Fazla kıskanç mıyım nasıl baş edebilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
nasıl yani eşim genelde şort üst çıplak yaz ayinda
Şimdi tesettür kavramını açalım biraz. Setr etmekten gelir bu kelime ve anlamı örtmek demektir. İnsanlar fıtri, sıhhi ve dini gerekçelerle örtünürler. Dini gerekçe ile örtününce kişinin dinle bağlantısının güçlü olduğu varsayılarak, eş adayında da buna dikkat ettiği düşünülür.
Kaldı ki gözlerimiz, kulaklarımız hatta dilimiz dahi belli oranlarda inancı olanlar için tesettüre tabidir.

Şimdi siz cimrilikten ötürü sizin aslında gözünüzün dahi bakmanızın haram olduğu bir yere tatile gideceksiniz, eş adayınızın belli ölçülere uymayan bir kıyafet giyeceğinden hatta oradaki kızlara bakma endişesinden dertlenirken, cidden esas çelişkileri göremiyor musunuz?

Nasıl olacak yani, hangi mantıkla tesettürlü! olan bir kadının, tesettür kavramı olmayan eş adayı ile yapacağı balayı için endişeleri bu kadar sığ olabilir? Oradaki kadınlar kendi hayat görüşlerine göre giyinip, davranacaklar, peki ya siz?

Or
Orada kızlar yoktu çünkü 🤣
Yaşınızı bilmiyorum ama sanırım epey gençsiniz.
Bu gülünecek bir şey değil inanın 😔
Kızabilirsiniz, ters cevap yazabilirsiniz ama doğru olan bu.
Eşlerimiz iş için başka kadınlarla görüşecek, kadın doktora gidecek, erkek erkeğe eğlenmeye gidecek, kadınlar her yerde.
Ve inanın herkesin kocası kendine güzel ☺️

Asli
pencerelerin ortak havuza bakması mı ?
yanınızdan kalkıp havuza giren kadınlara bakacağını düşünecek kadar güvenmiyorsanız evlenmeseniz daha mantıklı olur.
Aslında öyle değil pencere önü balkonlar var ve akşam kahve eşliğinde balkona ciakriz diye düşündüm illaki yoksa tabiki yanımdan kalkıp pencereye balkona cikmaz🤣

Yaşınızı bilmiyorum ama sanırım epey gençsiniz.
Bu gülünecek bir şey değil inanın 😔
Kızabilirsiniz, ters cevap yazabilirsiniz ama doğru olan bu.
Eşlerimiz iş için başka kadınlarla görüşecek, kadın doktora gidecek, erkek erkeğe eğlenmeye gidecek, kadınlar her yerde.
Ve inanın herkesin kocası kendine güzel ☺️
Aksine kızmadım teşekkür ederim biraz kendimi törpülemem lazım ama kıskançlık duygumu atamıyorum ne yapacağım 😔

Ben de bu muhafazakar olup da muhafazakar olmayan ortamlarda tatil yapmak isteyip te ortamdan rahatsız olanları anlamıyorum. Alternatif yok değil.

Ben bu sene tatil için odada özel havuzu bulunan otellere bakiyorum acikcasi. Tesetturlu olsaydim hep oyle biyerde tatil yapardim galiba.

Hesameyla zaten guneslenilmez, dogru durust yuzulmez bile yani denemedim ama oyleymis gibi geliyor.
Hasemeyla yuzecegime deniz tatili yerine kultur gezisi yapardim. Yada dedigim gibi kimsenin kullanmadigi ve gormedigi özel havuzlu oda tutardim.

Güzel ve alımlı kadınlar sadece sahillerde ve havuzlarda olmuyor. Her yerde var. Özgüven probleminizi çözmenizi öneririm
Nasıl yapabilirim ? Aslında iyi bir mesleğim var kilo ve güzellik olarak nişanlım arkadaşlarım cevremde ki insanlar beğenir 😔

Ben de bu muhafazakar olup da muhafazakar olmayan ortamlarda tatil yapmak isteyip te ortamdan rahatsız olanları anlamıyorum. Alternatif yok değil.
Bende anlamıyorum şu an tatildeyim haşemalılar biraz gerginler sanki çoğunluktan farklı hissediyorlar ve özgüvenleri düşüyor eşlerine sarıyorlar canlı bildiriyorum herkes rahat edecegi ortamı secmeli

Evet fazla kıskançsınız. Terapi alın bu duyguyla baş etmek istiyorsanız. Sizin mantıkla bakarsak adam sokağa da çıkmasın güzel kadınlar vardır illa ki. Muhafazakar otellerde ayrı ayrı havuza vs girilmiyor mu? Birlikte tatil yapamadıktan sonra balayının anlamı ne ki?
Bazı muhafazakar otellerin odası havuza bakar ve orayı sadece çiftler kullanır.

Tedirgin olmanızı gerektirecek bir durum yok. Bahsettiğiniz yerlerde herkes kendi havasında kimse kimseyi suzmuyor ama nişanlınızın kaşı gözü oynarsa onu bilemem sonuçta yeni evli balayında olan bir adamın da etrafı keseceği ihtimalini düşünmek istemiyorum

Aksine kızmadım teşekkür ederim biraz kendimi törpülemem lazım ama kıskançlık duygumu atamıyorum ne yapacağım 😔
dediğim gibi düşünün, herkesin kocası kendine güzel.
Mesela “benim kocam beni aldatmaz” diyemem asla çünkü o başka birisi, beyninden neler geçiyor bilemem ama ben ona aşığım, evlendim ve güvenmeyi seçiyorum.
Siz de böyle yapın, bu kadar çok kıskanıyorsunuz diye adamın bi tarafı kalkıp “vay ben neymişim ya herkes bana hasta olacak” diyip fıldır fıldır elalemi de kesebilir 🤷‍♀️

Bu arada uyarayım çoğu beş yıldızlı otel havuza haşema ile girilmesine izin vermiyor. Haşemayla bir dertleri olduğundan değil, bakteri üretmeye müsait bir giysi olduğundan. Birkaç kez bunun kavgasını yapan haşemalı insanlar gördüm. Deniz sorun değil ama havuza giremeyebilirsiniz haberiniz olsun.

Bazı muhafazakar otellerin odası havuza bakar ve orayı sadece çiftler kullanır.

Gerçekten anlamadım. Kendine ait havuzu mu oluyor ondan mı bahsediyorsunuz? Kaç oda havuza bakabiliyor ki? Neyse zaten konu da o değil konu sizin aşırı kıskançlığınız. Sokakta, televizyonda, cafede her yerde var güzel kadınlar. Bunlar için çözümünüz ne?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X