farenjit olanlar ve tedavi önerileri...

ss kedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2015
720
268
salı gününden beri boğazımda yanma batma gibi şeyler vardı.doktora gittim.sağlık ocağına saçma sapan ilaçlar yazdı.her yıl 5 6 kere bu hastalığa yakalandığım için artık hangi ilaç iyi gelcek anlıyorum içeriğini okuyunca.
neyse.dün kpss vardı.ve sınavın ortasında öksürük krizi tuttu.10 dk boyunca öksürdüm.gözümden yaşlar aktı.burnum doldu ama temizleyemedim.öyle çözmeye çalıştım soruları..

gelelim şikayetlere:
-boğazda yanma-batma
-yutkunamama-tat almak yok
-boğazın iki yanı kıpkırmızı-boğaz duvarı bembeyaz
-kulaklara çıkan ağrı
-geniz akıntısı-koyu sarı
-burunda akıntı-tıkanma-kaşıntı
-hapşırık

yaptığım şeylere gelince:
-bal-limon-zencefil karışımı
-limonlu çay
-adaçayı-limonlu
-gargara
-naneli olips (son iki üç saattir sürekli ağzımda.ve öksürük olmuyor.bitince yine başlıyor.)
-bim'deki 10.lu cep peçetelerden aldım.yarısı bitti bi günde.
-ılık limonlu su
-taze elma suyu
-asprin plus C

ilaçlarımı değiştirdim.levmont diye bi ilaç vermişti göğüs doktoru.bu faranjitin alerjik öksürmelerine karşı.boğazda sanki tüy varmış gibi oluyor.ve her nefes aldığında öksürtüyor insanı.bugün ikincisini aldım.dün geceye göre daha iyiyim.astım olanların kullandığı sıprey hava vardı.onu kullandım.bir de aferin.bu mereti çeken ve daha başka tedavi yöntemi bilen varsa lütfen yazsın.delircem çünkü.gece öksürmekten uyuyamadım.ciğerlerim çıkcak artık.

Merhaba;
Bol su ic ve ne cok sicak ne de cok soguk yiyecek-icecek tuketme.Ayrica antibiyotiksiz gecmez bu hastalik.Gerekmedikce de konusup bogazini yorma dinlenmen gerekli.Gecmis olsun

Merhaba;
Bol su ic ve ne cok sicak ne de cok soguk yiyecek-icecek tuketme.Ayrica antibiyotiksiz gecmez bu hastalik.Gerekmedikce de konusup bogazini yorma dinlenmen gerekli.Gecmis olsun
teşekkür ederim
antibiyotik verdi doktor ama yarısından fazlası bitti.ama bi gram iyileşme yok .daha da kötüyr gitti.o yüzden bıraktım.

bende de oğlumda da var bu farenjit.. ilaç milaç bi işe yaramıyor.. bilhassa oğlum geceleri çok öksürüyor... fıs fıs falan verdi doktor ama pek işe yaradığı yok.. en çabuk çaresi öksürük krizi tuttuğunda ılıktan biraz daha sıcak suya şeker atıp içmek.. çok yumuşatıyor boğazı... birde viks diye bi krem varya, onu ayağının altına sürüp çorap giyip yatmak.. sabaha kadar ciğerlere çok faydası oluyormuş..

Akut Faranjitim..
üşütünce hemen yeniliyor. .
gudef dışında hiçbirşey fayda etmiyor bana.
.

:KK1:

Sabah akşam 1 er bardak karbonatlı su iç canım toparlarsın ben 4 günde bu şekilde iyileştim .Birde sıcak suya sirke koyup buharında durabilirsiniz oda tıkanıklığı gideriyor .Elimden geldikçe antibiyotik kullanmamaya çalışıyorum

Birde canım bu karbonatlı Eczaneden İngiliz karbonatı diye alacaksın.Bir bardağa 1 Çay kaşığı koyacaksın.

bende de oğlumda da var bu farenjit.. ilaç milaç bi işe yaramıyor.. bilhassa oğlum geceleri çok öksürüyor... fıs fıs falan verdi doktor ama pek işe yaradığı yok.. en çabuk çaresi öksürük krizi tuttuğunda ılıktan biraz daha sıcak suya şeker atıp içmek.. çok yumuşatıyor boğazı... birde viks diye bi krem varya, onu ayağının altına sürüp çorap giyip yatmak.. sabaha kadar ciğerlere çok faydası oluyormuş..
bunu astım olduğumda apmıştım.göğsüme sırtıma sürmüştüm.sanki oralarım nefes alır gbi olmuştu.

X