fazla kilolu hamilelik ve tansiyon yüksekliği

TozToprak

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.211
27
683
merhaba kızlar
36 haftalık hamileyim ve tansiyonum sınırdaymış.97 ile hamile kaldım şuan 107 kiloyum.şekerimde çıkmıştı ama bebeğimin kilosu düşük.ne yesem bana yarıyo.şekeri olan hamilelerin bebeği iri olması gerekmezmi?gittiğim hastane riskli gebelik grubunda olduğumu söyledi ve bu şekilde doğum yaptıramazlarmış devlet hastanesine yollarlarmış.
fazla kilolu olup hemde tansiyonu yüksek olan hamileler nasıl doğum yaptınız?

Allahallah neden gönderiyorlar ki ne işe yarar bunlar Allah yardımcın olsun

arkadasimin sekeri vardi ve bebeginin kilousu biraz normalin altindaydi sonunda 2700 dogdu cimcimemiz cok saglikli bir cocuk :nazar: yani sekeri olanlarda bebegin zayif olmasi normal diye biliyorum arkadasimdan illa iri olmasi gerekmiyor.
tansiyon icin en iyi yapilcak sey ayaklarinizin altina yastik koyup dinlenmek bol bol ve yatarken de surekli solunuza yatmak. bir ara tansiyonum yukseldi ve dinlenmek cok iyi geldi bana doktorum da dinlenince dusen tansiyondan korkmuyoruz dedi.bir de tolamda 10 kilo almaniz, gebelik oncesi kilonuz ve tansiyon acisindan iyi tabii ama bebeginizin daha zayif olmasinda da etkili. bahsettigim arkadasim da 10 kiloyla doguma gitti. ama tabiiki seker ve diyet nedeniyle buna uzlmemek lazim. Masallah haftaniz cok ileri birkac hafta daha tansiyonunuza dikkat ederseniz bebeginiz dogdugunda hizla zaten kilo alicak. kolay ve saglikli dogumlar.

bir de arkadasim seker nedeniyle sezeryan dogum yapti ama zaten turkiyede hep sezeryn yapiyorlar artik. riskli gebelik arkadaima da kullanilan bir terimdi ama sekeriniz kontrol altinda oldugu surece korkucak hicbir sey yok onlar mecbur oyle demek zorundalar ama 36 haftaya gemis hamilenin artik riski kalmaz bebeginiz su an dogsa premature bile olmayacak. bebegin kilousunu yazmammissiniz ama arkadasim 35den sonra bebeginin kilousu pek degismedi.ama hic merak etmeyin cok saglikli dogdu.dogduktan birkac hafta sonra bile kilo alimi normalin ustundeydi.

Hmm...

bende $uan 37ci haftamdayim açtigim ba$liklari inceleyebilirsiniz. Bende de 28li haftalarda böbrek slkl$masi (geni$lemesi oldu) daha sonra hamilelik $ekerim oldugu çikti bana insulin igne felan verdiler eger $ekerim hep yüksek olsaydi. Günlük 4 defa kendimde parmak testi yaptim ve her defasinda kan $ekerim normal çikti ve Allah'a $ükür insulin igne vurulmamin gereksiz oldugu söylenildi.

Bol bol sol kenara yatip su içtim bir de $u son bir haftadir bende $i$kinlikler ba$ladi ve son kontrolümde (dün) yüksek çikti tansiyonum, kan verdim haftaya karar verilcek bebegin erkenden gelip gelmemesi gerektigi.

Yüksek tansiyonda ba$ agrisi felan oluyormu$ bende bu pek yok sadece gözlerimin önünde bazen ince cizgiler olu$uyor gözlerimle odaklandigim yere dogru cizgiler uçuyor gibi bi$i... Doktor bu herzaman olursa dikkatli olmam gerektigini ve gerekirse suni sanci ile alabilceklerinden bahsetti.

Tabi benim istegim normal dogum ve normal gününde dogmasi ikimizin sagligi için eger erken gerekirse o yapilcak. $imdilik tuzlu yiyeceklere dikkat ediyorum ve dinleniyorum.

Dikkat ettiyseniz bende ki bu $ikayetler aynen yazdigim gibi böbrekle ba$ladi sonra $eker oldu ve daha sonra $imdi de $i$kinlik ve tansiyonla devam ediyor umarim devami gelmez.

Sizin sorunuza gelince evet bana da doktor $ekeri olan annelerin yedikleri içtiklerine dikkat etmeleri gerektigini ve bebegin kisa sürede fazla kilo almasinin sakincali oldugundan bahsettiler. Ki, o dönem benim bebegim 3haftada baya kilo almi$ti ve normalin üzeriydi ama dikkat etmeye ba$layinca inan her$ey düzene girdi ve almasi gerektigi gibi almaya ba$ladi kiloyu hatta ben 1,5 kilo bile vermi$tim.

Moral çok önemli, kendinize dikkat edin.:49:

bende de tam tersi:-))tansiyonum yerlerde en son 7-5 di.19.haftadayım.ilk aylar 2 kilo vermiştim.şimdi sadece 1 kilosunu geri aldım.zaten ince bi bayanım ama bende niye kilo almıyorum diye taktım bu aralar.dr.bebeğin gelişimi gayet iyi diyor ama 19. haftadayım tık yok.iştahım da iyi.

vallaha benim yediğim çikolatayı tatlıyı başka biri yese şimdiye davul olmuştu:-)))tamamiyle bünye meselesii ya.sadece top gibi göbeğemmm var....popiş memiş küçükler daha:-)))haa bu arada 50 kiloyum.

Son düzenleme:
merhaba kızlar
36 haftalık hamileyim ve tansiyonum sınırdaymış.97 ile hamile kaldım şuan 107 kiloyum.şekerimde çıkmıştı ama bebeğimin kilosu düşük.ne yesem bana yarıyo.şekeri olan hamilelerin bebeği iri olması gerekmezmi?gittiğim hastane riskli gebelik grubunda olduğumu söyledi ve bu şekilde doğum yaptıramazlarmış devlet hastanesine yollarlarmış.
fazla kilolu olup hemde tansiyonu yüksek olan hamileler nasıl doğum yaptınız?

Merhaba TozToprak,

Bebeğinin kilosu nedir? Bana 27. haftamdan itibaren riskli gebe grubunda olduğum söylenmişti. Geçirdiğim nefrit (böbrek iltihabı) yüzünden bebeğimde gelişim geriliği var. Kilosu normalin altında.. Karın bölgesi ve bacak boyu da geriden geliyor. En az 38. haftayı görürsem iyi olacağı söyleniyor. Sonrasında pek risk kalmayacak gibi.. Senin de haftan gayet iyi aslında..

bende de tam tersi:-))tansiyonum yerlerde en son 7-5 di.19.haftadayım.ilk aylar 2 kilo vermiştim.şimdi sadece 1 kilosunu geri aldım.zaten ince bi bayanım ama bende niye kilo almıyorum diye taktım bu aralar.dr.bebeğin gelişimi gayet iyi diyor ama 19. haftadayım tık yok.iştahım da iyi.

vallaha benim yediğim çikolatayı tatlıyı başka biri yese şimdiye davul olmuştu:-)))tamamiyle bünye meselesii ya.sadece top gibi göbeğemmm var....popiş memiş küçükler daha:-)))haa bu arada 50 kiloyum.

Bu haftalarda kilo almamanız normal.. Ben de 50.5 ile hamile kaldım 20. haftaya kadar kilo almamıştım. Şu an 59 kiloyum (35+4 hafta)

Allahallah neden gönderiyorlar ki ne işe yarar bunlar Allah yardımcın olsun

safa hastanesine önceden filiz hma gitmiştim bi kere.geçen günde seçil hm.a gittim.kocaman yazı var orda hastanemizde hekiminizi seçebilirsiniz yazıyo.seçil hm da diyoki aslında birbirimizin hastasını almıyoruz ama bu seferlik olsun gibilerinden söyledi.hastanede çok kalabalık devlet hastanesinden beter.insan orda beklerken fenalık geliyo zaten.tansiyonuma baktı yüksek dedi kardiyolojiye yolladı.ordaki drda tansiyonumu ölçtü her iki koldanda normalmiş tansiyonum.
gece gitsem hastaneye kim varsa o doğum yaptırıyomuş dr gelmesi içinde ayrıyetten para istiyomuş nst çektirirken sordumda ordaki bayana.birde vücuduma tansiyon aleti takacaklardı 24 saatlik tansiyonumu izlemek için ekg istediler tahlillerde vardı.seçil hm diyoki riskli gebelik grubundasın sonuçların yüksek çıkarsa devlet hast.yollarım dedi.bende hiç birini yaptırmadım ataköy hastanesine gideceğim dalga beye.hastane pahalı ama ömrümde 1-2 kere doğum yapıcam doğumumuda ataköy hastanesinde yaparım.

arkadasimin sekeri vardi ve bebeginin kilousu biraz normalin altindaydi sonunda 2700 dogdu cimcimemiz cok saglikli bir cocuk :nazar: yani sekeri olanlarda bebegin zayif olmasi normal diye biliyorum arkadasimdan illa iri olmasi gerekmiyor.
tansiyon icin en iyi yapilcak sey ayaklarinizin altina yastik koyup dinlenmek bol bol ve yatarken de surekli solunuza yatmak. bir ara tansiyonum yukseldi ve dinlenmek cok iyi geldi bana doktorum da dinlenince dusen tansiyondan korkmuyoruz dedi.bir de tolamda 10 kilo almaniz, gebelik oncesi kilonuz ve tansiyon acisindan iyi tabii ama bebeginizin daha zayif olmasinda da etkili. bahsettigim arkadasim da 10 kiloyla doguma gitti. ama tabiiki seker ve diyet nedeniyle buna uzlmemek lazim. Masallah haftaniz cok ileri birkac hafta daha tansiyonunuza dikkat ederseniz bebeginiz dogdugunda hizla zaten kilo alicak. kolay ve saglikli dogumlar.

tansiyonum sürekli yüksek değil yükseldiği zaman hissediyorum genelde yemeklerden sonra oluyo.vücudum halsizleşiyo gibi.dinlendiğimde geçiyo tuzlu bişeyler yesem gözlerimin önünde noktalar uçuşuyo.elimden geldiği kadarda dikkat ediyorum tuza.gebeliğimin ilk zamanları gibi abur cubur çok yemiyorum.bebeğimin kilosu geçen hafta 1900 gram kadardı.hergünde 1-2 bardak süt içiyorum.sol yanıma yatmaya gayret ediyorum.1 aya yakındır sol bacağımın kemiği felaket ağrıyo yatakta yön değiştirmek resmen işkence gibi.iyi dileklerin için saol canım.

Merhaba TozToprak,

Bebeğinin kilosu nedir? Bana 27. haftamdan itibaren riskli gebe grubunda olduğum söylenmişti. Geçirdiğim nefrit (böbrek iltihabı) yüzünden bebeğimde gelişim geriliği var. Kilosu normalin altında.. Karın bölgesi ve bacak boyu da geriden geliyor. En az 38. haftayı görürsem iyi olacağı söyleniyor. Sonrasında pek risk kalmayacak gibi.. Senin de haftan gayet iyi aslında..

merhaba we_ra
bebeğim 1900 gram kadardı geçen hafta.benim bebeğiminde bacak boyu 3 hafta geriden geliyo ve karın bölgeside yine aynı geriden geliyo.gelişiyo ama geriden geliyo.bebeğimin küvezde kalmasından korkuyorum.

evet işte benim konum benimde gebeliğin başından beri yüksek tansiyon sorunu var ilk doktora gittiğimde 14e 10 çıktı doktor çok şaşırdı ve korktu gebeliğin ilk başlarında pek olmazmış ilerleyen haftalarda oluyomuş genelde ama bende öncesine dayanan bir tansiyon sorunu olduğu ortaya çıktı.bunun yanında kilolu olmamında bunda çok etkisi var tabi. özel bir hastaneye gidiyorum sürekli aynı doktoruma doktorum çok ince detaycı inceleyen bir doktor en baştan beri çok detaylı tahlillerimi yaptı halada hemen hemen her ay yapılıyor benden öncelikle göz doktoruna gitmemi istedi tansiyonun gözümü etkileyip etkilemediğine bakmak için ardından 24 saatlik idrarda proteine bakıldı buda böbrekler için çok önemli.ve detaylı kan ve idrar tahlillerim yapıldı günlük sabah akşam tansiyomu ölçüp kontol altına almamı söyledi bunun için tuz kesinlikle yasak bol bol dinleneceğim uzun süreli yürüyüşler ve çok hareketten kaçınacağım vs..birde çok hafif bir tansiyon ilacı kullanıyorum sabah akşam bunun gebeliğe zararı olamyacağını söyledi.bu şekilde devam ediyoruz.26.haftada kontrolümde gittiğimde bebkte şükür etkilenme olmamıştı gelişimide iyiydi.şeker de çıkmadı.şimdilik bu şekilde devam ediyorum.bu konu bana çok tanıdık geldi o yüzden bende sizlerde paylaşmak istedim ..inş sonuna kadar bir sorun olmadan doğum yaparız.bu benim 2. gebeliğim ilk gebeliğimde böyle bir sorunum olmamıştı.gerçi doktorlada alakalı bişey o zaman doktor tansiyonumu bile ölçmüyodu ama bu doktor çok detaylı inceliyor...

evet işte benim konum benimde gebeliğin başından beri yüksek tansiyon sorunu var ilk doktora gittiğimde 14e 10 çıktı doktor çok şaşırdı ve korktu gebeliğin ilk başlarında pek olmazmış ilerleyen haftalarda oluyomuş genelde ama bende öncesine dayanan bir tansiyon sorunu olduğu ortaya çıktı.bunun yanında kilolu olmamında bunda çok etkisi var tabi. özel bir hastaneye gidiyorum sürekli aynı doktoruma doktorum çok ince detaycı inceleyen bir doktor en baştan beri çok detaylı tahlillerimi yaptı halada hemen hemen her ay yapılıyor benden öncelikle göz doktoruna gitmemi istedi tansiyonun gözümü etkileyip etkilemediğine bakmak için ardından 24 saatlik idrarda proteine bakıldı buda böbrekler için çok önemli.ve detaylı kan ve idrar tahlillerim yapıldı günlük sabah akşam tansiyomu ölçüp kontol altına almamı söyledi bunun için tuz kesinlikle yasak bol bol dinleneceğim uzun süreli yürüyüşler ve çok hareketten kaçınacağım vs..birde çok hafif bir tansiyon ilacı kullanıyorum sabah akşam bunun gebeliğe zararı olamyacağını söyledi.bu şekilde devam ediyoruz.26.haftada kontrolümde gittiğimde bebkte şükür etkilenme olmamıştı gelişimide iyiydi.şeker de çıkmadı.şimdilik bu şekilde devam ediyorum.bu konu bana çok tanıdık geldi o yüzden bende sizlerde paylaşmak istedim ..inş sonuna kadar bir sorun olmadan doğum yaparız.bu benim 2. gebeliğim ilk gebeliğimde böyle bir sorunum olmamıştı.gerçi doktorlada alakalı bişey o zaman doktor tansiyonumu bile ölçmüyodu ama bu doktor çok detaylı inceliyor...

Bilgiler için te$ekkürler tatlişoğlum,
Bende de son hafta çikinca doktorum titiz davrandi kan felan verdim haftaya sali kontrolüm var erkenden bebegi de alabiliriz çok $ikayetin olursa felan dedi. o kadar rahatsiz da degilim dikkat edersem bir$ey olmuyor etmezsem tuz felan çok kaçirirsam $i$iyorum. Bol bol dinlenmemi doktorumda söyledi hatta gözlerimin önünde bir$eyler görürsem çok slkLlkla dikkat etmem gerektigini felan.
Bugün örnegin bulutlar var gibi bulantili görüyorum bir de lens kullaniyorum ben gözdoktorumun söyledigine göre hormonlar farkli çali$tigindan gözde ki slvlnin daha yapi$kan oldugu söylenilmi$ti bu da görüntü de sorun çikarabilir denmi$ti $uana kadar olmadi ama bugün o tarz bir$ey var umarim geçici bir$eydir.
Benim tansiyonum buarada 13.8 çikti normalde hep 9 ve 10dur hamile kaldigimdan bu güne kadar hep 12,7 idi. Sadece son kontrolde 13,8 çikti ve bizimki bunu çok buldu. Sizin gibi bende hergün kendimi kontrol edeyim sali gününe kadar bakalim günlük nasil rakkamlar. En azindan elimde bilgi olur.
:49: Saglikli hamilelikler dilerim.

bende 35 kg aldım hamileyken 5 ay oldu doğum yapalı.

yalnız eskiden tansiyonum 4 e 6 ydı

yükselince 7 ye 10 oldu dr bi problem olmayacağını söyledi çok üzerinde durmadık. ama bende çok kaşıntı oldu. karnımdan aşağısı ve bacaklarım 9. ayda felaket kaşındı. doğumdan 1,5 ay sonraya kadarda sürdü. benimkide vücut artık hamileliği kaldıramıyormuş karaciğere baskı yapmaya başlamış ondan olmuş. sizin konuyla pek alakası yok ama yinede paylaşım adına yazdım.

Yüksek Tansyonu olan arkada$lar,

ne kadar oluyor sizde tansiyon örnegin, rakkam olarak yazarmisiniz?

geçen hafta ölçtürdüğümde 14 e 8 çıkmıştı tansiyonum.aynı gün aradan 15-20 dakika sonra kardiyolojide baktılar tansiyonuma 12 ye 8 dedi.yani sürekli yüksek değil tansiyonum.

benim en son tansiyonum düşüktü yaklaşık 1 ay oldu hastaneye gitmeyeli şuan burnum kanıyo devamlı anlamadım düşükmü yüksekmi yarın gidecem inşaallah doktora burun kanaması bildiğim kadarı ile tansiyon yüksekliğinden oluyor yanlışmı biliyorum

Arkadaşım kaçıncı haftadasın?Belli bir dönemden sonra kan hacminin artmasıyla burun kanamaları normal diyor bendeki kitapta.

Back
X