• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı bakış açılarına ihtiyacım var

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
18
Bir konuda sıkıntılıyım daha doğrusu çok bunaldım.
Nasipse nikahımız olucak düğün istemedik maddiyat yüzünden.
İki aileninde maddi olarak gücü yok kötüde değil ama kimse kendini zora sokmak istemiyor, nişanlım herşeyi kendisi yapıyor benim ailem az çok yardımcı Olacaklar.
Ailem ve akrabalarım beni bu konuda çok bunaltıyor. Misal nikah şekerlerini davetiye dış çekim ortak ödeniyor, evin tüm masrafı, eşyadan tut avizelere kadar ortak. Yani kız tarafı olarak erkek ailesine ait olan çoğu şeyi ödüyoruz.
Ailem rahatsız oluyor erkek tarafı elini cebine sokmuyor diye
Sizcede yanlış mı erkek tarafın yapması gereken masrafları üstlenmek?

Son düzenleyen: Moderatör:
nişanlının ailesi neden üstlerine düşeni yapmıyor?
senin ailenin de durumu çok iyi değil sanırım, nereye kadar ödeyecekler karşı tarafın yapması gerekenleri?
nişanlına da yazık, o da herşeyi sırtlanamaz.
ailesi neden böyle yapıyor?

senin ailenin de durumu çok iyi değil sanırım, nereye kadar ödeyecekler karşı tarafın yapması gerekenleri?

Bilmiyorum canım nişanlım çalıştığı için galiba
Biz sadece takımızı takarız maddi yardım edemeyeceğiz demişler nişanlıma
Nişanlımda memnun zaten halinden ailesinden beklentisi yokmuş bu yaşa getirdiler daha nolsun diyor

Vay, tarafların yapması gereken şeyler mi varmış?
Biz eşimle yapmıştıkta ondan şey ettim. Düğün takılarımızla ödedik eşyalarımızı, gelinliğimi bile.
Allah kolaylık versin konu sahibi, kulaklarını tıkamaya çalış. Mutlu olun inşallah.

Bir konuda sıkıntılıyım daha doğrusu çok bunaldım.
Nasipse nikahımız olucak düğün istemedik maddiyat yüzünden.
İki aileninde maddi olarak gücü yok kötüde değil ama kimse kendini zora sokmak istemiyor, nişanlım herşeyi kendisi yapıyor benim ailem yardımcı olacak iyi kötü.
Ailem ve akrabalarım beni bu konuda çok bunaltıyor. Misal nikah şekerlerini ben ödüyorum davetiye ortak ödeniyor dış çekim ortak, evin tüm masrafı, eşyadan tut avizelere kadar ortak. Yani kız tarafı olarak erkek ailesine ait olan çoğu şeyi ödüyoruz.
Ailem söyleniyor bu ne biçim iş hiç çevremizde böyle değil, ailesi yapamıyorsa nişanlın yapsın (onada acıyorum herşeyi bi başına nasıl yapsın) kız tarafı bukadar masraf yaparmı vs
Çok bunaldım para kavgası süremem ya ailesi yardımcı olmuyor zorla mı alayım paralarını onlarında yokmuş zaten, nişanlım canını mı versin, borç çekse evlenince ödeyecek olan yine benim sonuçta, hepsi aynı yere çıkıyor
Şimdide ben çalışıp biriktirdiğim az bi parayla ödeyeceğim yetmeyen yerde ailem yardım olacak ama ailem yinede mutsuz bu konuda, neden ödeyecekmişsin ki diye

Bana bir yol gösterirmisiniz
Napiyim çevremdeki kızların evlendiği kişiler zenginse, bende zengin olmayan birini sevdim bu suç mu, neden psikolojik baskı görüyorum

Sizce gerçekten aptallık mı erkek tarafın yapması gereken masrafları üstlenmek?
Sen söylenenlere kulak asma ,en iyisini yapıyorsun herşeyi nişanlının sırtına yüklemek insafsızlık olur

ne güzel ikiniz el ele verip yuvanızı kuruyorsunuz

Nişanlımda memnun zaten halinden ailesinden beklentisi yokmuş bu yaşa getirdiler daha nolsun diyor
e o zaman seninkiler de yapmasın
bırak ödesin nişanlın bütün masrafları
kendi kaşınmış

Bu sorunlarla karsilasmamak için ikiniz çalışıp herseyi birlikte yapacaktiniz.
borcunuzuda birlikte odeyip , kimsenin (kaba tabiriyle) ağız kokusunu çekmek zorunda kalmayacaktiniz. lafları da duymayacaktiniz....
tabi -di'li geçmiş zaman....
artık olan olmuş.

Vay, tarafların yapması gereken şeyler mi varmış?
Biz eşimle yapmıştıkta ondan şey ettim. Düğün takılarımızla ödedik eşyalarımızı, gelinliğimi bile.
Allah kolaylık versin konu sahibi, kulaklarını tıkamaya çalış. Mutlu olun inşallah.

Nasıl yani düğün takılarını bile ödediniz ailesi takmadı mı canım
Biraz anlatırmısın sen neleri karşıladın maddi olarak

Helal olsun nişanlına. Tuttum onu.
Kendine güveniyor demek ki.
Büyük ihtimalle evliliğinize de kimseyi karıştırtmaz. Zaten karışamazlar bu durumda. Sevin bence harbi adammış.
Burada kıza, anne babama en iyisini aldır diyen damat adayları da gördük.

Siz ödeseniz ne olacak ki? Artık kız tarafı, erkek tarafı gibi şeyler bana tuhaf geliyor. Benim kendi gelinliğini alan arkadaşım bile var. Herşeyi erkeğe yüklemek insafsızlık bence. Kuzenim evlendi çocuğun maddi durumu iyi değil, herşeyi kız babası olduğu halde dayım yaptı. Bence takmayın kafanıza söylenenlere kulak asmayın. Onlar eskilerde kaldı.

Sıkıldım artık şu insanların kadın erkek eşitliğini savunup iş maddiyata gelince erkeklere yüklenmesinden. Benim hayalimdede nikah var . Hatta mümkünse en az masrafla yapmak istiyorum . Aile kuracak olan sizsiniz ben biseylerin ortak alinmasini yanlis bulmuyorum . Gercekten dugun yapan erkegin ailesine hep cok acidim . Cok masraf oluyor borca giriliyor. millet iki gobek atacak bi dilim pasta yiyecek diye salonlara milyarlar veriliyor . Eger ailenize yuklenmiyorsaniz ve kendi birikiminizden harciyorsaniz bence kimsenin ne dedigini onemsemeyin. Aileyi kuracak olan ikinizsiniz . Ki atasözlerinde bile yuvayi disi kus yapiyor .

Nasıl yani düğün takılarını bile ödediniz ailesi takmadı mı canım
Biraz anlatırmısın sen neleri karşıladın maddi olarak
Ailesi takı bile takmadı canım.
Ben bişey karşılayamadım çünkü işim yoktu o zamanlar. Taksitle aldık eşyalarımızı. Düğün takılarımızla da hepsini ödedik.
Annemler destek çıkmıştı eşime bazı eşyaları onlar aldı.
Eşimse bana takı beklemediğimi biliyor olmasına rağmen 4 bilezik 1 set takmıştı.
Hiç o kadar duygulanmamıştım.
Setin duruyor ama bilezikleri kullanmıştık borçlara. Çok eşya almadık, pahalıya kaçmadık.
10 yıllık evliyiz, ben isteyeyim dünyaları serer önüme çünkü hiç sen ben yapmadım. Bişey istemedim ailesinden.

ben ortaya yazicaktim yanlislikla size yazmisim sitem gibi olmus kusura bakmayin :))

Keşke önce bütçenizi yapsaydınız.
Veya kredi çekseydiniz, evlendikten sonra öderdiniz.

Aileye yüklenmemekten yanayım, hele ki tek taraf masraf yapıyorsa kesinlikle karşıyım.

Borç olarak kabul edin bence.
Nişanlınıza da söyleyin aileme şu kadar borcumuz var diye.

Madem nişanlının ailesi pek destek çıkmıyor. Ailen de yapmasın.. Zaten laf söz de ediyorlarmış.. Aileni de ezdirme..
İlla herşey 4 4lük olacak diye bir şeyde yokki.
Bizde ailelerden desteksiz evlendik.. Bir çok eşyamı zamanla tamamladım. Evim de avize yoktu.. Çok da zorunlu değil..
Fırınımı 1 sene sonra aldım.. Evleneli 4 sene olacak, hala yatak odamın halısı yok. Alayım alayım dedim alamadım. onu da önümüzdeki ay almayı planlıyorum..
Herşeyim dört dörtlük olmadı.. Ama kimseye minnetim de yok. Kafam rahat..

Ee sen ailene neden yaptırıyorsun, ailen de yapmak zorun da degil.. Nişanlınla konuş, madem ben kimsenin agzına söz vermek istemiyorum diyor ve herşeyi kendimiz yapalım diyorsa neden sizin ailenizden alınanı kabul ediyor

Ee sen ailene neden yaptırıyorsun, ailen de yapmak zorun da degil.. Nişanlınla konuş, madem ben kimsenin agzına söz vermek istemiyorum diyor ve herşeyi kendimiz yapalım diyorsa neden sizin ailenizden alınanı kabul ediyor
Aileme zorla hiçbirşey yaptırmıyorum
Dediğim gibi birikmiş param var ailem 3/5 katkıda bulunacaklar bunuda kendilerine bir görev olarak görüyorlar yabancıya değil evladımıza yapıyoruz diyorlar bundan doğal ne var Allah aşkına
İmkan varken niye kendimi borca sokup sıkıntı çekeyim
Ailem kendi paramla onun ailesinin yapması gerekeni yapacak olmama bozuluyor

Back
X