• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

facebooktaki mutlu aile tabloları hepsi gerçekmi

Aslında herkese çok güzel bir cevap vermiş bence. Oğlumun sünnet oluşunu paylaşabilirim değil mi demiş. Şu sıralar sünnet düğünleri falan var ya çokça. Belki de onunkisi toplumsal bir eleştiri niteliğindedir :44:

Vallahi her türlü helal olsun adama da , kızının pek memnun kalacağını sanmıyorum:9: Yani insan zaten o dönem çok utanıyor bir de baban facebook'ta paylaşıyor:53: Belki şakadır ama her iki türlü de çok kötü ya kız için kinaye olsa bile:25:

arkadaşlar bu facebook hayatımıza girdi gireli herşeyi paylaşır olduk maksadım kimseyi kınamak değil ama benim listemdeki bir kaç kişeden rahatsız oldum artık yok kocişimle kahve keyfi yok kocişim bana şunu aldı bunu aldı ayyy ne bulursalar paylaşıyorlar yaaa

birde beğen diye yazmıyorlarmı hepten tepem atıyor

toptan kapatıcam gidicek bende rahatlıycam bazı kişilerin sahte mutluluk tablosunu görmekten

Cok haklisiniz arkadasim. sizin duydugunuz rahatsizligi cok iyi anliyorum.
Facede birbirine nispet yapmak icin resim ekleyenler,laf sokanlar inanilmaz itici geliyor bana.
Bariz yani anliyorsun ki nispet icin koyuyor... Bakin ben ne kadar cok geziyorum,bakin ben ne kadar mutluyum..
Ayol insan mutluluk pozlarini bu kadar eklerken hic mi dusunmez goze geliriz,nazar deger diye.
hele hele kucucuk bebeklerinin, cocuklarinin resimlerini ekleyenler onlar daha vahim. ya insan hic mi demez o kadar goz bakiyor suanda bu cocuga,nazara gelir yavrum diye. o cocuklara iyi gozle bakan var baska gozle bakan var. hic guven olmaz.
Birde nisanlananlar, kinasi olanlar, sonra dugun :) dugundenden sonra balayi, balayindan sonra hamileligi, hamilelikten sonra dogum ve hastane resimlerini an ve an cekip ekleyenler, hemen kizlik soyadini degistirip kocasinin soyadini yazanlar.. kocisim,tontisim,askitom...vs yapmacik sekilde yazanlar,,offff yazarken bunaldim.
kendi dogum gununu bastira bastira ilan edenler, yorum bekleyenler, o yetmezmis gibi cocuklarinin, kocasinin dogum gunu oldugunda ilan edenler birde onlar icin yorum ve tebrik bekleyenler.
Ha suda var, size biri sinir oluyorsa vay halinize, inadina sizin paylasimlarinizi begenmez,yorum yapmaz, sirf sizi sinir etmek icin, "hani bak ben seni kaale almiyorum,gormezden geliyorum seni" demek amaci sanki..
yani neler var neler.
Herseyin de bir dozu kullanim adabi var. Bu nedir ya :)

Bende kapattim facebookumu.. Ohh kafam cok rahat..
onceden de fotograf eklemek istersem sadece aileme aciyordum resimleri ozel yapiyordum. Kime ne ki benim resimlerimden..
Durumu turlu turlu olan nice insan var. Bu kadar abarti sahiden de tuhaf...
herseyin bir SINIRI olmali diye dusunuyorum tamamen..

Son düzenleme:
Bir de ben anne olan kadinlarin devamli o kucuk cocuklari halka mal etme cabasini anlayamiyorum. Bu yetmezmis gibi devamli annelige methiyeler diziyorlar. Bir kadin dogurdugu an artik muhtesem bir varlik oldugunu, bunu da sadece dogurarak kazandigini gozumuze gozumuze sokmak icin elinden geleni yapiyor. Hi hi evet canim anneler kutsaldir, sen de oylesin tamam.
Hic dusunmezler ama cocugu olamayan kadinlari, senin yedigin yemegi yiyemeyen insanlari.
Bir iki kere olur da gunun her saati senin cocugunu gorup "masallah" demekten yoruluyoruz be bacim.

Ve kocalarini donlu atletli ceken kadinlar... susuyorum.

Ben de bazı şeylerin bir sonu olmadığını düğünüyorum. Misal anneler gününde herkes paylaşım yapıyor değil mi ama annesini yeni kaybetmiş birileri de olabilir arkadaşları arasında. Ya da gidilen bir yer paylaşılıyor, bir ülke. O ülkeye çok gitmek isteyip de maddi imkansızlıklar yüzünden gidemeyen de vardır. Bu örnekler çoğaltılıp iş hiç bir paylaşım yapmamaya kadar gider ki o da o zaman "sosyal paylaşım alanı" olan bir uygulamanın en başta kurulma amacına ters. "sosyal paylaşım" a karşıyım diyelim çıkalım işin içinden o zaman.

Benimde en cok sasirdigim ve cocuk icin sahiden uzuldugum paylasimlardan birisi suydu :

Kiz cocugu henuz 7 8 yasinda var.. Cocuk tuvalette oturmus, ic camasirida inmis tabi bacaklarinda gorunuyor ..
oturuyor klozetin ustunde. Malum kucuk abdestini yapiyor belkide.. Heryeri gorunuyor o masum yavrunun..
Annesi olacak kadinda onun oyle fotografini cekmis facebooka koymus. inanin ben gorunce beynimden vurulmusa dondum.
kiz cocugu ya bu, bu kadar da olmaz ki kardesim!!! bu kadar rahatlik bu kadar genislik PES!...
Asla kinamiyorum annesini herkez yaptigindan mesul sonucta. Ama inanilmaz sasirmistim... :53:
Allah akil fikir versin..

Son düzenleme:
arkadaşlar bu facebook hayatımıza girdi gireli herşeyi paylaşır olduk maksadım kimseyi kınamak değil ama benim listemdeki bir kaç kişeden rahatsız oldum artık yok kocişimle kahve keyfi yok kocişim bana şunu aldı bunu aldı ayyy ne bulursalar paylaşıyorlar yaaa

birde beğen diye yazmıyorlarmı hepten tepem atıyor

toptan kapatıcam gidicek bende rahatlıycam bazı kişilerin sahte mutluluk tablosunu görmekten
Niye sahte olsun ki!! İnsan o an ki hoş olan,hoşuna giden durumunu resmedip paylaşabilir.Ama bu demek değil ki 7/24 gülücük atalım,hayata hep mutlu mesut bakalım.İnsanın hatında evliliğinde dalgalanmalar oluyordur.Ama genel tabloya bakmak lazım.Kahve içebiliyorlarsa birlikte,hediye alışverişi yapabiliyorlarsa birbirlerine mutludurlar genel anlamda.Yoksa kanlı bıçaklı,hergün kavgalı olan insanlar dur kahve pişirelimde face sahte gülücük atıp koyalım demezler.Listem de ki insanlar mutluluk pozlarını koyabiliyorsa sevinirim.Mutlu olurum onlar adına.Allah bozmasın derim.Herşeylerini paylaşıp paylaşmamak onların insiyatifinde.Sen sevmezsin paylaşmazsın.O sever paylaşır.

Ben de bazı şeylerin bir sonu olmadığını düğünüyorum. Misal anneler gününde herkes paylaşım yapıyor değil mi ama annesini yeni kaybetmiş birileri de olabilir arkadaşları arasında. Ya da gidilen bir yer paylaşılıyor, bir ülke. O ülkeye çok gitmek isteyip de maddi imkansızlıklar yüzünden gidemeyen de vardır. Bu örnekler çoğaltılıp iş hiç bir paylaşım yapmamaya kadar gider ki o da o zaman "sosyal paylaşım alanı" olan bir uygulamanın en başta kurulma amacına ters. "sosyal paylaşım" a karşıyım diyelim çıkalım işin içinden o zaman.

Hayir, dozunda paylasim yapanlara kesinlikle lafim yok. Onlari takip etmekten keyif aliyorum hatta. Ornek vereyim, bir arkadasim cocugunun fotografini ayda yilda bir paylasirken diger arkadasim abartmiyorum bir saatte 3 - 4 kere paylasiyor. Bu artik gorgusuzluktur. Her sey dozunda guzel bana kalirsa.

kusura bakmayın ama ikisi aynı değil. kızım artık oldu (olgunlaştı manasında) ilgilenenler benimle irtibata geçsin mesajı vermek istiyormuş gibi saçmalamış...'kızım dün bekaretini kaybetti ' diyede bir paylaşım beklenir bu babadan. :26:

Hayır kesinlikle böyle olduğunu düşünmüyorum. Sünnet neden övünülecek şey de bu değil? Neden saklanacak bir şey? Bize böyle öğretilmiş, ama öğrendiğimiz şeyin doğru olduğunun kanıtı mıdır bizim öyle biliyor olmamız?

Sizin şu mantığınızdan yola çıkarsak oğlum erkek oldu diye bas bas bağıran kişiler de "benim oğlum artık cinsel ilişkiye hazır, haydi buyrun hanımlar" demek istiyor diye kabul etmemiz gerek. Ama yooo oğlum artık erkek oldu deseydi herkes tebrik eder beğenirdi değil mi? Sünnet erkeklerin cinsel organıyla alakalı bir durum adet kanaması da kadınların. Neden erkeklerinki gurur kaynağı da kadınlarınkisi utanılacak bir durum?

Şu adamı medeni cesaretinden dolayı tebrik ettim doğrusu.

Face hic acmadim, muyluyum rahatim ohh. Hic boyle derdimde yokk :))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bir de çocugum olmadıgından bılemıyor olabılırım.... arkadaslık ıstegı gelıyor, ortak arkadaslara bakıyorum evlı karı koca, davetı gonderene bakıyorum, ya yenı dogmus, ya dogacak ya da 1-2 yaslarında bebeklerı:53: tamam acsınlar bır hatıra olur da nıye birde arkadas cevresı olusturulmaya calısılıyor, bırak cocuk buyuyunce eklesın ıstedıgını:52:

şaka bir yana bu ısın mantıgını de cozemedım, ee mecbur kabul edıyoruz, suan bır suru bebek arkadasım var :26::26:

Hayir, dozunda paylasim yapanlara kesinlikle lafim yok. Onlari takip etmekten keyif aliyorum hatta. Ornek vereyim, bir arkadasim cocugunun fotografini ayda yilda bir paylasirken diger arkadasim abartmiyorum bir saatte 3 - 4 kere paylasiyor. Bu artik gorgusuzluktur. Her sey dozunda guzel bana kalirsa.

Aynen katiliyorum sana Teyteyyy
Arkadas insan gunde 3-4 saatte bir cocugunun resmini niye ekler ki?
Haa ayda bir atar ona lafim yok benimde. Hakikaten cogu insan abartmis durumda. Mahrem diye birsey kalmamis.
birde kucucuk cocuklarini wc de cekip resim ekleyenlerde var. ustte anlattim..
kucucuk kizini ic camasiri gorunur vaziyette oturtmus klozetin ustune "kizim cisss yapiyor" ohaaa ya !
daha neler neler.. Allahim islah etsin boylelerinii..

kusura bakmayın ama ikisi aynı değil. kızım artık oldu (olgunlaştı manasında) ilgilenenler benimle irtibata geçsin mesajı vermek istiyormuş gibi saçmalamış...'kızım dün bekaretini kaybetti ' diyede bir paylaşım beklenir bu babadan. :26:

Niye? Neden ne fark var?
Kızım olgunlaştı, kadınlığa bir adım daha yaklaştı demek istemiş bence, ilgilenenler benimle irtibata geçsin mesajı vermek istiyormuş gibi neden olsun?
Ben bu tür paylaşımı yapar mıydım hayır yapmazdım ama ben oğlum olsa idi " oğlum erkek oldu pipisinin ucunu kestik gelin eğlenelim, size pilav yapayım yiyin sonra gelin bizim oğlana altın takın" anlamındaki o -bana göre- saçma ve gereksiz sünnet düğünlerini de yapmazdım.
Bu ülkede "Errrrrkkek" olmak hep özenilir de kadınlığımızdan neden utanalım işte onu anlamıyorum ben...

Son düzenleme:
Bir de çocugum olmadıgından bılemıyor olabılırım.... arkadaslık ıstegı gelıyor, ortak arkadaslara bakıyorum evlı karı koca, davetı gonderene bakıyorum, ya yenı dogmus, ya dogacak ya da 1-2 yaslarında bebeklerı:53: tamam acsınlar bır hatıra olur da nıye birde arkadas cevresı olusturulmaya calısılıyor, bırak cocuk buyuyunce eklesın ıstedıgını:52:

şaka bir yana bu ısın mantıgını de cozemedım, ee mecbur kabul edıyoruz, suan bır suru bebek arkadasım var :26::26:

Evet birde boyleleri var unutmusum :)
cocuk 2 3 yaslarinda facebook adresi var, anne ve babasi kendi listesindeki herkezi ona da ekletme cabasi icine giriyor.
kucucuk cocuklara facebook ne gerek Allah askina.. inanilmaz sasiriyorum.
Benim oglan 12 yasinda cok istiyor diretiyor, ben acmiyorum asla. Direndigim yere kadar gidicem :)

Aynen katiliyorum sana Teyteyyy
Arkadas insan gunde 3-4 saatte bir cocugunun resmini niye ekler ki?
Haa ayda bir atar ona lafim yok benimde. Hakikaten cogu insan abartmis durumda. Mahrem diye birsey kalmamis.
birde kucucuk cocuklarini wc de cekip resim ekleyenlerde var. ustte anlattim..
kucucuk kizini ic camasiri gorunur vaziyette oturtmus klozetin ustune "kizim cisss yapiyor" ohaaa ya !
daha neler neler.. Allahim islah etsin boylelerinii..

Evet yazdigina soke oldum. Ve cocuk icin cok uzuldum. Allah boyle insanlara cocuk nasip etmesin. Kendini yetistirememis bir kadin o masum cocugu nasil yetistirebilir ki, yazik.

Ben aslında bunun facebook ile ilgili olmadığını bunun insanların bazı şeyleri yaşama şekliyle ilgil olduğunu düşünüyorum. Bazı insanalr sevgisini sadece 4 duvar arasında gösterebilirken, bazıları yer mekan tanımadan bazılarına abartı ya da vıcık vıcık gelecek şekilde gösteriyor. Gerçek hayatta da eşini ya da bebeğini abartı sevdiğini düşündüğümüz insanlar oluyor. İşte bu insanların facebookta izdüşümü de bu oluyor. Bizim bu insanlara müdahalemiz olamaz ama bu insandan bildirim görmek istemiyorum deme şansımız var. Çok eleştirmeye de gerek yok bence. Ben kedimin bile ilk geldiğinde her gün bir sevimli fotoğrafını yüklüyosam bebek olunca ne olur bilemedim. Beni tutan sadece nazar değme ihtimali olur büyük ihtimalle.

Valla Erkek yada Kiz cocuk hic fark etmez.
cocuklarini facebookda reklam eden aileleri hic ama hic anlamiyorum.
Nasil ki erkek cocugun anadan uryan ciplak resimlerinin koyulmasina karsiysam, (bir arkadasim cocugunu koymus kuvete cocuk ciplak dusun altinda)
kiz cocuklarininda klozetin ustunde cis yaparken poz verdirip eklenmesine karsiyim..
kendinizi ekleyin bari ne yapiyorsaniz yapinda, o masum yavrulara bunu yapmaya anne babalarinin hakki yok.
Amannn teknoloji hayatimiza girdi ama mahremiyet bitti gitti.. Keske herkez adabina uygun ve yararli bir sekilde kullansa..

Niye? Neden ne fark var?
Kızım olgunlaştı, kadınlığa bir adım daha yaklaştı demek istemiş bence, ilgilenenler benimle irtibata geçsin mesajı vermek istiyormuş gibi neden olsun?
Ben bu tür paylaşımı yapar mıydım hayır yapmazdım ama ben oğlum olsa idi " oğlum erkek oldu pipisinin ucunu kestik gelin eğlenelim, size pilav yapayım yiyin sonra gelin bizim oğlana altın takın" anlamındaki o -bana göre- saçma ve gereksiz sünnet düğünlerini de yapmazdım.
Bu ülkede "Errrrrkkek" olmak hep özenilir de kadınlığımızdan neden utanalım işte onu anlamıyorum ben...

anladık kadın-erkek eşitliği falan filan evet ama ayıp denen bir şey var. sünnetle karşılaştırmak tam anlamıyla abesle iştigal, erkekle kadının mahremiyeti bir mi allahaşkına? en azından bizim topraklarımızda böyle.

kadınla erkek her ne kadar hukuken eşit olsa da birbirinden farklıdırlar. isterseniz pilavın içine kanlı bez koyup fotoğrafını çekip onu da paylaşsın ne dersiniz? hani erkeklerde oluyor ya... babası kızıyla böyle şeyler konuşabilir, ama cümle aleme neden duyurursun ki bir de kızı kendi vücudundaki bir takım değişiklerin herkes tarafından bilinmesini ister mi? asıl soru bu.

takipten kastınız nedir :ssz: sabah aç karına 1 bakış.. tok karına 3 bakış falanmı :ssz::ssz:

bilemem,sonuçta küs olduğun birinin face'ine kardeşinin face'inden girip bakıyorsun ve eleştiriyorsun:34:

Evet yazdigina soke oldum. Ve cocuk icin cok uzuldum. Allah boyle insanlara cocuk nasip etmesin. Kendini yetistirememis bir kadin o masum cocugu nasil yetistirebilir ki, yazik.

Sorma!! gorunce O Annenin beyninden suphe ettim.
Genisligin bu kadari.. Ona gore belkide en dogru seyi yapiyor, modern Anne!... boyle modernlik olmaz olsun.
Bu kadar da olmaz ki kardesim.. yazik ..
Bende o kizcagiz icin cok cok uzuldum.. Yavrum ne bilsin Annesi o resmi 270 kisinin baktigi bir paylasim alanina ekliyor ? (kadinin arkadas list. 270)

Niye? Neden ne fark var?

ne yazık ki bu ayrımı da biz kadınlar yapıyoruz:50:

Back
X