- 23 Eylül 2017
- 789
- 781
- 53
- Konu Sahibi tolstoyevski
-
iyi niyetli yaklaştığım şeyler için bile yadırganıyordum mesela, buna neden iyi davranıyor hak etmiyor ki bakışları alıyodum çevredenMesela ne gibi bir iyi niyet? İyi niyetli olmak güzeldir.
Siz bir şeyler kaybettiyseniz sorun iyi niyetli olmanız değil, başkadır muhtemelen.
beni rahatsız eden çevrenin buna tepkili olması, yoksa ben içimden gelerek yapıyorum zaten. çevrenin bakışları ister istemez insanı etkiyor. kimse kimseyi iyi niyetinden dolayı saf konumuma koyacak hareketler sergilememeli diye dusunuyorumiyi niyetli yaklaştığım şeyler için bile yadırganıyordum mesela, buna neden iyi davranıyor hak etmiyor ki bakışları alıyodum çevreden
aslında yandı, ama yanmadan evvel bir set çekmiştim,buna rağmen geçmişteki iyi niyetimi bulamadiklarinda birden set çekmiş halde bulduklarında sorguladılar. bu sorgulamadan yandı canım. ben sizin için yapmıyodum ki, yine kendi canım yanmasin diye cektim kendimi ama bunda bile sorgulanir oldum. aradan zaman geçince alıştılar , ama onlar alışana kadar eziyet cektim sankitecrübe bazı şeyler. demek ki canın çok yanmamış
tam olarak bende böyle bir şey istiyorum, ama fıtrat galiba. yapmasan da içinden hep merhamet iyilik geçiyor. durduramıyosun :)Istesende art niyetli olamazsın fıtratın öyle
Bende de vardı iyi niyet yaşadığım olumsuzluklar biraz katışılaştırdı beni
Yinede fitratimda hep iyi düşünür merhamet ederim elimde değil
Keşke bende daha katı olsam şak diye lafi koysam
bence değil.. herkes cin gibi maşallah, herkese hakettiği gibi muamele ediyor ardına da bakmiyorHerkes nedense kendisi için aynı duygular içinde
Herkese göre başkaları işte . Herkes kendine iyi kendini haklı buluyor demek istedim .bence değil.. herkes cin gibi maşallah, herkese hakettiği gibi muamele ediyor ardına da bakmiyor
evet kesinlikle, ama kimsenin benim kadar ince düşünüp iyi mi davransaydım merhamet mi etseydim diye dusundugunu sanmiyorum sadece, ardına bakmıyolar yani :)Herkese göre başkaları işte . Herkes kendine iyi kendini haklı buluyor demek istedim .
İşte herkes kendisini öyle buluyor :)evet kesinlikle, ama kimsenin benim kadar ince düşünüp iyi mi davransaydım merhamet mi etseydim diye dusundugunu sanmiyorum sadece, ardına bakmıyolar yani :)
öyle mi dersiniz? :) ben "iyiki böyle yapmisim, bunu hak etmiyor, ayy onun için mi üzülücem" v.s diyenleri çok fazla duyuyorum. ama " keşke şöyle yapsaydim, bu kadar sert cikmakla iyi yaptim mi acaba" diyenler daha azlar benceİşte herkes kendisini öyle buluyor :)
Bence de daha azlar . Ama genelde herkes ben çok iyiniyetli davrandım diyor .öyle mi dersiniz? :) ben "iyiki böyle yapmisim, bunu hak etmiyor, ayy onun için mi üzülücem" v.s diyenleri çok fazla duyuyorum. ama " keşke şöyle yapsaydim, bu kadar sert cikmakla iyi yaptim mi acaba" diyenler daha azlar bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?