Son günlerin çalkantılı siyasi günlerinde dilimi tutamayıp biriyle facebook yorumları aracılığıyla atıştım. Arkadaşımın sadece arkadaşlarına açık olan iletisine biri yorum yazmış, ben de cevap yazdım uzadı gitti, yani dışarıya açık değil.
Daha sonrasında ilk defa böyle birşey başıma geldi iki tane facebook hesabım var, ikisine de şifrelerimle girmeye çalışınca yanlış şifre dedi. Ben de şifremi yeniledim, o şifreyi de kabul etmedi (sanırım pishing dedikleri tuzaga düştüm yani şifreniz yanlış diyen sayfa hatalıydı) Neyse bu sefer mail hesabım aracılığıyla şifremi yenileyip gönderdim ve ana hesabıma eriştim. Hesabıma telefon numaramı ekleyip çift aşamalı girişe döndürdüm.
Facebook hesabı hacklenenler sizin de bu şekilde miydi yaşadığınız olay ve bir daha yaşamamam için bu çift aşamalı giriş şartı yeterli mi?
Not: Bilgisayarım mac, ben maclerin pclere göre daha korunaklı olduğunu sanıyordum