• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı mezhep sorunu. İçinden çıkamıyorum.

busrahilal

Guru
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2014
97
4
298
35
Malatya
Kızlar Merhaba. Benim uc yillik bir birlikteligim var. Sevgilim alevi aramızda mezhep farki var bu benim için sorun olmadı olamaz da. Erkek arkadaşım sivasta yaşıyor ama Malatya da beraber univstyi okuduk arada sivasa gittiğinde bana karşı sertleşip kirici bi tavır alıyodu kısa süreli gittigi icin geldiğinde hallediyorduk. Bu yil mezun oldu o gitti. O sırada ben beynimde iyi huylu Timor olblme ihtimlni duydum tahliller testler yapıldı daha detaylı bi sonuc almadan paylaşmadim onla kesin bisi yok üzülmesin diye tabi bu uzgunlukle ona karşı soğuk davraniyomus havasi oluştu. Sonra dun konuşuyorduk bu neden Soğuksun dedi dedim değilim ama bu aralar hep böyleyim birden hakaret etmeye başladı sivasa her gelmemde böyle oluyorsun aleviyim diye bunu yapıyosun biliyorum gerekirse allahi redderim defol git falan dedi sok oldum ilk başta şaka sandim bunu sonra ciddi olduğunu anladım aciklamama bile izin vermeden kapattı ve asla konuşmak istemediğini söyledi. Sanki malatyadayken kabul ediyorum orda etmicem aklımda bile yoktu nerden cikardi anlayamiyorum ailesi mi bişey dedi diye düşünüyorum. Sizce napmaliyim saglik durumumu aciklamali miyim ondan dolayi olduğunu. Bana dediği seyleri de kabul edemiyorum cahil, defol falan dedi aklımda umrumda olmayan konular icin beni suçladı. Her sivasa ailesinin yanına gittiginde bu konuda gereksiz alinganliklari oluyodu ama bu baya aşırı oldu. Kapatmali miyim bu defteri ciddi dusunuyorduk evlenince daha kötü olur diye düşünüyorum. Lütfen fikirlerinizi paylaşın işin içinden çıkamıyorum.

Saglik durumuzdan sakince bahsedin sizi uzmemesi gerektigini bilsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar Merhaba. Benim uc yillik bir birlikteligim var. Sevgilim alevi aramızda mezhep farki var bu benim için sorun olmadı olamaz da. Erkek arkadaşım sivasta yaşıyor ama Malatya da beraber univstyi okuduk arada sivasa gittiğinde bana karşı sertleşip kirici bi tavır alıyodu kısa süreli gittigi icin geldiğinde hallediyorduk. Bu yil mezun oldu o gitti. O sırada ben beynimde iyi huylu Timor olblme ihtimlni duydum tahliller testler yapıldı daha detaylı bi sonuc almadan paylaşmadim onla kesin bisi yok üzülmesin diye tabi bu uzgunlukle ona karşı soğuk davraniyomus havasi oluştu. Sonra dun konuşuyorduk bu neden Soğuksun dedi dedim değilim ama bu aralar hep böyleyim birden hakaret etmeye başladı sivasa her gelmemde böyle oluyorsun aleviyim diye bunu yapıyosun biliyorum gerekirse allahi redderim defol git falan dedi sok oldum ilk başta şaka sandim bunu sonra ciddi olduğunu anladım aciklamama bile izin vermeden kapattı ve asla konuşmak istemediğini söyledi. Sanki malatyadayken kabul ediyorum orda etmicem aklımda bile yoktu nerden cikardi anlayamiyorum ailesi mi bişey dedi diye düşünüyorum. Sizce napmaliyim saglik durumumu aciklamali miyim ondan dolayi olduğunu. Bana dediği seyleri de kabul edemiyorum cahil, defol falan dedi aklımda umrumda olmayan konular icin beni suçladı. Her sivasa ailesinin yanına gittiginde bu konuda gereksiz alinganliklari oluyodu ama bu baya aşırı oldu. Kapatmali miyim bu defteri ciddi dusunuyorduk evlenince daha kötü olur diye düşünüyorum. Lütfen fikirlerinizi paylaşın işin içinden çıkamıyorum.

canım bence biran önce saglık durumunu anlat birde mezhep o kadar da önemli olmamalı önemli olan insan olması belki senin acından bir sorun olmayabilir ama erkek arkadasın bunu kendince sorun haline getiriyor olabılır hakaret etmelerine gelince tasvip etmiyorum ama o anki sinirle soylediği kanısındayım bu arada geçmş olsun inşallah kötü bir sey yoktur tez vakitte iyileşirsinn ALLAH a emant ol

Aileniz sorun eder mi onun alevi olmasini? Bir de kalkip Allah'i redederim demesi cok itici. Allah affetsin. Yani hep boyle inkara meyilli, dengesiz biriyse yol ver gitsin cunku hakkinda hayirli olmaz. Bu arada malatyali misin?

Bu mezhep sorununu bir kenara atalım sana hakaret etmesi bile çok kötü bi durum şimdiden böyleyse evlenince ne olur kim bilir seni çok üzer evliliğiniz sarsılır gibime geliyor.Mezhep sorununa gelince anladığım kadarıyla sen pek sorun etmiyorsun ama sevgilin çok takıyor.Büyük ihtimalle aileside öyle çünkü yazmışsın ya sivas dan dönünce böyle oluyor vs diye yani ilerde sorunlar çıkabilir tabi sen bilirsin ama üzülürsün gibime geliyor karar senin

Son düzenleme:
Evet malatyaliyim. Annem ogrendiginde asla olmaz dedi vazgecirmek icin ugtastilar bi an bile tereddüt etmedim. Ama biliyorum ki onun ailesi dese asla arkasina bakmicak. Ben simdi sagligim boyke dersem acindirmis gibi olurum gurumumu yeterince kirdi daha fazlasına izin veremem.

Hepsini geçtim seninle konuşmaları çok kırıcı.. Sen sorun yapmıyorsun sanırım ama o yapıyor. Şimdi sana da sorun çıkmayacak gibi geliyor ama ilerde mutlaka anlaşmazlıklar olacaktır.. Söylemeden de geçemeyeceğim gerekirse Allahı reddederim ne demek ya ? Bilemiyorum karar sizin tabi ama inancı olmayan biriyle ben yapamazdım şahsen.. Senin ailen ne düşünüyor bu konuda ?

Aleviligi kendine kompleks mi yapmis anlamadim ki. Ailen istemiyormus. Hadi diyelim buna ragmen evlendiniz. Adam her tartismada defol git bitti derse ne yapacaksiniz? Aileniz de biz sana olmaz demedik mi diyecekler. Ki yapabilir de bunu. Emin olun kavgalarinizda tavri degismeyecek. Universite mezunu olmasina ragmen tavri da hic hos degil. Bugun barisip ilerde evlenseniz bile, ailenizin uygun bulmadigi biriyle evlenecekseniz, bu insan sizi een azindan bu sekilde yari yolda birakmayacak biri olmali.

Ailem istemedi annem özellikle ben dinlemedim ama erkek arkadaşımın karisacagini sanmadim. Bi keresinde dedim ki.ileride dini bütün ni hayat yaşamak istersem naparsin dediğimde o beni terketmen anlamina gelir dedi. Anlayamadım ne demek istedi. Seviyorum 3 yillik emek ama geleceği düşünmek zorundayımml.

Mezhep farkından dolayı evliliğinizin ilerleyen dönemlerinde sorun yaşayabilirsiniz sen dert etmesen bile. Sorun yaşamayacak olsanız bile söylediği laf olmamış.. Hem de hiç olmamış. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ailem istemedi annem özellikle ben dinlemedim ama erkek arkadaşımın karisacagini sanmadim. Bi keresinde dedim ki.ileride dini bütün ni hayat yaşamak istersem naparsin dediğimde o beni terketmen anlamina gelir dedi. Anlayamadım ne demek istedi. Seviyorum 3 yillik emek ama geleceği düşünmek zorundayımml.

Yani ilerde tesetture girip namazinda niyazinda biri olursan ayriliriz demis. Yazik! Bu devirde boyle bir kafa yapisi?

Evet malatyaliyim. Annem ogrendiginde asla olmaz dedi vazgecirmek icin ugtastilar bi an bile tereddüt etmedim. Ama biliyorum ki onun ailesi dese asla arkasina bakmicak. Ben simdi sagligim boyke dersem acindirmis gibi olurum gurumumu yeterince kirdi daha fazlasına izin veremem.
Mezhep sorununu bilemem...
Yani siz bunu aranizda sorun etmiyorsaniz ve gerekirse aileleri de karsiniza almaya hazirsaniz buyutmeye gerek yok.

Fakat size hakaret etmesi kabul edilir degil. Bunu hangi gerginlikle yaparsa yapsin farketmez.
Bence kendinizi acindirmak gibi degil de onun bu kuruntulariyla size nasil davrandigni ve sogukluk olarak algiladigi seyin hastaligniza moralinizin bozulmasi oldugunu soyleyin. Ama ikna etmeye calisir bir aciklama degil, son soz gibi. Bir nevi ayibini yuxune carpma.
Kendine gelir ve saglik konusu olmasa bile her defasinda tekrarladigi bu abartili davranisinin yanlis oldugunu kabul edip sizi ikna etmeye calisirsa ne ala.
Yok, hala bik bik konusuyorsa... yol verin gitsin.
Siz onun icin herseyi goze aliyorsunuz, kendinizden cok deger verip nazlanmak yerine aman uzulmesin diyorsunuz, o da hakaret ederken tereddut dahi etmiyor...
Bundan sonra sizi hakedecek insanlara deger vermis olursunuz en azindan.

Gecmis olsun bu arada... caninizi sıkmayin. Benim de bi yakinimda vardi ameliyat oldu, yillardir hicbir saglik problemi yok;)

eğer bir sinirle haşa allahı redderim diebiliorsa bu adamdan hayır gelmez..bi sinirle yaradanını reddeden yarın bi sinirle seni de boşar..

Yerinde olsam sağlık durumumu anlatır ve tavrından dolayı çok kırıldığımı,canım sıkkın olabilir ,moralim bozuk olabilir sen hep tövbe haşa Allah'ı mı reddedeceksin böyle?o nedenle sen beni arama lütfen!Der kapatırım telefonu.Bak bakalım ondan sonra nasıl arıyor seni

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
bence sorun mezhep farklılığı değil, erkek arkadaşının kafa yapısı, yol ver gitsin. alevilik inkar değildir. bende aleviyim, hiç bunun gibi düşünmedim.
anneni dinle derim, onların tecrübeleri yanılmaz.

Son düzenleme:

Sevgilinin ruh sagligi yerinde degil.aleviler haşa Allah I reddetmez boyle birsey yok.Annende irkcilik yaptigi icin bence uzatma.o aleviyle evlensin sen sunniyle.bu isten hayir gelmez zaten sende oyle irkci anne onda oyle dengesizlik varken

Siz daha üzülüp ne yapsam diye düşünüyorsunuz. Bırakın ne yapıyorsa yapsın, ortak yol bulalım diyeceğine edepsizce davranmış. Ayrıca çok kompleksli biri olduğu kesin. Ortada fol yok yumurta yok, mezhep farkını kafaya takıp kavga çıkarmış. Sağlık probleminizi söyleseniz belkide bu sefer peşinizi bırakmaz. Yani ister söyleyin ister söylemeyin ama bence ilişkinizi sonlandırın. Çok geçmiş olsun bu arada

Yol ver canım..babam alevi annem hanefi biri olarak soluyorum yol ver..he bizim ailemizde biz bunları bilmezdik bile bi komsumuzun kızı vardı senin baban alevi annen suni demişti babamda kizi azarlamisyi hepimiz insaniz bizim evimizde bu konusmalr geçmez çocuğumunda aklını bulandirmayin demişti...ki annem kapalı namazında niyazinda insan..insanların kafasinda alevilere bi on yargı var he bazılarıhakediyr bi alevi kikızı olarak soluyorum.yanlış anlamayın..bi arkadaşımiN babbabasi bi gün bi şey oldu hadi hadi o çok kıymetli muhammediniz gelsin kurtarsın sizi bu sıcaktan bile dedi..veya şahadet getirmeyi bilmiyor..he şunu bi tanidigimda kocasıyla birlikte olur abdest nedir bilmez..yani insanları alevi suni diye ayirmamak lazım kafa yapısına icindeki allah korkusuna bak...alevi sevgilim vardı asla uyusamayacagimi anladim benim babam gibi bi alevi değildi babamın bile onaylamauacagi biriydi yol verdim.iyi ki de vermişim..kocam suni..ben açığım eşimin ailesi kapalıdır benim ailemde kapalıdır...ama ben açığım cok açık saçık giyinenem tabi...eşimle namazimizi kılar orucumuzu tutariz..ama yeri gelir eşimle denizede gideriz(gerçi bana bikini giydirmez ama olsun:)..)..size tavsiyem eger sizin aileniz kendi mezheplerine com duakunse ku anladığım kadarıyla sevgiliniz mezhebine çok bağlı evliliginizde çok sorun yaşarsınız...diyelim ki evlendiniZ çocuğunuz oldu o çocuk kimin mezhebine göre hareket edicek.bunlar önemli detaylar..çok iyi düşünün

Sağlık durumunuz dan bahsedip tamamen hayatınızdan çıkarın. Anlaşılan ailesi bir şeyler söylüyor. Sivas'a her gittiğin de değişiyor demişsiniz. Evlendiğiniz de de bu durum devam edecek büyük ihtimal. Bilip bilmeden o gemileri yakmış zaten. Allah şifanızı verir umarım bir an önce.

Back
X