Farklı kutuplardayım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi şekerpancarı
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ş

şekerpancarı

Ziyaretçi
canım çok sıkılıyor kızlar....
düşünmekten kendimi alamıyorum.....
okadar farklı kutuplardayımki.....
ailem düşünceleri ile dış dünya çok farkl....
içimdeki düşüncelerle dışardaki dünya çok farklı....
artık neye inanıp neye inanmayacağımı şaşırdım....
kime güvenip kime güvenmeyeceğimi....
duygusal oldum aşık oldum acı çektim ama kimse madalya olarak bir şey takmadı bana....
acı çektim kendimi yıprattım ama yine bir ödül göremedim...
bekliyorum mutluluğu....
inandıgım güvendiğim değerler sanki benim aleyhime hep...
acı çekmemek adına her yol mübahmı sizce...
mutlu olmak için her yol mübahmı...
doğru olan nedir...

acım bir ise çevrem eşim dostum sayesinde derdım 5 oldu....
ben nasıl sıyrılcam düşüncelerden....
kime güvenecem.... kime sığınacam...yada nasıl güçlü ve dik olacam...
hangi düşünceye sahip olmalıyım...
yardım edin kızlar...
sizler düşerken düştüğünüzde nasıl ayağa kalktınız...

sizi umarım doğru anlamışımdır...hisleriniz,çelişkileriniz öyle tanıdık geldi ki bana .mutlu olmak için her yol bence kesinlikle mübah değil....hayatta herşey mutluluk demek değil zaten mutluluk bir an diye düşünüyorum.. ama size çok katıldığım bir konu var ki bize öğretilen doğrular ,bazı baskıcı tavırlar ile geçrek hayat hiç bağdaşmıyor, ben kendi adıma yalnızda kalsam kendi değerlerimden ,inandığım doğrularda n vazgeçmemeye çalışıyorum..acı çekmektende korkmuyorum .toplumda yadırganmaktan da ...birilerine değil kendime güvenirim ve Allah' a ben doğru şekilde yaşamaya çalışırım ve sonra tevekkül ederim...kendimi geliştirmeye ,öğrenmeye çalışrıım yanlışım varsa ve sonra doğru gelip beni bulur diye düşünürüm..Birde benden başak acılar ,benden başka sıkıntılı hayatlar olduğunu bilip kendime acımayı bırkakıp yardıma ihtyacı olanlara ulaşıırm bir şekilde..umarım herşey gönlünüzce olur..

kimse bilemez ki hangi yoldan gitsem aci cekmem diyemez bakarsi dogrularin yanlis olur

ağlayarak kalktım ayağa ve yoluma hıçkıra hıçkıra ağlayarak devam ettim....
ağlamak üzülmek son derece insani bir duygu...
canın ağlamak istediğin de sakın ağlamamaya çalışma, bağıra bağıra hıçkıra hıçkıra ağla ve deşarj ol...

sonra çok derine düştüğüm ağır travma aldığım durumlarda psikolojik destek aldım.....

hayatımın merkezine kendimden ve oğlumdan başka hiç kimseyi oturtmadım....

kendinden başka hiç kimseye sonuna kadar güvenmeyeceksin, inan darbe yediğin zaman ağır travma yaşamıyor sadece üzülüyorsun o da gelip geçiyor

kendinden başka hiç kimseye sonuna kadar güvenmeyeceksin, inan darbe yediğin zaman ağır travma yaşamıyor sadece üzülüyorsun o da gelip geçiyor

cnm benim herzamanki gibi yine tam onikiden vurmuşsun.çok doğru daha şimdiden kızıma bile bunu öğretiyorum kendinden başka kimseye güvenme,bize hayat öğretti bu savunma mekanızmasını umarım çocuklarımız iyi insanlarla karşılaşıp hayal kırıklığı yaşamazlar.ben yaşadıklarımdan sonra daha güçlü ve güvenli bir kadın oldum gerçi,a.s.çok ilginç.ve kendimi duygusal anlamda korumayı artık çok iyi biliyorum.arkadaşada bunu tavsiye ediyorum.

düştüğümde sadece dua ettim ve kendime inandım. sadece kendime tutnarak ayağa kalktım. insanın kendinden başka tutunacak dalı yok.

hayat acısıyla tatlısıyla yaşanıyor canım belkı mutluluklarımızı toplasak acılarımızdan azdır.bize çelme takanlar,yere düşüp yara bere iiçinde kaldığmızda ancaben kendime yardımcı olabilirim.
tecrübe kazanarak öğrenıyosun hayatla nasıl mücadele edeceğini.
sadece Yüce Allahıma sığın.dua et.ben herzaman Allahım benı yolundan ayırma diye dua ederim
hayat toz pembe değil canım.
güçlü ol.yüreğinde yara acıldıysa ağla,acı çek,ama sonra çıkışı bul.güçlü ol.ders çıkart ki adımların güçlü olsun

ben çok düştüm ve düşüncem hayat bir an bitebilir her an onuda senin yerine kimseye yaşatmamalı yani senin hayatıı başkalarının yaşamasına izin verme üç günlük dünya heran ölüm var... niye geldiğini unutmadan yaşamayada çalışmalı herşeyin olabileceğine hazır olmalı.. Allah büyük dertler sıkıntılar vermesin ama varsada dik durmalı hayatta tek değerli önemli şey sevgidir sevmek sevilmek aile eş arkadaş birinde olumsuzluk varsa diğerinden destek almalı ve anlayışlı olmalı herşeyden önce kendini anlamalı ve hayat buysa bende içindeysem hala nefes alıyorsam sevdiklerim sevenlerim varsa yaşamaya değer demeli....

kımseden madalya beklemedım kımseden odul beklemedım...
hayatttan bıle cok sey beklemedım....
herkesı kendımden cok sevdım....anladım kı ben sevılmeyen oldum ...
sadece seven bırını bekledım..hemde cok ......
kendı sıkıntım var ken etrafın katkısıyla sıkıntım 5 hatta 10 katlandı bıraz anlayış guzel bır kac kelıme bekledım...ama olmadı..
anladımkı benım benden baska dostu yok..kımseyede guvenmıyorum en yakınlarıma bıle...
o yuzden kendıne ıyı bak uzme hırpalama herkes gelır gecer var olan sen kalırsın...canım..

Duyguçıkmazı na katılıyorum,bende kimseye güvenmiyorum,kimseden birşey beklemiyorum çünkü bu çoğu zaman insanın canını daha çok yakıyor.

Hayat planladığımız gibi gitmiyor çoğu zaman beklenmedik anda sıkıntıya düşüp,beklenmedik anda mutluluktan uçabiliyor insan..

Önemli olan gücü,güveni kendinde bulman..

Dilerim sıkıntılarından tez zamanda sıyrılırsın.a.s.

ben hep kendime bunlari telkin ediyorum:

hayatta en degerli sey sensin
kimsenin seni uzmesine izin verme
kimseye zayif yonlerini belli etme
kimseye derdini kederini mutlulugunu anlatma
varini yogunu soyleme

kendi kendime yetiyorum ve biliyorum ki hickimse vazgecilmez degil (istisna yok!)
Allah saglik versin yeter

Back
X