😱 👈 olacağınıza eminim

yüzde yüz zam yaptık bugün kiraya.öyle çıkıp gideyim demek kolay değil.iyi düşünsün.ev bulmadan celallenmesin.sakince hakkını savunsun.parasını da alsın o 1 yılın.çocuğunun özel eğitimi var ona odaklansın.bu hırsız evsahibine değil
Zaten belirttim ya ceycey kiralar uçtu iyice sende haklısın işin zor diye.
Bende kızgınlıkla yarın ev taşısın demem zaten hem taşınma masrafı hem kira yüzünden.
Ama bu ev sahibi hiç normal değil bu kaçıncı vukaati.

Zaten belirttim ya ceycey kiralar uçtu iyice sende haklısın işin zor diye.
Bende kızgınlıkla yarın ev taşısın demem zaten hem taşınma masrafı hem kira yüzünden.
Ama bu ev sahibi hiç normal değil bu kaçıncı vukaati.
adana lı konu sahibi o baş eder onlarla :KK53: sevdiğim de bir üye zora düşmesini asla istemem.iyi düşünüp öyle karar versin

Evet kizlar uzatmak istemiyorum fazla hemen konuya giricem.

Ev sahibi 1 yıldır güneş enerjisi suyu bizim saatimize bağliymiş.ve benim bundan yeni haberim oluyor. Bir yıl boyunca onlarin kullandığı sicak su faturasını biz ödemişiz. Gerçi çamaşır mandalina tamah edenden başka ne beklenirdiki :KK51:

Nasil farkettigimime gelelim.evde değilken bile gelen su faturasinin cok gelmesinden anladim. Baslarda dikkat ediyorlardi demekki ama son zamanlarda su faturam normalin üstünde gelmeye basladi.bu kadinin 3 gun damda hali yikadigini bilirim.

Çıktım yukarı güneş enerji borusu hangi eve bagli dedim.bilmiyorum dedi dur kocama sorayim dedi. Kocasini aradi telefondan sesini duydum.bizim eve bagli olduğunu söyledi. Telefonu aldim kadından.neden bundan haberimiz yok dedim 1 yil olucak neredeyse su faturanizi neden bize odettiniz dedim. Adam busuru bahane siraladi. Simdiye kadar kullandiklari su faturasini (bin tl ) kiramizdan düşmeyi. Güneş enerjiden gelen su faturasi icin ayda 40 tl odemeyi teklif etti. Tabiki kabul etmedim. Buarada biz 3 kisiyiz onlar 10 kisi falan 40 tl vericekmis haspam!!!

O parayi onlardan alicam.ve cikmadan önce ne yapilmasi gerekiyorsa yapicam.burda herkes birbirini tanir marketinden tut mahallenin fesat kadinina kadar soylucem bunu.insanlara sahtekarlik yapmanin bedelini odemelerini istiyorum. Gelen kiraci icin ayni seyi yapmasinlar diye elimden geleni yapicam.

Bu olay yaklaşık 4 gun önce oldu. İçim icimi yiyor. Saf insanlara benziyordular.aptal yerine konmak fazlasiyla kırdi.
Benim bir arkadaşım belli bir süre yurtta kalıp sonra eve çıktı. Eve çıkması da şöyle oldu, okulda ki yabancı uyruklu bir arkadaşı normalde tek başına kirada kalıyormuş İstanbul 'da. Geçinemeyince yanıma iki kız öğrenci daha alayım demiş iki oda boş diye. Biri benim arkadaşım oldu biri başka bir öğrenci. Üçü yaşamaya başladılar birlikte. Arkadaşım ve üçüncü kız her ay 1750 lira veriyorlar o kıza o da kendi hesabından ev sahibinin hesabına aktarıyor her ay kirayı. Tabi kimse uzunca bir müddet bir şeyden şüphelenmiyor. Sonra bir gün ev sahibi eve geliyor. Ev kirasının 3500 lira olduğu ortaya çıkıyor. 🤕 Meğer ilk kız hiçbir şey vermeyip arkadaşım ve diğer kızdan kira parasını çıkartıyormuş. Büyük kavga çıktı tabi. Kızın savunması da "Ben size gelin, kirayı üçe bölelim demedim ki. Yerleşmiştim, iki oda boşta kaldı. O odaları size kiraladım." oldu. Yani milletin evini kendi evi gibi sahiplenip odaları başkalarına kiralayıp, kendi beleşten yaşamış.

Bence sizde iyice bir araştırın. Üstümüzden kullandıkları başka başka şeyler de olabilir.

Ama kabul ettiler iste güneş enerjinin borusu bizim suya bagliymis. Temmuz da 1 yil olucak biz şimdiye kadar hep onlarij kullandigi suyuda ödemişiz.

Cok teşekkür ederim arasitiricam bunu mutlaka 🙏

Eşiyle konuşmuşsunuz , kocası telefondaki konuşmada ne anladı , neye evet dedi emin olun öncelikle.

Gündüz gözüyle tesisattan anlayan biri kontrol etsin.

Karşı tarafta ödemeyi yapmayı ve tesisatı ayırmayı kabul etmiş.

Önceden aynı aile alt katı da kullanıyorsa ; belki hakikaten gözden kaçmış dahi olabilir.

Son düzenleme:
Benim eski sevgilime kısa süreli bir ev bulmuştum, interneti suyu elektriği vs ödediğimiz ücrete dahildi. Ev sahibi son faturaları göstermişti, "ortalama rakam bu,aşım olursa depozitodan düşeriz" diye
Derken benim uyanık ex (bilgisayar mühendisi) internete fazladan bağlanan bir hesap görmüş. Yan dairedeki ev sahibinin annesinin tableti telefonu:) çocuk canı sıkıldıkça kadının internetini kapatıyordu,kadın geliyor, modemin kablolarını kontrol ediyor, uğraşıyor ediyor falan, benimki onay veriyor. Kadın gittikten yarım saat sonra tekrar kapatıyor 😂😂 evden çıkarken canı istiyor kapatıyor, eve giriyor kadının gelme zamanı yaklaşınca açıyor falan 😛 kadının dili de yoktu, çocuk da onun dediklerini anlamıyor taklidi yapıyordu:) iki ayda manyak etti kadını . Ben depozitoyu almaya gittiğimde bile kadın demişti , senin çocuk internette ne yapıyorsa,o gitti düzeldi internet :))
Çocuk da terazi burcu bu arada, haksızlığa, adaletsizlige hiç gelemez. Bize söylemeden yan daireyle paylaşımlı olduğu için ve limit aşımında bizden kesecekleri için bilenmisti o kadına. Biraz da uyuz bir insandı :)
Siz de kavga çıkarmadan adamla uzlasin bence. El altından yine konuya komşuya yayarsiniz ama sakin kalmakta yarar var

Konuyu okuyunca urfadaki ev sahipleri geldi aklıma, taşınmak büyük mesele, suyu ayırmalarını sağla, parayı da al. Mümkünse bir daha selam bile verme

Bakın bu yapılan hırsızlık ve dolandırıcılık.Öyle basit bir şey değil.Güneş enerjisine bağlanmış diyerek olayı basitleştirmeyin.Sizin sayacınız öncesi su tesisatınıza bağlantı yapılmış ve izniniz olmadan kullanılmış. Onların ayrı sizin ayrı sayacınız var ve ayrı ayrı su parası ödüyorsunuz.Sizden habersiz hattınıza girmişler.Siz nereden biliyorsunuz sadece güneş enerjisi olduğunu belki adamların tüm suyunu siz ödediniz.
Siz hemen bir tesisatçı bulup bu bağlantıyı tespit ettirin.Bağlantı nereden başlıyor nereye gidiyor.Bu bağlantı ile o dairenin tüm suyu sizin sayaçtan mı geçiyor.Tüm bunları noktasal tespit ettirin video kaydına alın ve fotoğraflayın.Sonra bu işlemi yazılı kağıda dökün,Yazılı olarak önce olayı, neden kuşkulandığınızı ve tesisatçı çağırdığınızı neler tespit edildiğini yazın ve tespiti yazan kişiye imza attırın.Madem sitede eşiniz çalışan yanınızda başka bir site çalışanı da olsun.O da şahit olarak imza atsın.Sonra bu tutanağı ev sahibine verin.Geçmiş tüm su faturalarını ödetin.
Sonra da bu tutanak ile bulunduğunuz ilin su idaresine dilekçe verin.Konu budur hattımıza girilerek izinsiz suyumuz kullanılmıştır.Gereğini yapın diyeceksiniz.
Aslında bu işi mahkemeye vermek lazım ama siz bilirsiniz.

Yok artik bunuda duymadik demeyiz dolandiricilar resmen :KK12:
Siz yinede ev bulmadan cikicam vs demeyin paranizida son kuruşuna kadar alin.

Hakikaten böyle insanlar ile aynı toplumda yaşamak bile utanç verici
Ama maalesef yaşıyoruz.
Yıllar yıllar evvel bir ev kiraladık ev sahibi üst katta oturuyordu, aylık elektrik-su harcamalarımı metreküp ve kilowatt bazında bilirim, su her zamanki gibi geliyordu ama elektrik kw‘ı fazlaydı o ara sayaç da bozuldu o yüzden hiç şüphelenmedik fakat sayaç değişim sonrası yine değişen bir şey olmadı, bu arada dipnot düşeyim apartmanın merdiven ve çevre aydınlatması biz kapatmasak 7/24 açık kalıyordu, hiçbiri sensörlü değildi manuel olduğundan biri kapatmazsa devamlı açık kalıyordu, benim fatura her seferinde daha fazla gelmeye devam etti bir gün saftirik yani ben, ev sahibinin karısına x abla bizim sayaç yine mi bozuldu acaba, elektrik idaresini arasam da baktırsam mı dedim, kadın yüzünde gayet pişkin bir sırıtmayla ehuehu apartman aydınlatması sizin sayaca bağlı ya dedi🤦‍♀️

Bu olay ve abuk sabuk saatlerde evde lamba açmamak doğalgaz kullanmamak için bana gelip gitmeleri de tuz biber olunca ev sahibinin canına okuyarak çıktım o evden.

Karpuzlu araba Karpuzlu araba evinizden genel olarak memnunsanız bir şey diyemem ama sayacı ayırmalarını isteyin, o ayrılmazsa çok uğraşırsınız asla harcadıkları kadarını ödemezler.

Ama maalesef yaşıyoruz.
Yıllar yıllar evvel bir ev kiraladık ev sahibi üst katta oturuyordu, aylık elektrik-su harcamalarımı metreküp ve kilowatt bazında bilirim, su her zamanki gibi geliyordu ama elektrik kw‘ı fazlaydı o ara sayaç da bozuldu o yüzden hiç şüphelenmedik fakat sayaç değişim sonrası yine değişen bir şey olmadı, bu arada dipnot düşeyim apartmanın merdiven ve çevre aydınlatması biz kapatmasak 7/24 açık kalıyordu, hiçbiri sensörlü değildi manuel olduğundan biri kapatmazsa devamlı açık kalıyordu, benim fatura her seferinde daha fazla gelmeye devam etti bir gün saftirik yani ben, ev sahibinin karısına x abla bizim sayaç yine mi bozuldu acaba, elektrik idaresini arasam da baktırsam mı dedim, kadın yüzünde gayet pişkin bir sırıtmayla ehuehu apartman aydınlatması sizin sayaca bağlı ya dedi🤦‍♀️

Bu olay ve abuk sabuk saatlerde evde lamba açmamak doğalgaz kullanmamak için bana gelip gitmeleri de tuz biber olunca ev sahibinin canına okuyarak çıktım o evden.

Karpuzlu araba Karpuzlu araba evinizden genel olarak memnunsanız bir şey diyemem ama sayacı ayırmalarını isteyin, o ayrılmazsa çok uğraşırsınız asla harcadıkları kadarını ödemezler.
Ne ara böyle Allah korkusu ,kul utanmasi olmayan insanlar ile doldu ortalık.Namuslu insanlar için ne zor bir çağ.

Kaçak su kullanan biriyle olan diyaloğumda kişinin verdiği cevap şu olmuştu; "ben onla sadece abdest alıyorum." aklıma o amcanın pişkinliği geldi.

Hangi şehirdeniz bilmiyorum tüketim arttıkça suyun birim fiyatı da artıyor çoğu ilin tarifesinde. Mutlaka sayacınızdan ayırtın güneş enerjisini , kabul etmeyin parayı.

Ne ara böyle Allah korkusu ,kul utanmasi olmayan insanlar ile doldu ortalık.Namuslu insanlar için ne zor bir çağ.
Aynen öyle, hakikaten utanmıyorlar da, ya işin daha ilginç yanını yazayım, biz evi bir sinirle boşalttık başka eve taşındık, ki çıkarken tüm faturalarımı ödedim, doğalgaz vs benim üzerime yapılmıştı zaten kiralarken, hepsinin borcunu ödeyip kapattırdım, taşındıktan 1 ay sonra bu ev sahibinin karısı yeni evime geldi elinde su faturasıyla, bunu siz ödeyeceksiniz dedi, ne alaka dedim faturaya baktım 0 metreküp, sayacı okuyan o zamanın parasıyla 5 tl sayaç bakım bedeli olarak fatura kesmiş, bak diyorum harcama yok 0 metreküp, yok diyor bunu siz ödeyeceksiniz, çıkardım verdim al götür eşinede de ki Mune başımızın gözümüzün sadakası olsun diyerek verdi, 5 lira gibi komik bir rakam ki 1 minibüse indi bindi parası ediyordu sadece.

Bakın bu yapılan hırsızlık ve dolandırıcılık.Öyle basit bir şey değil.Güneş enerjisine bağlanmış diyerek olayı basitleştirmeyin.Sizin sayacınız öncesi su tesisatınıza bağlantı yapılmış ve izniniz olmadan kullanılmış. Onların ayrı sizin ayrı sayacınız var ve ayrı ayrı su parası ödüyorsunuz.Sizden habersiz hattınıza girmişler.Siz nereden biliyorsunuz sadece güneş enerjisi olduğunu belki adamların tüm suyunu siz ödediniz.
Siz hemen bir tesisatçı bulup bu bağlantıyı tespit ettirin.Bağlantı nereden başlıyor nereye gidiyor.Bu bağlantı ile o dairenin tüm suyu sizin sayaçtan mı geçiyor.Tüm bunları noktasal tespit ettirin video kaydına alın ve fotoğraflayın.Sonra bu işlemi yazılı kağıda dökün,Yazılı olarak önce olayı, neden kuşkulandığınızı ve tesisatçı çağırdığınızı neler tespit edildiğini yazın ve tespiti yazan kişiye imza attırın.Madem sitede eşiniz çalışan yanınızda başka bir site çalışanı da olsun.O da şahit olarak imza atsın.Sonra bu tutanağı ev sahibine verin.Geçmiş tüm su faturalarını ödetin.
Sonra da bu tutanak ile bulunduğunuz ilin su idaresine dilekçe verin.Konu budur hattımıza girilerek izinsiz suyumuz kullanılmıştır.Gereğini yapın diyeceksiniz.
Aslında bu işi mahkemeye vermek lazım ama siz bilirsiniz.
Hayir sayaclarimiz ayrı bizim biz ilk kattayiz su faturasi elimize geciyor yani onlarada su faturasi geliyor. Ya sürekli damda suyu aciyordu iskillendim zaten.evde olmama ragmen su faturasi yüksek gelince anladim tam emin oldum. Güneş enerjiden gelen su borusu bizim saate bağlı.ama tanidik bir tesisatci var onada gostericem her ihtimale karsi.

Bizim oturdumuz ev iki katli altta ben ustte ev sahibi oturuyor. Bizim apartmanlarla isimiz yok yani orda oturmuyoruz.esim sirkete bağlı sirket onlari yolluyor apartmanlara

Ama maalesef yaşıyoruz.

Sayac ayri mune ablacim.boru hatti cekilmis sayacima gunes enerjinin

Back
X