facebooktaki fotoğrafımı alıp kullanmışlar!!

sporcuanne1997

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2012
55
0
96
kızlar selam.bundan 1yıl kadar önce nişanım oldu.herkes çok beğendi saçımı makyajımı.bende fotoğraflarımdan birkaç tanesini facebookta bir evlilik sayfasına koydum.herkes koyuyordu.ne bileyim fikir verenler eleştirenler fikir alanlar kuaförümü soranlar oluyordu.geçen bir arkadaşım aradı.bir kuaföre gitmiş ,saç modellerinin olduğu kataloğa bakıyormuş.dergi gibi olan.ne görsün benim nişandaki fotoğrafımı koymuşlar kataloğa.aradı beni çok sinirlendim nasıl koyarlar iznimi almadan dedim yasal değil böyle birşey çünkü ticari bir amaç için kullanmışlar benim fotoğrafımı.dava bile açmayı düşünüyorum.eşime söyledim o zaten istemezdi benim böyle resim eklememi sayfalara.dava açalım ama dedi sen zaten adı üstünde sosyal paylaşım sitesi herkes alabilir mahkeme bunu gözönünde bulundurarak fotoyu eklediğini varsayar dedi..bilmiyorum..kim bilir benim görmediğim bilmediğim yerde nerelerde vardır Allah bilir...

Sırf böyle şeyler duyuyorum diye profil resmim hariç herşeyi temizledim.

O kadar çok ekleyen var ki fotolarını gerçekten büyük tehtit. Hele kimisi üşenmeden boy boy albümlerini paylaşıyor bide herkese açık :37:(Sadece arkadaşlara açık olsa bi nevi)

Bu saatten sonra ne yapılabilir bilmiyorum ama avukat arkadaşlarımız yardımcı olur sanırım :31:
Bu da hepimize ders olsun :31:

kuaförüm kısacık saçımdan harika bi gelin başı çıkarınca fotolarını çekmişti.üye oldukları bi gelin dergisi varmış ,oraya koymak için istemişti bende seve seve kabul ettim.dergi çıkınca banada yollamıştı bi tane.aslında ben çok mutlu olmuştum ama senin ki izinsiz olduğu için ne yapsan haklısın derim..

Facebook un ilk kullanıldığı zamanlar bir arkadaşımın da resmini normal olmayan sitelere koymuşlar sadece başını alarak vücut başkasına ait. Elbet düşman olan biri. O gün bugündür sanal ortama asla resim koymam ben de.

kızlar selam.bundan 1yıl kadar önce nişanım oldu.herkes çok beğendi saçımı makyajımı.bende fotoğraflarımdan birkaç tanesini facebookta bir evlilik sayfasına koydum.herkes koyuyordu.ne bileyim fikir verenler eleştirenler fikir alanlar kuaförümü soranlar oluyordu.geçen bir arkadaşım aradı.bir kuaföre gitmiş ,saç modellerinin olduğu kataloğa bakıyormuş.dergi gibi olan.ne görsün benim nişandaki fotoğrafımı koymuşlar kataloğa.aradı beni çok sinirlendim nasıl koyarlar iznimi almadan dedim yasal değil böyle birşey çünkü ticari bir amaç için kullanmışlar benim fotoğrafımı.dava bile açmayı düşünüyorum.eşime söyledim o zaten istemezdi benim böyle resim eklememi sayfalara.dava açalım ama dedi sen zaten adı üstünde sosyal paylaşım sitesi herkes alabilir mahkeme bunu gözönünde bulundurarak fotoyu eklediğini varsayar dedi..bilmiyorum..kim bilir benim görmediğim bilmediğim yerde nerelerde vardır Allah bilir...

Sosyal paylasım bıle olsa senın profılınden sozlesme ve maaddı. Duran varlık para almadıgın ıcın sıkayet edebılrısın

Fotoğraf paylaşımlarınızı yaparken ayarlardan 'arkadaşlarım' seçeneğini işaretleyin mutlaka.
Sonra profilinizi ve fotoğraflarınızı sadece arkadaşlarınızın görebileceği şekilde değiştirin
gizlilik ayarlarınızı. En önemlisi de facebookta genele yönelik sayfa ve gruplar başta olmak
üzere tüm sosyal paylaşım sitelerinde kendinize ait fotoğraf paylaşmayın.

Fotoğrafınızın alındığı sayfa ile ilgili facebook yöneticilerine mesaj atın mutlaka. Ayrıca
fotoğrafınızı yayınlara da bir ihtar yazısı göndertin.

cnmm face e eklerken adamlar soruyor fotoğrafımın her türlü kullanım hakkını kabul ediyor musun diye....
ayrıca adı üzerinde sosyal paylaşım sitesi heryerde çıkabilir resmin normal yani

Back
X