• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı mezhep sorunu. İçinden çıkamıyorum.

Ben ona saglik problemimi söylediğimde yanında olucam asla bırakmam diyeceğine eminin. Bu allahi reddederim diye kaçıncı şöyleyisi oldu. Her seferinde pişman oldu. Malatya dayken kandillerde benim hiç öyle bi beklentim yokken oruç tutalim diyodu oruç tutuyoduk. Kuran falan okudu bi kac kez sivasa gitti malumunuz Ramazanlik ben dini bişey diycektim bu din konusunu kapatsak dedi. Malatya da bi davulcuyu dovmusler dedim dedi o da çalmasın ne iiçlerine giriyo dedi. Bu kadar degismis olabilecegine inanmak istemiyorum. uc gun oldu zaten mesaj falan atmadi. Arayacağıni biliyorum acmali miyim sizce? Yoksa engellemeli miyim hic asla konuşmadan. Çok zoruma gidiyo 3 yılın sonunda düşman gibi ayrılmak.

canım çok geçmiş olsun
öncelkle sağlık durumunu söyle bilmeye hakkı var

ailesinin dolduruşuna gelmiş gibi geldi bana
oraya gidince değişiyorsa

kullandığı kelimelerde kişiliği oturmamış gibi geldi bana
her alevi Allah'ı mı reddediyor tövbe yarabbim ne alakası var.

Buna 3 yilin sonunda gozlerinizin acildigini soylemek daha dogru olurdu.
Boyle saygisiz bir insanla evlilik yurumez.
Ben sizin yerinizde olsam ne telefonumu acarim nede ararim.

Su an daha onemli seyler var sagiliginiza odaklanin lutfen.
Insallah kisa zamanda sagliginiza kavusursunuz.

Bu mezhep fariki ile uzaktan yakindan hiç alakasi bile yok. Adam resmen dengesiz, kaç yasinda oldugunu bilemiyorum fakat hayattan ne istiyor, ne bekliyor, ne yapmak istiyor hiçbirini bilmiyor. Karakteri sirf Sivasa gidiyor diye degisiyor ise, ayaklari hiç yere basmiyor demektir. Kolay kolay baska insanlarin lafina gitmesi demektir. Ve bu onun alevi olmasi ile hiç alakali bile degil. Adam sunni bile olsaydi ayni problemleri yasayacaktiniz.

Sana küfür atan, seni dinlemeyen insandan asla hayir gelmez, hangi mezhepten olursada olsun. Hani desen neredeyse 4 4lük bir insan, seni el üstüne tutuyor, senin dini görüslerine saygi duyuyor o zaman aileni karsiya almanda hakli olurdun fakat bu durumda ayrilik en iyisi.

Ayrica birçok insan burda hemen ahkam kesmis, yok alevi degil, ateist bu. Ilkönce siz kim oluyorsunuz baska insanlarin dini görüsleri üzerine ahkam kesebiliyorsunuz? Ve sonradan evet ateist olsa bile bu demek degildirki ateistler dinlere karsi bu kadar saygisizdir diye. Dedigim gibi, bu adamin davranislari din ile hiç alakali degil, bildigin dengesiz adam.

Alevilik falan degil ama Allah reddederim ne demektir sirf bu laf yüzünden ben yol verirdim arkadasim. Bi sinirle bile söylenecek bisi degil bu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu arada geçmiş olsun Rabbim acil sifalar versin canim.

Başlık bence hatalı olmuş. Sizin sorununuz mezhep farkı değil ki.
Adam sana kötü davranıyor, hakaret ediyor... mezhebiyle ilgili değil bu. karakteriyle ilgili... pardon karaktersizliğiyle...

Bence mezhep sorunu senden değil ondan, herşeyi alevi olduğu için oluyor sanıyor boşver sen de o zaman bahsetme kendinden filan da, diyelim bişey oldu soğuksun hemen mezhebe bağlayacak demek ki işi her seferinde aman alınmasın diye kırk takla mı atacaksın. Onun gibi düşünmediğin için cahil mi oluyormuşsun. Böyle tahammülsüz insanla işin olmamalı, yoksa mezhep sorun değil.

Alevilik falan degil ama Allah reddederim ne demektir sirf bu laf yüzünden ben yol verirdim arkadasim. Bi sinirle bile söylenecek bisi degil bu.

Bence kendisi bektaşiliğin yakınından bile geçmemiş. Bektaşiler allah muhammed ali der, ne aliye tapar ne allahı reddeder ne de peygamberini inkar eder.

Son düzenleme:
Hepinize çok teşekkür ederim kızlar düşünmem gereken bi amelliyatim varken bunu sorun ediyorum ne boş anlamsız.

Canım sen sağlığını düşün. O insanla sinir stresle dolu bir hayat geçiremeZsin. Hastalığını söylediğinde sana karşı mahcup pişman olsa ne yazar. Sözleri çok kötü. Sakın düzeleceğini düşünüp de güzelim zamanını harcama. Allah şifa versin canım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet malatyaliyim. Annem ogrendiginde asla olmaz dedi vazgecirmek icin ugtastilar bi an bile tereddüt etmedim. Ama biliyorum ki onun ailesi dese asla arkasina bakmicak. Ben simdi sagligim boyke dersem acindirmis gibi olurum gurumumu yeterince kirdi daha fazlasına izin veremem.

bence kapat bu defteri hem ailende istemiyomuş, şimdi olmasa bile illa ki ilerde sorun çıkar birde maneviyat herşeyin başı bence gördüğüm kadarıyla sevgilinde eser yok

Kızlar Merhaba. Benim uc yillik bir birlikteligim var. Sevgilim alevi aramızda mezhep farki var bu benim için sorun olmadı olamaz da. Erkek arkadaşım sivasta yaşıyor ama Malatya da beraber univstyi okuduk arada sivasa gittiğinde bana karşı sertleşip kirici bi tavır alıyodu kısa süreli gittigi icin geldiğinde hallediyorduk. Bu yil mezun oldu o gitti. O sırada ben beynimde iyi huylu Timor olblme ihtimlni duydum tahliller testler yapıldı daha detaylı bi sonuc almadan paylaşmadim onla kesin bisi yok üzülmesin diye tabi bu uzgunlukle ona karşı soğuk davraniyomus havasi oluştu. Sonra dun konuşuyorduk bu neden Soğuksun dedi dedim değilim ama bu aralar hep böyleyim birden hakaret etmeye başladı sivasa her gelmemde böyle oluyorsun aleviyim diye bunu yapıyosun biliyorum gerekirse allahi redderim defol git falan dedi sok oldum ilk başta şaka sandim bunu sonra ciddi olduğunu anladım aciklamama bile izin vermeden kapattı ve asla konuşmak istemediğini söyledi. Sanki malatyadayken kabul ediyorum orda etmicem aklımda bile yoktu nerden cikardi anlayamiyorum ailesi mi bişey dedi diye düşünüyorum. Sizce napmaliyim saglik durumumu aciklamali miyim ondan dolayi olduğunu. Bana dediği seyleri de kabul edemiyorum cahil, defol falan dedi aklımda umrumda olmayan konular icin beni suçladı. Her sivasa ailesinin yanına gittiginde bu konuda gereksiz alinganliklari oluyodu ama bu baya aşırı oldu. Kapatmali miyim bu defteri ciddi dusunuyorduk evlenince daha kötü olur diye düşünüyorum. Lütfen fikirlerinizi paylaşın işin içinden çıkamıyorum.

her sorununuzu bu mezhep çatışmasına dönüştürekse işiniz var bence.iki kere düşünün. siz sorun yapmıyorsunuz ama o fazlaca kafasına takmış gözüküyor.sevgiliyken çok problem olmayan dini konular evlenince büyük problemlere yol açabilir.söyledikleri de hiç hoş olmamış biraz sinirli yapısı var gibi.siizi anlayıp dinlemeden tepkisini çok ağır dile getirmiş ileride başka konularda da aynı şekilde agresifleşebilir.bence bu yaşadığınız arkadaşınızın kişiliğini anlamınız için ip ucu gibi. çok iyi düşünün bence .

bence sağlık durumunuzdan bahsedin söyleyin bilsin. sizinlede konuşmaları çok kırıcı olmuş :19:

Ailem istemedi annem özellikle ben dinlemedim ama erkek arkadaşımın karisacagini sanmadim. Bi keresinde dedim ki.ileride dini bütün ni hayat yaşamak istersem naparsin dediğimde o beni terketmen anlamina gelir dedi. Anlayamadım ne demek istedi. Seviyorum 3 yillik emek ama geleceği düşünmek zorundayımml.

Tam bilmiyorum ama "beni terketmek" kismini anlamadim?
Alevilerde musluman insanlar degil mi sonucta onlarda ibadetlerini etmiyolar mi ben yanlis mi biliyorum..
Yani boyle birsey demesi cok sacma geldi bana..
Bunu diyorsa zaten bak Allahi redederim diye tehdit etmis ya bana gore zaten bu lafiyla coktan redetmis..

Kızlar Merhaba. Benim uc yillik bir birlikteligim var. Sevgilim alevi aramızda mezhep farki var bu benim için sorun olmadı olamaz da. Erkek arkadaşım sivasta yaşıyor ama Malatya da beraber univstyi okuduk arada sivasa gittiğinde bana karşı sertleşip kirici bi tavır alıyodu kısa süreli gittigi icin geldiğinde hallediyorduk. Bu yil mezun oldu o gitti. O sırada ben beynimde iyi huylu Timor olblme ihtimlni duydum tahliller testler yapıldı daha detaylı bi sonuc almadan paylaşmadim onla kesin bisi yok üzülmesin diye tabi bu uzgunlukle ona karşı soğuk davraniyomus havasi oluştu. Sonra dun konuşuyorduk bu neden Soğuksun dedi dedim değilim ama bu aralar hep böyleyim birden hakaret etmeye başladı sivasa her gelmemde böyle oluyorsun aleviyim diye bunu yapıyosun biliyorum gerekirse allahi redderim defol git falan dedi sok oldum ilk başta şaka sandim bunu sonra ciddi olduğunu anladım aciklamama bile izin vermeden kapattı ve asla konuşmak istemediğini söyledi. Sanki malatyadayken kabul ediyorum orda etmicem aklımda bile yoktu nerden cikardi anlayamiyorum ailesi mi bişey dedi diye düşünüyorum. Sizce napmaliyim saglik durumumu aciklamali miyim ondan dolayi olduğunu. Bana dediği seyleri de kabul edemiyorum cahil, defol falan dedi aklımda umrumda olmayan konular icin beni suçladı. Her sivasa ailesinin yanına gittiginde bu konuda gereksiz alinganliklari oluyodu ama bu baya aşırı oldu. Kapatmali miyim bu defteri ciddi dusunuyorduk evlenince daha kötü olur diye düşünüyorum. Lütfen fikirlerinizi paylaşın işin içinden çıkamıyorum.

gerekise Allahı reddederim ne ya densiz herif. !!!!
böyle bi terbiyesizle nasıl bir ömür geçer bilmiyorum.
ama sağlık durumunuzdan bahsedin ve konuşmak istemiyorum bundan sonra diyin yola gelir belki terbiye fakiri.

Merhaba.. Arkana bakmadan kaçmanı tavsiye ederim..
Birincisi Allah ı redderim ne demek?
İkincisi mezhep farklılığını senden çok o kafaya takmış ki ufak bi soğuklukta direk bunu gündeme getirmiş.. Demekki kendisi kuruyor kafasında..
Üçüncü ve sonuncusu da şimdilik herşey yoluna girsede boşuna hayal kurma bu adam seninle evlenmez..
Boşuna vakit harcama.. Ne kadar erken kurtulursan o kadar iyi.. :ssz:

Back
X