Ezik miyim lan ben

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Uyarıyorum, içinizi şişirecek bi konu.

Hanımlar selam, kafamı alıp duvara sürte sürte kıvılcım çıkarasım var. Benim bu mıymıntılığım ne olacak ya, valla kendime tahammülüm hiç kalmadı. Konuya geçiyorum.

Sonunda işten ayrılıyorum, başka bi yere geçeceğim. Müdüre anlattım. Normalde 6-7 yıllık personeller bile max 2 hafta bekliyor. Bana 3 hafta müsaade etti. Ben belki bi tık sesimi çıkarsam 3 demezdi ama sesimi çıkaramadım. Çıkacağımı söyleyince patronun çocukları ve müdür 3ü neden çıkıyosun vs diye o kadar çok sordular ki sorunu diyemedim sesim içime kaçtı resmen. (Çıkacağım belli olmadan birkaç hafta önce benim için sorun olan her şeyi müdüre anlattım, hiçbir gelişme olmadı orda patronun çocukları sorunca da saçma bi otorite hissettim diyemedim.) İşimi, arkadaşlarımı çok sevsem de müdür gülmemden, yürümeme, kahve içmeme her şeyime saçma sapan takılan biriydi sesimi çıkarmamış olmama sinir oluyorum.

Birisi sesini azıcık yükseltince benim elim ayağım birbirine dolaşıyor.
Birisine teşekkür etmeyi çok abartıyorum. İşini yapan insanlara defalarca teşekkür ediyorum. Ee işi zaten bir kere de geç dimi sanki ömründen ömür verdi teşekkür üstünden teşekkür. Böyle olunca kendime aşırı kızıyorum. Birisini kırıcam, kaba konuşcam diye ödüm kopuyor.

Ben bu ezik davranışlardan nasıl kurtulucam hanımlar? Sizce ezik gösteren davranışlar neler?

ben de aynen böyle biriyim.. gelecek yorumları cok merak ediyorum.. bazen çok şikayetciyim bu halimden. iş görüşmelerinde özellikle sesimi cıkaramıyorum, karsımdaki cok ciddi biriyse söyleyeceklerim içime kaçıyo sanki, ama tesekkur etme konusunda bence cok kibar ve zarif birisiniz eziklik demezdim ona

Uyarıyorum, içinizi şişirecek bi konu.

Hanımlar selam, kafamı alıp duvara sürte sürte kıvılcım çıkarasım var. Benim bu mıymıntılığım ne olacak ya, valla kendime tahammülüm hiç kalmadı. Konuya geçiyorum.

Sonunda işten ayrılıyorum, başka bi yere geçeceğim. Müdüre anlattım. Normalde 6-7 yıllık personeller bile max 2 hafta bekliyor. Bana 3 hafta müsaade etti. Ben belki bi tık sesimi çıkarsam 3 demezdi ama sesimi çıkaramadım. Çıkacağımı söyleyince patronun çocukları ve müdür 3ü neden çıkıyosun vs diye o kadar çok sordular ki sorunu diyemedim sesim içime kaçtı resmen. (Çıkacağım belli olmadan birkaç hafta önce benim için sorun olan her şeyi müdüre anlattım, hiçbir gelişme olmadı orda patronun çocukları sorunca da saçma bi otorite hissettim diyemedim.) İşimi, arkadaşlarımı çok sevsem de müdür gülmemden, yürümeme, kahve içmeme her şeyime saçma sapan takılan biriydi sesimi çıkarmamış olmama sinir oluyorum.

Birisi sesini azıcık yükseltince benim elim ayağım birbirine dolaşıyor.
Birisine teşekkür etmeyi çok abartıyorum. İşini yapan insanlara defalarca teşekkür ediyorum. Ee işi zaten bir kere de geç dimi sanki ömründen ömür verdi teşekkür üstünden teşekkür. Böyle olunca kendime aşırı kızıyorum. Birisini kırıcam, kaba konuşcam diye ödüm kopuyor.

Ben bu ezik davranışlardan nasıl kurtulucam hanımlar? Sizce ezik gösteren davranışlar neler?
Teşekkür olayı bende de var.. Ne saçmalıyosun diyorum bazen ama elimde değil teşekkür üstüne teşekkür ederken buluyorum kendimi🤦🏼‍♀️
Ama rahatsız olduğum durumu söylerim ve sanırım inatçıyımda bu konuda.
Siz fazla mı empati yapıp kırmaya çekiniyosunuz acaba, ondan mı ifade etmeye/tepki vermeye çekiniyorsunuz

ben de aynen böyle biriyim.. gelecek yorumları cok merak ediyorum.. bazen çok şikayetciyim bu halimden. iş görüşmelerinde özellikle sesimi cıkaramıyorum, karsımdaki cok ciddi biriyse söyleyeceklerim içime kaçıyo sanki, ama tesekkur etme konusunda bence cok kibar ve zarif birisiniz eziklik demezdim ona

İnanın zariflik değil. Bir kez teşekkür edip geçsem neyse aynı şey için teşekkür ederi, çok teşekkürler, yordum sizi vs vs. valla yazarken içim bayıldı

Teşekkür olayı bende de var.. Ne saçmalıyosun diyorum bazen ama elimde değil teşekkür üstüne teşekkür ederken buluyorum kendimi🤦🏼‍♀️
Ama rahatsız olduğum durumu söylerim ve sanırım inatçıyımda bu konuda.
Siz fazla mı empati yapıp kırmaya çekiniyosunuz acaba, ondan mı ifade etmeye/tepki vermeye çekiniyorsunuz

Bu konuda hakkımı yiyemem 2-3 yıl öncesine göre çok daha iyiyim, istemediğim şeyler için sesim daha çok çıkıyor, ama bazen hepten sesim içime kaçıyor :)

Bence patronlarla özel konuşun . İşinizi seviyorsanız ve maddi olarak tatmin ediyorsa sizi hiç bırakmayın .
Sizin gibi öğrencilerime genelde bebeğini manken olarak kullan ve pişman olduğun anlarda neler söylemek isterdin aslında , nasıl davranmak seni mutlu ederdi diye düşün ve konuş derim . Yazmakta iyi gelir bazı öğrencilere . Kendilerinin tam zıttı olan karakteri anlatan bir hikaye yazarlar . Bazen roman kadar uzun olur ama en sonunda nasıl bir insan olmak istediklerini anlarlar .
Sizin yaşınız biraz daha büyük ama bence rol yapma sizde de işe yarayabilir . Bir insana 40 kere deli dersen deli olur misali . Telkin ve tekrar hayat değiştirebilir

Hayat demek sizi yeterince yerden yere vurmamış, vurunca zaten otomatik olarak o noktaya geliyosunuz.
Aileler bazen öyle sert vuruyor ki , bazı çocuklarım ağlamayı bile bilmiyor. Dayak yediğimde suçlu benim diye düşünüp babasını yorduğu için özür dileyen çocuklar gördüm ben . Hayat herkese nazik davransın inşallah 😔 ama çok haklısınız

Nedense ezik değil de tatlı geldin bana. :KK37: Müdüre sizin yüzğnüzden gidiyorum deseydin de ona bişey olmazdı. Sallamazdı. Ha için soğurdu belki ama önemli mi boşver geçti.

Bence patronlarla özel konuşun . İşinizi seviyorsanız ve maddi olarak tatmin ediyorsa sizi hiç bırakmayın .
Sizin gibi öğrencilerime genelde bebeğini manken olarak kullan ve pişman olduğun anlarda neler söylemek isterdin aslında , nasıl davranmak seni mutlu ederdi diye düşün ve konuş derim . Yazmakta iyi gelir bazı öğrencilere . Kendilerinin tam zıttı olan karakteri anlatan bir hikaye yazarlar . Bazen roman kadar uzun olur ama en sonunda nasıl bir insan olmak istediklerini anlarlar .
Sizin yaşınız biraz daha büyük ama bence rol yapma sizde de işe yarayabilir . Bir insana 40 kere deli dersen deli olur misali . Telkin ve tekrar hayat değiştirebilir

İşimi seviyorum, ama gelişimim açısından çıksam çok daha iyi olacak ve açıkcası müdürün tavırları işten çok soğuttu.

Dediğinizi deneyeceğim, hatta gece direkt yazmaya başlicam

İşimi seviyorum, ama gelişimim açısından çıksam çok daha iyi olacak ve açıkcası müdürün tavırları işten çok soğuttu.

Dediğinizi deneyeceğim, hatta gece direkt yazmaya başlicam
Aferin sana👏🏻 Sevmediğimiz insanlar hep karşımıza çıkacak . Onlardan nereye kadar kaçacağız değil mi ?

Her şey kararında güzel. Kibarlık da haddi aşan seviyede aşırı tekrar tekrar yapılınca kibarlık olmaktan çıkar maalesef. Hele ki günümüz insanlarının gözünde eziklik olarak algılanır. Kendiniz gibi teşekkürü abartan defalarca teşekkür eden insanla karışlaştınız mi? Hiç karşılaşmadıysanız böyle bir insan düşünün nasıl görünür size? Muhtaç bir görüntü çizersiniz insanların kafasında. Size zarar vermeye de başlamış bu davranışınız. Rahatsız da oluyorsunuz. Frenlemesiniz kendinizi ama nasıl yaparsınız bilemiyorum.

İçinizde hiç öfke olmuyor mu? Ya da sinir bozucu insanları gıcık etme isteği? Ben haksızlık karşısında susamıyorum o an beynimde şimşekler çakıyor sanki. Bir kere sesinizi çıkarırsanız sonra bir daha korkmazsınız. Babanızın baskıcı biri olduğunu hatırlıyorum büyük ihtimalle küçükken onu kızdırmamak için hep içinize attınız, sessizliğe alıştınız.

Başlığı görünce konuyu Feriha açtı sandım

• Komik
Reactions: Jou
şu dediklerinizden çok bir şey anlamadım ama tahminim çocukken baskın, sağı solu belli olmayan biri tarafından yetiştirilen zorbalığa uğramamak, işte artık allah ne verdiyse, elinden dilinden zarar görmemek için küçük yaşta onu idare etmeyi mecburen öğrenmiş biri böyle olabilir. temel hayatta kalma teknikleri gibi. sonra bunlar unutulur veya sisli hatıralar olur ve insan yıllar yıllar sonra ben neden böyleyim diye düşünür, bulamaz falan.

Aptal insanlara birşeyler anlatmak için çok uğraşıyorum

Sen dersin ki sanane değil mi?

Değil işte

Benimde yanlışım başımı taşlara vurduğum yanım bu 🤷‍♀️

Insanlar gerçekten nezaketi eziklik sanabiliyorlar çok tuhaf ama :))
Bende yeni başladığım is ortamında koridorda karşılaştığımız is arkadaşıma merhaba demistim Ve başıyla selamımı alip geçmişti :/ çok tuhaf, çok sacma gözüktü bir merhaba bile almamayı coolluk sanıyorlar. Merhaba diyeni de sanki arkadaş olmaya çalışan ezik gibi görebiliyorlar. Oysa sadece insanlik:)) nezaket herkeste yok maalesef. Üstelik bunlar kötü insanlarda değiller su an kendisiyle güzel bir muhabbetim var mesela ama baştaki o hali çok şaşırtmıştı beni.
Genelde beni de sizin gibi görürler. Hatta bir iş arkadaşımla sorun yaşadım. Bana herkesin icinde bağırıp sacma cümleler kurdu. Erkekti ve bence kadınım diye yapabilmişti.
Ben sakin kalmaya çalışarak " benimle böyle konuşmaniza müsaade etmeyeceğim için burayı terk ediyorum" deyip gittim. Ama sonra iş arkadaşlarım yanıma gelip " ay ne kibarsın. Ben olsam yakar yıkardım. Benimle böyle konuşamazdı" bla bla dediler. Ben yine sok oldum çünkü onlara gore çirkef olmalısın yoksa eziksin.
Hatta biri " tabi neden x'e yapamıyor da sana yapıyor sessizsin " gibi bir sey dedi. :)) bende " yok ne ilgisi var herkesle konuşmak zorunda değilim muhabbet ettiğim insanlar var ve zaten (o kişinin kendisi çok suratsız biri) onunla ne konusabilirim?selam bile vermeyen birisi" demistim. Beklemiyordu böyle bir cevap , şaşırdı "tabi canim" filan dedi.
Ben aynı seviyeden cevap vermek istememiştim dedim sadece.
Müdüre gidip şikayetçi olduğumu söyledim ve bir gün sonra bu bana bağıran kişi gelip yine herkesin önünde benden özür diledi.
Yani böyle çözmek varken neden çirkefe bağlayayım bende asla sevmem kavga filan.
Ama anladim ki maalesef toplum icinde cirkef degilsen eziksin. Naziksen zaten oo daha da eziksin. Herkesle muhabbet etmek istemiyorsan da öylesin.
Tuhaf bir bakış açısı .

Back
X