• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

facebooktaki mutlu aile tabloları hepsi gerçekmi

Bende sevmiyorum herkesin ne yaptigini bilmek zorunda degilim…eskiden gezerken foto cekinirdik simdi ise foto cekinmek icin geziyoruz demis biri ..ne dogru demis…milletin isi gucu gercekten gosteris olmus…bu konuda haklisin…ama madem bu kadar rahatsizsin kapat gitsin..bende yillar once kapattim cok rahatim..hos ben o kadar cok takmam bu tarz seyleri ama…mic mic iliskileri haz etmiyorum. Mesela kocayla kari sarilirken opusurken foto cekip koyuyor…mahremiyet denen birsey var…o kadarini gormek bilmek zorunda degilim…o tarz fotolarda asla koymadim bu gune kadar…

Ozelimi neden dunyanin elinin altina sereyim??? Buna ne gerek var?? Ne yedigimi ne ictigimi ne yaptigimi kimlerle oldugumu bilmek zorundami herkes?? Degil...

Benimde en cok sasirdigim ve cocuk icin sahiden uzuldugum paylasimlardan birisi suydu :

Kiz cocugu henuz 7 8 yasinda var.. Cocuk tuvalette oturmus, ic camasirida inmis tabi bacaklarinda gorunuyor ..
oturuyor klozetin ustunde. Malum kucuk abdestini yapiyor belkide.. Heryeri gorunuyor o masum yavrunun..
Annesi olacak kadinda onun oyle fotografini cekmis facebooka koymus. inanin ben gorunce beynimden vurulmusa dondum.
kiz cocugu ya bu, bu kadar da olmaz ki kardesim!!! bu kadar rahatlik bu kadar genislik PES!...
Asla kinamiyorum annesini herkez yaptigindan mesul sonucta. Ama inanilmaz sasirmistim... :53:
Allah akil fikir versin..

amac neymiş ki? bakıın benim çocuğum nasıl güzel kaka yapıyor kurban olurum onun kakasına mı demek istiyor :53:

böyle bi şeyi ilk defa duydum insan mutlu olduğu anların,çocuklarının falan fotosunu koyar da bunun anlam ne ki,yazar burada ne demek istiyor acaba :ssz:

Sinirlenmeyin lütfen, zira beni anlamanızı güçleştiriyor.

Bu bahsettiğiniz utanç sebepleri(!)nin hepsi bize öğretilen şeyler. Ben de diyorum ki o kız belki de bunları öğrenmemiştir belki de ona bunlar öğretilmemiştir. Yani kendi vücut gelişiminin utanılası, yerin dibine girilesi bir durum olduğundan belki de bu kızcağızımız haberdar değildir? Bir dakikalığına kendi duygularınız, kendi düşüncelerinizi unutun. Belki de o sizden bizden farklı hissediyordur ve kendisinden utanmıyordur. Olamaz mı?

klavye başındasınız diye farklı olmak adına bu kadar saçmalamanıza gerek yok. bu meselenin elle tutulur, savunulacak bir tarafı da yok. sen inanmayabilirsin ama sünnet bir gelenekten öte dini bir zorunluluktur. kaldı ki, adet görmenin karşılığı sünnet değildir. bir baba günün birinde ''bugün çok mutluyum, oğlum ilk spermini üretti'' diye paylaşımda bulunursa tekrar görüşelim.:ssz:

Arkadaşlar ben de facebooka her yenilen, içilen şeyin eklenilmesine karşıyım. Hatırlar mısınız eskiden yediğimizi içtiğimizi elimizle kapatır kimsenin canı çekmesin isterdik. Yani en azından ben böyleydim. Şimdi waffle yemek, masayı donatmak, doğum günü partileri düzenlemek ve bunun için kosepte uygun düzenlemeler yapmak çok normal. Abartı,gösteriş aldı başını gidiyor. Hani her anı paylaşmaktan ve mutluluk pozları sergilemektense bu yeme içme sergileme merakı daha bi içler acısı durumda bence.

Ayrıca sürekli düğün nişa pozları görüyorum buna da gıcık oluyorum. Gidin az ötede evlenin yahu.. :52: (Evde kalmış gibi hissediyorum da sanki kendimi) :43:

Benimde en cok sasirdigim ve cocuk icin sahiden uzuldugum paylasimlardan birisi suydu :

Kiz cocugu henuz 7 8 yasinda var.. Cocuk tuvalette oturmus, ic camasirida inmis tabi bacaklarinda gorunuyor ..
oturuyor klozetin ustunde. Malum kucuk abdestini yapiyor belkide.. Heryeri gorunuyor o masum yavrunun..
Annesi olacak kadinda onun oyle fotografini cekmis facebooka koymus. inanin ben gorunce beynimden vurulmusa dondum.
kiz cocugu ya bu, bu kadar da olmaz ki kardesim!!! bu kadar rahatlik bu kadar genislik PES!...
Asla kinamiyorum annesini herkez yaptigindan mesul sonucta. Ama inanilmaz sasirmistim... :53:
Allah akil fikir versin..

Bana gore kiz erkek farketmez…o fotoyu koymaktaki amac ne olabilir yani?? Herseyin oldugu gibi sanalinda teknolojininde b.kunu cikardik afedersiniz…

Hepsini geçtim ama ben daha dün bebeği altına yaparken birlikte resim çekip koymuş birini gördüm :52: çocuk orda s..... O resim çekme derdinde:52: hemde bu dediğim kişi gayet ünlü biri :53:

Ahahah şeyma dimi :) dün ona bende çok gülmüştüm :))

Konuya gelecek olursak benim kendi kişisel fikrim beni kimin neyi ne sıklıkta ve ne iğrençlikte paylaştığı hiç ilgilendirmiyor. Çünkü kimin gerçekten mutlu yada mutsuz olduğuyla ilgilenmiyorum. Ben mutlu muyum? Önemli olan o benim için... Hoşuma giderse beğenirim gitmezse bakar geçerim. Bende kullanırım sosyal medya fotografta paylaşırım ama kimseye bişey kanıtlama çabasında olduğum için değil eğlendiğim için yaparım... Sanırım beni rahatsız etmiyor.

milletin yediği-içtiği,çoluğu-çocuğu beni ilgilendirmiyor da aynı evde yaşayan insanların aynı odadan farklı bilgisayarlar kullanarak msjlaşmaları hakikaten tez konusu olabilir..hep düşünürüm konuşmak varken aşkısıaa seni seviyoruumm diye neden msj atılır.

ama suda varki insanlar ne koysunlar yani?? aglarken kavga ettikten sonraki hallerini koyacak halleri yok ya??? tabiki mutlu anlari paylasacaklar...ben zaten paylasilmaya asla karsi degilim ama tezegini kacirmadan..dozunda birakarak...

klavye başındasınız diye farklı olmak adına bu kadar saçmalamanıza gerek yok. bu meselenin elle tutulur, savunulacak bir tarafı da yok. sen inanmayabilirsin ama sünnet bir gelenekten öte dini bir zorunluluktur. kaldı ki, adet görmenin karşılığı sünnet değildir. bir baba günün birinde ''bugün çok mutluyum, oğlum ilk spermini üretti'' diye paylaşımda bulunursa tekrar görüşelim.:ssz:

Hatanızı düzeltmek istiyorum. Zira başkalarının size ters gelen düşüncelerini çürütmek adına saçmalayan sizsiniz..
Sünnet, adı üstünde sünnet olduğu rivayet edilen bir uygulamadır, müslümanların sünnet olmazı farz değildir yani dini zorunluluk olarak addedilemez, ancak toplumsal zorunluluktur o yüzden evlenecek olan gayri müslim müslüman olduktan sonra bir de sünnet edilir.

Bu arada arkadaslar bende paylasımlarından rahatsız oldugum arkadaslarımdan bildirim almayı kapadım.
cünkü silince cemkirebiliyor, kırılabiliyorlar.
Size de tavsiye ederim

Öncelikle, temenniniz için teşekkürler :9:

Bir çocuk sünnet olduğunda neden benim oğlum erkek oldu diye söylenir hiç düşündünüz mü? Sanmıyorum :50: Çünkü siz size öğretileni, sizin gördüğünüzü %100 doğru olarak kabul etmeye meyilli bir yapıdasınız.

Sünnetten sonra tebrik, ziyaret (düğün değil ama sadece ziyaret/tebrik, burası önemli) zaten benim karşı çıktığım şeyler değil. Önce bu konuda bir anlaşalım, ama ne yazık ki anlaşamadığımız öyle sanıyorum ki de anlaşamayacağımız nokta şu ki bu adam ve onun gibilerin yaptığı sizin tabirinizle saçma olan şeylerin içinde ciddi bir ima ve toplumsal yara barındırdığıdır. Size de fikir diliyorum, naçizane :42:

Sinirlenmeyin lütfen, zira beni anlamanızı güçleştiriyor.

Bu bahsettiğiniz utanç sebepleri(!)nin hepsi bize öğretilen şeyler. Ben de diyorum ki o kız belki de bunları öğrenmemiştir belki de ona bunlar öğretilmemiştir. Yani kendi vücut gelişiminin utanılası, yerin dibine girilesi bir durum olduğundan belki de bu kızcağızımız haberdar değildir? Bir dakikalığına kendi duygularınız, kendi düşüncelerinizi unutun. Belki de o sizden bizden farklı hissediyordur ve kendisinden utanmıyordur. Olamaz mı?

Cevap yazdığınız yorumumla ilgili bir şey dememişsiniz ama ben şunu mu anlamalıyım. Hayır! ergenlik döneminde bir kadının kendinden utanmamasına imkan yok, saçmalamayın! :44: Neyse.

Siyahla belirttiğim kısma gelirsek de yanlış aksettirdiğinizi belirtmek zorundayım. Söyleyin dini bir zorunluluk olmadığını nerede iddia etmişim? Nerede buna inanmıyorum demişim bir gösterin hele? Üstte de sünnetten sonra ziyaret olayına karşı olmadığımı da belirtmiştim üstelik.

Ha son olarak klavye başında olmasaydık da düşüncelerim ve söylediklerim değişmezdi emin olun :42:

:54:

milletin yediği-içtiği,çoluğu-çocuğu beni ilgilendirmiyor da aynı evde yaşayan insanların aynı odadan farklı bilgisayarlar kullanarak msjlaşmaları hakikaten tez konusu olabilir..hep düşünürüm konuşmak varken aşkısıaa seni seviyoruumm diye neden msj atılır.

Ben bir kaç kere aynı evde olmamıza rağmen eşimin paylaşımının altına yorum yapmıştım. Sebep şu ki abuk sabuk kız arkadaşlarının sürekli yorumları beni germişti, ben de facebooktan "ben buralardayım" mesajı vermek istemiştim:52:

Hatanızı düzeltmek istiyorum. Zira başkalarının size ters gelen düşüncelerini çürütmek adına saçmalayan sizsiniz..
Sünnet, adı üstünde sünnet olduğu rivayet edilen bir uygulamadır, müslümanların sünnet olmazı farz değildir yani dini zorunluluk olarak addedilemez, ancak toplumsal zorunluluktur o yüzden evlenecek olan gayri müslim müslüman olduktan sonra bir de sünnet edilir.

sünnet olmak farz mıdır nedir değildir mezhepten mezhebe değişiyor o yüzden o konuda konuşamıycam kimine farz kimi değil... neyse konu çok uzadı. sünnet farz mı değil miye kadar geldi.. arkadaş bir resim paylaştın bize dert oldu kimdi ya paylaşan :52:

böyle birileri yok çevremde,gerçekten ilginç bu durum:1:

yalnız arkadaşımın çocukları var,pek anlaşamazlar ama face'te aman Allahım sevgi böcükleri,bir gün sordum bu ne diye,kız dedi ki,egem teyze abim bana zorla yazdırıyor,artık her görüşümde ben de gülücük koyuyorum:1:

Bence çok dogru.ben onlara görmemiş gözüyle bakıyorum ya utanmasalar yatak odalarındaki durumlarınıda atar.lafım herkese degl.abartanlara.
Ayrıca çogu hiç erkek görmemiş ve evlenince hava atan bayanlar.

Ben bir kaç kere aynı evde olmamıza rağmen eşimin paylaşımının altına yorum yapmıştım. Sebep şu ki abuk sabuk kız arkadaşlarının sürekli yorumları beni germişti, ben de facebooktan "ben buralardayım" mesajı vermek istemiştim:52:

benim demek istediğim o değil,mesela aynı odadayız evliyiz ben eşime msj atıyorum canııım meyve yer misin,aşkıım seni seviyorum gibi hatta gel güllaç yiyelim diyen bile var :9:

Ahahah şeyma dimi :) dün ona bende çok gülmüştüm :))

Konuya gelecek olursak benim kendi kişisel fikrim beni kimin neyi ne sıklıkta ve ne iğrençlikte paylaştığı hiç ilgilendirmiyor. Çünkü kimin gerçekten mutlu yada mutsuz olduğuyla ilgilenmiyorum. Ben mutlu muyum? Önemli olan o benim için... Hoşuma giderse beğenirim gitmezse bakar geçerim. Bende kullanırım sosyal medya fotografta paylaşırım ama kimseye bişey kanıtlama çabasında olduğum için değil eğlendiğim için yaparım... Sanırım beni rahatsız etmiyor.

Yesss milli metres intagramda çığır açıcak gibi duruyo :51::52:

böyle birileri yok çevremde,gerçekten ilginç bu durum:1:

yalnız arkadaşımın çocukları var,pek anlaşamazlar ama face'te aman Allahım sevgi böcükleri,bir gün sordum bu ne diye,kız dedi ki,egem teyze abim bana zorla yazdırıyor,artık her görüşümde ben de gülücük koyuyorum:1:

ablacım o da güzelmiş:)) annem de bana faceden laf vuruyor manalı şiirler yolluyor kırgınız ya biraz

Back
X