• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık FEMARA KULLANANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

svdrlr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2024
5
1
1
25
Merhaba,
ben 20 aydır evliyim 1 yıldır da çocuk istiyoruz. evlendikten sonra biranda 15 kilo aldığım için adetlerim çok düzensizleşti. doktor pcos dedi. matofin ilacı ve gynopol diye toz şeklinde vitamin-folik asit tarzı bişey verdi. ikisinide düzenli kullandım ama hala sonuç alamadım. adetlerimde bir düzelme olmadı. en erken 45 gün arayla geliyor. kocamda sperm testi verdi hem ürolog hem kadın doğum doktoru gayet sağlıklı dedi kocam için.
en son adetimi 11 nisanda olmuştum o ay adetken hormon testi verdim ve doktor rahim filmi istedi. rahim filmi çektirdim doktor bir sorun yok dedi. 11 nisandan sonra 6 haziranda adet oldum yine yani aralarında nerdeyse 2 ay var. bugün doktoro gittim artık tedaviye başlayalım dedi. şimdilik sadece yumurtalıklarını çatlatalım olmazsa tekrar bakarız dedi. femara ilacını verdi 3 gün sabah akşam kullanıcam cuma günü kontrolo gidicem. şimdi cuma günü kontrole gittiğimde ne yapacak? direkt çatlatma iğnesi mi veriyor? yoksa sadece muayene edip yumurtanın büyümesine mi bakacak? çatlatma iğnesini kendi mi vuracak yoksa ben eczaneden alıp kendim mi vuracağım? kendim vurabilir miyim? daha önce bu şekilde tecrübesi olan varsa önerilerini bekliyorum.

Önce varsa yumurtaların boyutuna ve büyümesine bakılıyor, ben femara kullanırken gün aşırı gitmiştim, doktorun istediği seviyeye geldikten sonra çatlatma iğnesi verdi saatlerini de kendisi belirledi, ben kendim yaptım hatta opudan önceki akşam nöbette yapmıştım

yunurta varsa çatlatma iğnesi verecek. iğneyi eczaneden alıp siz vuruyorsunuz.

Önce varsa yumurtaların boyutuna ve büyümesine bakılıyor, ben femara kullanırken gün aşırı gitmiştim, doktorun istediği seviyeye geldikten sonra çatlatma iğnesi verdi saatlerini de kendisi belirledi, ben kendim yaptım hatta opudan önceki akşam nöbette yapmıştım
Gebelik oldu mu hemen? kaç defa denediniz? iğneyi bir tane vurup sonra ilişkiye mi giricez? yoksa iğneyide birkaç gün vurmamız mı gerekiyor?

Gebelik oldu mu hemen? kaç defa denediniz? iğneyi bir tane vurup sonra ilişkiye mi giricez? yoksa iğneyide birkaç gün vurmamız mı gerekiyor?
Hayır bende aşılama yapılmadı yumurta toplandı o yüzden cinsel ilişki de yasaktı, 4 yumurtadan 3ü toplandı biri döllendi 3. Günde dondurduk ama transferi 8 ay sonra yaptırdık benim rahim duvarimda incelik vardı regl olamadım vs derken uzadı süreç. Zaten reçete yazarken doktorun veya hemşiresi sana tarif eder nasıl kullanman gerektiğini

Hayır bende aşılama yapılmadı yumurta toplandı o yüzden cinsel ilişki de yasaktı, 4 yumurtadan 3ü toplandı biri döllendi 3. Günde dondurduk ama transferi 8 ay sonra yaptırdık benim rahim duvarimda incelik vardı regl olamadım vs derken uzadı süreç. Zaten reçete yazarken doktorun veya hemşiresi sana tarif eder nasıl kullanman gerektiğini
teşekkür ederim :KK200:

Back
X