- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.861
- 798
- 35
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Eeee bi zahmet artık versinSakinim canimolayın ustunden 4 gün geçti.sadece yapilani hazmedemiyorum. Parayi vericek zaten.kalirsaktq kiradan dusucekmis
Alt kati kullaniyorlarmis zaten ust kati sonradan yapmislar.ben sanmiyorum boyle bisiyin gozden kaçağıni her o suyu actiginda aklina gelirdi gunesten geldigi ve bize bagli olduğunu.gunah onlarin boynuna ne diyimEşiyle konuşmuşsunuz , kocası telefondaki konuşmada ne anladı , neye evet dedi emin olun öncelikle.
Gündüz gözüyle tesisattan anlayan biri kontrol etsin.
Karşı tarafta ödemeyi yapmayı ve tesisatı ayırmayı kabul etmiş.
Önceden aynı aile alt katı da kullanıyorsa ; belki hakikaten gözden kaçmış dahi olabilir.
AynenEeee bi zahmet artık versin
Oylelerinin hakkindan gelmek gerekBenim eski sevgilime kısa süreli bir ev bulmuştum, interneti suyu elektriği vs ödediğimiz ücrete dahildi. Ev sahibi son faturaları göstermişti, "ortalama rakam bu,aşım olursa depozitodan düşeriz" diye
Derken benim uyanık ex (bilgisayar mühendisi) internete fazladan bağlanan bir hesap görmüş. Yan dairedeki ev sahibinin annesinin tableti telefonu:) çocuk canı sıkıldıkça kadının internetini kapatıyordu,kadın geliyor, modemin kablolarını kontrol ediyor, uğraşıyor ediyor falan, benimki onay veriyor. Kadın gittikten yarım saat sonra tekrar kapatıyorevden çıkarken canı istiyor kapatıyor, eve giriyor kadının gelme zamanı yaklaşınca açıyor falan kadının dili de yoktu, çocuk da onun dediklerini anlamıyor taklidi yapıyordu:) iki ayda manyak etti kadını . Ben depozitoyu almaya gittiğimde bile kadın demişti , senin çocuk internette ne yapıyorsa,o gitti düzeldi internet :))
Çocuk da terazi burcu bu arada, haksızlığa, adaletsizlige hiç gelemez. Bize söylemeden yan daireyle paylaşımlı olduğu için ve limit aşımında bizden kesecekleri için bilenmisti o kadına. Biraz da uyuz bir insandı :)
Siz de kavga çıkarmadan adamla uzlasin bence. El altından yine konuya komşuya yayarsiniz ama sakin kalmakta yarar var
Elektrikten korkmuştuk ama kontrol ettik onda sıkıntı yoktu.Benim bir arkadaşım belli bir süre yurtta kalıp sonra eve çıktı. Eve çıkması da şöyle oldu, okulda ki yabancı uyruklu bir arkadaşı normalde tek başına kirada kalıyormuş İstanbul 'da. Geçinemeyince yanıma iki kız öğrenci daha alayım demiş iki oda boş diye. Biri benim arkadaşım oldu biri başka bir öğrenci. Üçü yaşamaya başladılar birlikte. Arkadaşım ve üçüncü kız her ay 1750 lira veriyorlar o kıza o da kendi hesabından ev sahibinin hesabına aktarıyor her ay kirayı. Tabi kimse uzunca bir müddet bir şeyden şüphelenmiyor. Sonra bir gün ev sahibi eve geliyor. Ev kirasının 3500 lira olduğu ortaya çıkıyor.Meğer ilk kız hiçbir şey vermeyip arkadaşım ve diğer kızdan kira parasını çıkartıyormuş. Büyük kavga çıktı tabi. Kızın savunması da "Ben size gelin, kirayı üçe bölelim demedim ki. Yerleşmiştim, iki oda boşta kaldı. O odaları size kiraladım." oldu. Yani milletin evini kendi evi gibi sahiplenip odaları başkalarına kiralayıp, kendi beleşten yaşamış.
Bence sizde iyice bir araştırın. Üstümüzden kullandıkları başka başka şeyler de olabilir.
Alt kati kullaniyorlarmis zaten ust kati sonradan yapmislar.ben sanmiyorum boyle bisiyin gozden kaçağıni her o suyu actiginda aklina gelirdi gunesten geldigi ve bize bagli olduğunu.gunah onlarin boynuna ne diyim
Okadar beni evine davet etti bir yilim dolucak daha evinin icini görmedim.mesafeliydim birde olmasam basima nelee gelicekti acabaKonuyu okuyunca urfadaki ev sahipleri geldi aklıma, taşınmak büyük mesele, suyu ayırmalarını sağla, parayı da al. Mümkünse bir daha selam bile verme
Şaşırıyorum ama sonra Türkiye burası diyerek şaşırmıyorumEvet kizlar uzatmak istemiyorum fazla hemen konuya giricem.
Ev sahibi 1 yıldır güneş enerjisi suyu bizim saatimize bağliymiş.ve benim bundan yeni haberim oluyor. Bir yıl boyunca onlarin kullandığı sicak su faturasını biz ödemişiz. Gerçi çamaşır mandalina tamah edenden başka ne beklenirdiki
Nasil farkettigimime gelelim.evde değilken bile gelen su faturasinin cok gelmesinden anladim. Baslarda dikkat ediyorlardi demekki ama son zamanlarda su faturam normalin üstünde gelmeye basladi.bu kadinin 3 gun damda hali yikadigini bilirim.
Çıktım yukarı güneş enerji borusu hangi eve bagli dedim.bilmiyorum dedi dur kocama sorayim dedi. Kocasini aradi telefondan sesini duydum.bizim eve bagli olduğunu söyledi. Telefonu aldim kadından.neden bundan haberimiz yok dedim 1 yil olucak neredeyse su faturanizi neden bize odettiniz dedim. Adam busuru bahane siraladi. Simdiye kadar kullandiklari su faturasini (bin tl ) kiramizdan düşmeyi. Güneş enerjiden gelen su faturasi icin ayda 40 tl odemeyi teklif etti. Tabiki kabul etmedim. Buarada biz 3 kisiyiz onlar 10 kisi falan 40 tl vericekmis haspam!!!
O parayi onlardan alicam.ve cikmadan önce ne yapilmasi gerekiyorsa yapicam.burda herkes birbirini tanir marketinden tut mahallenin fesat kadinina kadar soylucem bunu.insanlara sahtekarlik yapmanin bedelini odemelerini istiyorum. Gelen kiraci icin ayni seyi yapmasinlar diye elimden geleni yapicam.
Bu olay yaklaşık 4 gun önce oldu. İçim icimi yiyor. Saf insanlara benziyordular.aptal yerine konmak fazlasiyla kırdi.
Boruyu söksünler o zaman, şimdi sesiniz çıkmasın diye ağzınıza bir parmak bal çalarlar sonra yine suyu harcama onlardan ödemesi sizden olur.Sayac ayri mune ablacim.boru hatti cekilmis sayacima gunes enerjinin
Olsun sen yinede kirma şaşırŞaşırıyorum ama sonra Türkiye burası diyerek şaşırmıyorumHayır oha yani düşünsem bile akıl edemem bunu ben birde rüşvet teklif etmiş ama cüzi bir miktarda
Aslında tahmin edemeyeceğin kadar çoklar sadece hepsinden haberimiz olmuyorOlsun sen yinede kirma şaşırben böyle insanlarin olduguna inanmak istemiyorum.cok az sayida vardirlar oda bana denk dustu
Aynen oyle resmiyete döküldüğü icin o 40 tlyi bin tl yi fitil fitil getiricekler.ya boruyu soksun bisi yapsinlar yada verdikleri parayi kabul etmem cikarimBoruyu söksünler o zaman, şimdi sesiniz çıkmasın diye ağzınıza bir parmak bal çalarlar sonra yine suyu harcama onlardan ödemesi sizden olur.
Farkına varmasaydın bu düzen böyle devam edecekti, ki sizden önce kim bilir kaç kiracısı aynı haksızlığa maruz kaldı
Anlattığım ev sahibi de bizden önce kaç kiracısının hakkını yemiş böyle, biz o eve taşınırken kimse ikaz etmedi çekindiler belki de ama evi boşaltırken herkes döküldü anlattılar bunların haksızlıklarını cimriliklerini
Sikayet etmedim adam parayi vermek istiyor.birde boruyu halletcekmis heraldeAslında tahmin edemeyeceğin kadar çoklar sadece hepsinden haberimiz olmuyorPeki şikayet ettiniz mi bunu ispatlayabiliyor musunuz? Mutlaka cezası vardır
Boruların gittiği yerin fotosunu çekebiliyor musunuz peki? İyi bari faiziyle ödesin bence oda psikoloji telafisi olsunSikayet etmedim adam parayi vermek istiyor.birde boruyu halletcekmis heraldefoyalari ortaya cikmazsa ayirmazdi tabi.
Baktigimda bisi anlasilmiyorBoruların gittiği yerin fotosunu çekebiliyor musunuz peki? İyi bari faiziyle ödesin bence oda psikoloji telafisi olsun
Yaptıkları ortaya çıkmasaydı, kendileri vicdana gelip hayatta söylemezlerdi, boruyu söksünler, şimdiye kadar onlar adına ödediğin faturayı karşılasınlar ancak öyle kabul ederim dersin, daha konunu okur okumaz aha dedim bize apartman aydınlatmasını ödeten ev sahibinin Adana şubesiAynen oyle resmiyete döküldüğü icin o 40 tlyi bin tl yi fitil fitil getiricekler.ya boruyu soksun bisi yapsinlar yada verdikleri parayi kabul etmem cikarim
Gorumcesi otururyormus bizden onceahh işte bilseydik hic tasinirmiydik bu eve. Ama ben cikarsam bunu herkes duyucak.ayni seyi yasamamalari için gelen kiraci
Yaptıkları ortaya çıkmasaydı, kendileri vicdana gelip hayatta söylemezlerdi, boruyu söksünler, şimdiye kadar onlar adına ödediğin faturayı karşılasınlar ancak öyle kabul ederim dersin, daha konunu okur okumaz aha dedim bize apartman aydınlatmasını ödeten ev sahibinin Adana şubesi
İstanbul‘da olsaydınız acaba akrabalar mı diye sorardım
Elektrikten korktumda onda bisi cikmadi cok sukurKaçak kullanım olarak şikayet de edin bence. Bunu yapan kim bilir başka ne yapmıştır
Sök benceAydinlatma demisken mune abla bizim ara lamba....ayni seyi yasiyorumbizim lambamizi acik bırakıyorlar ya kendilerinki otomatik bizimki acip kapanandan lambayimi soksem napsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?