• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Facebook hesabı hacklenenler bir bakar mısınız

demetooo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
1.623
3.146
53
Son günlerin çalkantılı siyasi günlerinde dilimi tutamayıp biriyle facebook yorumları aracılığıyla atıştım. Arkadaşımın sadece arkadaşlarına açık olan iletisine biri yorum yazmış, ben de cevap yazdım uzadı gitti, yani dışarıya açık değil.

Daha sonrasında ilk defa böyle birşey başıma geldi iki tane facebook hesabım var, ikisine de şifrelerimle girmeye çalışınca yanlış şifre dedi. Ben de şifremi yeniledim, o şifreyi de kabul etmedi (sanırım pishing dedikleri tuzaga düştüm yani şifreniz yanlış diyen sayfa hatalıydı) Neyse bu sefer mail hesabım aracılığıyla şifremi yenileyip gönderdim ve ana hesabıma eriştim. Hesabıma telefon numaramı ekleyip çift aşamalı girişe döndürdüm.

Facebook hesabı hacklenenler sizin de bu şekilde miydi yaşadığınız olay ve bir daha yaşamamam için bu çift aşamalı giriş şartı yeterli mi?

Not: Bilgisayarım mac, ben maclerin pclere göre daha korunaklı olduğunu sanıyordum

Mail adresi ve tlf numaramla unuttuğum şifremi yenilemiştim

Mail adresi ve tlf numaramla unuttuğum şifremi yenilemiştim

Peki aynı şeyi mi yaşadın, yani emin olduğun bir şifre girdin ve yanlış şifre mi dedi? Yani ben ikinci hesabım olmasa şifremi yanlış girdiğimi sanırdım ama iki hesabımın da şifresini aynı anda yanlış giremem ya!

Peki aynı şeyi mi yaşadın, yani emin olduğun bir şifre girdin ve yanlış şifre mi dedi? Yani ben ikinci hesabım olmasa şifremi yanlış girdiğimi sanırdım ama iki hesabımın da şifresini aynı anda yanlış giremem ya!
Yok ben tamamen hatırlamadığımdan dolayı yenilemiştim.

Bilgisayarınız da virüs koruması aktif mi ?
Bir de bilgisayarınız da uzaktan bağlanılarak müdahele edilinilen bir proğram yüklü mü ?
İkisinin aynı anda bunu yapması kişisel bilgilerinizin eksik veya hatalı olmasın'dan facebook ara da kitliyor kişiye ait olmadığına hitafen...

Faceye pcden mi giriyorsun?
Çünkü genelde telefondan girerken uygulamadan girildiği için fake bi sayfanın açılması mümkün değil.

Valla yalnızca yorumla atıştıysanız zor biraz şifrenizi kırması.
Herhangi bir uygulamaya izin verdiniz mi Facebook'ta? Uygulamalar aracılığıyla oluyor bi işler genelde. Temizleyin onları.

bi uygulamayı aktif ettiğim için benimde twitter hesabım hacklendi , şifre yanlış dedi hemen mail hesabıma koştum oda hacklenmiş tl noyu değiştirmiş geri alamadım maalesef. Seni hackleyen kişi ya acemi ya da hack olayı yok. çünkü geri alman zor olurdu.

bi uygulamayı aktif ettiğim için benimde twitter hesabım hacklendi , şifre yanlış dedi hemen mail hesabıma koştum oda hacklenmiş tl noyu değiştirmiş geri alamadım maalesef. Seni hackleyen kişi ya acemi ya da hack olayı yok. çünkü geri alman zor olurdu.

Ama telefon numaranı değiştirmesi için telefonuna onay gelmesi lazım?

Bugün bende de facebook sıkıntı yarattı. Galiba biri şikayet etmiş ki hesabınız askıya alındı gibi bir şey yazıyordu. Telefondan hallettim.

Back
X