• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

farklı bir bölgeden gelen insanlara bakış açısı niye böyle :(

Basligi okudum once.Muhtemelen doguya gitti bende egeden karadenize gittim yazarim dicektim ki ayni durumdaymisiz.

Hangi iline gittin bilmiyorum ama bende koyde gorev yaptim.Izmirden kalkip gittim.O yasima kadar köy nedir bilmiyordum.Karadenizi biliyorsundur artik.Yaylaya yakin bir kirsal koyde kaldim 2 bucuk sene.Ilcede de 2 sene kaldim.
Izmirlisin.Nasil geldin? Sen buralarda yapamazsin,siz rahat insanlarsiniz daha neler neler...Bu ilk baslardaydi tabi...
Tayinim ciktiginda koylulerle salya sumuk agliyorduk.Findik zamaniydi.Findikliktan cikip gelmislerdi ugurlamaya.O kadar diyim yani.
Alisacaksin hem sen onlara hem de onlar sana.
Karadenizliler biraz kendi insanini tutarlar.Onceleri bi dislarinda tutarlar seni ama sonra sahiplenince kolay kolay birakmazlar...
Ordan bahsederken bile okadar ozledigimi hissediyorum ki..Alisacaksin.Sabret.Belki benim kadar abartip koyde kalmazsin ama ilceleri de koy gibidir tahmin edebiliyorum.
Bu arada hangi sehir?

İnsanları bölgelere ayırıp namussuz muamelesi yapan bu insanlar eğitimci mi ? Yeni nesili bu beş para etmez insanlar mı yetiştirecek ? Yazık vallahi.. Bende öğretmenlik son sınıf öğrencisiyim. İnşallah artık Kpss maratonuna bende gireceğim ve yazdıklarınızla empati kurabildim. Siz sabrınızı, kalitenizi koruyun. Kafanıza takmamaya çalışın. Unutmayın ki içinizde bulunduğunuz bu durum, geçici bir durum. Ben marmara bölgesinde doğup büyümüş, ege bölgesinde öğrenci olarak bulunan biri olarak ege bölgesinin Türkiye'nin en güzel bölgesi olduğunu, en özel insanları barındırdığına gözlerimle şahit oldum. Şimdi kendi memleketime dönesim yok. Yani diyeceğim boş laflar onlar. Hiç mi hiç takılmayın.. Allah yardımcınız olsun..

Basligi okudum once.Muhtemelen doguya gitti bende egeden karadenize gittim yazarim dicektim ki ayni durumdaymisiz.

Hangi iline gittin bilmiyorum ama bende koyde gorev yaptim.Izmirden kalkip gittim.O yasima kadar köy nedir bilmiyordum.Karadenizi biliyorsundur artik.Yaylaya yakin bir kirsal koyde kaldim 2 bucuk sene.Ilcede de 2 sene kaldim.
Izmirlisin.Nasil geldin? Sen buralarda yapamazsin,siz rahat insanlarsiniz daha neler neler...Bu ilk baslardaydi tabi...
Tayinim ciktiginda koylulerle salya sumuk agliyorduk.Findik zamaniydi.Findikliktan cikip gelmislerdi ugurlamaya.O kadar diyim yani.
Alisacaksin hem sen onlara hem de onlar sana.
Karadenizliler biraz kendi insanini tutarlar.Onceleri bi dislarinda tutarlar seni ama sonra sahiplenince kolay kolay birakmazlar...
Ordan bahsederken bile okadar ozledigimi hissediyorum ki..Alisacaksin.Sabret.Belki benim kadar abartip koyde kalmazsin ama ilceleri de koy gibidir tahmin edebiliyorum.
Bu arada hangi sehir?

fındık ise aynı ildeyiz fındık olan ilçenin en yüksek yerindeyiz tabi .. köyden kasabaya dönmüş bir ilçe burası .. yaylaya yakınım bende yoksa aynı yerden mi bahsediyoruz özelden mesaj atayım ... kendimi okuldum şuan sanki .. aynı yerler .. daha 3 ay oldu zaten . Yıllarca buradayız .

Anladım canım . Ben iyice her şeyi o yüzden almaya başladım . Başka sebepleri vardır elbette demi ama teşekkür ederim her şey nasip kısmet ben karadeniz insanını severim ama onlardan bu tavır alınca kimilerinden çok üzülüyorum :KK43:
Senin karakterin iyiyse kimse senin nereye ait olduguna bakmaz. Ustelik abartiyorsun gibi geliyor bana. Fazla alingansin sanirim. :)

Korkmani veya uzulmeni gerektirecek bir durum yok yani. :)

fındık ise aynı ildeyiz fındık olan ilçenin en yüksek yerindeyiz tabi .. köyden kasabaya dönmüş bir ilçe burası .. yaylaya yakınım bende yoksa aynı yerden mi bahsediyoruz özelden mesaj atayım ... kendimi okuldum şuan sanki .. aynı yerler .. daha 3 ay oldu zaten . Yıllarca buradayız .

Yok canim Orta karadenizmissin sen. ben dogu karadenizdeydim. direk findigin anavatanindaydim :) 28 de :)Ama tahmin edebiliyorum yasadigin yeri.Koyumun bagli oldufu ilce buyukbas hayvanlar da sayilarak 1500 du dusun :)

egeli değil Japonyalı olsan gene söyleyecek bişey bulurlardı emin ol
insanlar kendini bilmiyor şekerim
dünya böyle bir yer olmuş naparsın
bu arada ben de Karadenizliyim
ama insana insan olduğu için değer verilmesi gerektiğini düşünürüm

Öyle eğitimcilerden yetişen öğrencilerin de terbiyesiz olması çok normal. Yazık...

Dışlanma meselesini biraz abartmışsın gibi ilk başta illaki bir önyargı oluyor onu yıkmak zamanla olacak birşey. Sanırım senin asıl canını sıkan şey okulda istediğin ders ortamını oluşturamamış olman. Bu biraz deneyimle kazanılacak birşey. Yıllar geçtikçe öğreniliyor derste disiplin sağlama filan. Benimde yüzüm yumuşaktır normalde konuşurken bile çekinerek konuşurdum ama çok sorunlu bir okulda idarecilik yapınca içimdeki cevher çıktı bir şekilde öğreniyorsun. O olaylar öğrencileri tanıdıkça konuştukça tecrübe kazandıkça azalacak sadece sabır. Büyük şehirdeki okullar daha sorunludur küçük yerlere göre bu eğitim sisteminde zaten öğretmen eli kolu bağlı.

Back
X