Farklı Hayat Tarzları

Pen Melyn

Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2014
52
10
18
29
Merhaba herkese, 21 yaşındayım üni. öğrencisiyim ve bu yıl yeni bir okula geçtim. Sınıfımda bir çocuktan hoşlanıyordum, aramızdaki iletişim ve uyum muhteşemdi. O da benden hoşlanıyordu ve birbirimize açıldık bir kaç gün önce.

Çok mutlu olmam gerekiyor şu anda, ama ben hiç mutlu değilim. Onu sevmediğimden değil kesinlikle, dediğim gibi aramızda her şey mükemmel. Fakat tek bir konu var ki beni vicdanen çok rahatsız ediyor.

Ben çok dindar olmasam da inançlı ve dini hassasiyetleri olan bir insanım, o ise bana dinle pek alakasının olmadığını söyledi. Anladığım kadarıyla inancı yok, henüz açık açık sormadım tabi ama öyle düşünüyorum. Şu aşamada zaten evlilik gibi bir düşüncemiz yok, fakat ilerde işler ciddileşince - ki o aşamaya geleceğimizi düşünüyorum eğer devam edersek- benim inancıma göre birlikte olmamız yasak. Şimdi biraz takılalım sonra ayrılırım gibi bir düşünceye de sahip olmak istemiyorum çünkü zamanla birbirimize daha çok bağlanacağız ve ayrılmak daha zor olacak.

Ama onunla o kadar mutluyum ki, her şeyi bırakıp ona koşmak istiyorum. Keşke insanların neye inandığının önemi olmasa diye bazen isyan edesim geliyor. Sanırım henüz işler yeniyken fazla ilerlemeden bitirmem gerekiyor değil mi?:KK43: Kendime sürekli bir çıkış arıyorum ama bulamıyorum, çocuğa gidip inançlarımız farklı biz birlikte olamayız diye nasıl derim?:KK43: Yardımlarınıza ve moral desteğinize ihtiyacım var:KK61:

Merhaba herkese, 21 yaşındayım üni. öğrencisiyim ve bu yıl yeni bir okula geçtim. Sınıfımda bir çocuktan hoşlanıyordum, aramızdaki iletişim ve uyum muhteşemdi. O da benden hoşlanıyordu ve birbirimize açıldık bir kaç gün önce.

Çok mutlu olmam gerekiyor şu anda, ama ben hiç mutlu değilim. Onu sevmediğimden değil kesinlikle, dediğim gibi aramızda her şey mükemmel. Fakat tek bir konu var ki beni vicdanen çok rahatsız ediyor.

Ben çok dindar olmasam da inançlı ve dini hassasiyetleri olan bir insanım, o ise bana dinle pek alakasının olmadığını söyledi. Anladığım kadarıyla inancı yok, henüz açık açık sormadım tabi ama öyle düşünüyorum. Şu aşamada zaten evlilik gibi bir düşüncemiz yok, fakat ilerde işler ciddileşince - ki o aşamaya geleceğimizi düşünüyorum eğer devam edersek- benim inancıma göre birlikte olmamız yasak. Şimdi biraz takılalım sonra ayrılırım gibi bir düşünceye de sahip olmak istemiyorum çünkü zamanla birbirimize daha çok bağlanacağız ve ayrılmak daha zor olacak.

Ama onunla o kadar mutluyum ki, her şeyi bırakıp ona koşmak istiyorum. Keşke insanların neye inandığının önemi olmasa diye bazen isyan edesim geliyor. Sanırım henüz işler yeniyken fazla ilerlemeden bitirmem gerekiyor değil mi?:KK43: Kendime sürekli bir çıkış arıyorum ama bulamıyorum, çocuğa gidip inançlarımız farklı biz birlikte olamayız diye nasıl derim?:KK43: Yardımlarınıza ve moral desteğinize ihtiyacım var:KK61:
Gerçekten beni mutlu ediyorsa ve iyi bir insansa sorun etmezdim.

Ne diyelim biz şimdi? sana inanma, ona da inan diyemeyiz ki. senin için bu kadar önemliyse fazla uzatmadan bitir.

Gerçekten beni mutlu ediyorsa ve iyi bir insansa sorun etmezdim.
Ben de böyle düşünüyorum, ve onun için her şeyi bırakmaya razı olmuştum. Ama bu kalan hayatım boyunca vicdanımı rahatsız edecek ve bir taraftan mutlu olsam da bir taraftan hep mutsuz olacağım :(

Onun inanç eksiklerini giderirsen aynı seviyede olursunuz ;) :D :D
İşin dini boyutunu biliyorsun
Ve bu senin hep içini kemirecek
O zaman 2 seçenek kalıyor ya çocuğu kendine çekeceksin din konusunda
ya ayrılacaksınız
Ama bence bunu düşünmek için daha erken

Ben de böyle düşünüyorum, ve onun için her şeyi bırakmaya razı olmuştum. Ama bu kalan hayatım boyunca vicdanımı rahatsız edecek ve bir taraftan mutlu olsam da bir taraftan hep mutsuz olacağım :KK43:
Her şeyi bırakmak derken?
O inançsızsa senin de inançsız olmana gerek yok.
Birbirinize bu şekilde saygı duyuyorsanız büyütecek bir şey de yok ;)

Kimine göre dini hassasiyet önemsizdir ...kimine göre geri planda ..kimine göre liste başı .

Sana göre nerede ise ..ona göre kararını verirsin .

Açıkçası beni seven çocuk bu yüzden benden soğuduğunu söylemişti.
O an ne kadar kötü hissettiğimi hatırladım da şu an ne yorum yapsam bilemedim.
Başka bir şeyi bahane edip ayrılın.

Bence bitirin, çünkü zamanla sizinde inancınız zayıflayabilir...

Her şeyi bırakmak derken?
O inançsızsa senin de inançsız olmana gerek yok.
Birbirinize bu şekilde saygı duyuyorsanız büyütecek bir şey de yok :KK66:
gerek yok tabi ki ama işler ciddiye binince ailem böyle bir şeyi kesinlikle istemeyecek, onun dışında dinden çıkmış da oluyorum. Bunları demek istedim

Farklı hayat tarzınız yok onlar sen ne yapıyorsan ateistlerde onu yapıyor :)
Sadece inancınız farklı, sen inanıyorsun o inanmıyor, birbirine karıştırmadığınız sürece de bir sorun olmaz.
Saygı, saygı, saygı...

Onun inancının benimle ne alakası var neden birlikte olamıyoruz bunu anlayamıyorum gerçekten :(

Ben buna benzer bir ilişkiyi yürütememiştim. Farklı düşüncelere sahiptik, dini, ideolojik ve siyasi olarak.
Ve olmadı, aşk bazı yerlerde yetersiz kalabiliyor.

gerek yok tabi ki ama işler ciddiye binince ailem böyle bir şeyi kesinlikle istemeyecek, onun dışında dinden çıkmış da oluyorum. Bunları demek istedim
Canım sonuçta ikiniz de inançlı olsanız bile çocuğunuzun inançsız olma ihtimali yine var.
İnançsız olup birçok inançlıdan daha düşünceli olanlar var. Biraz tanıyıp ona göre karar ver derim.

Esimle ayni degil inancimiz. hic de sorun yaşamadık. bu kisilerin elinde. hele ki daha yeni tanıştığın, daha flört etmeye bile baslamadigin 21 yasindaki halinle bunlari düşünmen bence cok gereksiz. yillar sonra öyle bir pişman olursun ki, sanki denesen onla mutlu olacaktin bir tek sanirsin etrafimda örneği cok. halbuki bu yaslarda baslayan ilişkiler nadiren evlilige gider. neden denemiyorsun ki? ah ben o yaslarda olacaktim... ask kadar guzeli var mi simdi sana?

Back
X