Felaket bir iç sıkıntım var

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Merhaba pazar günü bi köpek bulduk dün veterinere götürdük aşı traş bnyo hepsini yaptırdık bir sürü para harcadık o gün heyecandan sabaha kadar uyuyamadım.. Neyse tuvaletini de çıkarınca yaptı akşam oldu büyük tuvaletini dışarı yaptı bekledik küçüğü yapmadı içeri gşrdik. Gece yatarken tekrar çıksrtrık belki yapar diye ypmadı beş dakika snra halının üstüne yaptı.
Bu sbh da çıkardık yaptı dışarda ikisinide snra biraz mama yedi ben uyurken yine halıya büyük tuvaletini yapmış iki saat önce tuvalete çıkmıştı yine yapmış. 2 yaşında. Bu tuvalet olayını nasıl çözcez? Düşünmekten içim sıkılıyor bakabilecekmiyiz bilemedim bakamayack olursam sahiplendiricem ama bu şekilde sıfır traşla kimse bğenmez. Cinsi terrier.
Bugünde uyuyamadım çok uykusuzum içim çok sıkılıyor kafayı yemwk üzereyim. Bi iyilik yapalım dedik sonunu düşünemedik.. Bi daha asla sokağa bırakmam o konuda şüphe olmasın fakat bu tuvalet olayını çözmek şart.. İçim öyle böyle sıkılmıyor nedense.. Gözüm korktu heralde yada hayatıma farklı bi üye girdi onun alışılmamışlığından mı bu sıkıntı bilmiyorum ama hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Dokunsanız ağlayacak durumdayım.. Abartma diyebilirsnz ama bünyem böyle tepki veriyor engelleyemiyorum midem filan bulanıyor.
Hiç bilmeyen bi köpek de değil dışarı çıkınca beş dakikada yapıyor tuvaletini dün akşm ve demin neden halıya yaptı anlamadım. Bi odaya gazete koysam işe yarar mı ki bu iç sıkıntım nolcak birde?

Öncelikle güzel davranışınız için tebrik ediyorum, sahipsiz bir cana yuva oldunuz. Tuvalet eğitimi için köpek akademilerinde kurslar var. Köpek petleri var tuvalet eğitimi için ama 2 yaşında yavru da değil en iyisi akademiye gönderin

Maddi durumunuz iyiyse bi eğitmenle bu konuyu asabilirsiniz yada internetten köpeklere fısıldayan adam var onu izleyerek yöntemler öğrenebilirsiniz

iyi de daha bi günde hemen tuvalet konusunu nasıl öğrenebilir ki. eğitim yok bişey yok. ben anlamadım sokaktan alıp eve soktuğunuz hayvandan beklentiniz neydi ki? siz eğiteceksiniz o da öğrenecek.

Muhtemelen psikolojisi bozuk şuan o yavrucağında, o yüzden böyle yapıyor.Kedi köpek tarzı hayvanlar depresyonda oldukları için veya dikkat çekmeye çalıştıkları için böyle davranışlar yaparlar, kısa sürede eğitimle ve sevgiyle halledebileceğinizi düşünüyorum ve sizi tebrik ediyorum

Bende de konularınızı hep bdvye açtığınız için bir iç sıkıntısı var.

Köpek bir gün de wc eğitimi almaz, sonra madem veterinere götürdünüz bu köpek kaç aylık veya kaç yaşında sordunuz mu?
Yaşına girmişse bir tuvalet alışkanlığı vardır, o alışkanlığın dışına çıkması zor.
Küçük ırklar günde 3 defa düzenli olarak WC'ye çıkarılmalıdır, mümkünse gezdirmelidir ki bağırsakları harekete geçsin, hayvan koklama iç güdüsünü tatmin etsin.
Evcil bakmak sabır işidir, bir günde iç sıkıntısı yapacaksa iyi düşünülmelidir.
3-4 aylık bir köpekse tuvaletini nereye yapması gerektiğini öğrenene kadar birkaç ay halılarınız dahil her yere yapabilir, 1 yaş ve üzeri bir köpekse daha önce belki evi ailesi vardı, kayboldu bilemeyiz, sizin iç sıkıntınız varsa onun da psikolojisi var, şu an bağlanma ve sahiplenme problemi yaşıyor, korkuyor ve yabancı bir yerde olmanın tedirginliği var.

yazılarınızdan aldığım elektriğe bakarsak size köpek bakmak zor geliyor, bakamayacağınızı düşünüyorsunuz.. allah aşkına köpeği alalı kaç gün oldu yığınla şikayet konusu açtınız.. alışana kadar belki bir kaç hafta eve yapması normal, günde en az 2 kere çıkartıp alıştırmanız gerekecek.. koltukları tırmalayacak ve bu konuda yapabileceğiniz çok da bir şey yok, her ne kadar öğretirseniz öğretin koltukları tırmalıyorlar.. sizin belirlediğiniz yerde yatması da zaman alır, şu an korkuyor, üşüyor o yüzden kendini güvende hissetmek için yanınıza geliyor.. bir süre sonra kendisini güvende hissedip ve evi sahiplenip istediği yerde yatacaktır.. verdiğiniz mama bile bağırsak dengesini değiştirir, o yüzden kaliteli bir mamayla başlamanızı öneririm..

Yapmanız gereken marketten bir hasta bezi almak böyle bebek bezi gibi oluyor daha büyüğünü düşünün onun üzerine veterinerde satılan çiş spreyi var onu sıkıyosunuz ama bunu yaparken odada halı falan olmayacak tabiki o gidip pede yapmaya alısacaktır beb öyle yaptım şuan gayet iyiyiz çok şükür

Ben gazete eğitimini öneriyorum. Bütün köpeklerime ve geçici bakıcılık ettiğim eğitimsiz köpeklere bu şekilde tuvalet eğitimi verdim. Eğer boş bir odanız varsa tatlışı oraya tasması ile bağlayın, bütün odayı gazete kağıdı ile kaplayın. Çişini kağıda yaptıktan sonra tasmasını çıkartın evde serbest dolaşsın. Ne zamanki çok su içti, yemek yedi tekrar bağlayın. Çişli gazete kağıdını / pedini çiş yapması gereken yere koyun. Bu şekilde devam edin ve çiş/kaka yaptığı tahmini vakitleri çıkartmaya başlayın. gazete kağıtlarını kaldıra kaldıra yavaş yavaş sadece pede yapmayı öğrenecek, siz de vakitleri kestirip onu zamanında çişe kakaya dışarı çıkartabileceksiniz. Yavru köpekler 1 haftayı bulur alışması. Genç/yetişkinlerde biraz daha uzun sürebilir sabırlı olmanız gerek. Bir de çişini/kakasını yaparken sokağa -aferin çocuğum çiş/kaka deyin. Böyle olunca dışarı çıktığınızda -hadi çişini/kakanı yap dediğinizde neden dışarı çıktığını da anlayacak.

Sabırlı olun, alışırsanız bir daha onsuz yapamazsınız zaten. Annesi oluverin o yavrucağın.

Back
X