Faturaları 3'e bölmek?

melis_560

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2012
1.703
30
88
Kızlar ev arkadaşımın sevgilisi her gün bizimle kalıyor,benim sevgilimse haftada en çok 2 kere o da iş yerinden çıktıktan sonra akşam gelip kalıyor.

Faturalarımı genelde sevgilim ödüyor benim maddi sıkıntılarım var.Sevgilim bana dedi ki bence ev arkadaşınla konuş faturaları 3'e bölün çünkü bu evde 3 kişi yaşıyorsunuz,ben ev arkadaşının sevgilisinin de payını ödemiş olucam evde kalmadığım halde dedi ben de bunun üzerine ev arkadaşımla konuştum.Herhangi bir sorun yaratmadı ama o günden beri sevgilisi çok soğuk davranıyor,suratı baya asıldı gibi.

Bizim evin elektirik,su,doğal gaz ve internet faturası var.Ben İnterneti işin içine katmadım zaten ne kadar kullansak da sabit bir fiyat geliyor bölmek saçma olur diye düşündüm,diğer üçünü bölüşcez.

Benim kafama takılan faturaları 3'e bölmek doğru mu?Ben kimseye haksızlık etmek istemiyorum,kendim de haksızlığa uğramak istemiyorum.Bu yüzden fikirlerinizi merak ediyorum.

3 kişi yaşıyomuşunuz doğal olarak 3 e bölünmeli bence o arkadaş kirayada ortak olmalı

Ev arkadaşınızın sevgilisinin evi yok mu ki sizde kalıyor? Faturaların 3 e bölünmesi mantıklı ama seninde sevgilin kalıyormuş haftada iki günde olsa belki onlarda 4 e bölmek istiyorlardır çetrefilli bir durum.

Sürekli kalıyorsa yani artık o evde yaşıyorsa faturaları (ve bence mutfak masraflarını da) üçe bölmeniz lazım. Kimsenin surat yapmaya da hakkı yok, evin çocuğu mu sanki siz bakacaksınız? Kira ödüyorsanız ona da katılmalı.

Evet sevgilim de böyle düşünüyor ben acaba haksızlık mı yapmış olurum diye tereddütteydim ama mantıklı olanı 3'e bölmek demek ki

Benim sevgilim ama saat 10buçuk 11 gibi geliyor en erken akşamları.Bizim evde yemek yemez,tv izlemez,bilgisayara fln bakmaz elektrik-su vs harcayan birisi değil.Geldiği gibi uyuyoruz genelde.Buna rağmen benim faturamı ödüyor o yüzden 3'e bölün dedi.

3 kişi yaşıyomuşunuz doğal olarak 3 e bölünmeli bence o arkadaş kirayada ortak olmalı

Bir arkadaşım daha kiraya da ortak olmalı dedi ama ben o kadarına gerek duymuyorum sonuça 2+1 evimiz arkadaşımın odasında kalıyor fazladan oda kullanmıyor böyle bir şey dememe karşı çıkarlar zaten

Kiraya da ortak olmalı bence .
Ki erkek arkadaşların kalması bana saçma geliyor .
Ben rahat edemezdim .

3 e bölmek en doğrusu ama bence kalmasa daha iyiydi şimdi fatura ödüyorum diye senin sevgilinede laf sokar 2 günlük faturayı öde diye bu kadar yüzsüzlük yaptıysa bunu da yapabilir yani...

1+1 de otur kendi başına otur...ben öğrenciyken yemek paramı bile verirdim kiraya herşeye yine kimseyle oturmadım...o adam olsa zaten kendisi öder parazit gibi birisi sanırım.ayıp birşey birde erkek olucak..

benim sevgilim ev arkadaşımın sevgilisi gündüz yarım saatliğine oturmaya gelse bile surat yapar
birde evde uyusa bizde kalsa heralde canıma okur neden nasıl izin veriyorsun diye ama tabi bu başka konu...

sürekli sizde uyuyup kalkıyorsa mutfağını banyosunu kullanıyorsa faturalarada ortak olacak kirayada
bizde bi kaç ay önce 2+1 evde oturuyoduk 3 kız ve kirada üçe bölünüyordu
ben tek odada kalıyordum diğer iki kızda aynı odayı paylaşıyolardı
oda sayısıyla alakası olmamalı bence bu işin kişi başına bölünsün kirada...
yani msl atıyorum kira 300 olsun ikiye bölünse ben 150 ödicem onlarda aynı odada diye kalan 150 yi aralarında mı kırışacaklar
ben onların ödediğinin iki katını niye ödicem ki asla kabul etmezdim böyle birşeyi

yalnız sevgilisi surat yapmış ya haklıymış gibi sanki kirayıda bölelim dediğinizde sevgilinizin o 2 gecesine sorun çıkaracaklardır beklenir yani böyle bir pişkinlik

Ev arkadaşının sevgilisi sizinle beraber aynı evde yaşıyorsa tabi ki ortak olarak girmeli faturalara, kiraya. Kesinlikle haksızlık etmiyorsun. :)

haftanın yedi günü de evde mi bu çocuk? eşyalarıyla falan gelip yerleşti mi? bu süre ne zamandır devam ediyor 3 aydır bu şekildeyse paşa paşa ödeyecek tabi ki. illaki açıkta kaldı geldi sevgilisinin evine. o zaman sen de topla eşini dostunu 10 kişilik bir grup kalsınlar senin odanda. odanda kalıyorlar ne de olsa onların çıkardığı masrafı da ortaklaşa ödeyin iki kişi. söylediğim gibi uzun süredir o evdeyse ve tam gün kalıyorsa bayağa o artık ev arkadaşınız. mutfağa faturalara ve kiraya ortak olmak zorunda. ezdirme kendini üniversite çakal yuvası. gelip yerleşir evinize sağda solda kira vermeden yaşıyorum hayat bana güzel diye sizle dalga geçer sonra. a aaaa. ha bu arada bu tip insanlara halk arasında yancı deniliyor ve kendileri hiç sevilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…