• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla İyi Niyet!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tolstoyevski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
789
781
53
buraya iç dökmek huy oldu bende ama iyi geliyor. şu yaşıma kadar hep fazla iyi niyetliymişim nasıl farkedememişim diye bazen kendimi aşırı sorgular buluyorum. bu kadar iyi olmak neyine bünyen bunu kaldırmıyor işte herkese olması gerektiği kadar değer ver diyorum sonra en haketmeyenlere karşı bile içimde merhamet isteği buluyorum. iyilik yapmasam da merhamet isteği orda bir yerde. ve beni huzursuz edip duruyor. fıtrat mı bu acaba yoksa nedir yani? tedavisi var mı bu işin. kendime verdiğim değer mi az yoksa halbuki kendimi sevdigimi düşünürüm hep, kafam cok karışık vesselam.

Yaptığınız iyiliği karşınızdaki anlamasa bile o iyilik dönüp dolaşıp mutlaka sizi buluyor. Kelebek etkisi. O yüzden iyi niyetinizden ve merhanetinizden dolayı huzursuz olmanıza gerek yok. İyilik yaptığınız biri size hak etmediğiniz gibi mi davrandı? Olabilir bu sizin davanız değil ki sizi huzursuz etsin. Siz onu hayatınızdan çıkarırsınız unutulur gider. Ama o hep kendiyle yaşamak zorunda. Bu şekilde düşünün.

Ama illaki de "ben artık kimseye iyilik yapmak istemiyorum, kimse hak etmiyor ama lanet olsun içimdeki merhamet duygusuna" diyorsanız içinizdeki "iyilik yapma" dürtüsünü sokak hayvanları için kullanabilirsiniz. Bi kap su, bi kap mama, hatta mümkünse hasta ve yaralı sokak hayvanlarının ameliyat masrafları vs.. onların bazen insanlardan daha çok ihtiyacı oluyor iyiliğe ve merhamete..

Gerçek anlamda kendinize dürüst olursanız bunun cevabını bulabilirsiniz. İnsanın yaptığı eylemlerin tümü aslında yine kendine yöneliktir. Kişi farkında olarak ya da olmayarak belli bir duygusunu tatmin eder yine de. Bu onaylanma arzusu olabilir, iyi bir insan olarak bilinme kaygısı olabilir ya da başka herhangi bir şey. Gerçekten içinizden, kalbinizden gelerek yaptığınız şeyler ise daha az rahatsız eder. Dediğim gibi sadece biraz düşünüp kendinize karşı dürüst olmanız gerekiyor.

Mesela ne gibi bir iyi niyet? İyi niyetli olmak güzeldir.
Siz bir şeyler kaybettiyseniz sorun iyi niyetli olmanız değil, başkadır muhtemelen.

Istesende art niyetli olamazsın fıtratın öyle
Bende de vardı iyi niyet yaşadığım olumsuzluklar biraz katışılaştırdı beni
Yinede fitratimda hep iyi düşünür merhamet ederim elimde değil
Keşke bende daha katı olsam şak diye lafi koysam :işsiz:

Bence bu sizin iyi bir insan olduğunuzu gösterir.

Eğer bu size zor geliyorsa bunu düşünmeye ara verin.. Çünkü karşınıza gerçek bir kötülük henüz çıkmamş olmalı.. O zaman emin olun kayıtsız kalamazsınız.

Bende sizin gibiydim. Ne zaman biri bam telime bastı, hatta ezip yok etti, işte o zaman aslinda dogru tepkiler verebilen bir insan oldugumu anladim. Herkesin soyledigi gibi "saf" degilmisim. Sadece öncesinde daha basit örneklerle karşılaşmışım ve insanlığımı esirgememişim. Olaya böyle bakınca kendime kızdığım konuda bile saygım arttı. Kendimle barıştım. İyi ki de diğer meseleler de fazla fazla tepkiler vererek değerimi düşürmemişim dedim. Olması gereken yer gelince, emin olun net geliyor. O yüzden bunu kafanıza takmayın.

Mesela ne gibi bir iyi niyet? İyi niyetli olmak güzeldir.
Siz bir şeyler kaybettiyseniz sorun iyi niyetli olmanız değil, başkadır muhtemelen.
iyi niyetli yaklaştığım şeyler için bile yadırganıyordum mesela, buna neden iyi davranıyor hak etmiyor ki bakışları alıyodum çevreden

iyi niyetli yaklaştığım şeyler için bile yadırganıyordum mesela, buna neden iyi davranıyor hak etmiyor ki bakışları alıyodum çevreden
beni rahatsız eden çevrenin buna tepkili olması, yoksa ben içimden gelerek yapıyorum zaten. çevrenin bakışları ister istemez insanı etkiyor. kimse kimseyi iyi niyetinden dolayı saf konumuma koyacak hareketler sergilememeli diye dusunuyorum

tecrübe bazı şeyler. demek ki canın çok yanmamış
aslında yandı, ama yanmadan evvel bir set çekmiştim,buna rağmen geçmişteki iyi niyetimi bulamadiklarinda birden set çekmiş halde bulduklarında sorguladılar. bu sorgulamadan yandı canım. ben sizin için yapmıyodum ki, yine kendi canım yanmasin diye cektim kendimi ama bunda bile sorgulanir oldum. aradan zaman geçince alıştılar , ama onlar alışana kadar eziyet cektim sanki

Istesende art niyetli olamazsın fıtratın öyle
Bende de vardı iyi niyet yaşadığım olumsuzluklar biraz katışılaştırdı beni
Yinede fitratimda hep iyi düşünür merhamet ederim elimde değil
Keşke bende daha katı olsam şak diye lafi koysam :işsiz:
tam olarak bende böyle bir şey istiyorum, ama fıtrat galiba. yapmasan da içinden hep merhamet iyilik geçiyor. durduramıyosun :)

öyle mi dersiniz? :) ben "iyiki böyle yapmisim, bunu hak etmiyor, ayy onun için mi üzülücem" v.s diyenleri çok fazla duyuyorum. ama " keşke şöyle yapsaydim, bu kadar sert cikmakla iyi yaptim mi acaba" diyenler daha azlar bence
Bence de daha azlar . Ama genelde herkes ben çok iyiniyetli davrandım diyor .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X