Farkli dünyalara ne kadar adapte olabiliriz ki?

Madamorfoz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
47
58
88
33
Kimsenin derdini küçümsememek gerektiğini öğretmişti hayat ama kendi derdini hangi boyutta bitirmen lazim bilemiyorsun iste...Maddi acidan cok rahat bi hayat gecirmesem de babam annem ablalarim hep paylasmayi öğretti bana hatta amcalarim bile... Kimde eksik varsa o tamamlanmali kimse eksik kalmamaliydi. Evlendikten sonra icine katildigim aile de oyle sandim ya da aslinda dunyadaki butun aileler oyledir diye biliyorum ( saf miyim ben acaba) neyse uc ay once anladimki bunca zaman inandigim seyler sadece bana özelmis sanirim.. Her neyse tatile diye gittigim kayin validemlerin evinde sabah kalkarsin para gece yatarsin para benim param senin paran inanin eve adim atasim gelmiyor... Esim de surekli onlar oyle ben alistim diyor... Ayni sofraya oturup yemek yiyemiyorum.. Bi yandan da vicdan azabi cekiyorum gunah mi isliyorum diye ne yapmaliyim hic bilmiyorum var mi dir fikri onerisi olan?

Çok sıkı fıkı ilişkileriniz yoksa takmayın bence. Onemli olan eşiniz ve o da sizinle aynı fikirde gibi gorunuyor.

Cok sukur o konuda sıkıntım yok esim daha dikkatli bu konularda ama ne bilim ben bu kadar tahammulsuz biri degilken beni bile bu hale nasil getirdiler aklim almiyor...Kendime yakistiramiyorum...

Biraz daha konuyu açabilirsiniz yani örnek verebilirmisin.

O yufka yüreğini herkese açarsan, sana kolböregi olarak geri döner...

Tecrübeyle sabit !
Yani o şoyle anlatiyim.. Anne ve babasi o kadar paraya duskun ki kendi cocuklarindan bile esirgiyolar cimrimi denir ne denir bilmem ama benim yanimdada surekli onun okadar parasi var benim sukadar ya tamam anladim ama neden surekli agzinizda bu para

Yani o şoyle anlatiyim.. Anne ve babasi o kadar paraya duskun ki kendi cocuklarindan bile esirgiyolar cimrimi denir ne denir bilmem ama benim yanimdada surekli onun okadar parasi var benim sukadar ya tamam anladim ama neden surekli agzinizda bu para

çok sık görüşmüyorsanız kendi yağınızda da kavruluyorsanız boş verin gitsin. İki kişilik yuvanızda aıcık aşınız kaygısız başınız olsun. Emin olun maddi destekleri olursa hayatınıza müdahale etme hakkını da kendilerinde bulurlar. Böylesi daha iyi.

Çok görüşmüyorsanız takmayın hiç, ne olursa olsun kendinizi yıpratıyorsunuz, değer mi hiç? bayram seyran biraz tahammül edin sonra unutun gitsin.
benim de ailem tam olmasa da böyle. eşim varlıklı bir ailenin çocuğu, istesek ailesi bize her istediğimizi alır, yollar, eder, para hayatlarında asla ön planda olmuş bir şey değil. ama eşim parayı hiç bir zaman ön planda tutmadığı için aşırı gözü tok, alelade işlerimiz düşük gelirlerimiz var, ama kazandığımız yetip artıyor bile. çünkü akşam evde çekirdek yiyip muhabbet etmek bile bizi çok mutlu ediyor, başka şeyde gözümüz yok, çok şükür

benim aileme gelince, kimle konuşsan fakirlikten bahseder. kime selam versen borcu olduğunu anlatır. annem sürekli evde tadilat yapamayışından dert yanar, "bir para ayarlayamadım ki" der. 3000 tl maaşı+emekli maaşı var. kira falan ödemiyor. yalnız yaşıyor. ama yine de sürekli parasızlıktan dert yanar. ne yapıyor bilmem. babama dönsem, kredileri ödeyemedim diyor. hayır evin var kira derdin yok hatta kira gelirin var, emekli maaşın var, allahtan büyük bir kaza bela çıkmadıktan sonra neyine lazım oldu da kredi çektin? saçıp savururlar, sonra para yok para yok para yok!
ben öz anne babamla bile mesafeliyim bu konulardan ötürü. yoksa da yok, sürekli bunu konuşmak neden?

Çok görüşmüyorsanız takmayın hiç, ne olursa olsun kendinizi yıpratıyorsunuz, değer mi hiç? bayram seyran biraz tahammül edin sonra unutun gitsin.
benim de ailem tam olmasa da böyle. eşim varlıklı bir ailenin çocuğu, istesek ailesi bize her istediğimizi alır, yollar, eder, para hayatlarında asla ön planda olmuş bir şey değil. ama eşim parayı hiç bir zaman ön planda tutmadığı için aşırı gözü tok, alelade işlerimiz düşük gelirlerimiz var, ama kazandığımız yetip artıyor bile. çünkü akşam evde çekirdek yiyip muhabbet etmek bile bizi çok mutlu ediyor, başka şeyde gözümüz yok, çok şükür

benim aileme gelince, kimle konuşsan fakirlikten bahseder. kime selam versen borcu olduğunu anlatır. annem sürekli evde tadilat yapamayışından dert yanar, "bir para ayarlayamadım ki" der. 3000 tl maaşı+emekli maaşı var. kira falan ödemiyor. yalnız yaşıyor. ama yine de sürekli parasızlıktan dert yanar. ne yapıyor bilmem. babama dönsem, kredileri ödeyemedim diyor. hayır evin var kira derdin yok hatta kira gelirin var, emekli maaşın var, allahtan büyük bir kaza bela çıkmadıktan sonra neyine lazım oldu da kredi çektin? saçıp savururlar, sonra para yok para yok para yok!
ben öz anne babamla bile mesafeliyim bu konulardan ötürü. yoksa da yok, sürekli bunu konuşmak neden?
Sen de haklisin esimde diyoki paralari varya ne yapacaklarini bilmiyolar sapittilar diyor... Valla bilmiyorum ama ben kotu bir soz soyleyip saygisizlik yapmaktan korkuyorum esimi arada birakmak istemem

Umarim takmam yok
çok sık görüşmüyorsanız kendi yağınızda da kavruluyorsanız boş verin gitsin. İki kişilik yuvanızda aıcık aşınız kaygısız başınız olsun. Emin olun maddi destekleri olursa hayatınıza müdahale etme hakkını da kendilerinde bulurlar. Böylesi daha iyi.
Umrarim takmam ben ne bilim onlarda ailem gibi olsun istiyorum ama yok yanii yanlarindan bile gecemezler

Umarim takmam yok

Umrarim takmam ben ne bilim onlarda ailem gibi olsun istiyorum ama yok yanii yanlarindan bile gecemezler

yani çok detay olmadığından anlayamıyorum tabi ben sizi. Yani maddi konuları bir kenara koyarsak aile olmanızı engelleyen bir şeyler var mı? Sizin ailenizden farklılar anlıyorum ama onlar da eşinizin ailesi. Size karşı direk bir saygısızlıkları sevgisizlikleri yoksa eşinizin ailesi olarak kabul etseniz yeter

Amannnnn .... Takma bile.. esin farkindaymis zaten herseyin... Konussunlar dursunlar.. fazla gitmemeye calisirsin olur biter.. paralari baslarina bela olmus anlasilan.. paragoz insanlar demekki.. Allah islah etsin.. :KK51:

Benin esimin ailesi de öyle bu muhabbetleri dinlemekten bende cok sikildim. Esimin üvey annesi kayinpederime biz yanlarindayken hep mihir konusunu acar iste sen hocaya dedin bana bilezik takcan ama daha takmadin onlari bekliyorum felan diye. Kayinpederimde karsilik verir al iste git al dolabin icinde ya cumhuriyrtler git onlarin bir kac tanesinden bilezik yaptir.

Ahh ahh beni de baydi bu konusmalar ama ne yapilirki esindd öyle paraci degilse bosver bende dinlememeye calisiyorum

yani çok detay olmadığından anlayamıyorum tabi ben sizi. Yani maddi konuları bir kenara koyarsak aile olmanızı engelleyen bir şeyler var mı? Sizin ailenizden farklılar anlıyorum ama onlar da eşinizin ailesi. Size karşı direk bir saygısızlıkları sevgisizlikleri yoksa eşinizin ailesi olarak kabul etseniz yeter
Yok saygisizlik filan yapmiyorlar ama ne bilom bazi insanlar ne kadar ugrassanda sende bi yere oturmazlar ya onlarda oyle oldu sanirim..

Back
X