= Favori menülerinizi paylaşır mısınız ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi myzt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

myzt

Meleklerim kızlarım sağlıcakla gelin inşallah
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
15.521
4.011
223
Bayanlar,, yemek yapmayı mutfakta vakit geçirmeyi çok severim..Henüz bekar olduğum halde bile genelde yemekleri ben yaparım birbirine uyan yemekler daha çok hoşuma gider..Yani menü çıkarmak daha bi uygun gelir gözüme ki bütünlük olsun..

Sizinde favori menüleriniz var mıdır ? Paylaşırsanız çok memnun olurum hem benim gibi yakında evleneceklere fikir vermiş olursunuz :17:
Arada yapıp denediğiniz enfes tariflerinizide araya sıkıştırırsanız daha da sevinirim :16:

aslında bana evlilikte en zor gelen şeyhergün en pişiricem derdi düşünüyorum da evlilikten bile uzaklaştırıyor beni bu düşünce:30:
bir de mesela haftalık yemek menünü yazıcaksın ondan sonra ona uymak daha mantıklı değil mi
benim birbirine yakıştırdığım yemekler neler hmmm
karnıyarık,pilav ve cacık
ayy başka da akıma gelmiyor ya:52:

aslında bana evlilikte en zor gelen şeyhergün en pişiricem derdi düşünüyorum da evlilikten bile uzaklaştırıyor beni bu düşünce:30:
bir de mesela haftalık yemek menünü yazıcaksın ondan sonra ona uymak daha mantıklı değil mi
benim birbirine yakıştırdığım yemekler neler hmmm
karnıyarık,pilav ve cacık
ayy başka da akıma gelmiyor ya:52:

Yok be tatlım bu düşüncemi uzaklaştırıyor seni evlilikten huzurlu bi evliliğin olsun yeter :34::34:
Yemek yapmak çok basit iş her güne uydurursun birşeyler..

Dediğin mantıklı nişanlımla düşündük biz onu haftalık yemek menüsü oluşturmak ona görede eksikler alınır.
Böyle yapıcaz inşallah..

Ayrıca karnıyarık delisiyim nişanlıma yapmıştım geçenlerde yanında enfes pilav :56::16:

43 görüntülenme :53::53: 1 cevap :53:

Herhalde yazmaya üşeniyorlar canım yoksa herkesin favori menüsü vardır ,, mesela babamın kuru-pilav :9::9::9::9::9::9::9:

Yok be tatlım bu düşüncemi uzaklaştırıyor seni evlilikten huzurlu bi evliliğin olsun yeter :34::34:
Yemek yapmak çok basit iş her güne uydurursun birşeyler..

Dediğin mantıklı nişanlımla düşündük biz onu haftalık yemek menüsü oluşturmak ona görede eksikler alınır.
Böyle yapıcaz inşallah..

Ayrıca karnıyarık delisiyim nişanlıma yapmıştım geçenlerde yanında enfes pilav :56::16:

haklısın canım huzurlu ve mutlu ve sağlıkla sürdürebildiğimiz bir evliliğimiz olur İNŞALLAH AMİN
aynen bende şimdiden aklımda o benim haftalık menü çıkarıcam ve tüm hafta onu uygulıcam
mesela şuan aklıma gelenleri yazayım şu şekilde olabilir
pzts:kuru fasulye,pilav ve turşu
salı:balık tava,bol yeşillikli bir salata
çarşm:tavuk sote,yeşil mercimek,ayran
perşmbe:yoğurtlu ıspanak,bulgur pilavı ve limonata
cuma:patates oturtma,yoğurtlu makarna
cumartesi:nohut yemeği,tavuklu pilav,ayran
pazar:pizza,patates kızartması,kola
gibi böyleee devam eder liste:34:

Son düzenleme:
Bezelyeli patlıcanlı kuşbaşı et fırında, patates püresi, pilav

Sulu köfte, pilav, cacık

Domates çorbası, köfte, makarna

Yoğurtlu aş çorbası, sandal sefası, pilav, cacık

Mantı, turşu

Alinazik, pilav, çoban salata

Bulgur pilavı, yoğurt, soğan

Yaprak sarma, yoğurt

Nohut, pilav, hoşaf, keşkek, un helvası

Etli arpa şehriye pilavı, şakşuka, közlenmiş patlıcan salatası

Abarttım mı yahu acıktımmm:56:

Bende paylaşayayım:16:

Tavuk Pilavı çok severim:)

Köfte - patates -makarna:56:

Pırasa yemeği ile patatesli börek:27:

Pilav -islim kebabı:51:

Yaprak sarma - Baklava:23:

nohut+ pilav+cacık
tavuk ızgara+pilav+havuç tarator
bulgurlu köfte+ayran

hımmmm nefis

Karışık dolma,mercimek çorbası,salata
Zeytinyağlı barbunya,peynirli makarna,salata
Zeytinyağlı yeşil fasulye,tavuklu kuskus pilavı,turşu
Karnıyarık,pilav,ayran
Fırında tavuk pirzola,kremalı patates,ayran,salata
Tavuk sote,bulgur pilavı,cacık
Kısır,turşu,ayran
Meyhane pilavı,cacık
Kıymalı makarna,salata,ayran
Saç kavurma,pirinç pilavı,salata
karışık kızartma,sarımsaklı domatesli sos,ayran
gibi gibi...

Şöyle bir düşümdümde say say bitmezki favorilerim herşey güzel :56:
Haftalık menü hazırlama benimde evlendigimde istedigim birşey gerçekten yararlı olacagını düşünüyorum eksiklerde alınır herşey daha bir planlı :75:
Haftalık plan yapıcak olsam birgünüme balık-tavuk-et tarzı birşey koyardım,birgünüme bakliyat yemeklerinden koyardım,birgünüme kaçamak yemeklerden meze olabilir börek pizza olabilir :52: 2 günlük hepsini tüketse insan hafta biter tekrar başa sarılır zaten :16:

Favori olarak gördüklerime gelince
*Fırında tavuk-patates-pilav-cacık-salata
*Karnıyarık-pilav-cacık
*Makarna:52: yanına herşeyi yapabilirim patates yemegide olur bezelyede köftede kızartma patatesde salatayla bile gider:16:
*Mantı-kola
*Köfte-patates kızartması-salata-kola
*Pizza-kola
*Tatlı olarakta herzaman hafif sütlü tatlıları tercih ederim yemek üzerine güzel gidiyor :16:

Back
X