• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Favicovir ve gebelik

ipek2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
5.031
5.459
198
Arkadaşlar acil cevap bekliyorum
Covid oldum ve ilaç geldi
Gebelik dusunenler kullanmasın diyor ama net bilgi de bulamadım hiçbir yere de ulaşamadım
Bilgisi olan doktoru tavsiye veren varsa lütfen söyle misiniz ?
Gebelik düşünüyorum ama kararsız kaldim

covit olduğumu öğrenip favicovir kullandım, ilk adet günüme rastlamıştı. Bir süre karantinaya alındım tek başıma. 21. Günü gibi evime geldim 5. haftamda regl olmayınca test yaptım çift çizgiyi gördüm ben şok. Çok korkmuştum ya problem olursa planlamadık bu bebeği diye. Şimdi evimde mini mini misafirim, sürprizle geldi evimi şenlendirdi.
o sadece grip ilecı gibi bir şey, eğer kullandığınızda gebeyseniz problem olabilir. Gebe değilken kullanıp sonra hamile kalmış biriyseniz risk düşük. Yumurtlama zamanınıza rastlıyorsa ilacı kullanın ama korunun, sonraki yumurtlamayı değerlendirin.

Gebelik dusunenler kullanmasın diyor ama net bilgi de bulamadım hiçbir yere de ulaşamadım
Ben gebelik planlarken de sağlıklı olunması gerektiğini düşünüyorum, yani sizin sağlığınız şu an herşeyden önemli. Kullanın ilacı ama 3 ay kadar korunun bence. Benim eltim kovid geçirip ilaç kullandıktan 1 ay sonra hamile kalmıştı malesef o bebeğini düşürdü (doktor hastalıkla veya ilaçla ilgisi yok dedi). 6 ay sonra tekrar hamile kaldı ve şu an 5 aylık gayet de sağlıklı.

Arkadasim covid gecirdi. Doktor ilaci kullandiktan sonraki 1 yil hamile kalmamasini soylemis. Sebebini bilmiyorum.
Cok gecmis olsun.

covit olduğumu öğrenip favicovir kullandım, ilk adet günüme rastlamıştı. Bir süre karantinaya alındım tek başıma. 21. Günü gibi evime geldim 5. haftamda regl olmayınca test yaptım çift çizgiyi gördüm ben şok. Çok korkmuştum ya problem olursa planlamadık bu bebeği diye. Şimdi evimde mini mini misafirim, sürprizle geldi evimi şenlendirdi.
o sadece grip ilecı gibi bir şey, eğer kullandığınızda gebeyseniz problem olabilir. Gebe değilken kullanıp sonra hamile kalmış biriyseniz risk düşük. Yumurtlama zamanınıza rastlıyorsa ilacı kullanın ama korunun, sonraki yumurtlamayı değerlendirin.
Zaten şu an adet dönemindeyim karantinam 25inde bitecek ben de asiri kararsız kaldım prospektuste de gebelik planlayan kullanmasin demis

nasıl yaa 1 yıl mı?
Arkadasim covid gecirdi. Doktor ilaci kullandiktan sonraki 1 yil hamile kalmamasini soylemis. Sebebini bilmiyorum.
Cok gecmis olsun.
O diğer sıtma ilacıdır favicovir basit bi ilaç, doktordan doktora yorum değişebiliyor. Biri bana umut vermedi baya korkuttu çok üzülmüştüm. Başka profa gittim o çok güzel açıkladı bütün soru işaretlerini giderdi yoksa aldıracaktım neredeyse.
eğer planlı gebelikse doktora danışmakta faydavar sonuçta her bünye Farklı değişkenler demek.

3 ay korunsanız ne olacak ki.
Bu arada ilacı bir an önce kullanmazsanız faydası kalmaz vücutta virüs yükü azken başlamak gerekiyor.

Propektüsünde yazıyorsa ben olsam kullanmazdım. Durumunuz nasıl hafif atlatıyorsunuz içmeyebilirsiniz. Ben de geçen sene bu zamanlar oldum ama ilaç başkaydı ve benim öyle bir ağır durumum da yoktu. İlaca başladıktan sonra daha kötü olmuştum

Propektüsünde yazıyorsa ben olsam kullanmazdım. Durumunuz nasıl hafif atlatıyorsunuz içmeyebilirsiniz. Ben de geçen sene bu zamanlar oldum ama ilaç başkaydı ve benim öyle bir ağır durumum da yoktu. İlaca başladıktan sonra daha kötü olmuştum
Bizim aşimiz yok hastalığa yakalandık şimdilik idare ederim ama birden kötü mü olurum endişe ediyorum
184u aradim ilaçlarını mutlaka kullansın hamileliği tedavi bitiminden sonra planlasin dedi doktor

O diğer sıtma ilacıdır favicovir basit bi ilaç, doktordan doktora yorum değişebiliyor. Biri bana umut vermedi baya korkuttu çok üzülmüştüm. Başka profa gittim o çok güzel açıkladı bütün soru işaretlerini giderdi yoksa aldıracaktım neredeyse.
eğer planlı gebelikse doktora danışmakta faydavar sonuçta her bünye Farklı değişkenler demek.
Hayir sitma ilaci degil. Arkadasima sadece favipiravir icerikli ilac verilmişti. Tek ilac kullandı.
Gebelik zaten düşünmüyordu. Doktorun uyarisindan sonra 2 yöntemle korunmaya basladi.

Back
X