Farklı doktorlar ve farklı ölçümler

esragirgin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2022
1.549
973
53
33
Arkadaşlar geçen hafta Kanama dolayısıyla bitti gitti Hamdolsun doktora gittim bebek 17+1 di kendi Doktoruma bir hafta sonra gittim bebek 17+3 ölçüyor bide 18+3 yazıyor ama adama sinir oldum yahuu cihazımı değişik anlamadım varmı benim gibii olan arkadaşlar 🙏🐬

Farklı cihazlar farklı ölçüm yapabilir, bebeğin duruşu sebebiyle karın çevresi ile ölçülüyorsa mesela farklı çıkıyor, son adet tarihine göre 18+3 olsa da ölçümde 1 hafta geri çıkabilir bu çok sorun değil kafana takma 2 günde 3 doktorda ölçüm yaptırdığım olmuştu birinde 7 birinde 5 birinde 3 gün geri çıktı mesela.

Farklı cihazlar farklı ölçüm yapabilir, bebeğin duruşu sebebiyle karın çevresi ile ölçülüyorsa mesela farklı çıkıyor, son adet tarihine göre 18+3 olsa da ölçümde 1 hafta geri çıkabilir bu çok sorun değil kafana takma 2 günde 3 doktorda ölçüm yaptırdığım olmuştu birinde 7 birinde 5 birinde 3 gün geri çıktı mesela.
Ayy İçimi rahatlattın ALLAH razıı olsun arkadaşımm açıklamada yapmıo adamm bende geçen hafta gittiğim kanamam sebebiyle Bitti gitti Hamdolsun doktor 17+1 ölçmüş bdp bu hafta kendi doktorum tam bir hafta sonra 17+3 ölçmüş gramını 15 gram fazla ölçebilmiş ALLAH tan
Bidee Afp testi yaptırdım klinik bilgilere 17+2 yazmış ayy Usg de 17+2 yazmıyor düşünn banaa asistanı Usg bilgisi diyor 18+3 te var o karınmı kalpp çevresi mi bilmiyorum ama gerçekten sinir oldum sağlıkla ilerlesinde bebişler 🙏🐬

Usg bilgisi en küçük bdp 17+3 var mesela 17+2 hiç yok düşün nasıl yanlışmı yazılar rapora acaba anlamadım Afp testi içinn 🙏🐬

Afp senin kanından ölçüldüğü için bunun çok büyük bir fark yaratacağını sanmıyorum. Mesela 17+0 - 18+0 hafta aralığında anne kanındaki afp değeri ....'dır gibi bir referans değeri vardır onun diye tahmin ediyorum. Zaten bunun altı ve üstü olduğunda sanırım birkez daha test tekrar ediliyor (hata mı var acaba diye) sonra amniyosentez falan önerilebilir. Allah göstermesin böyle bir senaryoyu. Abboov ben de böyleydim zaman ne hızlı akıp geciyor bunları düşünürken bir bakmışsın kucağında 🥰 takma anı yaşa 🐣🌸

Afp senin kanından ölçüldüğü için bunun çok büyük bir fark yaratacağını sanmıyorum. Mesela 17+0 - 18+0 hafta aralığında anne kanındaki afp değeri ....'dır gibi bir referans değeri vardır onun diye tahmin ediyorum. Zaten bunun altı ve üstü olduğunda sanırım birkez daha test tekrar ediliyor (hata mı var acaba diye) sonra amniyosentez falan önerilebilir. Allah göstermesin böyle bir senaryoyu. Abboov ben de böyleydim zaman ne hızlı akıp geciyor bunları düşünürken bir bakmışsın kucağında 🥰 takma anı yaşa 🐣🌸
Aminn arkadaşımm İNŞALLAH kucağımda sağlıkla göreim de rahatlayım Nasipse Çok ŞÜKÜR Afp iyi gelmiş normalmiş sonuç şimdi Birde Fetal DNA die bişey verdik onu bekliycez
Zaman banada takmadan geçse keşke arkadaşım ALLAH ın izniyle bak ekliyorum görüntü aynıı kağıtta yazıyor bu bilgiler ama Usg de hiç 17+2 yazmıyor banaa asistan o Usg dekii bilgi diyor utanmadan sinir oldum yahuu arkadaşım 🙏🐬

Eklentiler

• 4A58D598-27BA-42AF-8C3D-D1A189659B8A.webp
    4A58D598-27BA-42AF-8C3D-D1A189659B8A.webp
    1,7 KB · Görüntüleme: 48
  • 6C8816C7-DB3B-45E9-BA44-6321C094CE40.webp
    6C8816C7-DB3B-45E9-BA44-6321C094CE40.webp
    2,7 KB · Görüntüleme: 42
Bu arada klinik bilgiler kısmında 17+2 yazıyor orada ogünn ölçüldüğüm kiloda var mesela sonra yaşım vs yanii asistan not alıyordu kan aldıktan sonra onları bana soruyordu bi kaç şeyii 🙏🐬

O fark ölçüm ve son adet tarihi arasında olabiliyor kuşum. Benim de öyleydi işte. Fetal DNA vermişsin zaten inşallah o da tertemiz gelir. Cinsiyetiniz ne 🐣🌸

Benimki de kız teyzesii 🌸 sağlıkla kucağına al hepimiz sağlık ve mutlulukla ailemizle olalım inşallah 🐣

Benimki de kız teyzesii 🌸 sağlıkla kucağına al hepimiz sağlık ve mutlulukla ailemizle olalım inşallah 🐣
Aminnn İNŞALLAH arkadaşım ALLAH razı olsun cümleten ailemizle sağlıkla ilerleyelim iyi günler olsun MAŞALLAH diyimm senin bebişede sağlıkla büyütmeyi Nasip etsin RABBİM Çok Aminn🙏🐬

Back
X