Farkli bir takinti, yardim bekliyorum

O yakininiz ben olmayayim. Ben de mukemmel dugun yapamayacagimi dusundugum icin dugun yapmamistim. Pisman degilim. Mukemmeliyetcilik kesinlikle var bende.

Biz seninle arkadaş olabilirmiyiz?
Benimde bi arkadşım vardı böyleydi aynı
Kızım kafayımı yedin ver ben giyerim diyordum aa bu çok güzel şurda giyebilirsibn bence bunu şuraya giderken
Derken derken kız alışveriş hastası oldu ve bütün kıyafetlerini giyiniyo
Çok özendirdim ama ben giyinmeyi çok severim yani şık olmayı bana 50 binlira verseler sadece kıyafet al deseler 1 günde harcarım
:9: Bence giyin eskiselerde zaten çok eskimezler değişik değişik giyince 6,7 sene idare ederler seni 7 sene alamazsanda bişey olmaz
Bence psikologdan yardım alabilirsiniz ama aşılmıycak birşey değil.

Son düzenleme:
aldığın kıyafetler zaten dışarısı için.ayakkabı,elbiseler,çantalar,vss bunları evde zaten kullanmazsın.durumun iyi olmasa bu kadar alışverişi de yapamazsın.yani sürekli almaya devam edeceksin kıyafetlerini.herşey zamanında güzel.şort,etek aldın diyelim bunu 20 yaşında giymek var.40 yaşında giymek var.o yaşlarda da fiziğin gayet düzgün olabilir ama olmuyor kardeş.genç kız gibi değil de genç kız kıyafetlerini giyen orta yaşlı biri gibi görünüyorsun.o yüzden giy.tak.süslen.eskisin,yıprasın ne önemi var.onu alan sensin.yani güç sende.tekrar almaya hatta aynısından diktirmeye de gücün var.eşyalarla aranda duygusal bağ yaratma kesinlikle.aldığın 1000 tl lik montta sonuçta çapıt.aslında değersiz.fiyatları abartıda olsa modası birkaç yıla geçiyor.anlamı yok.senin kendine verdiğin değeri sorgulaman gerek.sen bugüne kadar aldığın bütün kıyafetlerin toplamından hatta evinden arabandan hepsinden daha değerlisin.o sebeple bu huyunu yenmeye çalış.yenemezsen destek al.zaten yarın sokağa çıkarken senin için özel bir parçayı giy bu huyunun üstüne gitmeyi dene.üstüne birşey dökülsün hatta sökülsün aman salla de geç.yenisini alabilecek gücüm var de.alt tarafı kıyafet de.konuyla ne kadar ilgisi var bu örneğin bilmiyorum ama anlatmak istiyorum.eşyalarına aşırı derecede düşkün evli bir arkadaşın evine gitmiştik.çocuklarından biri halıya çayı döktü.annesi çok mahçup oldu.hemen sileyim,bana bırak bezi kovayı,özür dilerim vs dedi.ama ev sahibi bizi şok etti.sinirli sinirli bırak dedi.yarım saate yakın hırsla halıyı sildi Allah sildi.çok hafif bir leke kaldı halıda.kadın başladı ağlamaya.evde 10 kişi var.herkes ona bakıyor.bu halıya ben çok para verdim benim için anısı vardı bilmem ne.kadını da çocuğu da rezil etti.ama misafir kadın gitmiş ertesi günü halının aynı markasından alıp yollamış ve dostluklarını bitirmiş.açıkçası ben de gitmem bir daha evine.aman diyim yanlışla kırarım dökerim bir eşyasını da kadın üstüme yürür.eşyalarla arasında duygusal bağ yaratan ve bunu abartan insanların sonu böyle oluyor.sen şimdilik sadece kıyafetlerine böylesin ama ilerde bütün eşyalarına bağlımlı olursan çok zorlanırsın.kendin yenemezsen psikologa git kardeş,kurtul.sevgiler.

arkadaşım giysene kıyafetlerini şıkır şıkır güzelce ne güzel işte en azından alışveriş yapıyorsun ben acaip sıkılırım kıyafet alırken ya annem ya eşim alır mesela böyle özenirim kendine alışveriş yapanlara ama ben bi türlü çıkıpta gezemem mağazaları çok sıkılırım benimde böyle bi sıkıntım var ama sana tavsiyem hafta sonları giymeye başla sonra zamanla alışırsın hergün giyersin ayrıca bi kıyafet hemen eskimiyor ki bol bol giyersin

Sen o kıyafetlere kıyamadığın için giyemiyorsun bence yani eskitmemek için...
Fakat 5 yıl öncekilerin durması bile çok şaşırtıcı.

Merhaba arkadaslar,
Benim farkli ve garip bir takintim var. Yardimci olabilecek, yorum bildirecek arkadaslar varsa cok sevinirim.
Benim takintim, kiyafet alisverisi yapmak ve aldiklarimin hic birini giymemek. Alisveris yapiyorum diye kendime kizmiyorum, asil kendime kizdigim nokta, aldigim tum kiyafetler dolabimda yepyeni etiketleriyle duruyor. Hicbirini giymiyorum, giyemiyorum. Bu bende inanilmaz bir obsesion durumunda. Hep en kotu, en cirkin, en eski kiyafetimi yikayip yikayip giyiyorum. Etrafta paspal dolasiyorum. Halbuki bir suru son moda ve pahali kiyafet, ayakkabi ve cantam var. Son 5 yildir bu durumda oldugumdan, tam 5 yil once aldigim kiyafetler bile etiketleriyle yesyeni duruyorlar. Tam 3 dolabim var ici yepyeni guzel kiyafetlerle dolu. Ama ben sanki hicbir kiyafetim yokmus gibi, dilenci gibi dolasiyorum etrafta. Ve bir turlu yepyeni kiyafetlerimi giyemiyorum, berbat bir takinti. E git giy, diyeceksiniz. Olmuyor yapamiyorum. Bir psikologdan yardim mi alsam acaba? Bu durumumdan kurtulmak istiyorum ama yapamiyorum. Giyemiyorum kiyafetlerimi. Siz nasil kiyafetlerinizi giyiyorsunuz? Mesela sabah kalktiniz, dolabinizdan nasil seciyorsunuz o gunku giyeceginiz kiyafetleri. En guzellerini mi seciyorsunuz? Ben yapamiyorum :( Alip alip depoluyorum bir turlu giyemiyorum.

Canım giyememe nedenin ne yani aklından geçen onu söylersen en azından fikir verebiliriz
1- yakışmayacağını düşünmek yani yeni kıyafetlere layık değilim düşüncesi
2-giyersem kirlenip yıpranacaklar
hangisi yada farklı birşey mi?

cevaplarını okuyunca sorumun yanıtını buldum:40:
Para kazanıyorsun eskilirse yenisini alabilirsin. Bunu düşün devamlı. Bİr sayfayı ikiye böl ve şunu yap bir tarafa
içinden geçeni yaz : Kıyafetlerimi giyemiyorum eskilecekler ve ben onlara bir daha sahip olmayacağım
diger tarafada şunu: Hayatta herşey eskir. Kıyafetler eskiyecek diye en güzel zamanlarımda onları giymemezlik yapmam, ben onları giymedikçe modası geçiyor ve bu benim için iyi birşey değil. Güzel giyinmek hoş görünmek benim hakkım ve bu kıyafetler bunun için var beni mutlu etmek güzel göstermek. İstediğim anda yenilerini alabilirim

Ayni beni ozetlemissiniz. Ayniyiz, ben de aliyorum ve giymeye kiyamiyorum. Calisirken doktor onlugu giydigim icin alttaki kiyafetin onemi yok, bu yuzden surekli ayni kiyafetimi giyiyorum. Kot pantalon ve ustune dandik bir badi. Halbuki evde ne moda marka kiyafetlerim ayakkabi canta ve aksesuarlarim var. Kurtulamiyorum bir turlu, senin gibi bende surekli bakiyorum, onlara baktikca mutlu oluyorum. Gercekten farkli bir hastalik. Umarim evlerinde cop biriktirenlerden olmayiz :)

sen önlüğün altındakinin görülmediğini mi sanıyorsun?

o önlüğün altına ne şık kıyafetler etekler çizmeler giyiyorlar bakıp hayran oluyor insan

paspal giyiniyorsan önlük bile kamufle edemez.

bence cimrisin onun için, annen dominant mıydı acaba

kesinlikle psikoloğa gitmelisin çöp ev yakındır yoksa

Merhaba arkadaslar,
Benim farkli ve garip bir takintim var. Yardimci olabilecek, yorum bildirecek arkadaslar varsa cok sevinirim.
Benim takintim, kiyafet alisverisi yapmak ve aldiklarimin hic birini giymemek. Alisveris yapiyorum diye kendime kizmiyorum, asil kendime kizdigim nokta, aldigim tum kiyafetler dolabimda yepyeni etiketleriyle duruyor. Hicbirini giymiyorum, giyemiyorum. Bu bende inanilmaz bir obsesion durumunda. Hep en kotu, en cirkin, en eski kiyafetimi yikayip yikayip giyiyorum. Etrafta paspal dolasiyorum. Halbuki bir suru son moda ve pahali kiyafet, ayakkabi ve cantam var. Son 5 yildir bu durumda oldugumdan, tam 5 yil once aldigim kiyafetler bile etiketleriyle yesyeni duruyorlar. Tam 3 dolabim var ici yepyeni guzel kiyafetlerle dolu. Ama ben sanki hicbir kiyafetim yokmus gibi, dilenci gibi dolasiyorum etrafta. Ve bir turlu yepyeni kiyafetlerimi giyemiyorum, berbat bir takinti. E git giy, diyeceksiniz. Olmuyor yapamiyorum. Bir psikologdan yardim mi alsam acaba? Bu durumumdan kurtulmak istiyorum ama yapamiyorum. Giyemiyorum kiyafetlerimi. Siz nasil kiyafetlerinizi giyiyorsunuz? Mesela sabah kalktiniz, dolabinizdan nasil seciyorsunuz o gunku giyeceginiz kiyafetleri. En guzellerini mi seciyorsunuz? Ben yapamiyorum :( Alip alip depoluyorum bir turlu giyemiyorum.
aynı problem bendede vardı ve evlendiğimde bu sapık davranışım kayboldu.

inanmazsin bak, bir dolu dolap hayal et, birde bir duvardan diyer duvara 4 metreydi, askı yaptırdım diyer, karşı duvarda öyle yaptım ve ikiside dolu! Ayakkabılarım en son saydığımda 100 taneydi.

Her sinirlendiğimde, üzüldüğümde yapardım bunu.
Ve bir anlık rahatlardim. Buna alış veriş hastalığı denir.

Şimdi mutlu hissediyorum ve o alış veriş yaptıgımyerlerde, internette gezmiyorum.

zadece gerektiğinde alıyorum artık :17: Ve alırken biraz düşünüyorum! Bu aralar yine bir seyler almak istiyor gibi hissediyorum, Zadece işte o bagimlik/ hastalıktan kurtulmak hiç kolay değil.

O akışkanlığın yerine başka alışkanlıklar edinmelisin.
Tabi başka alışkanlıklar derken, guzel alışkanlıklar.

birde otur düşün! Ben sırf o paraları birikdirseydim emin ol, bir ev alırdım. Okadar b.kdan bir alışkanlık bu:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kıyafetlerini çok önemsediğin için değmeyeceğini düşündüğün yerlerde giymek istemiyorsun işte... Yaptığın iş de sanırım kıyafetin önem taşımadığı bir iş... Bence anormal değilsin ortamını vs değiştirmeye çalış iş dışında...

Ayni beni ozetlemissiniz. Ayniyiz, ben de aliyorum ve giymeye kiyamiyorum. Calisirken doktor onlugu giydigim icin alttaki kiyafetin onemi yok, bu yuzden surekli ayni kiyafetimi giyiyorum. Kot pantalon ve ustune dandik bir badi. Halbuki evde ne moda marka kiyafetlerim ayakkabi canta ve aksesuarlarim var. Kurtulamiyorum bir turlu, senin gibi bende surekli bakiyorum, onlara baktikca mutlu oluyorum. Gercekten farkli bir hastalik. Umarim evlerinde cop biriktirenlerden olmayiz :)
Sana tasfiyem, cogunun resmini cek ve Internetden sat, kurtul. Ben bir cogundan böyle kurtuldum ve İnan hoşuna cok gidecek. Almak kadar seni rahatir. Ben tekrar başlayacağım zaman bulursam :46:

Son düzenleyen: Moderatör:
Haklisiniz, aldiklarima deger veriyorum farkindayim. Surekli aldiklarima bakiyorum tek tek tum kiyafetlerime bakiyorum ama bir turlu giymiyorum, giyemiyorum. Farkli bir kokru yatiyor altinda. Nasil cozecegim bilemiyorum, psikologtan randevu alicam sanirim.

Bence de bir psikologla görüşmelisiniz. Şuan da ciddi bir boyut taşımıyor olabilir ama ileride dahada kötü olabilir takıntınız. Erken teşhis önemlidir.

Benimde çok vardır öyle alıp alıp giymediğim etiketini çıkartmadan verdiğim kıyafetlerim ama üstünde duracağım bir boyutta değil. Daha çok ilk başta beğenip alıp daha sonra eve geldiğimde diğer kıyafetlerle uyduramama ya da bi anda hoşlanmama var bende.

Ama eğer yenileri giymeye kıyamadığından hep aynı eski şeyleri giyiyorsan bence yapman gereken o eski şeylerden kurtulmak, onlar gidince mecburen yenileri giymeye başlarsın.

Back
X