- Konu Sahibi Halikarnas
-
benim de gözlemlediğim sosyo-ekonomik seviyesi düşük olan aileler daha maskülen isimler koyarlar ki çocuk zaten parasızlıktan bir eziklik yaşayacak diye düşünülür
bunun için sosyolog olmaya gerek yok
tabii neden olmasın memnuniyetle
2009-2010 eğitim dönemi başlasın istediğiniz araştırmayı yapmaya çalışırım, hem daha reel sonuçlara ulaşılmış olur..
umarım zamanım elverir
faydalanmanızı ben de isterim
şunu da ekleyeyim
tanıdığım birçok insanın bu bulgulara ters düşecek bir yaşantısı var
ister sosyo-ekonomik durumu iyi olsun ister kötü olsun
mesela yüksek lisansımı yaptığım üniversitede reha adında bir bayan prof.umuz reyhan adında erkek bir doçentimiz var
en yakın arkadaşlarımdan birinin adı suat (bayan)
diğerinin adı burçin(bay)
akrabalarımdan birinin adı tülin (bay)
birinin adı uğur (bayan)
bu liste böyle uzar...
ve hiçbiri de bahsettiğiniz kötü muamelelere maruz kalmamışlar
tabii ki sonuçta bu bir araştırma ama bunu okuyan bir insanın da tercihini etkilediğinizi düşünüyorum
kimbilir belki çocuğuna koymayı çok istediği isimden bu yazıyı okuyunca vazgeçebilir
yeni konularda yeni araştırma sonuçları bekliyoruz sizden
kolay gelsin...
ben buna katılmıyorum çünkü 2 isimli olup özellikle ünisex ismini kullanan erkekler tanıyorum mesela adı mehmet deniz, mehmet i değil denizi kullanıyor
ama yazıdaki gibi erkeklerde vardır tabii
çok teşekkürler ...
bence vazgeçsinler....
benim de uzaktan tanıdığım gülçin adında kelli felli bir tanıdığım erkek varkaydirigubbakcemile3
tabiki bu kadar absürt derece de farklı isimler koymaları onları ezik garip tuhaf yapmaz ama erkeğe erkek ismi konması da son derece yakışık alır.
İlkokuldayken sınıfımızda Ceren isminde bir çocuk vardı.
Agresifliğin doruklarındaydı her zaman.
Saldırgan ve zarar verme eğilimliydi.
Ceren koca adam oldu ama öğrenmiştir şimdi nedenini.
ay çok üzüldüm:çok üzgünüm: bir anne baba oğluna ceren adını nasıl ve neden verir ki
Yani ben bir yanlışlık sonucu olduğunu düşünmüşümdür hep.
Koca koca insanlar bilmiyorlar mı acaba evlatlarının ileride çok zorluk çekeceğini?
Küçükken zorluk,büyü yine zorluk.Vallahi yazık ediyorlar bu kadar uç nokta isimlerle.
tuana illa kardesi kiz olsun ve sude naz olsun istiyo
bende diyorum kizim ya erkek olursa hayir kiz olcak sude naz olcak
ozaman bu ismimi koyayim yani :) töbe töbe
ay çok üzüldüm:çok üzgünüm: bir anne baba oğluna ceren adını nasıl ve neden verir ki
Ahh ah.. Erkek arkadaşımın Ceren isimli erkek bir sınıf arkadaşı vardı..3 ay boyunca gizli gizli Cerenle mesajlaşmalarını takip ettim.. Aldatıldığımdan emin olduğum an da önce erkek arkadaşıma çemkirdim, açıklama yapmasına fırsat vermeden de Ceren'i aradım.. Karşıma erkek çıkınca öyle bir afalladım ki.. İlk defa duydum erkekte Ceren ismini.. Sonra Ceren beni sakinleştirdi ve ilk defa başına gelmediğini, daha önce de böyle bir durumla karşılaştığını anlattı.. Ben de erkek arkadaşıma kendimi affettirene kadar akla karayı seçtim :))
Benim de aklım almıyor böyle isimler koyan insanları.. İlk okulda ismi Oral olan bir arkadaşım vardı.. Soy isimleri Yapar dı.. O zamanlar aklımız ermiyordu ama eminim büyüyünce çok sıkıntı çekmiştir.. Çocuklarımıza sim koyarken çok dikkat etmeliyiz.. Hayatları boyunca taşıyacaklar bunu çünkü.. Her türlü olasılığı düşünmeliyiz..
oral yapar :1shok:dumur oldumkafamçokkarıştı sadece koca bir "YUH" diyorum:1ninca:
"ceren beni sakinleştirdi" attığım kahkahanın sesi ordan duyuldu mu:roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?