• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla kilodan kurtulmak için önerisi olan var mı?

Merhaba KK Üyeleri,

71 kilodayım ve boyuma göre fazla... diyetisyene gittim verdiği diyet listesini uygulayamıyorum farklı bir önerisi olan var mı?
Çok mu yiyorsunuz yoksa dengeli mi beslenmiyorsunuz.
Mesela hamur işlerini kesince bile fark ediyor.
Koşmayı filan düşündünüz mü? ya da koşmayı sevmiyorsanız evde hareketli müzikte dans edip bol terleyip her gün eriyebilirsiniz belki de... Ben lise çağlarında öyle yapmıştım :)

Diyet listesini bana özelden atabilirmisin? Fotosunu cekip.

Cok merak ediyorum. Almanyada dahiliye doktorlari bakiyor aşırı kilolulara... ama bu tabii 70kilo değil...

Diyetisyen hic görmedim burda.

Çok mu yiyorsunuz yoksa dengeli mi beslenmiyorsunuz.
Mesela hamur işlerini kesince bile fark ediyor.
Koşmayı filan düşündünüz mü? ya da koşmayı sevmiyorsanız evde hareketli müzikte dans edip bol terleyip her gün eriyebilirsiniz belki de... Ben lise çağlarında öyle yapmıştım :)

Çok yemiyorum ama yemek yeme düzenim yok geç saatte yiyorum.
Birde karnım dok olmazsa asla uyuyamıyorum :KK48:

Ben de çok sıkılırım. Hiç diyet yapamam.
En iyisi sebze+protein yemek. Bir süre. Meyve falan da değil. Sadece sebze protein beslensen verirsin.

İşin uzmanından daha iyi bir tavsiye nasıl veririz bilemedim. Sağlıklı ve dengeli beslenmek gerek. Kalori saymak çok doğru değil, daha doğrusu kaloriyi çöp besinlerle doldurmamak gerek. Hareket etmek de şart. Sporsuz zayıflama fit vücut getirmez. Ama tabi bir rahatsızlığınız vardır, burada verilen tavsiye size fayda yerine zarar getirebilir. Başka bir diyetisyene gitmeyi deneyin size uymuyorsa liste. Ama birkaç hafta deneyip de sonuç görmeden sıkılıyorsanız sonuç almanız mucizevi olur.

IMG_2800.webp

ben az ama her şeyden yiyerek 10 kilo verdim 2 ayda. atıyorum kek mi yaptım yarım dilim kahveyle yedim. mesela günde 2 ker nescafe ikisibirarada içiyordum onu yarım paket olarak içmeye başladım. suyu bol içiyorum. bardağım hep dolu. spor diye öğle aralı 1 saate yakın çıkıp dolaşıyorum. atıştırmalık olarak form bisküvilerden yiyorum. ama yarım paket şeklinde yine. ne yemek varsa eve bir kase yiyorum 1 kase de yoğurt salata falan yanına. yoksa bir diyet listesi işlemiyor bende. ve karatay gibi 2 öğün olan beslenmede olmuyor bana. sık sık az az yiyorum.

ben az ama her şeyden yiyerek 10 kilo verdim 2 ayda. atıyorum kek mi yaptım yarım dilim kahveyle yedim. mesela günde 2 ker nescafe ikisibirarada içiyordum onu yarım paket olarak içmeye başladım. suyu bol içiyorum. bardağım hep dolu. spor diye öğle aralı 1 saate yakın çıkıp dolaşıyorum. atıştırmalık olarak form bisküvilerden yiyorum. ama yarım paket şeklinde yine. ne yemek varsa eve bir kase yiyorum 1 kase de yoğurt salata falan yanına. yoksa bir diyet listesi işlemiyor bende. ve karatay gibi 2 öğün olan beslenmede olmuyor bana. sık sık az az yiyorum.

Son düzenleme:
Çok yemiyorum ama yemek yeme düzenim yok geç saatte yiyorum.
Birde karnım dok olmazsa asla uyuyamıyorum :KK48:
Bu alışkanlık.
Bir ara sabaha karşı açlıktan uyanır kalkar yemek yerdim.
Sonra baktım her gün kalkmaya başladım, alışkanlığı yok etmek için uyuyamasam da yemedim birkaç gün.
Gece beslenmesi de böyle, yer yatardım artık onu da yapmıyorum.
Birkaç gün sabredin, bu bile fark ettirecektir.

Bu alışkanlık.
Bir ara sabaha karşı açlıktan uyanır kalkar yemek yerdim.
Sonra baktım her gün kalkmaya başladım, alışkanlığı yok etmek için uyuyamasam da yemedim birkaç gün.
Gece beslenmesi de böyle, yer yatardım artık onu da yapmıyorum.
Birkaç gün sabredin, bu bile fark ettirecektir.

İnş Sabretmeye çalışıcam. Bende sabahları önce tatlı yiyip öyle kahvaltı yapıyorum.

Back
X