Fazla Açıksözlülük?

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
Sınıftan yakın bir arkadaşım var benden bir yaş büyük (20 yaşında) ve hep kendisinin olgun olduğunu iddia eder.

Neyse konuya geliyorum. Bana fazla açıksözlü geliyor. Mesela sınıfta 4 yakın arkadaşız diyelim bana diyor ki sen güzelsin ama Seda senden daha güzel işte sıralama yapmış bir numaraya onu koymuş ikiye beni koymuş falan. Yani çocuk gibi güzellik sıralaması yapmasını geçtim bir de sürekli beraber olduğun insanları böyle bir sıralamaya tabi tutmak yanlış değil mi? Hadi ben kırılmadım başkası kırılacak.

Mesela bunu başka bir yakın arkadaşı var Emre, ona demiş ki (yine sıralama konusu açılmış) işte 1 numara şu 2 numara şu falan. Çocuk da sormuş beni kaça koydun diye şaka olarak. O da düşünmüş iyi bari sen de 7 ol demiş. Emre de doğal olarak kırıldı buna. Ama şakaya vuruyor.

Yahu çocuk gibi özellikle de güzellik gibi göreceli bir konuda böyle gereksiz muhabbetler yapmanın ne gereği var? Mesela atıyorum yolda bir kız görüyor ay gözleri çok güzeldi seninkinden güzeldi falan. Yani tamam yalan söylemek beğenmek zorunda değilsin ama garip değil mi bu?

Konu güzellik değil örnek olarak onu verdim. Bir çok konuda böyle.

Kıskançlık olayı yok bu arada. Ben de takmıyorum zaten kimin beni güzel görüp görmediğini kendime güzel geliyorsam sorun yok ama size de bir danışayım dedim. Yani kimse mükemmel değildir diye bir şey demeyeyim mi yoksa konuşayım mı bak insanlar kırılıyor falan diye. Konuşsam da kırılmasından korkuyorum aslında.:18:

Peki kendisi kaçlık =) Kendisini de bir sıralamaya soksun..
Dereceye girene ödül veriyor mu bari..

19-20 yaşlar o kadar küçük ki...
Ne güzel hiç derdin,tasanın olmadığı dönemler.
Onun gözü güzel bunun saçı çirkinle geçiyor demek ki vakitler.
Muhabbet sarmıyorsa samimi olma,derim ben.
İleride nasıl olsa bunların boş olduğunu hepiniz de anlayacaksınız.

umursama derim laylaylayyyy ♫♫♫:4::4:

Peki kendisi kaçlık =) Kendisini de bir sıralamaya soksun..
Dereceye girene ödül veriyor mu bari..
Yok egosu yoktur öyle kendini fazla güzel bulmaz zaten. Ama rahatsız etti bu davranışı beni. Gerçi iyi yanı fikir aldığımda ayıp olmasın diye ay güzel olmuş demiyor gerçeği söylediğine inanbiliyorum.

19-20 yaşlar o kadar küçük ki...
Ne güzel hiç derdin,tasanın olmadığı dönemler.
Onun gözü güzel bunun saçı çirkinle geçiyor demek ki vakitler.
Muhabbet sarmıyorsa samimi olma,derim ben.
İleride nasıl olsa bunların boş olduğunu hepiniz de anlayacaksınız.

Zaten sorun orda, bu konuşmaların boş olduğunun ben de farkındayım. Normalde muhabbetimiz iyidir kimin nesi güzel pek ilgilenmeyiz ama konu açıldığında böyle sonuçlar çıkıyor malesef.

Başka bir kaç problemimiz daha var onları çözemezsek böyle giderse samimiyeti kesmeyi ben de düşünüyorum ama sınıfta zaten yapayanlızım arkamdan konuşan mı ararsın durduk yere laf sokup beni küçük düşürmeye çalışan mı, ay biz seni seviyoruz diyip de 3 yaşında çocuk gibi her dedğime kusur bulan mı işi düşmedikçe selam vermeyen mi. Özellikle alıp etrafıma toplamışlar sanki. Ya da belki tüm insanlar böyle bilemiycem

Açıksozluluk ile patavatsızlığı karıştırmamak lazım. Kırılmasından korkup bir şey demiyorsan sen de ondan uzaklaş derim ben.

Sent from my RM-941_eu_turkey_294 using Tapatalk

Benim bildiğim açik sozlu olmak boyle bisi degilAcık sozluyum ayagina agzina geleni soyluyor iste. İlgi delisi hatun

Hey allahim...
Ortada sizin acinizdan kiskanclik falan yok ama onun acisindan var...
Sadece size karsi da degil, onun kendi ozguveni ile bir problemi var...
Insanlara bakin sizde cirkinsiniz, vasatsiniz dediginde kendini iyi hissediyor...
Yoldan gecen "kizin gozleri seninkinden daha guzel taam mi, hih" demesinin baska hicbir aciklamasi olamaz...
Eger kiymet verdiginiz bir arkadasinizsa cok uzatmadan insanlar onlari kiskandigini camur attigini dusunuyor, bir iki duydum bence yapma, kendini bosu bosuna bu duruma dusurme diyiverin, sesini kessin...Yok umursamiyorsaniz da gulup geciverin...

Sınıftan yakın bir arkadaşım var benden bir yaş büyük (20 yaşında) ve hep kendisinin olgun olduğunu iddia eder.

Neyse konuya geliyorum. Bana fazla açıksözlü geliyor. Mesela sınıfta 4 yakın arkadaşız diyelim bana diyor ki sen güzelsin ama Seda senden daha güzel işte sıralama yapmış bir numaraya onu koymuş ikiye beni koymuş falan. Yani çocuk gibi güzellik sıralaması yapmasını geçtim bir de sürekli beraber olduğun insanları böyle bir sıralamaya tabi tutmak yanlış değil mi? Hadi ben kırılmadım başkası kırılacak.

Mesela bunu başka bir yakın arkadaşı var Emre, ona demiş ki (yine sıralama konusu açılmış) işte 1 numara şu 2 numara şu falan. Çocuk da sormuş beni kaça koydun diye şaka olarak. O da düşünmüş iyi bari sen de 7 ol demiş. Emre de doğal olarak kırıldı buna. Ama şakaya vuruyor.

Yahu çocuk gibi özellikle de güzellik gibi göreceli bir konuda böyle gereksiz muhabbetler yapmanın ne gereği var? Mesela atıyorum yolda bir kız görüyor ay gözleri çok güzeldi seninkinden güzeldi falan. Yani tamam yalan söylemek beğenmek zorunda değilsin ama garip değil mi bu?

Konu güzellik değil örnek olarak onu verdim. Bir çok konuda böyle.

Kıskançlık olayı yok bu arada. Ben de takmıyorum zaten kimin beni güzel görüp görmediğini kendime güzel geliyorsam sorun yok ama size de bir danışayım dedim. Yani kimse mükemmel değildir diye bir şey demeyeyim mi yoksa konuşayım mı bak insanlar kırılıyor falan diye. Konuşsam da kırılmasından korkuyorum aslında.:18:

"Ben en guzelim siz benden sonra geliyorsunuz" kafasini yasiyor o bacimiz. ;)
Egosu tavan. Oylelerinden uzaklasin. Simdi sinirlenmessiniz ama birgun damariniza bir basar kiyametler kopuverir. Iliskiyi kesemesseniz de muhattap olmayin, gormemezlikten gelin. Hem yoldan gecenin arkasindan konusmak ne kadar ayip. Giybet yapmak cok gunah.
Bence ona "senden daha guzel ve akilliyim" mesaji verin.
Allah kolaylik versin. ;) ★

Son düzenleme:
Acik sozluluk densizlik ve hadsizlik demek degildir.

Ayrica guzellik de goreceli bi kavramdir. Sanki bilimsel bir gercek gibi siraya koymasi bilmem ne yapmasi onun henuz zihinsel gelisimini tamamlayamadigini gosterir :ssz:

Dış görünüme bu denli önem veren insanları anlayamıyorum gerçekten.

Yorumlarınız için teşekkür ederim:16:

Back
X