Fazla düzenli olmak

Senin durumunu biraz abartılı hastalıklı buldum... Bende düzenli biriyim ama buna rağmen hiç memnun değilim bu kadar ayrıntılara takılmak hayatımı zorlaştırdığı gibi çok fazla zamanımı çalışıyor bazen yorucu oluyor... Bazen ne gerek var biraz relax olayım takıntılarından vazgeç diyorum ama yinede detaylara takılmadan geçemiyorum.. (başak burcuyum) ama sen gibi işi yazarak deftere kitapa dökenlerden değilim sadece yapılacak işlerimi not alırım unutmamak için...

bende sendenım arkadasım
hatat baz cumleler aynı ben.Bende kac yıllık temızlıge gelen ablamızı evde tek bırakamam. Annem olmazsa ben ısımı bırakır gıderdım.Şirkette kendı masamı kendım temızlıyorum odam temızlenırkende basında duruyorum.Elimin degmedıgı ıs sonra benı donduruyo tekarar yaptırıyo.
insanların sorumsuz olmasına bende katlanamıyorum.planlıyımdır.5 yıllık yıllık aylık haftalık planlarım vardır ajandam elımın altındadır.
markete gıdıp nelacagını bılmeyenlerden hıc olmadım.Alısverıse cıktıgımda ne alacagımı cok ıı bılrıım.
haftanın gunlerıne gore evde yapılacak işlerim bellidir.mısafır gelse uyumam yaparım.
yapacagım spor kendı bakımım hepsı planlıdır.
Ama ben hıc sıkayetcı degılım böyle olmak cıın caba harcadım.planlı olmak bana vakıt kazandırıyor.sevıyorum bunu.
Takıntılarımlada kendım mucadele ettım.bende imla noktalamaya dıkkat ederdım
ama suankı yazımdanda anlayacagın gıbı aştım bunu:) asla yanlsıımı duzeltmeden devam edıyorum yazmaya.
Ben meslegini merak ettım???

birde evlenınce zor olur dıyen arkadaslara
benıme rkek arkadasım okadar dagınık plansızdıkı
msnden konsuurken arkasındakı dagınıklıga takılmaktan yazı yazamazdım.Ama onunda suan bı ajandası var.sabah toplamadıysa bıle işten kaçta gelirse gelsin odasını toplar duşunu alır.

Düzenli vakıt gecırmek ınsana vakıt kazandırır.konu sahıbesı arkadas sana verdıgı zararlar neler onlardan gıdelım.Belki bı care buluruz.
Bu arada tebrık ederım bukadar duzenlı olmak bı basarıdır imrendim size

Benim annem de çok düzenli bir insandır kitapları sizin yaptığınız gibi dizer örneğin ama konunuzu okuyunca O bile şaşırıp kaldı.

Mesela çantam çok dolu olur. Örneğin sıradan bir günde diş fırçası diş macunundan tutun yoğurda kadar, çikolatadan ojeye kadar, tablet bilgisayardan iki çeşit mendil dezenfektana, koca parfüm şişesinden şarj aletine kadar çok fazla şey var.
Şunu okuyunca ''Seyahate mi çıkıyormuş?'' deyiverdi.:27:

Deprem olacak,siz düzeninizin bozulacak diye üzüleceksiniz;açlık,barınma sorunu vs sorunlar dururken.Ya da ne bileyim hayatta kaldığınıza şükredeceğinize..
Ne giyeceğiniz için haftalık program yapmaya ne gerek var?Gece uyumazdan önce hazırlarsınız kıyafetinizi olur,biter.
Niye birşey kaybetmek sizi bu kadar üzüyor ki?(Sıradan şeylerden bahsediyorum)
Biz insanız ne kadar çabalasak da kusursuz olamayız?Biz de hata yapabiliriz,unutabiliriz...

Geçen gün Sex and The City izliyordum, Big Carrie'nin evine geldi ve bu gece sanırım burada kalacağım dedi. Benim o an düşündüğüm ilk şey, "sabah yüzünü neyle yıkayacak, gece ne giyecek, dişini nasıl fırçalayacak"

Dişini sizin,bizim gibi fırçalayacak amuda kalıp fırçalayacak hali yok ya?

Evlenince zor olur:Çünkü karşısındaki insanı isyan ettirecek cinsten bir mesele bu.
Zira bu sizin cinsel hayatınızı bile etkiler düşünsenize o bile programlı:1:

Son düzenleme:
duzenlı olmak guzeldır ama,herseyın fazlası zarardır.
mesela ,'' ayakkabılarım, çantalarım bunların sayıları, markaları, ayırt edici nitelikleri defterimde yazar'':53:
bu gercekten cok ılgınc.
destek almanız sart.

Ben de çok düzenli ve titizim, ilk cümlelerde kendimi buluyordum ki ayakkabıları not ederken koptum... Halinizden memnun görünüyorsunuz gerçi ancak tabi ki kafa yorgunluğu oluyodur, en azından bunu engellemek için yardım alınabilir belki.

Seçme şansım olsa sizin gibi olabilmeyi seçerdim herhalde.
Ben evden çıkarken odamı kilitleyip çıkarım rezil olmayayım diye, gelen misafirler odamın yüzünü bile göremezler. :52:
En güzeli ortasını bulabilmek... Ama bunun için çaba sarfetmek lazım.
Yıllardır uğraşırım küçücük bir düzen tutturabilmek için ama yok, ne zaman uğraşsam işin içinden çıkamıyorum kalıyor gene öyle.
:31:

Son düzenleme:
Seçme şansım olsa sizin gibi olabilmeyi seçerdim herhalde.
Ben evden çıkarken odamı kilitleyip çıkarım rezil olmayayım diye, gelen misafirler odamın yüzünü bile göremezler. :52:
En güzeli ortasını bulabilmek... Ama bunun için çaba sarfetmek lazım.
Yıllardır uğraşırım küçücük bir düzen tutturabilmek için ama yok, ne zaman uğraşsam işin içinden çıkamıyorum kalıyor gene öyle.
:31:

en guzeli cnm bnm ya , o daginikligin icindede var bir duzen:)

Son düzenleme:
valla ben tam tersiyim ya o kadar duzensizim ki aradigim hic birseyi bulamam:))esim cildirir bu duruma ama nedense benim pek umrumda olmuyo acikcasi:)) sizin yaziyi okuyunca yuh demekten kendimi alamadim:)

Son düzenleme:
bir an çantandan ayşe teyze gibi ace de çıkacak zannettim. :D
aslında düzenli olmak güzel şey.
keşke bende olabilsem.
çantamın içinden aradığımı hemen bulabilsem mesela :D
düzenlilik insana zaman kazandırır.
bence düşünce tarzını birazcık değiştirsen yeter.
mesela "düzenim bozulacak kötü olacak diye değilde aman bozulsa bile hemencik toplayıveririme" dönüştür düşünceni.

bir an çantandan ayşe teyze gibi ace de çıkacak zannettim. :D
aslında düzenli olmak güzel şey.
keşke bende olabilsem.
çantamın içinden aradığımı hemen bulabilsem mesela :D
düzenlilik insana zaman kazandırır.
bence düşünce tarzını birazcık değiştirsen yeter.
mesela "düzenim bozulacak kötü olacak diye değilde aman bozulsa bile hemencik toplayıveririme" dönüştür düşünceni.

Evet su son cümle gercekten cok etkiledi beni. Cok mantıklı. O sekilde telkin ediyorum kendimi. Ucunda ölüm yok ya. Kendimi sorumsuz hissetme dusuncesinden hoşlanmıyorum pek ama ne olacak, hemen toplarım düzeltirim. Cok mantıklı buldum :)

bende sendenım arkadasım
hatat baz cumleler aynı ben.Bende kac yıllık temızlıge gelen ablamızı evde tek bırakamam. Annem olmazsa ben ısımı bırakır gıderdım.Şirkette kendı masamı kendım temızlıyorum odam temızlenırkende basında duruyorum.Elimin degmedıgı ıs sonra benı donduruyo tekarar yaptırıyo.
insanların sorumsuz olmasına bende katlanamıyorum.planlıyımdır.5 yıllık yıllık aylık haftalık planlarım vardır ajandam elımın altındadır.
markete gıdıp nelacagını bılmeyenlerden hıc olmadım.Alısverıse cıktıgımda ne alacagımı cok ıı bılrıım.
haftanın gunlerıne gore evde yapılacak işlerim bellidir.mısafır gelse uyumam yaparım.
yapacagım spor kendı bakımım hepsı planlıdır.
Ama ben hıc sıkayetcı degılım böyle olmak cıın caba harcadım.planlı olmak bana vakıt kazandırıyor.sevıyorum bunu.
Takıntılarımlada kendım mucadele ettım.bende imla noktalamaya dıkkat ederdım
ama suankı yazımdanda anlayacagın gıbı aştım bunu:) asla yanlsıımı duzeltmeden devam edıyorum yazmaya.
Ben meslegini merak ettım???

birde evlenınce zor olur dıyen arkadaslara
benıme rkek arkadasım okadar dagınık plansızdıkı
msnden konsuurken arkasındakı dagınıklıga takılmaktan yazı yazamazdım.Ama onunda suan bı ajandası var.sabah toplamadıysa bıle işten kaçta gelirse gelsin odasını toplar duşunu alır.

Düzenli vakıt gecırmek ınsana vakıt kazandırır.konu sahıbesı arkadas sana verdıgı zararlar neler onlardan gıdelım.Belki bı care buluruz.
Bu arada tebrık ederım bukadar duzenlı olmak bı basarıdır imrendim size

Yasasın benim gibi biri, gercekten cok mutlu oldum su an :) artık okul yokken hafta ici ne giyeceğimi planlamamaya basladim. Okul varken cok lazım oluyor cumku gece gec saatlere kadar ders calisinca o halde ertesi gun icin kiyafet ayarlayacak durumda olmuyorum. Akrep Burcuyum ben. Mesleğim yok henüz okuyorum hukuk fakültesi ikinci sınıf.
Alışverişe gidince indirim zamanı insanlar bir sürü sey alır ya gerekli gereksiz, ben asla defterimde yazanların dısına çıkmam sonra hesaplar bozulur baska planladığım bir seyi alamam mesela. Bana da vakit kazandırıyor, okuldan eve gelince akşamları acıyorum defteri Bugun ne ders yapmisiz bu aksam ne tekrar edeceğim basılacak belge var mı yetişecek ödev var mı bir sey almış miyim ne yemisim yazarım, ne yediğimi yazıyorum cunku kilomu kontrol etmek amaçlı.

Düzenli olmak, tertipli olmak güzel seydir aslında bende düzenliyimdir hatta hem düzenli, hemde titiz.
Bir yeri tekrar tekrar siler süpürürüm camasır suyu kokusuna bayılırım.. :27:
Camasır suyu demek hijyen demek hersey yerli yerinde durmalı vs. Ama biri gelirde birseyi degistirirse veya dagıtırsa diye de endiselenmem hic cünkü amaan yine yaparım, ne olacak ki diye düsünürüm.
Ama onun dısında aldıklarımı deftere yazmak özellikleriyle birlikte, giyeceklerimi yazmak vs. biraz garip geldi.
Yani bana göre gerek yok ayakkabımın, montumun veya baska birseyimin özelligini yazmaya? Bunun bana birsey kazandırmayacagını düsünüyorum..
Ve senin hakkındaki düsüncelerim; kesinlikle yardım almalısın dedigim gibi düzenli, tertipli olusun icin degil evhamların ve gereksiz kaygıların icin sen hayatını kontrol altına aldıgını düsünüyorsun ama aslında herseyi daha da zorlastırıyorsun mesela, deprem olursa düzenin bozulacagı icin kaygılanıyorsunuz ben olsam, göcük altında kalmaktan veya birilerini kaybetmekten korkarım, ölmekten korkarım, düzen hic aklıma gelmez..

Son düzenleme:
bu anlattıklarınız bana pek normal gelmedi :19:

bencede bir uzmanla görüşün...

herşey ölçüsünde güzeldir fakat deprem de evinizin dağılacagını kafasına takan kişi normal değildir.

Canım düzenli tertipli olman güzel bir şey keşke ben de olabilsem. Ama senin ki biraz aşırıya kaçmış. Bence kendini frenle ve olmasa da olur denilebilecek (örneğin eşyaların modellerini, ayrıntılarını not etmek gibi) davranışlarından yavaş yavaş uzaklaşmaya çalış. Yapmamak için kendini zorla. Kendi başına çözemiyorsan da psikolojik destek almanı öneririm. Belki sen bu oluşturduğun düzeni olmazsa olmaz olarak görüyorsun ve bozulmasından endişe ediyorsun ama hayatının her döneminde bu düzeni zaten yakalayamazsın o nedenle şimdiden kendine dur de.

Ben de hukuk okudum öğrenciyken pasaklının önde gideniydim dersler zaten ağır, zor. Bu anlamda seni tebrik ederim aslında sadece ölçüyü kaçırmamaya dikkat etsen yetecek. Bir de ailende senin gibi titiz olan var mı? Ben rahatım mesela ailemde öyle ama eşimin ailesi hep titizdir, düzen hastasıdır.Eşim bir tek dağınıktır ama o da işte düzen olmazsa çalışanlara kök söktürür. Benim bu rahatlığım aileden geliyor sanırım:19:

Okudum okudum senin adına gerildim ama e madem hukuk okuyorsun :) mesleğinde çok faydasını görürsün ama biraz biraz ucunu bırak.

Son düzenleme:
Back
X