• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Facebook hesabı olanlara bir şey danışmak istiyorum

sedeom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2017
185
156
53
33
Kızlar merhaba. Facebook hesabım olmadığı için sizlere sormak istediğim bir konu var. Facebook'ta ana sayfadaki paylaşımlar haricinde "watch" diye bir kısım var. Oraya düşen videolar alakalı alakasız mı düşüyor yoksa izlediklerinizle bağlantılı mı geliyor? Gayet müstehcen videolardan bahsediyorum bu arada. Bir de şu var. Bir videonun izlenen videolara düşmesi için illa videoya girip izlemeniz mi gerekiyor yoksa videoyu atlarken de izlenen videolara düşebilir mi? İkisinin de cevabı önemli benim için teşekkürler şimdiden.

Kızlar merhaba. Facebook hesabım olmadığı için sizlere sormak istediğim bir konu var. Facebook'ta ana sayfadaki paylaşımlar haricinde "watch" diye bir kısım var. Oraya düşen videolar alakalı alakasız mı düşüyor yoksa izlediklerinizle bağlantılı mı geliyor? Gayet müstehcen videolardan bahsediyorum bu arada. Bir de şu var. Bir videonun izlenen videolara düşmesi için illa videoya girip izlemeniz mi gerekiyor yoksa videoyu atlarken de izlenen videolara düşebilir mi? İkisinin de cevabı önemli benim için teşekkürler şimdiden.
Sadece Facebook değil İnstagram YouTube TikTok hep daha çok izlediğin şeyleri getiriyor karşına algoritması böyle. Yine arada tek tük alakasız şeyler gelir ama genelde izlenene benzer şeyler karşımıza çıkıyor diye biliyorum ben

Siz deyince baktım da yarı yarıya ilgilendiğim ve alakasız içerik çıktı diyebilirim. İnstagram gibiyse izlediklerinden yola çıkıp öneri de atıyor olabilir zamanla. Genelde öyle oluyor. İzleme de otomatik oynatma oluyormuş, videolara ben tıklamadım özellikle ama aşağı inerken açılıyorlar.

ben birkaç kez denk geldim saçmasapan videolar var

hatta şuan bakıyorum gerçekten saçma :D

Facebook kullanmıyorum ama genelde sıklıkla izlediğin ve onunla alakalı şeyler geliyor.

begendiginiz ve takip ettiginiz kisiler ve sayfalar arasinda populer olan sayfalarida gosteriyor

şimdi girip baktım. müstehcen hiç göremedim genelde dizi fragmanları veya sokak röportajları ve ev dekoru.. bazılarını daha önce takip ediyor izliyordum... eğer tüm sayfa müstehcen ise daha önce ya takip edilmiş ya izlenmiş ama öyle 1-2 tane ise rasgele geliyordur.

TAKİP EDİLEN SAYFALARIN BENZER İÇERİKLİ SAYFALARIN VİDEOSU ÇIKIYOR BİR DE İNSTAGRAMDA MESELA ARKADAŞIMIN BEĞENDİĞİ SAYFA BANA DA ÇIKIYOR BEN İLGİLENMESEM BİLE

valla bunun algoritması genelde sizin ve arkadaşlarınızın falan ilgilendiği içeriklere göre olur normalde, bende de aslında alakasız şeyler çıktı ama hiç spor yok mesela, hiç müstehcen yok. az alakalı olduğunuz şeyler çıkabilir ama hiçbir şekilde alakadar olmadığınız şeyleri çıkarmaz gibi duruyor.

sorunun cevabı aslında şu: eşin sevgilin her kimse müstehcen videolara bakıyor.

Bu
Google instagram facebook aklına gelebilecek bütün sitelerin algoritmasında o aralar ilgili olduğun bakındığın konuların reklamalrı çıkar hatta 1 gün boyunca bir ürünün ismini 50 kere söyle telefonunda akşamında reklamı çıkar :)
Bu konu benimde ilgimi çekiyor nasıl olduğunu anlayamıyorum google den birşey arattiriyorum instagram da onunla ilgili reklamlar firmalar çıkıyor karşıma

Google instagram facebook aklına gelebilecek bütün sitelerin algoritmasında o aralar ilgili olduğun bakındığın konuların reklamalrı çıkar hatta 1 gün boyunca bir ürünün ismini 50 kere söyle telefonunda akşamında reklamı çıkar :)
Bu

Bu konu benimde ilgimi çekiyor nasıl olduğunu anlayamıyorum google den birşey arattiriyorum instagram da onunla ilgili reklamlar firmalar çıkıyor karşıma
Aksamı bulmaz anında çıkıyor google yazın son teknolojide telefondan soyleidginiz bakindiginiz herşey kaydediliyor ve algoritma onu gösteriyor.

Mesela telefonla konuşup ay karnım açıktı hamburger yemek istiyorum diyin kapatın teli anında hamburger çıkar izin veriyoruz yuklerken

Aksamı bulmaz anında çıkıyor google yazın son teknolojide telefondan soyleidginiz bakindiginiz herşey kaydediliyor ve algoritma onu gösteriyor.

Mesela telefonla konuşup ay karnım açıktı hamburger yemek istiyorum diyin kapatın teli anında hamburger çıkar izin veriyoruz yuklerken
Bunu iptal etmenin yolu varmı

Genelde izlediğin şeylere göre çıkıyo ama arada farklılarda oluyo

Bende farkediyorum onu. Hiç arama yapmasana konuştuğum şeyler karşıma çıkıyor. Eşimin instagraminda sadece futbol çıkar bende çeşitli ama onlarla ilgili şeylere bakmisimdir.

Back
X