır..
ay ne çok yazdım ama şuda var beni kullandıgıni hissettigim bikaç arkadaşımı bi kez götürdüm birdaha yazlıgını ya sını duyamadılar benden.enayi yerinede koydurmam kendimi...
sende koydurma müsait degiliz dersin..

yazlıgın sefası erkekler, cefası kadınlar çekiyor ne yazık ki. surekli yemek hazırla, duş temizle, sofra kur,,,tüm bayanlar birleşince ıyı oluyor keyıflı geçıyor ama nerde bulacaksın öyle yardımcı misafiri. ben de senın gıbıyım artık enayı yerıne koydurmam kendımı.sondu bıttı gıttı işte. sevgıler tatlım.

Back
X