Fazla büyük bir dert :)

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.968
298
Herkese iyi geceler.. ben bir konu açıp kaçıcam kızım uyanmadan,çünkü uyutana kadar gerim gerim gerildim.
Bu bebeklerin uyku sorununa bir çözüm bulan var mı? Ben ne yapıcağımı şalırdım. Çok şükğr gaz sorunumuz bir şurup sayesinde bitti,ama uyku sorunumuz bitmiyor nedense.
Çok nadiren gündüz 1 saat uyur,geceleri ise uyutana kadar canım çıkıyor. Mesela bugün 9 da uykusu geldi kendi kendine emerken uyuya kaldı ama beşiğine koyduğum zaman geri uyandı.
Geri uyutmak için alıp hafif salladım bi iki dk ama direndiği için vazgeçip odadan çıktım ve uykusunun tekrar gelmesi için bekledim.
Bu arada hiç kendi kendine dalmıyor. Benim biçok arkadaşımın bebeği tv izlerken veya pusetinde dururken kendi kendine dalıyor :)
Her neyse,sonra uykusu geldi,tekrar odaya girdim ve emzirdim,emdikten sonra her zaman ki gibi uyutmaya çalıştım ama saat taaa 00:30 a kadar uyumadı.
O direndikçe ben salona geçtim zorla uyutmak istemiyorum ne zaman uyumak isterse diye rahat bırakıyorum. Ama gözlerinden uyku akıyor. En sonunda 12 gibi ağlamaya başladı uykusuzluktan. Yani çok zorlanıyorum bu konuda,bana yardımcı olucak kimse var mı?

Beni taşlayacak olanlar boş yere de yorum yapıp zaman kaybetmeyin.
Kitap oku araştır diyenler de olacaktır,uyku kitabı aldım ama malesef anca bikaç sayfa okuyabildim.
Araştırmaya da fırsatım yok kızımla ilgileniyorum bütün gün.
Yorum yapacaklara şimdiden teşekkür eder iyi geceler dilerim :))

Bebek arabasına koyup yürüyüşle uyutuğum zaman çok oluyor benim.

Emerek uyuyan bütün bebeklerin uyku sorunu muhakkak oluyor bir süre sonra.

Uyutmadan önce banyo yaptırıp masaj yapmayı denediniz mi? Belki faydası olur, rahatlar.
Odası çok sıcaksa o yüzden de rahatsız oluyor olabilir.

Yataginin kenarina bir giysini as senin kokunu alarak uyusun.
Tok olduguna da eminsen sorun yok.

Bebek arabasına koyup yürüyüşle uyutuğum zaman çok oluyor benim.

Emerek uyuyan bütün bebeklerin uyku sorunu muhakkak oluyor bir süre sonra.
Bebek arabasında uyuya kalmak mı :) benimki bebek arabasında yarım saatten fazla durmaz. Genelde alıp kanguruya koyuyorum ağlaması uzamasın diye.

Uyutmadan önce banyo yaptırıp masaj yapmayı denediniz mi? Belki faydası olur, rahatlar.
Odası çok sıcaksa o yüzden de rahatsız oluyor olabilir.

Artık banyoda kese yapıyorum :) masaj desen hamamlarda yapılan masajlardan yapıyorum tabi hafif bir şekilde yanlış anlaşılmasın.
Ama yok bana mısın demiyor ya.

Yataginin kenarina bir giysini as senin kokunu alarak uyusun.
Tok olduguna da eminsen sorun yok.

Yatağa bırakıp ninni söylüyorum bir süre ama uzun sürdüğü için acıkıyor mecbur alıp emziriyorum. En sonunda zaten pes edip uyuyor ama genelde memede uyuyor.
Bunu aşmamız lazım ama iyice büyümesi gerek daha ufak.

Uyku müziği denediniz mi? Kızım için indirmiştim birkaç tane, feci işime yaradılar zamanında. Bizim favorimiz şuydu: Bir yerden sonra o kadar alıştı ki, müziği açar açmaz esnemeye, gözlerini kapamaya başlardı sıpam.
Bir de Brahms' Lullaby diye aratırsanız, o da güzel.

Kaç aylık bilmiyorum ama uykusu olduğu halde uyumuyorsa ona bırakmamak lazım. Elbette direnecek. bu işin tek cozumu sakin kalarak sabırla devam etmek. Dirensin sakin kalıp nasıl uyutuyorsanız devam edeceksiniz. 1 saate yakın ugrastirir bebekler bu normaldir. Uykuya direnme konusunda master yapip doğmuş bir kızım var. o kadar zorduki bir pedagog bir psikolog ile görüştüm. Benzer şeyleri söylediler. Sonunda öğrendi uykusu gelince kabul etmeyi. Şu an 22 aylık. Hala kendi kendine uyumuyor ama razıyım kısa sürüyor uykuya dalmasi.

Youtube da buzuki orhanın kolik bebekler için yaptıgı bi müzik var benim bebeğimde çok işe yaradı 7. Ayına kadar müzikle birlikte sallayarak uyuturdum 7.aydan sonra sadece müzikle kendi kendine uyumaya başladı. Bir de her akşam aynı saatte bi rutin oluşturun banyo-pijama giyme- süt gibi bebekler düzeni seviyor çünkü..kolaylıklar dilerim

Kaç aylik oldugunu bilemedim. Yorumum 5-6 aylik bebisler üzerine.Bu sürece gelene kadar pek düzen bilmezler.Memede uyutmayın. Beslenme süresi bittiğinde memeden ayirin.

Emzik alıştırın.
İlk oğlumda vermedim. Kendi kendine uyumayı 2 yaşında bin bir çaba ile öğrendi.
İkinci oğlum verdim. Çoğunlukla uyusun diye yanına yatmam yetiyor.

Ve taşlanmaya hazırım mükemmel anneler tarafından :)

evet bende taslancam sanirim. her aksam ayni rutin. baba isten gelir yemek yenilir. baba ogul zaman gecirirler o ara ben mutfagi toparlar mama yapar pijamalari giydirip yataga gecip mamayi veririm bi yandan nini söylerim koklasarak uyuya kaliriz. uykum varsa bende uyurum iyice yoksa uyku derin moduna gectikden sonra kalkarim. hepsini denedim bi cözüm bu. bilen bilir neler denedim. saat kaclara kadae kafayi yedim. koklasmadan uyumuyo. artik bende aman uyusunda olsun diyenlerdenim.

Canı istediğinde uyusun,istediğinde kalsın diye birşey olmaz.
Tam tersi sistematik olmalı herşeyi,hergün uyuduğu saatler,mama saatleri belirli ve aynı saat olmalı.
Aynı yeni alınan android telefon gibi bir sürü programa ihtiyacı olan canlılardır bebekler.
Bizler bile üç gün gece çok geç saatte uyusak uyku düzenimiz bozuluyor,hiç düzeni oluşmamış bebek elbetteki agresif ve ne yapacağını bilmediği için huysuz olacaktır.
Sonuçta ona bunları öğretecek kişi sizsiniz

Denedim bunLar da çook uzun süre çalmalı işe yaraması için. Yada kanguruda olması lazım. Yarın bu müziği de denerim belki işe yarar..

Normalde o direndikçe bende diretiyorum ama artık odada durmak için çıktım çünkü çok uzun sürüyor. 3 kez uyuyor yerine koyduğum zaman geri uyanıyor. O yüzden iyice uykusu gelsin istedim bu sefer.
Kaç aylik oldugunu bilemedim. Yorumum 5-6 aylik bebisler üzerine.Bu sürece gelene kadar pek düzen bilmezler.Memede uyutmayın. Beslenme süresi bittiğinde memeden ayirin.
3 buçuk aylık henüz. Memede uyutmamak mümkün değil çok uykusu geldiğinde bayılıyo emerken :):)
Belki zamanla öyle olmaz diye düşünüyorum.

Dün o kadar uykum vardı ki,birde ciddi bir dert olarak gördüğüm için direk bdv ye açtım konuyu bu yöntemleri çok okudum ama biraz ağır bir eğitim gibi geliyor. Elimden geldiğince ağlatmadın uyku eğitimini vermek istiyorum. Onun için bir kitap aldım ama okuyabilme fırsatım olsa :))

Belli bir süre sonra o hale geliniypr zaten :))
Yatağında uğraşsam belki 1 saat sonra uykuya geçebilir ama acıkıcak ve yine uyanıcak diye alıp emziriyorum yarım saat sonrasında.
Daha küçük çünkü. Biraz zaman geçsin düzelir belki bilmiyorum ama çok zorlanıyorum bu konuda.

Hergün banyo yaptırıyor pijamasını giydirim yatak odasına geçiyorum uyutmak için. Ama çok zor uyuyor.
Uykusu gelmesine rağmen hiç 12 den erken uyumuyor çok nadir 1 2 defa 22 gibi uyudu. 3 ay içinde sayılıdır:)
Belki zamanla düzelir bilmiyorum uyku eğitimi için deçok erken 4 aya kAdar bekliyim diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…