Facebook fotoğrafı yüzünden tutuklandı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Facebook fotoğrafı yüzünden tutuklandı
55a4bc1a8685761df8abeea0.jpg

Dünya
14.07.2015 Salı 10:36
metin boyutu
Avustralyalı bir kadın, Facebook'ta paylaştığı fotoğraf nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri'nde tutuklandı.
video haber
Cnnturk.com seçim özel canlı yayını (19:00 - 20:00)
Sanatçı olduğu belirtilen kadının Facebook sayfasında paylaştığı fotoğrafta, Abu Dabi'de bir aracın engellilere ait araçlar için ayrılmış park yerlerini bloke ederken görülüyor.

Avustralya Yayıncılık Kurumu (ABC), Jodi Magi'nin sosyal medyada "kötü sözler" kullandığı gerekçesiyle tutuklandığını duyurdu.

Haberde, 39 yaşındaki sanatçının geçtiğimiz ay yapılan duruşmada suçlu bulunduğu ve Pazartesi günü para cezasını ödemek üzere Abu Dabi adliyesine gittiğinde de tutuklandığı belirtildi.

Magi, bir polis aracının arkasında götürüldüğü sırada ABC'ye "Beni erkeklerle aynı yere atacaklardı ama vazgeçtiler, şimdi beni ne yapacaklarını kimse bilmiyor. Kimse benimle konuşmuyor. Kimse bana neler olduğunu anlatmıyor. Saatlerdir beni arabanın içinde oradan oraya dolaştırıyorlar" dedi.

Davaya neden olan fotoğrafta engelli belgesi olmayan bir araç, Magi'nin oturduğu binanın önünde engelliler için ayrılmış iki araçlık park yerini işgal ederken görülüyor.

Fotoğrafta araçların plakalarının karartıldığı ve araçlarının kimlere ait olduğunu belirlemenin mümkün olmadığı belirtildi.

http://www.cnnturk.com/dunya/facebo...al&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

abu.JPG

amerikan filmlerinin etkisinden mi ne bilmem, uzak doğu ya da arap ülkelerine turist olarak asla gitmeyi istemeyeceğimin sebeplerden biri bu, ya sebepsiz yere tutuklanırsam korkusu:KK53:

Hiç bişey anlamadım bu neydi şimdi ? Kadın ne yapmış hiç bişey anlamadım.

Davaya neden olan fotoğrafta engelli belgesi olmayan bir araç, Magi'nin oturduğu binanın önünde engelliler için ayrılmış iki araçlık park yerini işgal ederken görülüyor.
engellilerin arabalarını koymaları gereken yere bu kadaın arabasını koymuş(hem de iki araçlık yeri kaplamış) diye tutuklanmış yanlış anlamadıysam. E iyi bişey yapmışlar, keşke buradada bu saygısızlığı yapanı özellikler görme engelliler için yere konan sarı şeridin üztüne araç v benzeri şeyleri bırakanlara da bu yapılsa. Bak bakalım engellilerin hakkını ihlal eden kalıyor mu

engellilerin arabalarını koymaları gereken yere bu kadaın arabasını koymuş(hem de iki araçlık yeri kaplamış) diye tutuklanmış yanlış anlamadıysam. E iyi bişey yapmışlar, keşke buradada bu saygısızlığı yapanı özellikler görme engelliler için yere konan sarı şeridin üztüne araç v benzeri şeyleri bırakanlara da bu yapılsa. Bak bakalım engellilerin hakkını ihlal eden kalıyor mu
yok benim anladığım kadın engelli yerine park eden aracın fotosunu çekip facebooka koymuş ve olay oradan kopmuş

ciks yanlış anlamışsın:) kadının paylaştığı fotoda engelli arac park yerini gaspeden bir arac varmış. Kadın fotoyu paylasmis araba onun değilmiş.

araba onun değilmiş canım, araçların plakaları karartılmış, benim anlamdığım bu, gerçi öyle olsa bile yabancı bi ülkede bunun cezası erkekler koğuşuna atmayı düşünecekleri kadar ağır olmamalı

araba onun değilmiş canım, araçların plakaları karartılmış, benim anlamdığım bu, gerçi öyle olsa bile yabancı bi ülkede bunun cezası erkekler koğuşuna atmayı düşünecekleri kadar ağır olmamalı
evet öyleymiş, ben birden atarlandım, neyse oraya koyanlar için geçerli olsun yazdıklarım artık

Bir ulkede yasamaya karar veren o ulkenin kanunlarina uymak zorunda, madem sosyal medyada hakaretin cezasi belli o halde yapmayiver.
53 saat gozaltinda kalmis ve sinirdisi edilmis. Guzel de reklam olmus kendisine.

X