- 7 Ocak 2011
- 6.828
- 4.295
- 373
- Konu Sahibi tomvejerry
-
Şuurun hakikaten yerinde mi?
bu ne umutsuzluk, ne falı ne "dediği tutar mı" ???
ben de fal bakıyorum hem de iyi olduğumu söylerler lavie rumuzlu arkadaşımıza sorabilirsin mesela,
ama sallıyorum güzelim hem de süper sallıyorum öyle böyle değil nasıl uyduruyorum görsen...
Allah aşkına yapma, parana yazık...
konu hortlamışolur öyle arada, herşey üst üste geldiğinde insan neye inanacağını şaşırır, falcı da gezer tesirinde de kalır sözlerin ama kısa sürede o etki kendiliğinden geçip yine doğru ve yanlışı ayırt edecek noktaya da geliriz. zaten falcılar da insanların çaresizliğinden nemalanmıyor mu, her şey yolunda iken falcı gezen nadirdir herhalde ya da ben karşılaşmadım bilemiyorum
konuyla belki çok alakasız olacak ama dostoyevski adını görünce yazmadan duramadım. en başarılı dediğimiz falcılar bile geleceğe yönelik kehanetleri ile değil genelde karakter analizleri ile akılda kalır. işte insanın doğasını anlamak, iniş-çıkışlarını gözlemlemek, çelişkilerine ışık tutabilmek için en iyi kaynak bence de dostoyevskinin kitapları ve roman karakterleridir. okudun mu hiç bilmiyorum ama sürekli sorguladığımız "o nasıl olur, bunlar nasıl başıma geliyor, herşey nasıl bir anda değişti" gibi soruların yanıtlarını oralarda bulabiliriz. bazı romancılar insanı ya iyi ya da kötü yönleri ile alır, tek yönlüdür; ya da hayattaki amaçlarına dair tezleri mutluluk ve başarı odaklıdır bu da karakterleri biraz sığlaştırır oysa dostoyevski'nin karakterleri merkeze bir amaç yerleştirip ona ulaşma gayesinde değildir çoğu zaman, insana ait ne varsa her şey onlarda tezahür eder. işler yolunda iken bir anda herşey tepetaklak olabilir, iyi görünen bir karakterin zaaflarına, kötü dediklerimizin de içindeki vicdana rastlayabiliriz. düz değildir, inişli çıkışlı bir sonraki hamlesi tahmin edilemezdir. misal öteki ben kitabı psikolojiye de çok katkı sağlamış bir romandır. karamazov kardeşler içinde yüzlerce renk barındıran karakterlere sahiptir. yeraltından notlar dünyaya sıkışıp kalmışlığımızı iliklerimize dek hissettirir, uyumsuzluğumuzu... öyle işte yazmak istedim nedense
mesj baya eski ama bende bundurumu yasadıö hala d yasıyorum 8 ay snra bana bnlarındıyen falcıyla yuzlesmek ıstyrum ya 8 ay oldu ama dedgıgı btun olumsuzlar cıktı olumlu bseyde dememıştı ztncok tesekkurler paylastigin icin.
Vallahi adam oyle bi kendinden emin bi sekilde soyledi ki yasama sevincimi aldi goturdu bildigin. Ustune erkek arkadasimla da ayrilinca hepten korku sardi beni. Ayriligin verdigi "bir daha asla birini sevemeyecegim, kimse beni sevmeyecek" duygusunun yaninda bir de o falcinin bunu destekleyen cumleleri kulaklarimda cinliyor gunlerdir. Bir daha fal baktirmayacagim desem de kendime engel olamiyorum. Ama olsam iyi olacak, cunku cok etkileniyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?