Farkli yerlerde yapilan testlerde cok fark olurmu yukselen degerle alakali..benim 115 den 363 e cikti iki gunde hatali yuksek deger olmaz dimi ay bunu takiyorum.simdide:)..dun idrar testimde ilk yaptigima gore daha koyuydu
Farkli yerlerde yapilan testlerde cok fark olurmu yukselen degerle alakali..benim 115 den 363 e cikti iki gunde hatali yuksek deger olmaz dimi ay bunu takiyorum.simdide:)..dun idrar testimde ilk yaptigima gore daha koyuydu
Bazi yorumlarda dusuk ciktigini falan yazmislarda farkli yerlerde yapilinca onu dusundum sikinti olurmu diye yanlis yuksek deger gibi birsey mumkunmu diye taktim biraz:)
Şöyle; her laboratuvarın kullandığı kit (yani testi çalışmak için olan malzeme)farklı olur.Her kitin de kendi referans aralıkları vardır.
Örnek vermek gerekirse kolestrol testi a kitinde üst limit 300 se b kitinde 400 olabilir.
Böyle bir durum olmuş olabilir.
Tavsiyem devlette ya da üniversite hastanesinde tekrarlatın testinizi.
Ankara'dasınız sanırım Hacettepe'ye gidebilirsiniz.
Hayırlı olsun bu arada :)
Şöyle; her laboratuvarın kullandığı kit (yani testi çalışmak için olan malzeme)farklı olur.Her kitin de kendi referans aralıkları vardır.
Örnek vermek gerekirse kolestrol testi a kitinde üst limit 300 se b kitinde 400 olabilir.
Böyle bir durum olmuş olabilir.
Tavsiyem devlette ya da üniversite hastanesinde tekrarlatın testinizi.
Ankara'dasınız sanırım Hacettepe'ye gidebilirsiniz.
Hayırlı olsun bu arada :)
Evet referans araliklarina baktim..
Devlette..50-500 (1-2 haftalik)
100-5000(2-3haftalik)
Ozel..20-500(1-2 haftalik)
500-5000(2-3 haftalik)
Buna gore hemen hemen ayni gibi de geldi ama:) daha yeni oldugumdan cozebilmis degilim..
Evet referans araliklarina baktim..
Devlette..50-500 (1-2 haftalik)
100-5000(2-3haftalik)
Ozel..20-500(1-2 haftalik)
500-5000(2-3 haftalik)
Buna gore hemen hemen ayni gibi de geldi ama:) daha yeni oldugumdan cozebilmis degilim..