faktör 5 mutasyonu olan hamiş ve hamiş olmak isteyenler

ozlemsu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2008
167
0
96
50
Ankara
öncelikle herkese merhaba,
bende faktör 5 mutasyonu var. Bu yüzden 2 bebiş kaybettim. konu hakkında bilgi sahibi olan veya aynı durumdaki arkadaşlarla konuşmaya çoook ihtiyacım var

umarım kimse yaşamaz ama tekrarlayan bebek kayıpları sonucu gen testi yapıldı bana ve kanımın pıhtılaşmaya eğimli olduğu yani faktör 5 olduğum ortaya çıktı. böyle kayıp yaşayanların aslında kayıp yaşamadan önce yaptırmanızı tavsiye ederim.

teşekkür ederim. aslında benim olayımdan dolayı doktor istedi bu tahlili. gebelikte pıhtılaşma normalden fazla oluyormuş. bu yüzden kanı pıhtılaşan insanlarda için bebek ya düşüyor yada kalp atışı duruyor. ben 8 haftalık gebeyken kalp atışı durdu (kanama başladı muayenede anlaşıldı). 2. bebeğim 6 haftalıkken yine kanamam başladı,düşük oldu. ondan sonra doktorum şüphenelerek bu testi yaptırdı. Gen laboratuarında yaptırılıyor. Doktoruna faktör 5 testi yaptırmak istiyorum dersen onlar bilir. ama her kayıp bu anlama gelmez o yüzden canını sıkma sen.

merhabalar bende bı tane duşuk yasadım.dr.um 2.hamileliğimde faktor 5 testı yaptırdı.ve pozitif cıktı.ama moralinizi bozmayın en kotu kan sulandırıcı iğneler kullanılıo.4.ayımızı bıtırdık oğlumla:)ınş.bundan sorada problem cıkmaz..

merhaba essel öncelikle çok sevindim oğluna:) sağlıkla kucağına alırsın inşallah. ben şimdi 5 haftalık hamişim. iğne yapıyorum kendime:( ismi clexane. sen iğne yapıyomusun

sevgili özlemsu, hamişlerden haberler bölümünün hemen altında popüler tags kısmından "düşük" sözcüğüne tıklarsan "kanda pıhtılaşma" bölümü var orada senin durumunda olan biz birçok arkadaş yazışıyoruz, istersen o bölüme bir göz at fırsat buldukça...bu konuyla ilgili pekçok bilgi paylaştık, işine yarayabilir..bu arada bende de faktör v mevcut ve ben çok şükür iğne ve aspirinin sayesinde tabii önce allahın izniyle, 32 haftalık hamileyim...darısı başınıza...umudunuzu yitirmeyin...sevgiler

bende hem factor v leiden hem de protein s aktivitesi eksikliği var. iki düşük yaptım. biri 9. haftasında diğeri 7. haftasında. 3.kez hamile kalmaya cesaret edemiyorum. clexane diye bir iğne ile sağlıklı doğum yapılabileceğini duydum ama bu ilaçla hamileliğini sürdüren birileriyle konuşmadan hamile kalmak istemiyorum. duygusal olarak çok yıpratıcı olur gibi geliyor. 9 ay nasıl geçer bilmiyorum. sürekli damarım tıkandı mı acaba diye düşünerek....

bende de homozigot f5 mutasyonu var,7 yaşında bi kızım var ikinci bir bebek istedik iki düşük yaptım ,düşüklerin nedenini araştırınca öğrendim bu homozigot f5 in bendede oldugunu.[gen testiyle]kızımda riskli bi hamilelik gecirdim son 15 günüde hastanede yattıktan sonra sezaryanla aldılar,bi sorun var ama ne oldugunu anlayamadık demişlerdi.şimdi yine tedaviye başladım aspirin kullanıyorum inşş olur yakın zamanda.kızım bana allahın bir mucizesi .

bebek bekleyen arkadaşlar hiç üzülmeyin ve korkmayın bakın ben bu rahatsızlıgımın oldugunu bilmeden bi evlada sahip olabildim şimdi biliyorum bu seferde olmuyo yani herşey kısmet işi .kızım bu sene 1. sınıfa başladı bi kardeşi olsun tek büyümesin diyoruz ama bakalım şans bidaha yüzümüze gülecekmi .

merhaba çok geçmişolsun .bende aynı sebeple 2 bebeğimi kaybetim.ama şimdi çok şükür dünyalar tatlısı bir oğlum var ve 8 aylık bile oldu onu elime aldığımda tüm sıkıntılarım kayboldu.fraxparine 0,3cc adlı bir iğnem vardı.her gün deri altına enjekte ederek hamilelik geçirdim.ilerde kontrole gidicem hiç korkma seninde bebişin olur canım

canım merhaba genetik testi yaptırıp doktoruna göster ben 2 bebek kaybettikten sonra gitmiştim ,gen testinde faktör 5 hetorozigot mutasyon çıktı (kan pıhtılaşması) hamile kalmamdan itibaren günde 1 praxparine 0,3 cc adlı iğne ve bebek aspirini kullandım ve şu anda 8 aylık çok tatlı bir oğlum var hiç kork ma seninde olur ihmal etme sakın

mrhb lar.bende de faktör 5 mutasyonu çıktı.tabi bunu 1 tane düşük yaptıktan sonra anladık.şimdi 6 haftalık hamileyim kese göründü fakat kalp atımı için 15 gün sonra gel dedı doktor.tabi bu arada da karından iğneye ve aspirine başladık.çok korkuyorum ya gene kalp atımı olmazsa.lütfen yardımcı olun.bu tedaviyle doğum yapan varmı korkuyorummmmm

mrhb çok şükür bebeğimin kalp atımını duydum.çok güzel bi duygu.allah herkese nasip etsin.3 hafta sonra gene kontrolum var.

mrhb lar.bende de faktör 5 mutasyonu çıktı.tabi bunu 1 tane düşük yaptıktan sonra anladık.şimdi 6 haftalık hamileyim kese göründü fakat kalp atımı için 15 gün sonra gel dedı doktor.tabi bu arada da karından iğneye ve aspirine başladık.çok korkuyorum ya gene kalp atımı olmazsa.lütfen yardımcı olun.bu tedaviyle doğum yapan varmı korkuyorummmmm

canım merhaba bende şuan son adetime göre6+4 günlük hamileyim gecen hafta cuma günü dr. gittim düşük tehlikem oldugu için karından ultrasonla baktı keseyi gördü sadece. ölçümleri bulundugu yer normal ama5 haftalık dedi karından bakılan ultrason alttan bakılana göre 1 hafta geriden gider merak etme korkacak bişe yok dedi ayın 18 pazartesi günü yine gidicem bebeişimi görmek için minicik kalbini duyabilmek için .bende zaten 7 aydır günde bi asprin ve folik asit kullanıyodum adet günümü iki gün gecince kan testi yapıldı ve hemen clexane 6 lık igneye başladım bende göbekten yapıyorum ilk başta zor geliyodu ama alıştım.durumundan haberdar et sorunumuz ve tedavimiz aynı birbirimize destek olalım burda ayrıca korkma ben bu rahatsızlıgımı bilmeden ve hiç tedavi olmadan saglıklı bi dogum yaptım yani kısmetinde varsa hiç bişey engel olamaz.

hamıle arkadaslar tebrık ederım saglıkla gelsın bebıslerınız
bende faktor 5 leıden heterozıgotum 2 bebegımı dusukle kaybettım 1 senedırde olmuyor beklıyoruz bakalım
acıl sıfalar hepımıze

hamıle arkadaslar tebrık ederım saglıkla gelsın bebıslerınız
bende faktor 5 leıden heterozıgotum 2 bebegımı dusukle kaybettım 1 senedırde olmuyor beklıyoruz bakalım
acıl sıfalar hepımıze

canım heterozigot homozigot a göre daha az riskli bu yüzden kokma 1 yıldır bekliyorum diyosun peki aspirin ve folik asit kullanıyomusun

semracım baslarda kullandım 6 ay kadar fılan hatta
folık asıtı bıraktım ama asprını almaya calısıyorum hergun gectıgıde oluyor

arkadaşlar merhaba ben sitenize yeni katıldım.benimde biri 5 haftalık biri de 7 haftalık iki düşüğüm oldu.bide dış gebelikten dolayı sağ tüpüm alındı.doktor faktör 5ten şüpheleniyor aynı tecrübeyi yaşayan arkadaşlarla bunu paylaşmak istedim bazen çok umutsuzluğa kapılıyorum.
hepinize sevgiler

Back
X