• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı bakış açılarına ihtiyacım var

Bir konuda sıkıntılıyım daha doğrusu çok bunaldım.
Nasipse nikahımız olucak düğün istemedik maddiyat yüzünden.
İki aileninde maddi olarak gücü yok kötüde değil ama kimse kendini zora sokmak istemiyor, nişanlım herşeyi kendisi yapıyor benim ailem yardımcı olacak iyi kötü.
Ailem ve akrabalarım beni bu konuda çok bunaltıyor. Misal nikah şekerlerini ben ödüyorum davetiye ortak ödeniyor dış çekim ortak, evin tüm masrafı, eşyadan tut avizelere kadar ortak. Yani kız tarafı olarak erkek ailesine ait olan çoğu şeyi ödüyoruz.
Ailem söyleniyor bu ne biçim iş hiç çevremizde böyle değil, ailesi yapamıyorsa nişanlın yapsın (onada acıyorum herşeyi bi başına nasıl yapsın) kız tarafı bukadar masraf yaparmı vs
Çok bunaldım para kavgası süremem ya ailesi yardımcı olmuyor zorla mı alayım paralarını onlarında yokmuş zaten, nişanlım canını mı versin, borç çekse evlenince ödeyecek olan yine benim sonuçta, hepsi aynı yere çıkıyor
Şimdide ben çalışıp biriktirdiğim az bi parayla ödeyeceğim yetmeyen yerde ailem yardım olacak ama ailem yinede mutsuz bu konuda, neden ödeyecekmişsin ki diye

Bana bir yol gösterirmisiniz
Napiyim çevremdeki kızların evlendiği kişiler zenginse, bende zengin olmayan birini sevdim bu suç mu, neden psikolojik baskı görüyorum

Sizce gerçekten aptallık mı erkek tarafın yapması gereken masrafları üstlenmek?
Nişanlınızın şimdi zengin olmaması hep böyle süreceği anlamına mı geliyormuş, bizim de her şeyimizi ailelerimiz yapıyor, biz okuyoruz daha, iş başına geçince rabbim verirse biz de ailelerimizden esirgemeyeceğiz inşallah. Mesela nişanı kız tarafı yapar, ama bizim aileler her şeyi ortaklaşa yapıyorlar her şey bizim için. Nişanlınıza gerçekten üzüldüm, adam daha ne yapsın olanca gücüyle çalışıyormuş, ailesinin de durumu yokmuş olsa zaten yardım ederlermiş neden esirgesinler ki oğullarından? Allah yardımcınız olsun mutlu olun.

Bu erkek ailesi hem fakir olur zavallı olur ama evlenince oğullarından sürekli para isterler oda ne var deyip para yollar annenlerde haklı sanırım , karşı taraf parasız değil uyanık ve sinsi
senide iyice kandırmışlar kızım ,aç gözünü!

Nişanlınızın şimdi zengin olmaması hep böyle süreceği anlamına mı geliyormuş, bizim de her şeyimizi ailelerimiz yapıyor, biz okuyoruz daha, iş başına geçince rabbim verirse biz de ailelerimizden esirgemeyeceğiz inşallah. Mesela nişanı kız tarafı yapar, ama bizim aileler her şeyi ortaklaşa yapıyorlar her şey bizim için. Nişanlınıza gerçekten üzüldüm, adam daha ne yapsın olanca gücüyle çalışıyormuş, ailesinin de durumu yokmuş olsa zaten yardım ederlermiş neden esirgesinler ki oğullarından? Allah yardımcınız olsun mutlu olun.

Teşekkür ederim canım sağol seninde mutlu olmani dilerim
Nişanın ortak yapılmasıda güzelmiş, peki nişandaki takılar yine hepsi sana mı kalıcak yoksa nişanlınada verecekmisin

Teşekkür ederim canım sağol seninde mutlu olmani dilerim
Nişanın ortak yapılmasıda güzelmiş, peki nişandaki takılar yine hepsi sana mı kalıcak yoksa nişanlınada verecekmisin
Takılar bende duracak, evlenince sınavlara çalışacağımızdan yani henüz işimiz olmayacağından, evlendiğimizde evin ihtiyacları için çıkarıp kullanırız diye düşünüyorum, yuva kurmak kolay mı, erkek diye çok üstüne gidilir mi o da insan sonuçta.

Eşimin tarafı da 5 kuruş harcamadı. Eşim kredi çekti takacagi altınlarıni bile aldı. Hala kredi ödüyoruz. 1300 le hem kira ödeyip hem de geciniyoruz. 2 ay cekyatta yattık. Sonra altınları bozdurup esyalari aldık. Maddi durumları da iyi. Hem emekli hem de çalışıyor. İstemiyorlar galiba başta. Sonra evime geldiler 2 kere ev hediyesi bile getirmediler. Benden de o kadar değer görüyorlar. Saygısızlık yapmam asla ama sevmiyorum da. Bak sen de benim yaptığım hatayi yapma ya senin de ailen almasin ya da altınları bozdurunca ailenin masrafini ver.

Aileme zorla hiçbirşey yaptırmıyorum
Dediğim gibi birikmiş param var ailem 3/5 katkıda bulunacaklar bunuda kendilerine bir görev olarak görüyorlar yabancıya değil evladımıza yapıyoruz diyorlar bundan doğal ne var Allah aşkına
İmkan varken niye kendimi borca sokup sıkıntı çekeyim
Ailem kendi paramla onun ailesinin yapması gerekeni yapacak olmama bozuluyor
Bende onu söylüyorum,, eğer nişanlın kendi ailesinden almıyorsa ailenin de böyle düşünmeye hakkı var.. Önün de iki yol var, ya nişanlının ailesi yapmıyorsa sende kendi ailenden almayacaksın ve sadece sen ve nişanlın yapacaksınız harcamaları ya da onların birşey söylemesini istemiyorsan ailene paranın nişanlın mı yoksa nişanlının ailesinin mi verdiğini söylemeyeceksin

Ben anlamıyorum. Evlenesi gelen iki insan neden aileden yardım bekliyor. Ben bekarım, evlensem de kendim almak isterim her şeyi. Evlenmeyi bilen ev kurmayı da bilmeli. Okutmaktan falan bahsetmiyoruz ki ailenin görevi olsun. Ben aileden harcama beklenmesini anlayamıyorum.

Yarın öbür gün "şununuzu bununuzu yaptık" dedirtmeyin. Hem de yük olmayın onlara da günah bi yerde.

Çalışın alın elinizde oldukça

Bizim milletimizin en büyük sorunu kalıplara çok bağlı yaşamamız, kendi kendimizi sıkıntıya sokuyoruz.
Napalım millet onları yapmamışsa, herkes aynı nefesi mi alıyor, aynı parayı mı kazanıyor, aynı evde mi yaşıyor, aynı şartlarda mı yaşıyor ki herşeyi aynı şekilde yapacaz, kimin durumu neye müsaitse o yapılmalı, naz ya da tavır yapılmamalı, aile olunuyor sonuçta, senin yuvan kurulacak sonuçta, önemli olan yuvanda mutlu ve huzurlu olman

Sanki nişanlın yapsa herşeyi kredi çekmeden yapabilecek. Kredi Çekince evlenince kim ödeyecek bi düşünelim. Aaaa yine siz ödeyeceksiniz. Aileniz bunu düşünemiyor mu hayret. Ayrıca millete ne ya herkese ney kimin aldığını ilan etmek zorunda değilsiniz ki

İki aileninde maddi olarak gücü yok kötüde değil ama kimse kendini zora sokmak istemiyor, nişanlım herşeyi kendisi yapıyor benim ailem yardımcı olacak iyi kötü.
Ailem ve akrabalarım beni bu konuda çok bunaltıyor. Misal nikah şekerlerini ben ödüyorum davetiye ortak ödeniyor dış çekim ortak, evin tüm masrafı, eşyadan tut avizelere kadar ortak. Yani kız tarafı olarak erkek ailesine ait olan çoğu şeyi ödüyoruz.
Ailem söyleniyor bu ne biçim iş hiç çevremizde böyle değil, ailesi yapamıyorsa nişanlın yapsın (onada acıyorum herşeyi bi başına nasıl yapsın) kız tarafı bukadar masraf yaparmı vs
Çok bunaldım para kavgası süremem ya ailesi yardımcı olmuyor zorla mı alayım paralarını onlarında yokmuş zaten, nişanlım canını mı versin, borç çekse evlenince ödeyecek olan yine benim sonuçta, hepsi aynı yere çıkıyor
Şimdide ben çalışıp biriktirdiğim az bi parayla ödeyeceğim yetmeyen yerde ailem yardım olacak ama ailem yinede mutsuz bu konuda, neden ödeyecekmişsin ki diye

Napiyim çevremdeki kızların evlendiği kişiler zenginse, bende zengin olmayan birini sevdim bu suç mu, neden psikolojik baskı görüyorum

canım en güzeli herşeyi ikiniz yapmanız bence de.. erkeğin ailesi ya da senin ailen yapsa yarın öbür gün illa bi yerde lafını ederler.ayrıca kendi ayaklarınızın üstünde bir aile olabileceğinizi göstermiş olursunuz.kendinize güveniniz gelir.ayrıca mümkün olduğunca borç yapmamaya çalışın düğünden sonra bi şekilde öderiz mantığıyla çok açılmayın sonra pişman olursunuz.tecrübelerimden yazdım inan.mutluluklar canım:)

Bu devirde öyle eskisi gibi bütün adetler, gelenekler vs yerine getirilmiyor malesef.
Ayrıca her zaman salonu erkek tarafı dizer, yatak odasını kız tarafı alır gibi muhabbetlere karşıyım. İki tarafta üzerine düşeni yapmalı. Hangi devirde yaşıyoruz. Herşeyi erkek tarafına/kız tarafına yüklemek ne kadar doğru?
Benim eşimin durumu yoktu benim ailemde yapmak istemedi hiçbirşey.
Bana da geldiler. Çektim krediyi. Herşeyi istediğim gibi aldım. Parayı da gönlümce harcadım.
Şimdi ikimiz ödüyoruz.
Eşyalarıma da kimsenin söz söyleme hakkı olmadı.
Kafam rahat, ben rahat.

Yerinde olsam onun ailesi ödemiyorsa ben de aileme kuruş ödetmem.
Birlikte kredi çekelim, evlendikten sonra beraber çalışıp öderiz derim.

Şimdi borç ödemek istemiyorsun ama.
Evlendikten sonra borçsuz olduğunuz için ailesi beklenti içinde olabilir.
Eşin borç yok nasılsa diye vermek ister, işte o zaman kendin dersin biz enayi miydik diye ;)

Aynı şey değil yani.

Bırak evlendikten sonra borç öde.
Kimse de konuşmamış olur.

Bu düşünce ve onlar almadi biz yaptik muhabbeti daha en basindan yipratiyor her iki tarafı. .. ne gerek var yapabiliyorsaniz kendiniz yapin kimseye minnet duymazsiniz fena mi?
Ayrica herkes şanına yakışanı yapar... yapiyosa da kendi cocugu icin yapmiyosada kendi çocuğu icin... iliskinizi bunlarla yipratmayin...:KK54:

maalesef yeni evlenecekler için bu durum kaçınılmaz son,ailenizin dediği gibi sadece nişanlınız yapsa sonuç olarak evlendiğinizde yine siz ve eşiniz ödeyecek o borçları değişen birşey olmayacak yani.Madem aileniz bu konuda haklı olarak hassas o zaman ailenizde tek başına yaptıklarını yapmasınlar.Siz o yapılacakları nişanlanızla birlikte yapın yani gerekirse borca girin evlenince beraber ödeyin,aileler ortak yapılacakları yapsınlar sadece.

aslinda ailende hakli suya sabuna dokunmayan bi erkek ailesi ve maddi olarak cokta iyi olmayan kiz ailesi genede ailen elinden geleni yapmaya calisiyor onlarada hak ver bi yerden sonra zor oluyo erkek tarafida gelin aldik diyo iste bence almak istedigin seyleri al ama genede nisanlini ve kendini dusunerek cok acilma sonucta gene sen ve nisanlin odicek gibi duruyor

Konu sahibi ben ailemide uzemem( haklilar kendilerince) ssevdigim nisanlima sirf fakir diyede sert cikamam.
Kredi cekseniz beraberce? varsin annengil oglan tarafi para verdi sansin.
Sonra dugunden gelen altinlarla borcunuzu kapatirsiniz.

Boylelikle hem annen baban onyargili davranmaz nisanlina ve ailesine.
Hem nisanlinin ailesi ´ Gelin kizimiz ve ailesi bizi begenmiyormus´ diye kulanlarina gitmez.
Hemde dirdir yerine kafa raht bi sekilde evlenirsiniz.

O devir geride kaldı.. çiftler el ele verip hallediyorlar öyle de olması gerekiyor bence.. annene kulak asma derim.. noluyosa bu dönemlerde kız annelerine bi haller oluyor..

yoruma doğru düşünüyorsun ailesinin sorumsuzluğunu nişanlın çekmesin diye başlayacaktım ama nişanlın bu durumdan memnunsa doğru buluyorsa bu yaşa kadar büyüttü daha ne diyorsa senin ailen ne yaptı? onun doğru bulduğu sey için aileni yıpranman ne derece doğru. Bence karsına alıp söyle bak durum bu aileni zorlamak istemiyorum ama en azından bizimkilerde zengin değil elinden geleni yapıyor. Benimkilerde bu yaşa kadar büyüttü sonucta böyle bir haklılık payı olabilir mi sence böyle bir durumda diye.

Back
X