Eşimin memleketi Adana, benim memleketim Eskişehir.
Ortak noktamız İstanbul :))))
Çok farklı geliyor adetler kimi zaman. Evlenince daha iyi anlıyor insan. Eşin anlayışına ve hoşgörüsüne bağlı olarak güzelleşebiliyor ya da zorlaşıyor.
Ama sadece kültür farklılığında değil evliliğin her anında hoşgörü çok önemli
Eşimin memleketi Adana, benim memleketim Eskişehir.
Ortak noktamız İstanbul :))))
Çok farklı geliyor adetler kimi zaman. Evlenince daha iyi anlıyor insan. Eşin anlayışına ve hoşgörüsüne bağlı olarak güzelleşebiliyor ya da zorlaşıyor.
Ama sadece kültür farklılığında değil evliliğin her anında hoşgörü çok önemli
ben balıkesirliyim eşim adanalı bizimde eşimin işi dolayısıyla şuanki yerimiz istanbul:))ilk başlarda acaba yapabilirmiyimki diye korkularım olmadı değil ama hepimiz insanız ve hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz 2senelik evliyim daha tek sıkıntım olmadı arada sevgi saygı varken ayrı şehirde olmak kültür farkı falan hiiiiiç sorun olmuyormuş ne ailesi beni ayırdı nede ben onları ailemden ayrı tuttum çok şükürr çok çok iyiyiz
ben balıkesirliyim eşim adanalı bizimde eşimin işi dolayısıyla şuanki yerimiz istanbul:))ilk başlarda acaba yapabilirmiyimki diye korkularım olmadı değil ama hepimiz insanız ve hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz 2senelik evliyim daha tek sıkıntım olmadı arada sevgi saygı varken ayrı şehirde olmak kültür farkı falan hiiiiiç sorun olmuyormuş ne ailesi beni ayırdı nede ben onları ailemden ayrı tuttum çok şükürr çok çok iyiyiz
Ben rizeliyim, eşim baba çankırı anne sivas Daha önce ne bir sivaslı nede çankırılıyla tanışmamıştım. Tabii ön yargılı olmamak lazım memlekete görede insan ayrımı yapmamak lazım ama. Ailesinden o kadar nefret ediyorumki Şimdi biri bana sivaslıyım ya da çankırılıyım diyince tüylerim havaya kalkıyor. Ama sonuçta memleket değil insan olmak önemli. Ne adetleri ne töreleri hiçbiri bize uymuyor. Onlara göre hiçbir adet töre yok zaten anlayamadım ben ya da işlerine öyle geliyor Ben karadenizli olmama rağmen genç kızken asla karadenizli bir erkekle evlenmem diyordum, şimdi diyorum keşke kendi yöremden biriyle evlenseymişim, en azından huylarını sularını bilirdim. Birimiz karadenizli birimiz iç anadolulu hiçbir ortak tarafımız yok (tabii aileyle) eşim zaten tek başına istanbulda okumuş büyümüş biri, bende istanbulda doğdum büyüdüm onunla anlaşmadığımız bir nokta yok. ama ailesi ıyyyyyyyyyyy
benim memleketim elazığ ama doğuma büyüme istanbulluyum. eşim karslı oda doğuma büyüme izmirli evlendik izmire geldim çok iii anlaşıyoruz ama ailesiyle kültür çatışması yaşıyoruz hiç benzemiyorus çok zıtlaşıyoruz herşey apayrı.izmirde boğuluyorum bana göre değil aileside.ailemide istanbuluda çok özlüyorum eşim olmasa bi dk bile durmam hala alışamadım acaba alışırmıyımm?
benim memleketim elazığ ama doğuma büyüme istanbulluyum. eşim karslı oda doğuma büyüme izmirli evlendik izmire geldim çok iii anlaşıyoruz ama ailesiyle kültür çatışması yaşıyoruz hiç benzemiyorus çok zıtlaşıyoruz herşey apayrı.izmirde boğuluyorum bana göre değil aileside.ailemide istanbuluda çok özlüyorum eşim olmasa bi dk bile durmam hala alışamadım acaba alışırmıyımm?
ben maraslıyım esım anteplı memleketler yakında olsa hersey cok farklı olabılıo ama evlenene kadar sonrası
esın ve sen bız cok sukur ıyı anlasıoruz aılelerede nabza gore serbet verıp ortada bulusuoruz
ben trakyalıyım eşim adanalı. ailelerden ayrı bursada yaşıyoruz.
aileler işin içine girene kadar hiç sorun yaşamamıştım. ama evlilikte ailesiyle problemler yaşadım
3 ay sonra 3 senelik evli olacağım. elbetteki sorunlar yaşanıyor. alışılması zaman alıyor.
bizim şansımız uzakta olmaktı. biliyorum ki adana da olsaydım yürütmem çok zorlaşırdı,yapamazdım.
eşimle bir sorunum yok çok şükür. zaman gerekiyor yani... her evlilik başlarda problemlidir. sonra taşlar yerine oturur.
Ben istanbulluyum eşim ise boşnak, oldukça farklı bir durum tabii sonuçda ülkeler farklı, ama şu bir gerçekki aynı osmanlının torunlarıyız, damak zevkleri, adetler, kültürler iki ülke arasıda çok farklı, ama biz orta noktayı bulmaya çalışıyoruz
ben maraslıyım esım anteplı memleketler yakında olsa hersey cok farklı olabılıo ama evlenene kadar sonrası
esın ve sen bız cok sukur ıyı anlasıoruz aılelerede nabza gore serbet verıp ortada bulusuoruz
Ben istanbulluyum eşim ise boşnak, oldukça farklı bir durum tabii sonuçda ülkeler farklı, ama şu bir gerçekki aynı osmanlının torunlarıyız, damak zevkleri, adetler, kültürler iki ülke arasıda çok farklı, ama biz orta noktayı bulmaya çalışıyoruz
eşim aslen safranbolulu ama dogma büyüme iskenderun bende adanalıyım 2 yıllık evliyiz kafa dengiyiz hiç problem yasamadık çok şükür ailelerde cok memnun kırk bin kere maşallah diyeyim şimdi malatyadayız görev icabı darısı tüm sevenlere olsun inşşş
ben doğma büyüme istanbulluyum
eşim doğma büyüme trabzonlu..
o istanbula yerleşmiş öyle tanıştık evlendik..
istanbulda yaşıyoruz..
Kültür farkı olmazmıı hangisini sayim..
okul okumamış kardeşleri ilkokul mezunu(eşim lise mezunu) annesi hiç okumamış okuma yazması yo
benimkiler lise mezunu..
onların herşeyleri bana tuhaf geldi bilemiyorum bana denk geldi galiba
Komşu kültürleri yok
çevreleri hiç geniş değil
kendi içlerinde insanlar dışardan pek kimseyi içlerine almıyorlar kimseyi beğenmiyorlar
Ablası abisiyle bilmem kaç senedir küs..
eşim ablasıuyla bi küs bi barışık
Abisi kız kardeşiyle kavgalı
pek çözemedik kardeşler arasında da bi kopukluk var destek yok düşene bi tekme daha durumu var
Aileler arası anlaşmmazlıklar çokca oldu
pek görüşmüyoruz zaten bende ailemde..
Yani sorun çıkıyor illa bence önemli bi ayrıntı..