Fare :(

- Lavinia

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.621
Puanlar
133
Kızlar merhaba, berbat bir haftasonu geçirdim malesef.

Cumartesi akşamı mutfakta birden dolabın altına bir karartı geçtiğini farkettim. Eşim dolap altlarını açıp baktı ama bir şey yok sana öyle gelmiştir dedi. Yani fare geçti aklımdan ama şehrin göbeğinde 3.kattayız ne alaka dedim kendi kendime. Ben bebeğimi uyutmaya gidip döndükten sonra eşim doğru görmüşsün deyince yıkıldım resmen :( kombinin olduğu dolabın arkası açıktı ses gelince eşim açıp bakınca görmüş. Hemen eczaneden bir şeyler aldık ama fayda etmedi. Gece doğru düzgün uyuyamadık sabah komşuya söyledik o da geldi sağolsun her yeri çekip baktılar bir şekilde yakaladılar.

Şimdi benim asıl sıkıntım okuduklarıma göre 1 tane değildir kesin arkası vardır vs yazıyor her yerde böyle bir şey olabilir mi :( geldiği yeri eşim tahmin etti kapattı ama diğer ihtimalleri elemek için de giderin hortumunu falan yeniledi. Yakalandı gitti evet ama ben hala devamı gelir korkusundan mutfağa giremiyorum :(

öyle derler boşverin
bizde kirada 3. katta otururken gelmiş fare hatta taşındık o aralar eşyalarla birlikte oda taşınmış :)
sonra peynirli kapan yaptık öyle yakaladık.. içiniz rahat etmiyorsa 1 2 gün peynirli kapan kurun başka varsa ona yapışır zaten
geçmiş olsun.. biliyorum o hissiyatı.. Allah bir daha yaşatmasın

öyle derler boşverin
bizde kirada 3. katta otururken gelmiş fare hatta taşındık o aralar eşyalarla birlikte oda taşınmış :)
sonra peynirli kapan yaptık öyle yakaladık.. içiniz rahat etmiyorsa 1 2 gün peynirli kapan kurun başka varsa ona yapışır zaten
geçmiş olsun.. biliyorum o hissiyatı.. Allah bir daha yaşatmasın
Amin inşallah sağolun🙏
Eşim dün yapıştırıcıyla peynir koymuş bir kaç tane tuzak varsa gelsin diye ama sabah baktık bir şey yok şükür. Yine de bir kaç gün rahat edemeyeceğim galiba.

İstanbulun göbeğinde site içinde 2. Katta fare olayı yaşadım maalesef… yani olabiliyor artık klozetten mi nerden giriyorlarsa bir şekilde giriyorlar. Ben eczaneden fare yapışkanı almıştım büyükçe bir kaç kartona yapışkanı sürüp üzerine biraz peynir koydum ve 1 gecede direkt düştü tuzağa. Ama sonrası hem hayvan için hem de benim için zordu.
Zehri genelde yemediklerini duymuştum

İstanbulun göbeğinde site içinde 2. Katta fare olayı yaşadım maalesef… yani olabiliyor artık klozetten mi nerden giriyorlarsa bir şekilde giriyorlar. Ben eczaneden fare yapışkanı almıştım büyükçe bir kaç kartona yapışkanı sürüp üzerine biraz peynir koydum ve 1 gecede direkt düştü tuzağa. Ama sonrası hem hayvan için hem de benim için zordu.
Zehri genelde yemediklerini duymuştum
Evet zehiri yemedi ertesi gün eşim komşuyla beraber yakaladılar bir şekilde. Peki siz bir daha yaşadınız mı yoksa böyle bir kerelik mi oldu? Beni korkutan bir kere geldiyse devamı gelir yazmış çoğu kişi :(

Evet zehiri yemedi ertesi gün eşim komşuyla beraber yakaladılar bir şekilde. Peki siz bir daha yaşadınız mı yoksa böyle bir kerelik mi oldu? Beni korkutan bir kere geldiyse devamı gelir yazmış çoğu kişi :(
Bir kerelikti 1.5 sene kadar daha o evdeydim hiç olmadı. Gözlemleyin tekrarlarsa eğer bir profesyonel bir yardım alırsınız ilaçlama şirketlerinden. Geldiği kaynağı falan bulup engel olurlae belki kırık dökük delik bir yer varsa ordan sızıyorsa yani

Bizim dolapların altında köşede boruların geçtiği yerde bi boşluk varmış. Oradan girmişti bize de. Bizi görünce direkt o deliğe kaçıyordu zaten. Oralara biraz zehir döküp oraya kaçtığını gördüğümüzde deliği tıkadık güzelce. Bidaha görmedik

Malesef yüksek katlara da gelebiliyor. Bir tanıdığımın başına gelmişti, dördüncü katta oturuyordu. Giderlerden birinden gelmiş onlara da, çatıdan gelenler de olabiliyormuş. Onlar da mutfağı ilaçlatmıştı, çok geçmiş olsun.

Bir kerelikti 1.5 sene kadar daha o evdeydim hiç olmadı. Gözlemleyin tekrarlarsa eğer bir profesyonel bir yardım alırsınız ilaçlama şirketlerinden. Geldiği kaynağı falan bulup engel olurlae belki kırık dökük delik bir yer varsa ordan sızıyorsa yani
Eşimin tahminine göre balkondan gelmiş orda bir açıklık varmış hiç farketmemişiz orayı kapattı. Mutfak giderini yenileyeceğiz her ihtimale karşı başka da açıklık yok diyor ama bilmiyorum artık dediğiniz gibi bende ilaçlama yaptıralım dedim ona bakacağız artık

Bizim dolapların altında köşede boruların geçtiği yerde bi boşluk varmış. Oradan girmişti bize de. Bizi görünce direkt o deliğe kaçıyordu zaten. Oralara biraz zehir döküp oraya kaçtığını gördüğümüzde deliği tıkadık güzelce. Bidaha görmedik
Bizde balkondan şüphelendik orda bir açıklık varmış hiç dikkat etmemişiz. Mutfağı baya inceledi eşim başka açıklık yok diyor ama inşallah öyledir.

Malesef yüksek katlara da gelebiliyor. Bir tanıdığımın başına gelmişti, dördüncü katta oturuyordu. Giderlerden birinden gelmiş onlara da, çatıdan gelenler de olabiliyormuş. Onlar da mutfağı ilaçlatmıştı, çok geçmiş olsun.
Yani asla aklıma gelmezdi böcek bile görmedim 3 senedir bu evdeyiz ama dediğiniz gibi gelebiliyorlarmış demekki :( Arka sokağımızda çok bloklu bir site yıkıldı geçen hafta ben ona bağlıyorum ama bilmiyorum. Bende ilaçlatmak istiyorum düzgün bir firma bulursak inşallah. Çok teşekkürler🙏

Bizde balkondan şüphelendik orda bir açıklık varmış hiç dikkat etmemişiz. Mutfağı baya inceledi eşim başka açıklık yok diyor ama inşallah öyledir.
İlla ki devamı vardır diye bişey yok ya olsa bizde olurdu bahçe katındayız biz 😁

İlla ki devamı vardır diye bişey yok ya olsa bizde olurdu bahçe katındayız biz 😁
Ay rahatladım valla sağolun🥹 öyle şeyler okudum ki sanki hep gelecekmiş gibi hissediyorum ya dünden beri kafayı yedim üzüntüden :(

Yani asla aklıma gelmezdi böcek bile görmedim 3 senedir bu evdeyiz ama dediğiniz gibi gelebiliyorlarmış demekki :( Arka sokağımızda çok bloklu bir site yıkıldı geçen hafta ben ona bağlıyorum ama bilmiyorum. Bende ilaçlatmak istiyorum düzgün bir firma bulursak inşallah. Çok teşekkürler🙏
Ilaclama konusunda ilce veya il belediyenize mutlaka bir danisin, hem o yikilan insaatin alanina hemde cevreye genel bi ilaclama yapsinlar, ayrica bircok belediye ev ici ilaclamasinida yapıyor bilginiz olsun.

Gecmis olsun, fare zehiri ise yariyor ciftlikte sikca yasadigimiz bi durum fare ve buyuk haseratlar, ilaclatmak ya da zehir koymak en iyi cozum yolu.

Ayrıca fare zehri genelde 3-4 gün içinde etki ediyor yani hemen ölmediği için yemediğini düşünmeyin 🫠

Ilaclama konusunda ilce veya il belediyenize mutlaka bir danisin, hem o yikilan insaatin alanina hemde cevreye genel bi ilaclama yapsinlar, ayrica bircok belediye ev ici ilaclamasinida yapıyor bilginiz olsun.

Gecmis olsun, fare zehiri ise yariyor ciftlikte sikca yasadigimiz bi durum fare ve buyuk haseratlar, ilaclatmak ya da zehir koymak en iyi cozum yolu.
Bunu öğrendiğim iyi oldu ev içi ilaçlama yaptıklarını bilmiyordum bir araştırayım teşekkür ederim. Zehir öyle durunca biz işe yaramadı zannetmiştik belki de sersemletti o yüzden yakalandı.

Evet aylar oldu ben bile hâlâ ara sıra huylanıp bakıyorum dolap altlarına 😂
Valla bende artık düzenli bakarım eşim de düzenli ilaçlatalım diyor ben taşınmadan ilaçlatalım demiştim ne alaka falan demişti şimdi o teklif ediyor :D
Ayrıca fare zehri genelde 3-4 gün içinde etki ediyor yani hemen ölmediği için yemediğini düşünmeyin 🫠
Bunu da bilmiyorduk ama kötüymüş o zaman ya bekle bekle nerde ne zaman ölecek kafayı ye dur

bizim köydeki evimizin kapısı yazın hep açık olduğu için gelir her sene 😂 ama bir tanedir hep. bildiğiniz labirent kurarak dısarı çıkarmaya çalışıyoruz her yıl 😂

ama işletmemizde yavruluyorlar kazan dairesinde ve kaplama arasında dolana dolana çatıya kadar çıkıyorlar. özellikle kış aylarında. onun için de 3-4 ayda bir ilaçlama yaptırıyoruz.

ben de eskiden çok korkardım ama bunların geneli fındık faresi zararsızdırlar 😂 tamam sevimli değil ama halledilmeyecek sorun değil yani sıkmayın canınızı 🥰

Back
X