Faverin veya herhangi bir antidepresan kullanan bakabilir mi?

hawana

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
811
597
323
Edirne
Öncelikle herkese iyi bayramlar dilerim bayanlar

Çok acil bir sorum var,1 ay önce psikiyatriste gittim bana okb-obsesif kompülsif bozukluk teşhisi koydu ve faverin diye bir antidepresan verdi.

Bugüne kadar hiç kullanmadım ve bugün başlamaya karar verdim başlamaz olaydım.

Saat 12 de ilacı aldım ve yan etkilerini şimdi göstermeye başladı,ellerim ve ayaklarım titriyor midem çok bulanıyor ve idrara çıkmakta güçlük çekiyorum aptal gibi oldum ve bu ilacı kullanmak istemiyorum buna karar verdim mahvoldum resmen.

Bir kere kullanıp bıraksam bişey olur mu bilenler cevaplarsa çok sevinirim zira çok kötüyüm.

İlk gunlerde bir çok yan etkısı oluyor antidepresanların ama sanırım ön yargı da var, bir ay gecıktırdıgınıze göre
doktora bi sorun ilacları degıştırır belkı, ama ilaçsız ne derece duzelirsınız bılemeyecegım

İlk gunlerde bir çok yan etkısı oluyor antidepresanların ama sanırım ön yargı da var, bir ay gecıktırdıgınıze göre
doktora bi sorun ilacları degıştırır belkı, ama ilaçsız ne derece duzelirsınız bılemeyecegım

Yan etkileri olduğunu biliyordum bu yüzden tatili beklemiştim daha kolay atlatırım evde yatarım vb diye çalışıyorum çünkü ama bu kadarını tahmin etmemiştim açıkçası...hala bacaklarım seyiriyor midem feci bulanıyor,bırakıcam kullanmicam başka şekilde düzeltirim ruhumu napim :(

Çok acil bir sorum var,1 ay önce psikiyatriste gittim bana okb-obsesif kompülsif bozukluk teşhisi koydu ve faverin diye bir antidepresan verdi.

Saat 12 de ilacı aldım ve yan etkilerini şimdi göstermeye başladı,ellerim ve ayaklarım titriyor midem çok bulanıyor ve idrara çıkmakta güçlük çekiyorum aptal gibi oldum ve bu ilacı kullanmak istemiyorum buna karar verdim mahvoldum resmen.

Bir kere kullanıp bıraksam bişey olur mu bilenler cevaplarsa çok sevinirim zira çok kötüyüm.
Babam hariç diğer aile bireyleri olarak antidepresan kullandık doktor kontrolünde ilk bir hafta evet zorlukları olur fakat daha sonra düzene girer eğer gerçekten güzel bir sonuç almak istiyorsan doktorunun verdiği ilacı doktor kontrolünde kullanıp yine doktor kontrolünde bırakacaksın yoksa hiçbir faydasını görmezsin,ayrıca bir tek antidepresanların değil kullandığımız ağrı kesicinin,vitamin hapının bile yan etkisi vardır bunları kullanırken yan etkilerini araştırmıyoruz ama antidepresanların karşı halk olarak ön yargımız var ;) bu tür ilaçlar bağımlılık yapmaz bağımlılık yapan ilaçlar yeşil reçete ile satılan ilaçlardır onlarıda biz zaten alamayız.

Bi dönem bende antidepresan kullanmıştım. Yan etkileri çok berbattır. Sürekli bağırasım , evden kaçasım geliyodu , sanki herkes benim üstüme geliyor gibi bunalıyordum ve sürekli uyuyodum . O dönemde günde 16-17 saat uyuduğumu hatırlıyorum. Kafam hiç bişeyi algılamıyodu , soru soranlara salak salak bakıyodum acaba ne diyo diye . Yüzüm sapsarıydı annem kaç gece bu kız öldü mü noldu diye nefes alıyor muyum diye kontrol etmiş. Dayanamadım bıraktım kullanmayı ben. Siz kullanın tabi bünye alışınca düzelir diye düşünüyorum :31:

Canım önce hapı çeyrek içerek başla.on gün çeyrek iç ,onbeş gün yarım,onbesgun bir yarim bir çeyrek sonra tam içmeye başla bende kullandım.iyikide doktora gitmisim.Şimdi daha iyiyim.Dünyaya bakışın güzelleşiyor .
Ama tüm ilaca başlamak gerçekten ölüm gibi sen benim dediğimi yap.Doktorlar hastalarin durumunu anlamıyor çok zaman.

Psikiyatrik ilaçların etkisi 20 gun icinde görülür. 20 günlük alışma döneminde vücudunuzun farklı tepkiler vermsi çok normal. Bir dozdan bir şey olmaz yani tedaviye başlamış sayilmazsiniz ama ben kesmemeniz taraftariyim. Cok fazlayan etki gosterdi diyerek doktorunuzdan ilaci degistirmesini isteyebilirsiniz. Bir teshisiniz var tedavi gormeniz gerekiyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım geçmiş olsun. ben antidepresan kullandım.prozac tı benimki. seninkinin derecesini bilemiyorum fakat bu antidepresanlarda ilk 1 hafta duygusal gitgellerin oluyor kendini çok mutlu coşkulu hissedip kısa bir süre sonraysa hüzünlü hissedebiliyorsun. ayrıca başladığında en az 6 ay kullanmalısın. mide bulantısı iştahsızlık yada iştah açılması yapabilir daha başka yan etkileri de oluyor fakat bunlar mesela 1000 hastada deney yapıyorlar 1 tanesinde bile olsa bunu reçeteye yan etki olarak yazıyorlar.sen ilacı 1 -2 kez kullandın ve bırakmak istiyorsan eğer bence şimdi bırak ve en kısa zamanda dr a git sana kullandığın ilaca muadil başka bir ilaç verecektir.

Gecmis olsun bende bi ara antidepresan kullandim ama doktorun soyledigi gibi kullan ve kendi kendine bi gun alip bi gun birakma o zaman yan etkileri daha cok oluyor.
Bende lustral atarax digerlerini unuttum bi cok ilac kullandim bendeki yan etkileri uyku ve inanilmaz duyarsizlik tepkisizlikti.
Ama kullandikca alisicaksin ilk zamanlar o tip seyler oluyor maalesef ki.

"Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene..."

Herkese teşekkür ederim telefondan yazdığım için tek tek alıntı yapmayı bilemedim.

Bugün biraz daha iyiyim ama yine rlim ayağım titriyor allahtan bulantım geçti hafif bir sersemlik var

Bazı arkadaşlar yarım ya da çeyrek içmemi önermiş çok mantıklı ama dün yaşadıklarımdan sonra yarım veya çeyrek içmeye bile korkuyorum :(

2 hafta dayan ve sabret.. yan etkiler geçiyor. sonra çok daha iyi oluyorsun...
doz fazla geldiyse doktoruna danış.
ben başka bir ilaç kullandım ilk 10 gün yarım iç sonra tam doza çık demişti.

Herkese teşekkür ederim telefondan yazdığım için tek tek alıntı yapmayı bilemedim.

Bugün biraz daha iyiyim ama yine rlim ayağım titriyor allahtan bulantım geçti hafif bir sersemlik var

Bazı arkadaşlar yarım ya da çeyrek içmemi önermiş çok mantıklı ama dün yaşadıklarımdan sonra yarım veya çeyrek içmeye bile korkuyorum :(
Yarım yada çeyrek içme mevzusunda kafamıza göre yapılmaz canım doktorunuz ne şekilde önerdi ise öyle içmeniz gerek,misal ben tüm başladım kardeşim çeyrekler başladı,yarıma çıkardı sonra tüm devam etti,annem ise yarımla başladı tümle devam ediyor ama bize doktor böyle kullanmamızı söyledi.

Tekrar doktora danışayım o zaman...belki ilacı değiştirir ya da dozu düşürür.

Allah bu sıkıntıları yaşayan herkesin yardımcısı olsun çok illet birşeymiş :(

Bunu oneren arkadaslar sizin doktorunuz mu ki dozu onlara gore ayarliyorsunuz, yapmayin lutfen. Bunlar kafaniza gore teshis koyup doz degistireceginiz ilaclar degil. Lutfen doktorunuz hangi dozu verdiyse bununla devam edin. Doktorunuzu arayip durumu anlatin, yarim al derse yarim alirsiniz. Kafaniza gore birakmayin veya doz degistirmeyin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bence doktor nasıl dediyse o şekilde kullan, yan etkisine dayanamıyorsan yine doktoruna danış
antidepresanlar öyle çok masum değil, kimisinin yan etkisinde intihara yönelim bile var
o yüzden en iyisi yarın doktoruna git

Canım geçmiş olsun hiç antidepresan kullanmadım ama bildiğim bi tek şey varsa faverin çok ağır bi ilaç başka bi doktora git ve yaşadığın yan etkileride anlat belki başka bi hastalığın varsa ters tepmişte olabilir idrara çıkamamayı hiç duymamıştım çünkü

Canım geçmiş olsun hiç antidepresan kullanmadım ama bildiğim bi tek şey varsa faverin çok ağır bi ilaç başka bi doktora git ve yaşadığın yan etkileride anlat belki başka bi hastalığın varsa ters tepmişte olabilir idrara çıkamamayı hiç duymamıştım çünkü

Prospektüsüne baktım canım evet yan etkilerinden biri buymuş ay şaka gibi ya...bir süre sonra sistite falan da çevirir bu ay allah korusun.hemen doktora gideceğim.

Ben hatayı farklı doktora gitmemekte yaptım aslında hemen ilkinin dediklerine inandım farklı bir doktor denemekte yarar var sanırım.

Back
X