• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı makarna tarifi önerileri...

Patatesi küçük küp küp doğra, kızart borcama dök
Boncuk makarnayı haşla üstüne dök
Biraz yoğurt çırp sulandır üstüne dök
Salça, yağ, nane kavur
Üzerine dök

Mükemmel :56:

Salca kreme reyhan ile bi sos hazirlayacaksin. Soyle; yag koy icine bi cay kasigi un at kavur. Ve salcayi koy biraz sulandir suyla.icine reyhanlari at.dogradigin kaynasin kaynayinca icine ktemayi ilave et sos hazir..:) makarnayi kaynat ve uzerine dok.bahsettigim sosa kyesil tatli biber eklersen harika olur.bys

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

makarnayı haşla.

mantarları ince ince doğra az kavur üzerine 2-3 diş sarımsak ekle . tavukları küçük küçük kes üzerine ekle bunlar kavrulunca braz kekik ekle. pişmesine bir kaç dakika kala kremayı ekle biraz harmanla. makarnanın üzerine mantarlı tavuklu sosunu ekle afiyet olsun

Benimde favorim buuu...bayılırım..

meğer makarna nekadar çok çeşitlerde yapılabiliyormuş kızlar valla hepinizin tariflerine bayıldım.özellikle kremalı ve fesleğenli olanlara yani bol kalorililere :56: :56:

Yumurtalı Makarna
Malzemeler
1 orta boy soğan
3 Yumurta
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 Kase ince kıyılmış maydanoz
1 su bardağı su
Tuz
Soğanları kavur. Salçayı ekle biraz daha kavur.
Bir bardak suyu ilave et . Kaynayınca maydanozları ekle. tuzlu ekle
Karışıma en son yumurtaları kır karıştır.
Haşlamış makarnayı sosa ilave et karıştır.
Tencerenin kapağını kapat 5- 10 dakika dinlendir.

ben bu tarifi bursanın mustafakemalpaşa ilçesinde öğrendim
açıkcası oldukça tuhaf gelmişti
çünki burda çaya misafir çağırıldığında yanında bu şekilde makarna ikram ediliyor
kek poça gibi yani
:9::9::9::9::9:
tencereye yağı koyup makarnaları kavuruyorsun
bildiğin kahverengi oluyor arpa şehriye kavurur gibi bu kısmı biraz meşakatli
makarnalar kavrulunca baharat genelde nane tercih ediliyor ve pul biber ekliyorsun
ve sadece çekecek miktarda su koyuıyorsun
su koyduğunda tuzunuda ilave etmeyi unutma
makarna tamamen suyunu çekiyor
bir güzel afiyetle yiyorsun
dediğim gibi hamur işi niyetine çayla servis ediliyor ve bir iki kişide değil o bölge de adet halinde
:49::49::49::49::49::49::49::49::49::49::49:
2. tarifim
bolu ya özel
:9::9::9::9::9::9::9:
gurme gibi oldum ne çok makarna tarifi biliyormuşum
:9::9::9::9::9::9:
bulunduğun semtte bulabilcekmisin bilmiyorum ama
keş alman gerekiyor
makarnayı normal pişiriyorsun
üzerine peynir yerine
rendeleyip kızarrtığın keşi ekliyorsun
ben bayılıyorum bu şekline
gerçi her şekline bayılırım
:52::52::52::52::52:
tembel işi
lezzet
makarnanın bendeki kelime anlamı bu
:34::34::34::34:

😋😊 Ben de Mustafakemalpaşa'da öğrendim bu tarifi gerçekten çok kolay ve lezzetli. Annemde herzaman söyler M.k.pasa'da misafir ağırlamak kolay diye. Çok severek yiyorum ben de kavrulmuş makarnayi. Tavuk bulyon katıncada çok güzel oluyor😆

😋😊 Ben de Mustafakemalpaşa'da öğrendim bu tarifi gerçekten çok kolay ve lezzetli. Annemde herzaman söyler M.k.pasa'da misafir ağırlamak kolay diye. Çok severek yiyorum ben de kavrulmuş makarnayi. Tavuk bulyon katıncada çok güzel oluyor😆

evet bulyonlu da çok güzel
ayrıca bizde hep aynısını söyleriz
bir çay bir makarna
misafir ağırlamak için hazırlığa gerek yok
:)

Domatesli patlıcan soslu makarnada benim facorim özellikle penneye çok yakışır. Patlıcanı küp doğrayıp kızartıp donatesli sosu pişirip ikisini karıştırıyosun.sonra süzdğün makarnaya ekliyosun bu kadaar sarımsakta mutlaka enfes bi tat verir.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu konuyu kaldırsalar yaa, olmuyor böyle hem ramazan, hem buğday unu yasak bana. Nasıl canım çektiii :5:

Ben de eskiden mantarları dilimler, dolmalık biberi julien keser, ikisini soteleyip , krema eklerdim...Sonra haşlanmış makarnayla karıştır :56:...Ah eski güzel günler.

.

Kremali somon balikli makarna :)

Makarnayi hasla suz
tavada az yagda kucuk kucuk dogradigin somonlari kizart kremayla sondur karabiber ve tuz ekle indirmeye yakin feslegen koy sonra bu sosu makarnayla karistir ooof
aksama yapicam :)

not servis tabaginin ustune ince kiyilmis yesil sogan ve tane karabiber degirmenden tabi oh misss

Back
X