hayir bu konuda yeterince bilgim var:) ama soyle birsey var pet shoplarda satilan kedilerle sokakta yasiyan kediler arasinda cok fark var.sokak kedilerinin mikrop tasima ihtimali daha cok.asilarini falan bende biliyorum tabi.ama yinede bir sokak kedisini hic bir sekilde evime almam.kedilerden gecebilicek hastaliklari falan okuyunca kesinlikle hayir dedim.hatta soyle birsey daha okumustum kedi tuyu insanin kanina gecerse o insan olucektir.ve bu beni gercekten cok dusunduruyor.hatta cins kedi hayallerimden beri soguyorum
Yanlış anlamayın ama yeterince bilginiz yokmuş:)
Çünkü yanlış biliyorsunuz.
Bu işaretlediğim cümlenize nazaran;
Kedilere yapılan aşılardan "kist aşısı" olan tüyleri içindir. Hatta şu da yanlış kedinin tüyü zarar vermez, tüyde bulunan parazit zarar verir.
Kediye yapılan "kist aşısı" tüydeki parazitleri etkisiz hale getirir. Tonla da tüy yutsanız aşısı tam kediden parazit kapmazsınız.
Amacım sokak kedisi-cins kedi polemiği değil. Yanlış biliyordunuz düzeltmek istedim olur muyerimseniben
edit: Vazgeçildiğini şimdi gördüm ama olsun başka bilmeyenler yanlış öğrenmemiş olur.
arkadaşı"sen ne biçim insansın"desem,çok ayıp etmiş olur muyum???belki olurum ama senin kadar değil...yani bi insanın"bak parayla değil gidip sokaktan bulduğu bi kediyi aldı ne İYİLİK(!)sever bi insan"demesi senin için önemli değil ama "paraya kıydı gitti en pahalısın aldı"demesi önemli,öyle mi?afedersin ama o zaman bu topikte ne işin var...sokaktaki kediler de sana ve annen hanımefendiye meraklı değiller çok şükür var iyi insanlar.arzum1914 gercekten tebrik ediyorum seni cunki bir sokak kedisini kucagina almakla buyuk bir risk edinmissin.ben ve annem hic bir sekilde sokak kedisini eve sokmayiz.ozellikle annem buna cok karsi.cunki kaninda mikrop bulundu.ve o mikrop genellikle sokak kedilerinin tuylerinde falan olur.bu yuzden boyle sokakda olan kediler kopekler icin barinaklar falan olmali illede eve sokulmalari gerekmiyor insanlarin sagligi hayvanlardan cok daha onemli bence.
birde belki sacma gelicek ama cins kediyi en cokta cevrem yuzunden istiyorum.parasina kiymadi gitti sokak kedisini getirdi eve dememeleri icin.ben cok uzgunum boyle insanlarin oldugu icin ama elimden birsey gelmiyor.
arkadaşı"sen ne biçim insansın"desem,çok ayıp etmiş olur muyum???belki olurum ama senin kadar değil...yani bi insanın"bak parayla değil gidip sokaktan bulduğu bi kediyi aldı ne İYİLİK(!)sever bi insan"demesi senin için önemli değil ama "paraya kıydı gitti en pahalısın aldı"demesi önemli,öyle mi?afedersin ama o zaman bu topikte ne işin var...sokaktaki kediler de sana ve annen hanımefendiye meraklı değiller çok şükür var iyi insanlar.
"insanların sağlığı hayvanlarından çok önemli bence"bu nasıl bi düşüncedir yaa bana bunu bi açıklar mısın?kanım dondu resmen,titizmişsiniz yerin dibine batsın böyle titizlik.
ben hep sokak kedisi besledim dışardan alıp getirdim eğittim her türlü alışkanlığı verdim hiç bi zaman bana"of"dedirtmediler o minik patilerini boynuna bi dolaması bütün yaptıklarımı unuttururdu...
sen asla kedi falan beslemezsin hiç bi hayvanı beslemezsin besleyemezsin,hepsine bi bahene bulursun.buraya da onun için geldiğini sanmıyorum sırf "şov"yapmak için şüphesiz...her zaman için;insan veya hayvan olarak değil canlı olarak bakmışımdır etrafıma,hayvanlara,insanlara...
ama sen ve senin gibileri görünce "hakaret"ettiğimi düşünüyorum hayvanlara...
alkisalkisalkis üstüne söyleyecek tek bir söz yok....
arkadaşı"sen ne biçim insansın"desem,çok ayıp etmiş olur muyum???belki olurum ama senin kadar değil...yani bi insanın"bak parayla değil gidip sokaktan bulduğu bi kediyi aldı ne İYİLİK(!)sever bi insan"demesi senin için önemli değil ama "paraya kıydı gitti en pahalısın aldı"demesi önemli,öyle mi?afedersin ama o zaman bu topikte ne işin var...sokaktaki kediler de sana ve annen hanımefendiye meraklı değiller çok şükür var iyi insanlar.
"insanların sağlığı hayvanlarından çok önemli bence"bu nasıl bi düşüncedir yaa bana bunu bi açıklar mısın?kanım dondu resmen,titizmişsiniz yerin dibine batsın böyle titizlik.
ben hep sokak kedisi besledim dışardan alıp getirdim eğittim her türlü alışkanlığı verdim hiç bi zaman bana"of"dedirtmediler o minik patilerini boynuna bi dolaması bütün yaptıklarımı unuttururdu...
sen asla kedi falan beslemezsin hiç bi hayvanı beslemezsin besleyemezsin,hepsine bi bahene bulursun.buraya da onun için geldiğini sanmıyorum sırf "şov"yapmak için şüphesiz...her zaman için;insan veya hayvan olarak değil canlı olarak bakmışımdır etrafıma,hayvanlara,insanlara...
ama sen ve senin gibileri görünce "hakaret"ettiğimi düşünüyorum hayvanlara...
arzum1914 gercekten tebrik ediyorum seni cunki bir sokak kedisini kucagina almakla buyuk bir risk edinmissin.ben ve annem hic bir sekilde sokak kedisini eve sokmayiz.ozellikle annem buna cok karsi.cunki kaninda mikrop bulundu.ve o mikrop genellikle sokak kedilerinin tuylerinde falan olur.bu yuzden boyle sokakda olan kediler kopekler icin barinaklar falan olmali illede eve sokulmalari gerekmiyor insanlarin sagligi hayvanlardan cok daha onemli bence.
birde belki sacma gelicek ama cins kediyi en cokta cevrem yuzunden istiyorum.parasina kiymadi gitti sokak kedisini getirdi eve dememeleri icin.ben cok uzgunum boyle insanlarin oldugu icin ama elimden birsey gelmiyor.
galiba haklisiniz annem seviyor kedileri aslinda ama fazla titiz oldugu icin tuy dokme sorunlarini sevmiyor ama biliyorum ki alsak bile oyle fazla karsi cikmayacak
ben zaten turkiyede degilim o yuzden honey bear alsam bile benim icin zor olmaz onu bulmak.bir ara siyam kedisi dusunduk ama sonra vazgectik huyu o kadarda iyi olan bir kedi degil o.televizyonda onunla izledigim bir programdan sonra kesinlikle olmaz dedim
cevap verdiginiz icin tesekkur ederim bu arada
çok saçma bence kusura bakmayın ama insanların ne düşündüğü çok mu önemli.paraya kıymakla ilgisi yok bu işin sadece sevgi yeterli!.ayrıca sokaktan aldığınız kedi veya köpeğin aşılarını ve bakımlarını yaptırdığınız sürece hastalık bulaşmaz
arzum1914 gercekten tebrik ediyorum seni cunki bir sokak kedisini kucagina almakla buyuk bir risk edinmissin.ben ve annem hic bir sekilde sokak kedisini eve sokmayiz.ozellikle annem buna cok karsi.cunki kaninda mikrop bulundu.ve o mikrop genellikle sokak kedilerinin tuylerinde falan olur.bu yuzden boyle sokakda olan kediler kopekler icin barinaklar falan olmali illede eve sokulmalari gerekmiyor insanlarin sagligi hayvanlardan cok daha onemli bence.
yazınızınz üzerinden 3 yıl geçmiş ama söylemeden geçemeyeceğim bence siz kediyi sevmek yada bir hayvana sahip çıkmak için değil evinize ve size süs, çevrenize göstermelik istiyorsuzun sanırım bencede kediden vazgeçmekle çok doğru bir karar vermişsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?