Falafel

you_know

Ne bu neşe ?
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
18.455
103
413
kabaktan yaptığımız mücverin nohutlusu tadı hoş oluyor

1su bardağı nohut
2 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
tuz
karabiber
kırmızı pul biber
2 silme yemek kaşığı un
yarım tatlı kaşığı karbonat

nohutları kıyıp kabın içine koyun soğan, sarımsakları ve maydanozu kıyıp içine kimyon,tuz,karabiber,kırmızı biberi ekleyip kıymaya devam edin .Un ve karbonatıda nohuta ekleyip karıştırmaya devam edin karışımı kaşık yardımıyla alıp kızgın yağda iki taraflı kızartın

falafel.jpg

Eline sağlık canım güzel gözüküyor aynısını fırında yapsak tadında bir değişme olur mu?

çok yağlı olmuyor zaten canım fırında sertleşir bence kızarttıktan sonra pecete koyarsın altına

yaninda da en güzel resimde göründügü gibi salata veya araplarin tabule salatasi gider ve kimine cok kuru gelirse yanina güzel bir yogurtlu sos olabilir, hani haydari tadinda. avrupada bunu ekmek arasi bol salatali satiyorlar.

bu verilmisti daha once bende yaptim yalniz bundan onceki tarifte nohutlar geceden islatilir sonra nohut,maydanoz ve sogan robottan gecirilir.KAbaartma tozu konulur ve kizartilir.BEn yaptim ici yalniz yesil aklmisti ama tadi guzel

ooo super bisey bu ya. cok yedim. yasadigim yerde sirf falafel satan yerler var. tabi sossuz salatasiz dusunemiyorum. cesit cesit meze, salata, ve soslar esliginde satilir. kucuk pidelerle.

icine bildigim kadariyla birde taze kisnisde konulur.

tursuylada cok guzel oluyor tavsiye ederim.
aksam aksam canim cekti simdi ya cokacimcoook

bende cok begeniyorum limonlada mükemmel oluo sadece limon sıkıp yiyince

limonla denemedim hic canim, denerim. bayadir yemedim. ama sade bence cok kuru oluyor, soslarla butunlesiyor.

bunun hazir paketleride var. toz halinde. sadece suyla karistirip kivam tutturuyosun. toplar yapip kizartiyosun. turkiyede varmi bilmiyorum. cok pratik valla. calisan ev hanimlari icin super:lepi:

Bendeki tarifte ayrıca kırmızı biber de var (taze olan). 2 tane koyuyorum. Un miktarı da 4-6 kaşığa çıkıyor biberler biraz sulandıdığı için. Bibersizini hiç yemedim, ama biberlinin yanında ilave bir sos vs. ihtiyacı duymuyorum çünkü kuru olmuyorlar. Hatta bazen (belki biberler biraz büyük kaçıyor) cıvıkça, (ama akıcı olmayan) bir karışım oluyor. Ben de o zaman elimle şekillendirmeyip kaşıkla atıyorum yağın içine. Dışı hafif kıtır, içi yumuşakça birşey oluyor.

nohutları kıyıp kabın içine koyun soğan, sarımsakları ve maydanozu kıyıp içine kimyon,tuz,karabiber,kırmızı biberi ekleyip kıymaya devam edin .Un ve karbonatıda nohuta ekleyip karıştırmaya devam edin karışımı kaşık yardımıyla alıp kızgın yağda iki taraflı kızartın

bu nohutları suda falan bekletmiyormuyuz çok sert olmazmı?

bildimiz köfteye benziyor dimi neyse güzel görünüyo falafel:3:

Back
X