Ezilmiş ve güçsüz olmaktan bıktım

caresizcicek4

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
160
43
13
35
28 yaşında insan kendini baştan yaratabilir mi?
Benim bu zamana kadar hep psikolojik sorunlarım oldu.Ağır depresyon geçirdim.
Hep kendimi küçümsedim,hiçbir şeye layık görmedim.Bu sebeple de hayatım boyunca doğru düzgün mutlu olamadım.
İçine kapanık biriyim,pek arkadaş çevrem yok.Bu yaşta olunca zaten arkadaşların hepsi evli çocuklu.
Kafa dengi kimsede yok.En küçük bir şeyi yapmak için bile gücüm olmuyor bazen.Şöyle şöyle yapacağım diyorum uygulamaya geçemiyorum.Ruh halim çok kötü
Bundan sonra hayatı sadece kendim için yaşamak istiyorum.Kişiliğimi değiştirmek istiyorum.Hayatı dolu dolu yaşamak istiyorum.Bu zamana kadar hep ağlayıp üzüldüm çünkü,güçlü biri olamadım.
Hayata dolu dolu nasıl yaşanır ? Bunu bile bilmiyorum,yardımcı olur musunuz .
Bu yaştan sonra değişebilir miyim?
Ayrıca psikolojik rahatsızlıklardan dolayı ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gitmek istiyorum.Devlette ilaç veriyorlar sadece çünkü.Özele de maddi durumum uygun değil.Ruh ve sinir hastalıklarına bu sebeple gitmem abes olur mu ?

Kurslara git
Fotoğrafçılık resim dil vs
Turlara katıl
Günlük doğa gezilerine katıl
Tırmanma trekking gibi doğa sporu gruplarına katıl
VS vs
Hiç olmadı çarşı pazar gez antikacıları dolaş gizli kalmış efsane lezzetleri bul. Mesela her ay bi ilçeyi gez bitir İstanbuldayım didik didik neler bulursun
Üniversite oku ama farklı bi alanda örnek arkeoloji sinema yazarlığı vs...
Fuarları dolaş

Kurslara git
Fotoğrafçılık resim dil vs
Turlara katıl
Günlük doğa gezilerine katıl
Tırmanma trekking gibi doğa sporu gruplarına katıl
VS vs
Hiç olmadı çarşı pazar gez antika onları dolaş gizli kalmış efsane lezzetleri bul. Mesela her ay bi ilçeyi gez bitir İstanbuldayım didik didik neler bulursun
Üniversite oku ama farklı bi alanda örnek arkeoloji sinema yazarlığı vs...
Güzel etkinlik ama hayatım boyunca böyle bir şeyleri yapacak kişilikte olmadım mesela.Hani hep istedim ama benim gibi düşünen kimse yok etrafımda.Yalnız da nasıl yapılır ki.
Ailem de baskıcı.Diğer insanlar da hayat derdinde kafa dengi kişi yok etrafımda.

Güzel etkinlik ama hayatım boyunca böyle bir şeyleri yapacak kişilikte olmadım mesela.Hani hep istedim ama benim gibi düşünen kimse yok etrafımda.Yalnız da nasıl yapılır ki.
Ailem de baskıcı.Diğer insanlar da hayat derdinde kafa dengi kişi yok etrafımda.
Yalnız da yapılır neden yapılmasın.
Hiçbir şey yapamıyorsan al bi şişe suyunu tak güneş gözlüğünü git bi parkta yürüyüş parkurunda yürü

Ben de neredeyse tüm etkinliklerimi yalnız yaparım

Yalnız da yapılır neden yapılmasın.
Hiçbir şey yapamıyorsan al bi şişe suyunu tak güneş gözlüğünü git bi parkta yürüyüş parkurunda yürü

Ben de neredeyse tüm etkinliklerimi yalnız yaparım
Tesekkür ederim.
Bu yaştan sonra değişim yapılabilir değil mi

Aynı durumdayız, aynı yaştayız, benim ailem baskıcı değil hatta hep sosyalleşmem için uğraştılar. Ben de artık kendimi toparlamak istiyorum. Etkinliklere ben de katılamıyorum çünkü sosyal anksiyetem var :(

Hep kendimi küçümsedim,hiçbir şeye layık görmedim.Bu sebeple de hayatım boyunca doğru düzgün mutlu olamadım.
İçine kapanık biriyim,pek arkadaş çevrem yok.Bu yaşta olunca zaten arkadaşların hepsi evli çocuklu.
Kafa dengi kimsede yok.En küçük bir şeyi yapmak için bile gücüm olmuyor bazen.Şöyle şöyle yapacağım diyorum uygulamaya geçemiyorum.Ruh halim çok kötü
Bundan sonra hayatı sadece kendim için yaşamak istiyorum.Kişiliğimi değiştirmek istiyorum.Hayatı dolu dolu yaşamak istiyorum.Bu zamana kadar hep ağlayıp üzüldüm çünkü,güçlü biri olamadım.
Ayrıca psikolojik rahatsızlıklardan dolayı ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gitmek istiyorum.Devlette ilaç veriyorlar sadece çünkü.Özele de maddi durumum uygun değil.Ruh ve sinir hastalıklarına bu sebeple gitmem abes olur mu ?
Bu durum bir kişilik özelliği , bunu aşmak için kendin çabalamalısın, bunun için hastaneye gitmen yüksek ihtimal ile sana reçete edilecek bir ssrı grubu ilaçla sonlanır.Kişilik kolay değişmez, hem genetik hem de çevresel kazanımlarını bir çırpıda silemezsin ; kurs, hobi ,spor gibi aktivitelerle açılmalısın , denize dalmak gibi düşün , ilk kulaç zordur sonrası gelir........

Kendine bir hedef belirle ve o hedef için çalış.bende sen gibiydim.şu an bi hedefim var gerçekten iatediğim bi şey.ve onun için çabalamak beni düşünmekten kötü şeyleri alıkoyuyor.

Bu teyzeyi örnek al, onun da parası yoktu dili yoktu bilgisi yoktu ama kendine inancı vardı.
Hepimizin örnek alması gereken bi insan.
Gezmek için değil yani herkes gezmek istemeyebilir ama, yaşamak kendin olmak için.
Heleki bu yaştan sonra diye sorman çok abes ya 28 yaşındasın aynı yaştayız. Elinin altında internet var istediğin herşeyi yapabilirsin.

https://www.google.com.tr/amp/s/yemek.com/amp/dunyayi-gezen-turk-teyze/

Aynı durumdayız, aynı yaştayız, benim ailem baskıcı değil hatta hep sosyalleşmem için uğraştılar. Ben de artık kendimi toparlamak istiyorum. Etkinliklere ben de katılamıyorum çünkü sosyal anksiyetem var :KK43:
Evet yalnız olunca bana da her şey çok zor geliyor.Bu yüzden bir şeyleri aşamıyorum

Zaten tek yap. Kendine güvenin gelir ayrıca değişim sandın olur.
Yanında tanıdık olunca onla takılırsın eve ne anladık

Depresyonun nasıl bir şey olduğunu bilirim. Kendini önemsiz, değersiz, ezik hissedersin. Ama emin ol kendini hissettiğin gibi değildin sadece sen öyle sanıyorsun. Can Yücel'in bir şiiri var, Her Şey Sende Gizli diye... Bir okumanı tavsiye ederim. Ayrıca yaş 28 falan diye düşünme, hayat insanın karşısına neler neler çıkarıyor. Psikoloğa git istersen psikiyatri değil de... Daha fazla konuşmak istersen özelden yazabilirsin

Ben ne depresyonlar yaşadım ah bi bilsen, 2 içinde babamı dedemi yuvamı sağlıgımı herseyimi kaybettim, bi kenara çekilip te ben güçsüzüm diye aglamadım , benim yerinde bi başkası olsa belki de yasayamazdı kaldıramazdı, ben aksine acılarımla beslendim güçlendim, tedavi görüyodum, sonra bir gün dedim ya vebi bu adammı hayata döndürecek diye kendime söz verdim ve kendi kendine döndüm hayata tekrardan, hayatta kendimden başka kimsem olmadığına inandığım içim bu kadar güçlüyüm işte.

Bu durum bir kişilik özelliği , bunu aşmak için kendin çabalamalısın, bunun için hastaneye gitmen yüksek ihtimal ile sana reçete edilecek bir ssrı grubu ilaçla sonlanır.Kişilik kolay değişmez, hem genetik hem de çevresel kazanımlarını bir çırpıda silemezsin ; kurs, hobi ,spor gibi aktivitelerle açılmalısın , denize dalmak gibi düşün , ilk kulaç zordur sonrası gelir........
Yani uzun zaman mı gerekir ?

Tabiki yapılır her şey değişime ne kadar açık olduğuna bağlı
Cesaretini toplamak için halk eğitim kurslarından ya da hanımlar lokali gibi yerlerdeki etkinliklerden başlamanı öneririm
Değişimi ciddi anlamda istiyorum artık.Merak ettiğim şey bu yaşta değişim zor mudur

Bende plansız olduğum için çoğu şeyden geri kalıyorum ve malesef işlerim bitmiyor.
Ders konusu da öyle ev konusuda öyle
Işler bitmez.
Sınavlar başlıcak ama konulara daha çalışmadım.

Ne gezmeye ne ise vakit ayırıyorum.
Boşboş.

Back
X