Feminist duygularım

Simyam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2016
160
133
103
Katlanamıyorum!

Hayat müşterektir.Kadında erkekte birdir.Toplumumuzdaki bu ataerkil sisteme bu düzene kafayı taktım.

Kadında iş hayatında artık!Kadında günde 10 saat 12 saat mesai yapıyor, evine ekmek getiriyor faturaları ödüyor, ev kredisine giriyor.Adamın sırtındaki yükü paylaşıyor.

Şimdi ben evleneceğim misal .. Haftanın 6 günü günde 11 saat çalışacağım.akşam 8 de eve geleceğim yorgun argın.Koştur koştur gel mutfağa gir yemek yap , hemde tek çeşit olmaz çorbası salatası ana yemeği.Yetmedi masayı topla, yetmedi ortalığı topla, yetmedi bulaşık yıka, yetmedi çamaşır yıka, yetmedi kocana ilgi göster, yetmedi çoçuğunda ilgilen.Olduuuu canım.

Koca napsın?Eve gelir hanımm karnım aç der, koltuğuna uzanır maçını izler, söylenir ilgi ister.. 2 saat sonra yatar uyur bir de öncesinde sevişme ister.

Erkek sevişir helall aslanım! Denir.
Kadın sevişir tüüü namıssız denir.Neden?!
Hepimiz homosapiens ten Evrilme değil miyiz?
Erkeğin ne üstünlüğü var.!
Pekala Kadında özgürce yaşayabilir cinselliğini.Kendi tercihidir....kimse yaftalayamaz sırf bir uzvu dışarı da değil diye!

Arkadaşlar katlanamıyorum!ev işleri kadının görevidir, yuvayı dişi kuş yapar, sevişen kadın eksik etektir muhabbetlerini duyduğum zaman kocaman bir sille yapıştırasım geliyor karşımdakinin suratına.

Neden bütün bu yükler kadının sırtına yapışmış? Kadın daha kaça bölünsün? Neden bu adaletsizlik?
Kadın dediğin yemek yapar, kadın dediğin her hafta temizliğini yapar kocasına hizmet eder bla bla bla...

Yapmıyorum efenim! Yapmıyorum! Bende o eve kazancımı getirmiyor muyum? Bende günde 12 saat ayakta çalışmıyor muyum? Ben köle miyim? Ben hizmet etmek için mi evleneceğim? Koca kişisi önüne suyunu isteyecek bende getirecek miyim? Ne münasebet efenim....Ben hayatı paylaşmak için evleneceğim.Sırtımdaki yükü bölüşmek için.

Bakın en basit örneğiyle bu sabah başımdan geçen ufak bir diyaloğu anlatayım size. Şirkete geldim, uykuluyum. Daha ayılamamışım.Gece yarılarına kadar temizlik yapmışım. Daha uyanalı 20 dk oldu kendime gelemedim dedim.
Müdürüm şakasına takıldı "kız simyam sen şimdiden böyleysen yarın bir gün sabahın 5 lerinde 6 larında uyanıp nasıl kocanın önüne kahvaltı koyacaksın?" ✊

Dedim ne alakaa? Yaparsam bu benim içimden gelen bir şey olur, mecburiyetim değil dedim...

Haa boş zamanım olur, enerjim olur en alasını yaparım.Evime de bakarım kocama da bakarım kendime de bakarım.Asla gocunmam. Ama bu benim mecburiyetim değildir .....

Bunu bir lütufmuş gibi sunan insanlar var bir de, vileda sopasıyla kovalayasım geliyor onları....

Ben ne kadarını yapıyorsam adamda yapacak kardeşim! Yapacak yani.... Yapmıyorsa kendi bilir ben dışarıdan pizza kola devam :)

Kızlar bastıramıyorum bu duygularımı
Siz ne düşünüyorsunuz?

Not: Evli değilim. Belki de bu sebepten :halay:

Not: Yanlış başlık.Feminist duygularım.

Son düzenleme:
konunuzun tamamini okumadim lakin birkac satirdan anladigim esitsizlikten sikayet ediyorsunuz ama baslik uanlis olmis. feminen kadinsi kadinsal demek siz feminizmden bahsetmissiniz yani feminist duygulardan

Malesef bu duzen cok degismez ama anlayisli es bulmak onemli sukur benim kocam illa bu yemek olsun demiyor ne bulursak yada illa ev piril piril olsun demiyor eevt evimin temizligine dikkat ederim ama saldigimda olmustur cunku cok yogunum

Bastırma zaten
Ama hiç yoktan da doldurup durma kendini,
Dert değil çünkü bu,
Düşünce sadece.

konunuzun tamamini okumadim lakin birkac satirdan anladigim esitsizlikten sikayet ediyorsunuz ama baslik uanlis olmis. feminen kadinsi kadinsal demek siz feminizmden bahsetmissiniz yani feminist duygulardan

Şimdi farkettim sinirden ne yazdığımı bilememişim.Düzeltemiyorum da hay aksi.

Oyle de cok feminist de olayim deme mutlu olunmuyor ozaman.Ama cevremdeki kadinlara cok kiziyorum.Citayi yukselttikleri icin.

Siz kimden evrildiniz bilmiyorum ama benim atam topraktan yaratıldı. Bu yüzden sizinle aynı fikirde olmayabiliriz. Mesela neden ütü yaparken kendinizi bir erkek karşısında haksızlığa ugramis hissediyorsunuz da, işe gidip çalışırken hissetmiyorsunuz?
Iyi bir okuldan mezunum, ismi olan bir meslegim var. Zaman zaman ofise gidip esime yardim etmek dışında aktif bir çalışma hayatim yok. Ama eşime kahve yapmak, evimin kurabiye kokmasi çok hoşuma gidiyor.
Sanırım bu insanın kişiliğiyle alakalı.
Her ne kadar insan eşine kahvalti hazirlamaktan neden erinir anlayamasam da, umarim karşınıza sizin yukunuzu paylaşacak biri çıkar.

Siz kimden evrildiniz bilmiyorum ama benim atam topraktan yaratıldı. Bu yüzden sizinle aynı fikirde olmayabiliriz. Mesela neden ütü yaparken kendinizi bir erkek karşısında haksızlığa ugramis hissediyorsunuz da, işe gidip çalışırken hissetmiyorsunuz?
Iyi bir okuldan mezunum, ismi olan bir meslegim var. Zaman zaman ofise gidip esime yardim etmek dışında aktif bir çalışma hayatim yok. Ama eşime kahve yapmak, evimin kurabiye kokmasi çok hoşuma gidiyor.
Sanırım bu insanın kişiliğiyle alakalı.
Her ne kadar insan eşine kahvalti hazirlamaktan neden erinir anlayamasam da, umarim karşınıza sizin yukunuzu paylaşacak biri çıkar.

İşe gidip çalışmayı neden haksızlık olarak görüp bundan erineyim ki anlamadım.Kendi ayaklarım üzerinde durmak için eğitim aldım kariyer yaptım.
Fikirlerinize saygı duyuyorum teşekkür ederim.

Toplumda hiç bir zaman kadın ve erkeği esit olarak görmedim ,kadının üstünde her zaman yük fazla olmuştur ,nedeni ogullarimizi "paşam ","şehzadem"diye yetiştirmekten kaynaklanıyor ,öyle yetişen erkekler tabi ki suya sabuna dokunmadan herşeyi önüne bekliyor

Belki günümüz anneleri erkek evlatlarına biraz daha sorumluluk vererek yetiştirmeye çalışıyordur ,işin kadını erkeği olmaz diye düşünüyorum
Henüz evli değilmişsin ,inşallah bulacağın eş kafana yatkın olur

Toplumda hiç bir zaman kadın ve erkeği esit olarak görmedim ,kadının üstünde her zaman yük fazla olmuştur ,nedeni ogullarimizi "paşam ","şehzadem"diye yetiştirmekten kaynaklanıyor ,öyle yetişen erkekler tabi ki suya sabuna dokunmadan herşeyi önüne bekliyor

Belki günümüz anneleri erkek evlatlarına biraz daha sorumluluk vererek yetiştirmeye çalışıyordur ,işin kadını erkeği olmaz diye düşünüyorum
Henüz evli değilmişsin ,inşallah bulacağın eş kafana yatkın olur

Kesinlikle çok doğru teşhisler koymuşsunuz... Yetiştirme tarzından kaynaklı sanırım... Yani suçlu yine biz kadınlar.tesekkur ederim güzel dilekleriniz için.

İşe gidip çalışmayı neden haksızlık olarak görüp bundan erineyim ki anlamadım.Kendi ayaklarım üzerinde durmak için eğitim aldım kariyer yaptım.
Fikirlerinize saygı duyuyorum teşekkür ederim.
Çalışıp, eve para getirip, evin giderlerine katkıda bulunurken kendinizi kullanılmış hissetmiyorsunuz. Ama eşinize kahvaltı hazırlarken hissediyorsunuz. Anlamadigim bu?
Tabii ki anladığım kisimlar da var korkmayin :) ikiniz de ayni şartlarda çalışıp eve yorgun gelince, kadinin tekrar ev mesaisine başlayıp erkeğin dinlenme faslına gecmesini haksızlık olarak görüyorsunuz. Peki neden bu ikili çalışma hayatının iş kısmından degil de, ev kısmından sikayetcisiniz?

Toplumda herkese bir görev verilmiş bu ne zaman kim tarAfından verilmiş hiç anlamış değilim. Mesela nedsn asırlar öncesinden bu ev işlerini yemek işlerini erkekler yapmaya başlamamış? Yani nerden gelmiş bu tarz şeylerin kadın görevi oldugu?
Çok saçma gelir bu ataerkil muhabbetler. Evde önünde boş bardağıyla beni diğer odadan çağıran öküz bi kocam vardı. Ben temizlik yaparken koltukta uzanmış hadi artık kaç saat oldu bitiremedin diyen yine aynı öküz.
Ama görev kadının. Ben o kadar çalışıp geliyorum bide evde işmi yapcam derdi. Peki ben???? Ben çalışmıyomuydum gerizekalı kocam? Benim işim daha hafifmiş yorucu değilmiş ona göre. Hey Allahım gülermisin ağlarmısın..

Kesinlikle çok doğru teşhisler koymuşsunuz... Yetiştirme tarzından kaynaklı sanırım... Yani suçlu yine biz kadınlar.tesekkur ederim güzel dilekleriniz için.

Suçlu demiyim ama bir çocuğun üzerinde annenin emeği daha çok gibi ,anne çalışan kadın olsa da babadan bir adım daha fazla ilgileniyor o nedenle çocukların kişiliklerinin oluşmasında büyük pay anneye ait tabi bu kendi dusuncemdir :)

Ama inanıyorum bir kaç yıla kadar bu durum biraz olsun iyileşme gösterecek

Toplumda herkese bir görev verilmiş bu ne zaman kim tarAfından verilmiş hiç anlamış değilim. Mesela nedsn asırlar öncesinden bu ev işlerini yemek işlerini erkekler yapmaya başlamamış? Yani nerden gelmiş bu tarz şeylerin kadın görevi oldugu?
Çok saçma gelir bu ataerkil muhabbetler. Evde önünde boş bardağıyla beni diğer odadan çağıran öküz bi kocam vardı. Ben temizlik yaparken koltukta uzanmış hadi artık kaç saat oldu bitiremedin diyen yine aynı öküz.
Ama görev kadının. Ben o kadar çalışıp geliyorum bide evde işmi yapcam derdi. Peki ben???? Ben çalışmıyomuydum gerizekalı kocam? Benim işim daha hafifmiş yorucu değilmiş ona göre. Hey Allahım gülermisin ağlarmısın..

Hangi iş kolaymış ki ,böyle diyenlere gıcık oluyorum ya bazılarının mesaisi akşam 6 -7 gibi biterken ,bazılarının gece 12 lere kadar devam ediyor niye ? Eşlerine yardım etmekten aciz bir sürü erkek olduğu için .

Çalışıp, eve para getirip, evin giderlerine katkıda bulunurken kendinizi kullanılmış hissetmiyorsunuz. Ama eşinize kahvaltı hazırlarken hissediyorsunuz. Anlamadigim bu?
Tabii ki anladığım kisimlar da var korkmayin :) ikiniz de ayni şartlarda çalışıp eve yorgun gelince, kadinin tekrar ev mesaisine başlayıp erkeğin dinlenme faslına gecmesini haksızlık olarak görüyorsunuz. Peki neden bu ikili çalışma hayatının iş kısmından degil de, ev kısmından sikayetcisiniz?

Neden kendimi kullanılmış hissedeyim ki? Ben adamın sırtına yük olmak için mi evleneceğim?
Çuvaldızı her iki tarafa da batırmak Laz'ım.Bu konu da haksızlık edemem.o evde yaşıyorsam, karnımı doyuruyorsam ısınıyorsam misal tatile gidebiliyorsam bunda benimde kârım olursa bu beni mutlu eder.? Cidden bu mantığı anlamadım.İş hayatında aktif yer almam aile içinde koca tarafından, maddi açıdan kullanıldığım anlamına mı geliyor sizin için?

İşte en çok korktuğum durum Düzeltebildiniz mi? Ben hazmedemiyorum şahsen.

Bence kafana göre birini bulursan bunların hiçbirini yapmak zorunda değilsin. Ben de sizin gibi düşünüyorum, evlenmeden önce de öyle düşünürdüm. Ama bizim gibi düşünen kadın sayısı da çok değil. Nasıl değişecek bilmiyorum. Ben kafama ve gönlüme göre birini buldum. Diğer türlüsüyle asla yapamazdım sanırım. Ya bu düşünceleri unutacaksınız ya da sizin gibi düşünen biriyle evleneceksiniz. Diğer türlüsü eziyet olur bir yerden sonra.

Çalışmak kadını neden rahatsız etsin ki? Kendisi için,ailesi için,evini geçindirmek için çalışıyor. Emeğinin karşılığını da alıyor. Kadın da erkek de sabah 8den akşam 7ye kadar çalışıyor diyelim... kadın eve geldiğin de bir de kocasına mı hizmet edecek? Akıl kârı iş değil.

Bu konu alev alır gibime geliyor. Kocişlerine hizmet etmeye bayılan hanımlarımız fazla sayıda ne yazık ki.

Çünkü kadınlar da bu görevi üstlenmekten pek şikayetçi değiller
Hem çalışıp hem ev işi yapıp hem çocuk bakıp hem de kocayı hoş tutunca kendilerini çok mutlu hissediyorlar
Bir cok kadın bakın benim evde toz bulunmaz en güzel dolmayi ben pişiririm diye övünüyor
Tabii erkek de bu konfordan vazgeçmek istemiyor biraz isyan eden kadına ne var herkes yapıyor deniliyor
Sabah aksam 7 çalışan kadına bile temizlikçi tutmak lüks olarak görülüyor

Ayrıca hala toplum bütün bunları kadının görevi olarak görüyor evde misafire cay veren adama kilibik diyor bir ev pisse ne biçim kadın bu kadın evini tamizlememis deniyor hiç kimse bu adam niye evini temizlemiyor demiyor
Kız çocukları 7 yaşından itibaren ev işlerine yardim ettirilirken 10 yaşına gelen erkek çocuğunun su ayağına gidiyor

Back
X