• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos olup Femara kullananlar bakabilir mi lütfen

Hiç bir fikrim yok ki yani kıllanma yok adet düzensizliği yok kilo problemi yok neden pcos demiş olabilir

Bazen her şey normal olsa da ultrasonda pkos görüntüsü oluyor
Bir sürü minik yumurta gözüküyor
Belki sizin de ultrason görüntünüz öyledir o yüzden pkos demiştir doktor

Merhaba
Bende de pkos vardı, şu an 17+4 hamileyim 🙏🏼🧿
Mart sonunda Klomen ve Ovitrelle kullandım, gebelik oluşmadı
Nisan sonunda yine Klomen kullandım fakat yumurta büyümedi o yüzden o ay tedaviye devam edemedik ve reglim 2 hafta gecikti
Haziran, temmuz, ağustos aylarında bu sefer Femara ve Ovitrelle kullandım
Çok şükür 25 Ağustos’ta hamile olduğumu öğrendim
Hap, iğne dışında bu süreçte beslenmeme dikkat ettim
Kabak çekirdeği, avokado, roka, semizotu, muz, yumurta yemeye özen gösterdim
Yumurta kalitesini arttırmak için inositol içeren Proceive F’den her gün 1 şase kullandımöncelijl

Kızlar merhaba. 1 sene 3 aydır evliyim. Bebek istiyoruz ama bu süre zarfında olmadı. Rahim filmi, kan testi, eşimin sperm testi temiz çıktı. Bende Pcos var adetlerim çok düzensiz. Bugün bi tül bebek merkezine gittik biraz moralim bozuldu. Aslında tüp bebek için değilde tedavi için gitmiştik ne yapabiliriz diye. Yumurtanın büyümesi için femara ve yanında toz,yağ, insülün direnci hapı falan verdi. Kullan önümüzdeki ayın 8 inde gel yumurtalar büyüdüyse çatlatma iğnesine başlicaz dedi. Hiçbiri olmazsa nolcak dedim tüp bebek dedi. Biraz canım sıkıldı sizinle konuşmaya ihtiyacım var kızlar böyle bişey yaşayan var mı bu süreç nasıl ilerliyor bu süreçte hamile kalan var mı nolur gören yazsın😔
Bende pcos var. 2 kere femara ile hamile kalmaya çalıştım. 2.de hamile kaldım ama 10haftalık kalbi durdu kürtaj oldum. Akabinde baska doktora gittim. Prof ve perinatolog kendisi ve bana femara gebeliklerinde o haftalarda kalp durması çok oluyor biz klomen kullanacağız dedi. O arada kendiliğinden hamile kaldım. Kafanızı karıştırmak istemem ama bir araştırın. Hayırlısı olsun

Bende pcos var. 2 kere femara ile hamile kalmaya çalıştım. 2.de hamile kaldım ama 10haftalık kalbi durdu kürtaj oldum. Akabinde baska doktora gittim. Prof ve perinatolog kendisi ve bana femara gebeliklerinde o haftalarda kalp durması çok oluyor biz klomen kullanacağız dedi. O arada kendiliğinden hamile kaldım. Kafanızı karıştırmak istemem ama bir araştırın. Hayırlısı olsun

Klomen’in Femara’ya göre yan etkisi daha fazla
Klomen bebeğin tutunmasını sağlayan endometriumu da inceltebiliyor
Pkos’ta en yüksek gebelik oranı da Femara’da
İlaçların bebeğin kalbinin durmasına sebep olduğuna dair bilimsel bir kanıt yok
Tiroid, kan sulanması, rahim sorunları ve embriyonun gelişim problemleri kalbin durmasının en sık nedenleri
Zaten yeterince stresli olan bu süreçte ilaçlarla gebelik elde etmeye çalışanları ve şu an ilaç sayesinde hamile olanları bilimsel olarak kanıtlanmamış bir yargıyla daha da strese sokmamalı bence
İlaçlarla hamile kalıp bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alan birçok kişi var
İlaç kullanmadan hamile kalıp bebeğinin kalbi duran da birçok kişi var
Allah isteyen herkese sağlıklı bebek nasip etsin

Merhaba
Nisan sonunda yine Klomen kullandım fakat yumurta büyümedi o yüzden o ay tedaviye devam edemedik ve reglim 2 hafta gecikti
Yumurta kalitesini arttırmak için inositol içeren Proceive F’den her gün 1 şase kullandım
Proceive F dediğinizi doktorunuz mu verdi acaba

Bende pcos var. 2 kere femara ile hamile kalmaya çalıştım. 2.de hamile kaldım ama 10haftalık kalbi durdu kürtaj oldum. Akabinde baska doktora gittim. Prof ve perinatolog kendisi ve bana femara gebeliklerinde o haftalarda kalp durması çok oluyor biz klomen kullanacağız dedi. O arada kendiliğinden hamile kaldım. Kafanızı karıştırmak istemem ama bir araştırın. Hayırlısı olsuya ilk defa duydum öyle bir şey mi var öyleyse neden veriyor doktorlar

Klomen’in Femara’ya göre yan etkisi daha fazla
Klomen bebeğin tutunmasını sağlayan endometriumu da inceltebiliyor
Pkos’ta en yüksek gebelik oranı da Femara’da
İlaçların bebeğin kalbinin durmasına sebep olduğuna dair bilimsel bir kanıt yok
Tiroid, kan sulanması, rahim sorunları ve embriyonun gelişim problemleri kalbin durmasının en sık nedenleri
Zaten yeterince stresli olan bu süreçte ilaçlarla gebelik elde etmeye çalışanları ve şu an ilaç sayesinde hamile olanları bilimsel olarak kanıtlanmamış bir yargıyla daha da strese sokmamalı bence
İlaçlarla hamile kalıp bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alan birçok kişi var
Allah isteyen herkese sağlıklı bebek nasip etsiyo

Ben de korktum umarım öyle birşey yoktur birçok kullanan var ama ilk defa duydum böyle birşey siz kullandınız mı bir sıkıntı oldu mı

Merhaba
Yumurta kalitesini arttırmak için inositol içeren Proceive F’den her gün 1 şase kullandım
Çok teşekkür ederim özen gösterip detaylı anlattığınız için😊 bir arkadaş femera kullanıp bebeğinin kalbinin durduğunu söyledi doktor femeradan demiş ama korktum bende bir sıkıntı olur mu

Çok teşekkür ederim özen gösterip detaylı anlattığınız için😊 bir arkadaş femera kullanıp bebeğinin kalbinin durduğunu söyledi doktor femeradan demiş ama korktum bende bir sıkıntı olur mu

Ben 3 ay Femara kullandım
İlacı veren doktorum 44 yıldır bu işi yapıyor
Ne kendisinden ne de başka bir doktordan Femara kullanınca bebeğin kalbinin durma ihtimali olduğunu duymadım ki araştırınca da böyle bir bilimsel kanıt yok
Klomen Femara’ya göre çok daha fazla yan etki yapıyor ve özellikle pkos olanlarda Femara ile gebelik oluşma ihtimali daha yüksek
Ben 2 ay Klomen kullandım, bir ayında yumurta büyümedi bile
Hiç korkmayın, bebeğin kalbinin durma ihtimali yüksek olsa onca doktor niye bile bile bu ilacı versin ve ilaçlarla hamile kalıp bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alan birçok kişi var
Tiroid, kan sulanması, rahimdeki yapısal sorunlar ve embriyonun gelişmemesi kalbin durmasının en sık nedenleri

Banada folik asit içeren birşey vardı toz şeklinde suya karıştırıp içeceksin dedi

Folik asite gebelik olmadan başlanması öneriliyor
Ben Klomen, Femara, Ovitrelle kullanmaya başlamadan 6 ay önce hap şeklinde folik asit almaya başlamıştım
İnositol yumurtanın kalitesini arttırdığı için daha sonra Proceive F kullanmaya başladım
O da toz şeklinde, suya karıştırıp içtim
İçinde folik asit dışında C vitamini, magnezyum, E vitamini, B12 ve D3 gibi birçok vitamin var
İlla bu marka olmak zorunda değil ama inositol bu süreçte çok öneriliyor

Merhaba bana yardımcı olurmusun 8 aylık evliyim 1 düşük yaptım 7 ay önce adetlerim çok düzenlidir 28 günde bir adet olurum bu ay 2 gün gecikti doktora gittim ultrasonla baktı direk pcos sun dedi kan değerlerim iyi aslında netten baktım pcos belirtilerinin hiç biri bende yok ben pcos olduğumu düşünmüyorum doktor neden öyle dedi aklım çok karıştı
Merhaba ben de pcosum ama 2 yıl önce doktorum bunun açılımı polikistik over sendromu seninki sendrom değil çünkü diğer şeyleri yok yumurtalıkların polikistik yapıda demişti, folikül büyümesi için olam hormon uyarısı dengesiz olunca ve bir tane folikül dominant (yani çatlayacak olan) seçilmeyince gebelik oluşmuyor demişti yani diğer belirtiler olmasa da yumurtlama olmayınca gebelik olmuyor. Ama düzenli adet görüyorsanız gebelik şansınız daha yüksek ,bir de çiftlerin ikisinde de sorun olmasa da 1 yıla kadar gebelik olmaması normal deniyor.

Merhaba ben de pcosum ama 2 yıl önce doktorum bunun açılımı polikistik over sendromu seninki sendrom değil çünkü diğer şeyleri yok yumurtalıkların polikistik yapıda demişti, folikül büyümesi için olam hormon uyarısı dengesiz olunca ve bir tane folikül dominant (yani çatlayacak olan) seçilmeyince gebelik oluşmuyor demişti yani diğer belirtiler olmasa da yumurtlama olmayınca gebelik olmuyor. Ama düzenli adet görüyorsanız gebelik şansınız daha yüksek ,bir de çiftlerin ikisinde de sorun olmasa da 1 yıla kadar gebelik olmaması normal deniyor.
Düzenli adet oluyorum evet ya ovülasyon testide kullanıyorum okuduklarıma göre pkos olanlarda çoğu zaman pozitif veriyormuş benim ovülasyon testlerim uygulamada görünen tarihe göre hep pozitif veriyor 2 gün sonra ayın tamamı silik oluyor bana direk doktor çocuğum olmaz tüp bebek düşün bence dedi dünyan başıma yıkıldı resmen ki pkos ta yüksek çıkan ya da düşük çıkan hormonlar bende olması gerektiği seviyede

Sadece polikistik over görünümü varsa, her şey normalse o sendrom var demek olmuyor, dediğiniz gibi yumurtalığın yapısıyla ilgili bir durum oluyor
Bende baya araştırdım bu sonuca vardım yani hormonlarımda olması gereken seviyede nasıl direk bana pkos tanısı koydu ki direk çocuğun olmaz dedi tüp bebek düşün dedi

Eklentiler

• IMG_2315.webp
    IMG_2315.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_2314.webp
    IMG_2314.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_2313.webp
    IMG_2313.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 4
Bende baya araştırdım bu sonuca vardım yani hormonlarımda olması gereken seviyede nasıl direk bana pkos tanısı koydu ki direk çocuğun olmaz dedi tüp bebek düşün dedi

Mümkünse kesinlikle doktorunuzu değiştirin bence
Pkos onlara bile doktorlar çocuğun olur sadece olması daha uzun sürer diyor, direkt tüp bebek düşün demiyor
Önce ilaçlarla yumurta büyüterek, çatlatarak kendin deniyorsun, 6 ay deneyebilirsin
Olmazsa aşılama yapılıyor, onu da 3 ay deneyebilirsin
Bunların hiçbiri ile olmazsa en son tüp bebek öneriliyor

Back
X